Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Ontdek de pracht van Donauradweg

De Donauradweg is één van de mooiste fietsroutes van Europa en voert je langs de prachtige oevers van de Donau, door romantische stadjes en langs de indrukwekkende kastelen. Met de 9-daagse fietsvakantie van Eigenwijze Reizen ontdek je deze route op een comfortabele manier en overnacht je in comfortabele hotels.

Ontdek historische steden en schilderachtige landschappen

De Donauradweg fietsvakantie begint in de Duits stad Passau, waar de Donau, de Inn en de Ilz samenvloeien. Vanaf hier fiets je langs de rivier en geniet je van het prachtige landschap dat aan je voorbij trekt. De route voert je langs charmante dorpjes, historische steden en schilderachtige landschappen. Onderweg kom je langs vele bezienswaardigheden, zoals de abdij van Melk, het kasteel van Dürnstein en de stad Wenen.

Ontspannen fietsen

Het fijne van de Donauradweg fietsvakantie is dat je kunt genieten van de prachtige omgeving en tegelijkertijd op een ontspannen manier kunt fietsen. De route is vlak en gemakkelijk te fietsen en voert je over rustige wegen en fietspaden. Elke dag fiets je tussen de 35 en 60 kilometer en heb je voldoende tijd om onderweg te genieten van de prachtige uitzichten en bezienswaardigheden.

Na een dag vol fietsplezier kom je aan bij je comfortabele hotel waar je kunt ontspannen genieten van een heerlijk diner. Eigenwijze Reizen zorgt ervoor d at je overnacht in sfeervolle hotels op mooie locaties, zodat je na een dag fietsen volledig tot rust kunt komen.

Geniet van lokale specialiteiten en avontuurlijke activiteiten 

Tijdens de Donauradweg fietsvakantie van Eigenwijze Reizen kun je niet alleen genieten van het prachtige landschap en de culturele bezienswaardigheden, maar ook van de lokale keuken. Langs de route vind je vele restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en wijnen. Proef bijvoorbeeld de heerlijke wijnen uit de Wachau-regio, of geniet van een smakelijk stukje Sachertorte in Wenen.

Maar de Donauradweg biedt meer dan alleen fietsen en culinair genot. Je kunt er ook voor kiezen om onderweg een pauze te in te lassen en een verfrissende duik te nemen in de Donau, of om te wandelen in één van de prachtige natuurgebieden langs de route.

En wil je het nog avontuurlijker maken? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een stuk van de route te kajakken of te raften. Eigenwijze Reizen biedt namelijk ook verschillende activiteiten aan naast het fietsen, zodat je vakantie nog avontuurlijker wordt.

Boek nu jouw unieke Donauradweg fietsvakantie

Kortom, de Donauradweg fietsvakantie van Eigenwijze Reizen biedt meer dan alleen fietsen. Het is een unieke ervaring waarbij je kunt genieten van de prachtige natuur, de lokale cultuur en keuken, en avontuurlijke activiteiten. Boek nu jouw fietsvakantie bij Eigenwijze Reizen en beleef een onvergetelijke vakantie!

Donauradweg

Vakantie Donauradweg