Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Nieuw
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Vorden

standplaats in Nederland - Achterhoek

Kastelenroute in de Achterhoek

 • HALFPENSION
 • 4 of 6 dagen
vroegboekkorting
vanaf € 295,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets Hondje Benelux Herfst

Wat een fantastische routes en wat is Nederland prachtig. Door met eigenwijze-reizen te fietsen kom je vaak net op die fietspaadjes terecht waar je anders niet komt.

M. Kloosterman

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Vorden

Wie Achterhoek zegt, zegt ongerepte natuur, lieflijke dorpjes, charmante stadjes, een gastvrije omgeving. Het lichtglooiende coulisselandschap biedt een rijke variatie aan parkachtige landgoederen, bossen, houtwallen, essen en weiden. Ten westen en zuiden kadert de IJsselvallei dit alles fraai af. Rustige wegen, lanen, en een uitgebreid fietspadennetwerk maken het hier tot een waar fietsersparadijs.
De Achterhoek wordt ook wel ‘De Graafschap’ genoemd, omdat de graaf van Zutphen er een tijd de baas was. In de vele goed geconserveerde kastelen en adellijke landhuizen ziet u het feodale verleden terug. Ook karakteristiek voor de streek zijn watermolens en de veelal met riet gedekte Saksische boerderijen. Heraldieke luikbeschilderingen geven aan met welk kasteellandgoed ze zijn verbonden.  
 

 

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Vorden

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Wat een fantastische routes en wat is Nederland prachtig. Door met eigenwijze-reizen te fietsen kom je vaak net op die fietspaadjes terecht waar je anders niet komt.

16-11-2020 - M. Kloosterman

Met veel plezier de fietstochten gemaakt in de omgeving van Vorden. Zeer mooie omgeving, ook heel divers. Vooral de tochten langs de IJssel vonden wij prachtig, ook omdat we heerlijk weer hadden midden september. Ook de vele buiten- en jachthuizen in die omgeving spreken tot de verbeelding en zijn veelal te bezoeken. Verder is het hotel prima, beetje van de oude stempel en daardoor wel gezellig. Wij verbleven aan de overzijde op de bovenste verdieping. De maaltijden waren prima (4 gangen was echt teveel van het goede.... eigenlijk :-)) en de wijnen smaakten prima.

13-11-2020 - Jol

Was een prima hotel, heerlijk gegeten, gezellig personeel
De laatste avond aan het toetje gingen 2 obers voor ons zingen dat ze het jammer vonden dat wij hun gingen verlaten.

13-11-2020 - anoniem

Mooie afwisselende routes over rustige wegen en goed begaanbare onverharde paden. Doordat je zelf kunt bepalen welke route je op welke dag rijdt, kun je plannen dat de bezienswaardigheden open zijn op de dag dat jij er langs komt.
Prima hotel met goede keuken, helaas geen airco op de kamer, wel een ventilator.
Goede huur E-bikes, slechts 1 fietstas per 2 E-bikes en geen stuurtas, accu is ruim voldoende voor de te rijden routes.

13-11-2020 - anoniem

Wij hebben een heerlijke fietsvakantie in Vorden gehad. Hotel Bakker is een gezellig gastvrij familiehotel waar je lekker kunt eten. De routes waren erg mooi en afwisselend. We hebben genoten van de mooie natuur en de dorpjes in de omgeving. Prima routebeschrijvingen. Fijn is ook dat er een fietsenwinkel vlakbij het hotel is; we hadden nl. op de tweede dag al een lekke band en die kon onmiddellijk gerepareerd worden. Deze reis is echt een aanrader!

12-11-2020 - Leonoor Weener

Het was een heerlijke vakantie. Prima hotel met goede keuken en vriendelijk personeel. De route beschrijving was duidelijk en de reis is zeker aan te bevelen.

11-11-2020 - anoniem

Prachtige fietstocht in een schitterende omgeving met een fantastisch hotel, wij hebben met volle teugen genoten.

11-11-2020 - anoniem

Een geweldige fietsvakantieweek. Genoten van het verblijf en de gastvrijheid van het (wel wat gedateerde) hotel Bakker. Heel gastvriendelijke medewerkenden die graag rekening hielden met beperkingen van gasten.
Genoten van onze fietstochten in de mooie Achterhoek. Hier zullen we zeker teruggaan.
Zowel het hotel wat midden in het centrum licht vinden wij een aanrader.
Wil je genieten van de natuur en tot rust komen, denk dan zeker aan dit hotel en deze omgeving.

11-11-2020 - Ans en Karel Bennenbroek.

