Fietsvakantie Denemarken

trektocht in Denemarken - Seeland

Kopenhagen, Seeland en Zweden

 • LOGIES EN ONTBIJT, gedeeltelijk halfpension mogelijk
 • 8 dagen
GPS Elektrische fiets

vanaf € 945

Vanuit uw hotel in Kopenhagen bent u binnen enkele minuten met het openbaar vervoer in het centrum. Tijdens de rondrit door de stad fietst u langs het Rosenborgkasteel en het Amalienborgpaleis naar de vesting Kastellet. In Kopenhagen bezoekt u natuurlijk ook de Kleine Zeemeermin en de Vrijstad Christiana. Onderweg naar Helsingør fietst u door een groot jachtgebied en langs de kust naar het noorden. De volgende dag neemt u de veerboot en heeft u een rondrit in Zweden. Vanuit hier fietst u naar het slot Sofiero, het zomerhuis dat kroonprins Oscar in 1800 voor zijn Duitse prinses Sofia liet bouwen. In de uitgestrekte tuinen kunt u heerlijk picknicken met uitzicht op zee. Terug in Denemarken fietst u langs enkele kastelen naar Frederikssund aan de Roskildefjord. De volgende dag is erg waterrijk en brengt u naar Roskilde, tot in de 15de eeuw de hoofdstad van Denemarken. De kathedraal van Roskilde is de laatste rustplaats van bijna 40 Deense koningen en koninginnen. Via het eiland Amager fietst u terug naar Kopenhagen.

Fietsroutes — Denemarken

Trektocht, hotels, logies en ontbijt

1 - Aankomst Kopenhagen
2 - 14 of 30 km rondrit Kopenhagen
3 - 54 km naar Helsingør
4 - Boot naar Zweden, 40 km rondrit, boot naar Helsingør
5 - 58 km naar Frederikssund
6 - 57 km naar Roskilde
7 - 47 km naar Kopenhagen
8 - Vertrek

Routekaartje Denemarken

Het centrum van Kopenhagen is vanuit uw hotel in enkele minuten met het openbaar vervoer te bereiken.Tijdens de rondrit door de stad fietst u langs het Rosenborgkasteel en het Amalienborgpaleis naar de vesting Kastellet.

Hier vlakbij vindt u het beroemde beeld van de Kleine Zeemeermin. Met de watertaxi steekt u over naar het eiland Amager. U fietst er langs havengebouwen en door de semi-onafhankelijke 'vrijstad' Christiania. Op de lange variant maakt u vanaf hier een lus langs het strand aan de zeestraat de Øresund. Via een lange fietsbrug keert u terug bij uw hotel.

De volgende dag fietst u vlak langs de Øresund naar het noorden. Na een traject door het enorme jachtgebied Eremitagesletten, vol met edelherten en oude eikenbomen, keert u in Vedbaek terug bij de kust. In Humlebaek kunt u het prachtige Louisianamuseum voor moderne kunst bezoeken. Hierna komt u in Helsingør (Elsinore) met het beroemde kasteel Kronborg, het decor van William Shakespeare's toneelstuk Hamlet.

De dag er op vaart u over de zeestraat naar het Zweedse Helsingborg. Vanuit hier fietst u naar het slot Sofiero, het zomerhuis dat kroonprins Oscar in 1800 voor zijn Duitse prinses Sofia liet bouwen. In de uitgestrekte tuinen kunt u heerlijk picknicken met uitzicht op zee. Verderop ligt het vissersdorp Sletten. Door het Zweedse platteland keert u terug in Helsingborg, waar u weer de boot naar Denemarken neemt.

Na een tweede nacht in Helsingør fietst u door het weidse binnenland naar het westen. Aan het mooie Esrum meer ligt het Fredensborgslot, het verblijf van de Deense koninklijke familie in de zomermaanden. Niet veel verder komt u in Hillerød bij het Frederiksborgslot. Dit kasteel is in de 17e eeuw gebouwd in  Hollandse renaissancestijl en herbergt het nationaal-historisch museum. Langs kleine boerendorpen gaat u verder naar overnachtingsplaats Frederikssund, gelegen aan de hier smalle Roskildefjord.

De volgende dag fietst u over het schiereiland Hornsherred naar de Isefjord. Hier kunt u voor de lunch een bezoek brengen aan het kleine eiland Orø. Langs de prachtige zuidoever van de Roskildefjord fietst u naar Roskilde, tot in de 15de eeuw de hoofdstad van Denemarken. De kathedraal van Roskilde is de laatste rustplaats van bijna 40 Deense koningen en koninginnen en de eerste gotische bakstenen kathedraal van Europa. Ook een bezoek aan het Vikingschipmuseum is een aanrader.

Op de laatste fietsdag gaat u eerst naar de kust. Hier rijdt u over een fietspad langs stranden en jachthavens. Op het eiland Amager fietst u langs het water en architectonisch interessante nieuwbouwwijken. Via een fietsbrug keert u terug bij uw hotel in het centrum van Kopenhagen.

Andere bezoekers keken ook bij: Bergen auf Rügen en Sandvig op Bornholm

Bekijk prijzen en opties

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Prijzen en opties — Denemarken

Toon prijzen op basis van:

U heeft keuze uit 1 tocht

Trektocht, hotels, logies en ontbijt
Startdatum Prijs
01 augustus - 07 oktober 2017 € 945

Extra prijsinformatie

 • Aankomstdag:
  iedere zaterdag
  van 3 t/m 31-7: iedere zaterdag en zondag
  Andere startdagen mogelijk, toeslag € 80,- p.p.
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 360,- p.p.
 • Toeslag halfpension: € 240,- p.p.
 • Toeslag overnachting in Kopenhagen centrum: € 135,- p.p.; toeslag eenpersoonskamer € 520,- p.p.
 • Huurfiets: € 105,- p.p.8 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 15,- p.p. per dag
 • E-bike: € 195,- p.p.
  Verlenging € 28,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en): vanaf € 90,- p.p. per nacht
  Toeslag extra nacht 1 PK vanaf € 48,-

Inbegrepen

 • 7 nachten verblijf op basis van LO of 3 nachten op basis van LO en 4 nachten op basis van HP
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Indien per trein: retour Kopenhagen.
 • Indien per vliegtuig: retourvlucht naar Kopenhagen, incl. taxen, heffingen voor zover bekend in nov. 2016

Niet inbegrepen

 • Transfer vliegveld-hotel: per taxi per rit ca. € 40,-, per trein p.p. ca. € 4,-
 • Watertaxi Kopenhagen ca. € 3,- p.p.
 • Boot naar Zweden retour ca. € 10,- p.p.
 • Entree kastelen en musea

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis in de buurt van het hotel

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Extra mogelijkheden

Neemt u gerust contact met ons op als u de gewenste reis iets anders wilt boeken dan op onze site is aangegeven. U kunt daarbij denken aan een andere startdag of een aangepast programma, maar ook aan vragen over kinderkorting, alleenreizende toeslag e.d.

Deel uw ervaring


Ervaringen — Denemarken

Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Denemarken

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

» Bekijk prijzen en opties

Foto's — Denemarken

Denemarken

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

Bekijk prijzen en opties