Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Nieuw

Wandelvakantie Lhee wandelen

standplaats in Nederland - Drenthe

Wandelen in Drenthe door en rond Nationaal Park Dwingelderveld

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 5 dagen
vroegboekkorting
vanaf € 165,-
Prijzen en data
Hondje GPS Herfst Benelux

Wandelvakantie Lhee wandelen

In Zuid-West Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: het 37 km² grote Nationaal Park Dwingelderveld, met zacht glooiende heidevelden, plassen, verstilde vennetjes, uitgestrekte bossen en stuifzand. Maar wat het gebied vooral bijzonder maakt, is het in Nederland bijna unieke feit dat u er nog van een eindeloze, ongestoorde horizon kunt genieten. Hier zijn rust, stilte en duisternis nog vanzelfsprekend waardoor er vogel- en diersoorten leven, die elders minder kansen hebben. De wandelingen vanuit uw comfortabele hotel in Lhee doorkruisen het hele Dwingelerveld en de kans is groot dat u een herder met zijn kudde Drentse heideschapen zult ontmoeten. 

» Lees meer

Reviews wandelvakantie - Lhee wandelen

Deel uw ervaring


Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Reisdetails Lhee wandelen

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 15 april t/m 31 december
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 155,-
 • Toeslag halfpension: € 130,- p.p.
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 45,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: € 80,- p.p.
  Toeslag halfpension extra nacht: € 33,- p.p.

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Routebeschrijving met kaarten

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Kamers hebben een terras
 • Binnenzwembad met sauna
 • U kunt elke dag een lunchpakket bestellen; ter plaatse regelen en betalen
 • Hond toegestaan: op aanvraag, € 15,- per nacht
Boek nu

Prijzen en data - Lhee wandelen

Routekaartje Lhee wandelen

Wandelroutes Lhee wandelen

Landhotel De Borken ligt in het kleine buurtschap Lhee, vlakbij het Dwingelderveld en niet ver van Dwingeloo, het dorp met 'de fraaiste brink van Drenthe'. Het hotel heeft een overdekt zwembad met sauna waarvan u gratis gebruik kunt maken.

A Kennismakingsrondje 8 km

Tijdens deze korte wandeling maakt u kennis met de met riet bedekte boerderijen van Lhee en met het Dwingelderveld. Na Lhee loopt u over een glooiend bospad naar de Dwingeloosche Heide. Langs deze uitgestrekte heide wandelt u via de imposante Radiotelescoop van Dwingeloo naar de schaapskooi van Lhee, waar u kunt pauzeren. De terugweg voert deels over het “Natuurpad Lheederzand”.

B Dwingelderveld en Groote Veen 19 km 

Door uitgestrekte bossen loopt u naar een verstild heideven. Een uniek vlonderpad door het Witteveen brengt u naar het Lheebroekerzand, dat u over een mooie wandelpad doorkruist. Halverwege bereikt u het informatiecentrum 'Natuurpoort Spier' aan de oostelijke rand van het Dwingelderveld. Vanaf hier wandelt u door het Groote Veen en het  Lheederzand terug naar Lhee.

C Dwingeloosche Heide en Dwingeloo 19 km

Kronkelende en glooiende paden door de bossen brengen u bij de vogelkijkhut aan de Davidsplassen. Vervolgens steekt u de heide in zuidwestelijke richting over naar de Anserdennen en het Anserveld. Twee lange schaduwrijke lanen brengen u in het buurtschap Westeinde met karakteristieke Saksische boerderijen en de Havezate Oldengaerde. Op de gezellige terrassen aan De Brink van Dwingeloo kunt u de dag afronden.

D Koelevaartsveen, Holtveen en Schaapskooi Ruinen 20 km

Een pad door het Lheederzand brengt u naar de Dwingeloosche Heide. Daar wachten u eindeloze vergezichten en een fraai pad langs een plas. Vervolgens wandelt u door het Koelevaartsveen naar het schilderachtige Holtveen waar u vanaf een groot platform vogels kunt spotten. Langs de rand van het Dwingelderveld loopt u naar de Schaapskooi Ruinen. Hier begint de vier kilometer lange oversteek van de Dwingeloosche Heide, waarna u door het Lheederzand naar Lhee terug wandelt.
 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35