De corona-dreiging hield ons weg uit Piëmonte (Saluzzo) en Bourgondië (Beaune). Maar van een geslaagde wissel bij EW-R gesproken ! De Gelderse Achterhoek is enig mooi, diepgroen, doorsneden van beken en riviertjes vol waterlelies, bezaaid met fraaie historische kastelen die getuigen van een rijk verleden. Ondanks al dat overvloedige hemelwater, een onvergetelijk natuurbad, zo’n 300 km lang.
En wat dan gezegd van dat heerlijke, old fashioned knusse hotel Bakker in Vorden. Superieur ontbijt, heerlijke 4 gangenmenu’s, uitzonderlijk vriendelijke en royale bediening aan tafel en in de lunchbag voor onderweg, ruime deluxe kamer, gratis parking voor de deur en berging voor de fietsen… in de feestzaal !
Bravo Bakker ! Iets zegt me dat we ooit bij u terugkomen. Liever vroeg dan laat ! Dikke M E R C I ook aan EigenWijze Reizen voor het weeral haast feilloze roadbook en dito organisatie.

25-10-2020 - Raphaël Waeyaert

Begin juli een heerlijke week in Vorden doorgebracht. Mooie omgeving, leuke fietsroutes en uitstekend hotel.

23-10-2020

Afgelopen week hebben we een heerlijke fietsvakantie beleefd in en om Vorden.
Erg mooie omgeving en goed gastvrij hotel Bakker.
Ook de fietskaarten en beschrijvingen van de routes waren duidelijk en handig.”

30-06-2020 - M. Janssen

Reisdetails Vorden

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 januari t/m 31 oktober
 • Aankomstdag:
  4-daagse tocht: iedere zondag, maandag en dinsdag (in juni, juli en augustus niet meer mogelijk op zondag)
  6-daagse tocht: iedere zondag (in juni, juli en augustus volgeboekt)
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  4-daagse tocht: € 35,- p.p.
  6-daagse tocht: € 60,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  4-daagse tocht: € 60,- p.p.
  6-daagse tocht: € 75,- p.p.
  Verlenging:  € 12,- p.p. per nacht
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  4-daagse tocht: € 110,- p.p.
  6-daagse tocht: € 135,- p.p.
  Verlenging:  € 23,- p.p. per nacht
 • Extra nacht(en) LO: € 72,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: € 84,- p.p.
   

Inclusief

 • 3 of 5 nachten verblijf op basis van HP 
 • Routebeschrijving met kaarten

Bijzonderheden

 • U kunt t/m 31 januari 2021 kiezen voor een 3-daags wildarrangement à € 37,50 per persoon; dit arrangement is niet mogelijk tijdens de feestdagen) 
 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Lunchpakket mogelijk: € 8,50 per persoon per dag, ter  plaatse regelen
 • Hond mag mee: op aanvraag; € 10,- per dag, ter plaatse betalen
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Vorden

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata: 1 januari t/m 31 oktober
 • Aankomstdag:
  4-daagse tocht: iedere zondag, maandag en dinsdag (in juni, juli en augustus niet meer mogelijk op zondag)
  6-daagse tocht: iedere zondag (in juni, juli en augustus volgeboekt)
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  4-daagse tocht: € 35,- p.p.
  6-daagse tocht: € 60,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  4-daagse tocht: € 60,- p.p.
  6-daagse tocht: € 75,- p.p.
  Verlenging:  € 12,- p.p. per nacht
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  4-daagse tocht: € 110,- p.p.
  6-daagse tocht: € 135,- p.p.
  Verlenging:  € 23,- p.p. per nacht
 • Extra nacht(en) LO: € 72,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: € 84,- p.p.
   
Routekaartje Vorden

Fietsroutes Vorden

Het door acht kastelen omringde Vorden is een toplocatie voor wie de streek wilt gaan verkennen. U bent hier drie of vijf dagen te gast bij ‘Hotel-Restaurant Bakker’ gevestigd in een monumentaal pand in de dorpskom. Al ruim vijfenzeventig jaar staat dit familiebedrijf symbool voor Achterhoekse gastvrijheid en culinaire tradities. Op mooie dagen kan worden gegeten op het tuinterras. Laat u zich verleiden tot een heerlijk glas wijn uit de Achterhoek.

A - Kennismakingroute 10 of 15 km

Na aankomst kunt u een korte verkenningsrit maken rond Vorden. U komt langs het omgrachte kasteel Vorden dat door de eigenaren wordt bewoond maar kan worden bezocht. Vervolgens fietst u naar kasteel Hackfort (Natuurmonumenten) met een wandelbos, watermolen en historische moestuin. In het koetshuis bevindt zich een Brasserie. U volgt de Baakse beek terug naar uw hotel.

