Nu tot € 100,- vroegboekkorting

Wandelvakantie Schotland

trektocht in Groot-Brittannië - Arran, Kintyre, Gigha

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 8 dagen
vanaf € 860,-
Prijzen en data
GPS Aanrader

Het was in een woord een fantastische reis. De onderkomens waren goed,prima ontbijten en lieve gastheren en gastvrouwen.
We hadden ook nog schitterend weer.De beschrijvingen waren goed, het transport van,met en naar de ferry's ging vlekkeloos.
We hadden er nog drie nachten Edinburgh bij geboekt..een prachtige stad, maar wat een overgang na twee dagen Gigha met 167 inwoners en wel honderden schapen!!!
Weer een succes, Eigen Wijze reizen!

Annelies kuijpers

» Lees meer reviews

Wandelvakantie Schotland

De bergen met grillige pieken en diepe dalen van het prachtige eiland Arran doen denken aan de Schotse hooglanden, terwijl de groene heuvels en weilanden lijken op de Schotse laaglanden. Het eiland Arran wordt daarom ook wel ‘Schotland in miniatuur’ genoemd. Op het schiereiland Kintyre en het eilandje Gigha zijn de bergen minder hoog maar de kusten even grillig. Op alle drie de eilanden kunt u heerlijk wandelen en overnacht u in kleine vissersdorpen.

» Lees meer
Routekaartje Schotland

Wandelroutes Schotland

In het ruige noorden van het eiland Arran loopt u de drie mooiste routes van de Arran Coastal Way. U wandelt vaak vlak langs de kust met zicht op zowel de bergen als de zee.
Het schiereiland Kintyre met zijn glooiende heuvels was een favoriete bestemming van Paul McCartney, hij heeft er ook gewoond. Zijn lied ‘Mull of Kintyre’ is er aan gewijd. U loopt er langs de kust en door de met heide en bos begroeide heuvels.
Het kleine Gigha is één van de best bewaarde schatten van Schotland. Het eiland is een oase van rust en ruimte en volledig in het bezit van de trotse bewoners. In twee dagen verkent u het hele eiland met de vele verborgen baaien, stranden en uitzichtpunten.
De rijke fauna op en rond de eilanden bestaat uit otters, zeehonden, dolfijnen, edelherten en heel veel soorten vogels.

Dag 1 Aankomst in Brodick

Vanuit Glasgow bent u in enkele uren per trein en boot op het eiland Arran. Hier verblijft u twee nachten in het mooi gelegen dorp Brodick.

Dag 2 Bus naar Whiting Bay, wandeling naar Brodick 18 km

De eerste wandeling begint in Whiting Bay. Afwisselend over het strand en door het hellingbos loopt u naar het plaatsje Lamlash, met vlak voor de kust het eiland Holy Isle. Vanaf Lamlash blijft u de kustlijn volgen om uiteindelijk dwars door de weilanden af te dalen naar Brodick.

Dag 3 Van Brodick naar Sannox 13 of 16 km

U verlaat Brodick en loopt over het visserspad naar Cladach. Hier heeft u de keuze tussen de korte en lage variant door het Merklandbos, of u kiest voor de beklimming van Goatfell, met 874 meter de hoogste top van Arran. Met helder weer is het uitzicht vanaf de ruige top fenomenaal. De wandeling eindigt in Sannox. Mogelijk overnacht u niet in Sannox maar 2 nachten in Lochranza, in dat geval wordt er gezorgd voor transfers.

Dag 4 Van Sannox naar Lochranza 16 km

 Vanuit Sannox loopt u over kustpaden aan de voet van de steile heuvels naar Lochranza. Uitkijkend over het water heeft u kans om dolfijnen en reuzenhaaien te spotten. Lochranza is een dorp aan een mooie baai. U kunt er een bezoek brengen aan de Arran Single Malt whiskydestilleerderij.

Dag 5  Boot naar Claonaig, 19 km naar Tarbert

Na een laatste nacht op Arran maakt u de oversteek naar Kintyre. Het schiereiland Kintyre met zijn glooiende heuvels was een favoriete bestemming van Sir Paul McCartney, zijn liefdeslied Mull of Kintyre is er aan gewijd. Hier loopt u de eerste kilometers langs de kust naar Skipness, waarna u de met bos en heide begroeide heuvels oversteekt. Via de ruïne van het kasteel Tarbert daalt u af naar het gelijknamige pittoreske vissersplaatsje.

Dag 6 Bus + boot naar Gigha,  rondwandeling Gigha zuid 5 tot 15 km

Na een bus- en boottransfer arriveert u op Gigha. Via Achamore Gardens, een fraaie tuin met subtropische struiken, wandelt u naar de zuidpunt van het eiland. Naast Kintyre en de eilanden Jura en Islay kunt u op heldere dagen zelfs Noord-Ierland zien liggen. U komt langs vele verborgen baaien en stranden.

Dag 7  Rondwandeling Gigha noord 6 tot 19 km

U wandelt naar Creag Bhan, het hoogste punt van het eiland. Via de Twin Beaches, een zeer smalle strook land met aan beide zijden strand, loopt u naar de meest noordelijke punt van het eiland. Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht naar huis, blijft u nog een nacht op Gigha of neemt u vandaag al de boot naar Tayinloan.   

Dag 8 Vertrek

 

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews wandelvakantie - Schotland

Lees de verhalen van onze klanten

Het was in een woord een fantastische reis. De onderkomens waren goed,prima ontbijten en lieve gastheren en gastvrouwen.
We hadden ook nog schitterend weer.De beschrijvingen waren goed, het transport van,met en naar de ferry's ging vlekkeloos.
We hadden er nog drie nachten Edinburgh bij geboekt..een prachtige stad, maar wat een overgang na twee dagen Gigha met 167 inwoners en wel honderden schapen!!!
Weer een succes, Eigen Wijze reizen!

10 October 2018 - Annelies kuijpers

Schitterende wandelingen, fijne,lieve mensen en nette slaapplaatsen.

21 August 2018 - Karlien Hofman

Eerste kennismaking met Schotland heel goed bevallen. Alle verplaatsingen, zowel per bus als per ferry, verliepen soepel. De
lokale bevolking is behulpzaam en erg vriendelijk. Prachtige wandelingen en prima b&b’s. Vooral Kincardine Lodge in Lochranza is subliem. Vertrek van laatste eiland Gigha naar Glasgow kost erg veel tijd. Tip: een extra nacht in Glasgow boeken.

15 July 2018 - Dinie

Reisdetails Schotland

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: €235,-
 • Retourvlucht Glasgow: prijsindicatie € 160,- (KLM, excl. bagage)
 • Extra nacht Glasgow: prijs op aanvraag

   

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten

Exclusief

 • Bus- en boottransfers circa. € 17,-
 • Indien per vliegtuig (dag 1): Bus, trein en boot van Glasgow naar Brodick circa. € 15,-
 • Indien per vliegtuig(dag 8): Bus van Tayinloan naar Glasgow op de vertrekdag circa. € 23,-
 • Retourvlucht Glasgow: prijsindicatie € 160,- (KLM, excl. bagage)
Boek nu

Prijzen en data - Schotland