2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Pieterpad 3 van Ommen naar Vorden

Wandelend over de Sallandse Heuvelrug met af en toe een klimmetje en door de Achterhoek naar Vorden loop je een van de mooiste stukken van het Pieterpad. Bossen en heide wisselen af met weides en boerenland. » lees meer over Wandelvakantie Pieterpad 3 van Ommen naar Vorden

 • Ommen, Hellendoorn, Holten, Lochem, Vorden
 • Bossen, heidevelden, stuwlandschap
 • Kastelen rond Vorden
GPS Zwaarte zwaarte_1
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 6 dagen
 • Individueel
vanaf 555 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 555 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Van Korhoender naar kasteel

Terwijl je buitenplaatsen en kastelen passeert met namen als De Wiersse en Kasteel Vorden, vraag je je af hoe het leven er uitzag achter die rijk gedecoreerde gevels. In elk geval was het er één met regels. Niet zozeer om de bewoners in het keurslijf te krijgen, maar vooral om ze houvast te geven. Onder meer bij die veelvuldige kostuumwisselingen. Geen jacquet na vijven en ’s avonds een andere japon dan in de ochtend. Pfff, ben jij blij dat je enkel in je wandelkloffie hoeft te bekommeren om wat je dit traject zoal tegenkomt.

Stuwwal, dankzij IJstijd

Na Ommen wandel je naar Hellendoorn en Holten. Langzaam loop je de Sallandse Heuvelrug op, ontstaan in de laatste ijstijd. Naast bossen vind je er ook prachtige heidevelden. Hier groeien nog de grillige jeneverbesstruiken, en hier heeft de zeldzame korhoender het enige broedgebied van Nederland. Dan loop je weer langzaam heuvelafwaarts richting de vallei van de Schipbeek. Via het gezellige Lochem kom je uit bij het kasteelrijke Vorden.

Upstairs Downstairs in Huis Verwolde

Liefhebber van de serie Downton Abbey? Dan dwingt het classicistische Huis Verwolde, net boven Laren, je zeker tot een ruimte stop onderweg. Het kasteel uit 1776 is twee eeuwen lang bewoond geweest door één adellijke familie. En… het is nog volledig ingericht; van de personeelsvertrekken in het onderhuis (hoe anders) tot de kinderkamer op de verdieping. Om het Upstairs Downstairs gevoel te ervaren kun je het bezoeken, van 1 april t/m 31 oktober op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. Er is ook een theeschenkerij.

Alle coniferen verzamelen

Pinetum de Belten is een enorme verzameling van wel duizend verschillende soorten en variëteiten coniferen. Allemaal bij elkaar gebracht op het terrein van landgoed De Belten in Vorden. De particuliere verzameling startte in 1961. De tuin is het gehele jaar tot zonsondergang geopend. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in een nestkastje wordt zeer gewaardeerd.

Al (ruim) 40 jaar Pieterpad

In aanwezigheid van Toos Goorhuis en Bertje Jens werd op 4 juni 1983 in Vorden het Pieterpad geopend. Toos en Bertje waren geoefende wandelaars in het buitenland. Nederland had toen nog geen langeafstandswandelpaden. Terwijl ze van Groningen (de woonplaats van Bertje) naar Tilburg liepen (waar Toos woonde), bedachten ze die route te beschrijven. Al lopende kwam het idee op om een route te maken van Pieterburen in het uiterste noorden naar de Sint-Pietersberg in zuidelijk Limburg. En zo geschiedde.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Pieterpad 3 van Ommen naar Vorden

Prijzen en data

Route informatie

Deze wandeltocht gaat door het in de laatste ijstijd ontstane stuwwallencomplex. Behalve met uitgestrekte bossen is het ook bedekt met prachtige heidevelden, waar vaak nog de grillige jeneverbesstruiken groeien en de zeldzame korhoender het enige broedgebied van Nederland heeft. Je verlaat het toeristische Ommen en na het oversteken van het riviertje de Regge geniet je van het ene na het andere fabuleuze vergezicht. Langs de mooie lichtglooiende Hellendoornse Es arriveer je bij het hotel in Hellendoorn.
De volgende dag wandel je via een afwisselende wandelroute verder door het Nationale Park de Sallandse Heuvelrug naar Holten. Via de vallei van de Schipbeek en de bossen van landgoed Verwolde kom je in Lochem. Na het Berkeldal en via enkele kasteellandgoederen eindigt dit traject in Vorden. 

Wandelvakantie Pieterpad 3 van Ommen naar Vorden

Reisinformatie

Inclusief

 • 5 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Origineel Pieterpadboekje

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Terugtransfer per trein/bus, Je kunt een terugtransfer naar het beginhotel reserveren 
  Kosten per rit (max. 4 personen): € 90,-  Bij boeking doorgeven.
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel
 • Soms diner in een nabijgelegen restaurant

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Pieterpad 3 van Ommen naar Vorden

Lemelerberg pieterpad wandelvakantie
Lemelerberg pieterpad wandelvakantie
Holten pieterpad wandelvakantie
Holten pieterpad wandelvakantie
Kasteel vorden pieterpad wandelvakantie
Kasteel vorden pieterpad wandelvakantie

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.