B - Naar Hanzestad Zutphen 30 of 50 km

U fietst naar de eeuwenoude Hanzestad Zutphen gelegen aan de IJssel. Haar voorname aanzien wordt al van verre bepaald door de vele torens. De sfeervolle binnenstad heeft bochtige straatjes, pleinen, hofjes en talrijke monumenten. Het Stedelijk Museum verteld u over de geschiedenis van Zutphen en De Graafschap. Bezienswaardig zijn o.a. de St. Walburgkerk met de Librije, de Nieuwstadskerk en delen van de stadsommuring met een waterpoort over de Berkel. De route is te verlengen met een lus door de vogel- en bloemrijke uiterwaarden van de IJssel die u met een pontje oversteekt.

C - Naar Ruurlo en Borculo 48 km

Een aantrekkelijke route door fraaie loofbossen, kleine buurtschappen en het kasteellandgoed ’t Zelle naar Ruurlo. Het kasteel Ruurlo (14de eeuw) huisvest na Gorssel de 2e vestiging van Museum MORE (Museum voor Nederlands Modern Realisme). Deze musea bezitten een topcollectie van de Nederlandse kunstenaars Carel Willink, Pyke Koch en Charley Toorop, e.a. Surrealistisch is ook de ‘cactusoase’ net buiten het dorp met 600 cactussoorten Een extra lus brengt u in de heerlijkheid Borculo een romantische stadje met een kristalmuseum en bij de watermolen een zalig terras. De terugweg verloopt langs de adellijke ‘Huizen’ Wiersse en Medler en het Heiligenbeeldenmuseum van Kranenburg.

D - Naar Almen en Gorssel 46 km

Langs kasteel Het Enzerinck en de bossen van Warkensche Veld fietst u naar het dorpje Almen in de Berkelvallei. Nabij de 14de eeuwse kerk staat een museum gewijd aan de bekende 19de eeuwse romantisch dichter, landbouwkundige en kasteelheer A.C.W. Staring die de streekhistorie en folklore van zijn streek zeer toegedaan was. Na de oversteek van het Twentekanaal fietst u door een bos- en heidegebied en langs een te bezoeken wijngaard naar het wat deftige Gorssel. Het 100 jaar oude gemeentehuis werd na een modern architectonisch uitbreiding getransformeerd tot Museum voor Modern Realisme (MORE) met werk van grote Nederlandse kunstenaars. Door vogelrijke uiterwaarden langs de IJssel fietst u voorts, richting Zutphen. Langs de kastelen ‘Huize De Voorst’ (Versailles van de Achterhoek), ‘Huize ’t Velde’ en ‘Den Bramel’ (spookkasteel) keert u tenslotte terug naar Vorden.

E - Naar Laren en Lochem 43 km

Door de bossen en over het aan de Berkel gelegen ‘kasteellandgoed Velhorst’ rijdt u naar het kleine Laren. Troefkaart hier is het te bezoeken kasteel ‘Huis Verwolde’ met prachtige tuin. In het parkbos staat “De Dikke Boom”, ’s lands dikste eik. Op weg naar het vestingstadje Lochem doorkruist u het eeuwenoude eiken- en beukenbos van de Havezathe Ampsen. In Lochem staat de Gudula­kerk al 1100 jaar trots midden op de markt fraai omgeven door renaissance-huizen en een paar heerlijke terrassen. Onderlangs de Lochemse berg en de beltmolen van Zwiep fietst u nu naar het dorpje Barchem. Op de terugweg naar Vorden passeert u kasteel ‘De Wildenborch’, eens de woonstede van de 19de eeuwse dichter A.C.W. Staring.

F - Naar Bronkhorst en Hanzestad Doesburg 60 km

Westwaarts zoekt u aan de IJssel het pittoreske Bronkhorst op, kleinste stadje van Nederland. Over een dijkfietspad  volgt u met mooie vergezichten de slingerloop van de IJssel naar de bijzonder fraaie Hanzestad Doesburg. Binnen haar stadsmuren zijn diverse middeleeuwse monumenten en musea te bewonderen waaronder die voor mosterd. U volgt nu een Oude IJsselstroom naar Laag-Keppel een dorp met watermolen en kasteel. In Hummelo bakermat van de boerenrockband ‘Normaal’ passeert u het viertal in brons. Een rustige landelijke route leidt u terug naar uw hotel

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35