Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Winterzon - Zoek de zon op tijdens de koude maanden

Deze winter nog een paar zonnestralen meepakken? Dan vindt u onder onze winterzon vakanties ongetwijfeld wat u zoekt! Bestemmingen zoals Spanje, Portugal, Laos, Thailand, Cambodja, Curaçao en Bonaire bieden u het hele jaar warmte en een prachtige natuur. Speciaal voor de winter van 2016-2017 selecteerden wij enkele fietsvakanties en wandelvakanties die u echt niet mag missen. Lees verder, of bekijk hieronder ons aanbod van actieve reizen naar de beste bestemmingen voor de wintermaanden.

 

Oktober tip:

Fietsvakantie Thailand en Laos

Maak kennis met het boeddhisme, de prachtige natuur, de alom geprezen Thaise keuken en de ongekend vriendelijke bevolking in Thailand en Laos. In Laos is de natuur overweldigend.  Er rijden bijna geen auto's. In de Laoitaanse steden zijn de vele koloniale villa's een herinnering aan de tijd dat het land een Franse kolonie was. Dit alles vormt het decor voor onze trektocht langs de Koningssteden Chiang Mai, Chiang Rai, Luang Prabang en Vientiane. Een ideale bestemming voor een vakantie in de herfstmaand oktober: de temperaturen zijn dan aangenaam en de moeson is in dit gebied nauwelijks tot hinder. Ook geschikt voor de latere wintermaanden.

» Fietsvakantie Langs de Koningssteden

 

winterzon fietsvakantie vietnamNovember tip: Fietsvakantie Vietnam

In 15 dagen het prachtige authentieke Vietnam ontdekken? Tijdens deze fietsvakantie prikkelt u alle zintuigen en kunt u genieten van een afwisselende natuur, bedrijvigheid in de dorpen en steden en uiteraard de veel geprezen Vietnamese keuken. Vietnam is een gastvrij land met een vriendelijke, hardwerkende bevolking. Vietnam is een ideale reisbestemming voor in de late herfst en winter. Het is er dan droog, zonnig en niet al te warm. 

 

» Fietsvakantie Vietnam

 

Winterzon vakantie MadeiraDecember tip: Wandelvakantie Madeira

Het Portugese eiland Madeira ligt ten westen van Marokko en is het enige stukje tropisch regenwoud in Europa. Het eiland beschikt over mooie wandelroutes die u een spectaculair uitzicht beloven. Op zoek naar een wandelvakantie vol schilderachtige dorpjes, tropische vruchten en een unieke flora en fauna? Het eiland Madeira is het hele jaar door een ideale wandelbestemming. Wilt u in onze koude decembermaand graag naar de zon, maar ook niet te ver weg? Dan is Madeira ideaal. Eigen-Wijze Reizen biedt zowel een standplaatsvakantie als een trektocht.

» Wandelvakantie Madeira

 

winterzon vakantie 2016-2017Januari tip: Fietsvakantie Cambodja

In Cambodja dompelt u zich onder in een heel andere wereld! Een trektocht door Cambodja is een reis die u niet snel zult vergeten. Maak kennis met het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat, de majestueuze rivier Mekong en de prachtige, ongerepte kust van Zuid-Cambodja. Tijdens een 13-daagse fietstrektocht ontdekt u delen van het land waar toeristen normaal gesproken zelden of nooit komen. Midden in onze winter is Cambodja de ideale bestemming om even lekker op te warmen. Januari en februari zijn de droogste maanden, terwijl dankzij de moeson de natuur volop in bloei staat. De temperaturen zijn dan gematigd (ruim 25 graden). Wel zo prettig tijdens een actieve vakantie!

» Fietsvakantie Cambodja

 

fietsvakakantie winterbestemmingenFebruari tip: Fietsvakantie Curaçao en Bonaire

In het zonovergoten Caribisch gebied kunt u altijd terecht voor een zonnige fietsvakantie. Toch zijn er betere en mindere momenten om voor een fietsvakantie af te reizen naar Curaçao en Bonaire. Het regenseizoen loopt van oktober t/m december. Daarna zijn de eilanden omgetoverd tot een groen paradijs dat vol in de bloei staat. In de maand februari is het nog wat koeler (zo'n 25 tot 29 graden), wat voor een actieve fietsvakantie best prettig is. In 10 dagen verkent u de eilanden Curaçao en Bonaire, waarna u opgewarmd terugkeert naar huis. Uw fietsvakantie op de Antillen kunt u desgewenst verlengen met een week op het strand. Behalve voor Bonaire en  Curaçao kunt u ook kiezen voor Aruba, dat bekend staat om het strandleven.

» Fietsvakantie Antillen

 

winter fietsvakantie 2016-2017Maart tip: Fietsvakantie Spanje

Het Iberisch schiereiland ( Spanje en Portugal) heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. Waar veel mensen de landen in de zomer voor een actieve vakantie te warm vinden, vindt u hier in het vroege voorjaar uw ideale bestemming om lekker op te warmen na een koude winter in eigen land. De trektocht Alicante Via Verdes volgt oude, overbodig geworden spoorlijnen waar alleen wandelaars, fietsers en paard- of desnoods ezelrijders welkom zijn. Een verlenging in de echte Spaanse stad Alicante behoort tot de mogelijkheden.

» Fietsvakantie Alicante Via Verdes

 

Bekijk alle wintervakanties

Eigen-Wijze Reizen heeft alle vakantiebestemmingen voor de wintermaanden gebundeld op één pagina. Behalve onze highlights vindt u hier diverse andere reizen naar Spanje, Portugal en verre bestemmingen. 

» Al onze winterzonbestemmingen

Wilt u meer weten over onze winterzon bestemmingen? Onze medewerkers staan ook telefonisch voor u klaar. Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft, een reis wilt boeken of onze reisgids wilt aanvragen. Gebruik de chatfunctie rechts onderaan deze pagina of bel:

Nederland: +31 (0)53 - 430 34 35
België: +32 (0)16 - 624 762

» Contactinformatie