2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Ontdek de fietsvakanties in Duitsland

Ben je op zoek naar een afwisselende fietsvakantie in Duitsland? Dan zijn het Münsterland, Wertheim en Immenstaad zeker de moeite waard om te ontdekken. Deze regio’s bieden mooie fietsroutes langs historische steden, kastelen, wijngaarden en prachtige landschappen. In deze blog lees je meer over de hoogtepunten van deze bestemmingen en waarom ze ideaal zijn voor een fietsvakantie.

Fietsen in het Münsterland

Het Münsterland, gelegen net over de Nederlandse grens, biedt een afwisselend landschap met licht glooiende heuvels en stille, rustige fietspaden. Een ideale bestemming voor fietsliefhebbers. Vanuit het charmante stadje Billerbeck kun je alle kanten op en fiets je langs kastelen, kapelletjes en kloosters, door rustieke dorpen met stokoude, zandstenen kerken. Ook is het mogelijk om per fiets naar de oude bisschopsstad Münster te gaan en met de trein terug te keren. De hoofdstad van het Münsterland is prachtig gerestaureerd en biedt een imposante Dom en gezellige terrassen aan het water. 

Bekijk de fietsvakantie 

billerbeck


Romantisch fietsen in Wertheim

Wertheim ligt aan de romantische Strasse, waar de Tauber in de Main uitmondt. Het stadje biedt een romantische sfeer met middeleeuwse steegjes, vakwerkhuizen, pleintjes en een imposante burchtruïne. Maar ook de omgeving biedt prachtige fietsmogelijkheden, waarbij je soms met de trein of per boot terug kunt keren. Fiets bijvoorbeeld langs de meanders van de Main naar het vakwerkstadje Miltenberg of door het dal van de Tuber naar het mooie Würzburg met zijn gezellige Altstadt.

Bekijk de fietsvakantie 

wertheim


Geniet van de zon in Immenstaad

Immenstaad, gelegen aan de Duitse zonzijde van de Bodensee, biedt een subtropisch klimaat en prachtige fietsroutes langs de oude vakwerkhuizen, stoere burchten en met wijn begroeide berghellingen. Deze regio trekt niet alleen de rich & famous aan, maar ook fietsliefhebbers die alle seizoenen willen genieten van het heerlijke en vaak zonnige weer. Vanuit het rustig gelegen Ferienwohnpark kun je per boot of trein de grens met Zwitserland en Oostenrijk overgaan en fietsen naar onder meer bloemeneiland Mainau, Konstanz, Bregenz en St. Gallen. Een heerlijke fietsvakantie waarbij je zelf je ontbijt verzorgt en ’s avonds dineert in het dorp.

Bekijk de fietsvakantie 

immenstaad


Boek jouw fietsvakantie in Duitsland bij Eigenwijze Reizen! Fietsen is een geweldige manier om een regio te verkennen en te genieten van de prachtige omgeving. Of je nu opzoek bent naar een romantisch stadje, glooiende heuvels of een groot meer, Eigenwijze Reizen biedt een gevarieerd aanbod van fietsvakanties voor iedereen.