Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Nieuw
Reizen vanaf nu
Kosteloos annuleren
tot 1 week voor vertrek

Fietsvakantie Vorden

standplaats in Nederland - Achterhoek

Kastelenroute in de Achterhoek

 • HALFPENSION
 • 4 of 6 dagen
vanaf € 295,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets Hondje Benelux Herfst

Afgelopen week hebben we een heerlijke fietsvakantie beleefd in en om Vorden.
Erg mooie omgeving en goed gastvrij hotel Bakker.
Ook de fietskaarten en beschrijvingen van de routes war... Lees review

M. Janssen

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Vorden

Wie Achterhoek zegt, zegt ongerepte natuur, lieflijke dorpjes, charmante stadjes, een gastvrije omgeving. Het lichtglooiende coulisselandschap biedt een rijke variatie aan parkachtige landgoederen, bossen, houtwallen, essen en weiden. Ten westen en zuiden kadert de IJsselvallei dit alles fraai af. Rustige wegen, lanen, en een uitgebreid fietspadennetwerk maken het hier tot een waar fietsersparadijs.
De Achterhoek wordt ook wel ‘De Graafschap’ genoemd, omdat de graaf van Zutphen er een tijd de baas was. In de vele goed geconserveerde kastelen en adellijke landhuizen ziet u het feodale verleden terug. Ook karakteristiek voor de streek zijn watermolens en de veelal met riet gedekte Saksische boerderijen. Heraldieke luikbeschilderingen geven aan met welk kasteellandgoed ze zijn verbonden.  
 

 

» Lees meer
Routekaartje Vorden

Fietsroutes Vorden

Het door acht kastelen omringde Vorden is een toplocatie voor wie de streek wilt gaan verkennen. U bent hier drie of vijf dagen te gast bij ‘Hotel-Restaurant Bakker’ gevestigd in een monumentaal pand in de dorpskom. Al ruim vijfenzeventig jaar staat dit familiebedrijf symbool voor Achterhoekse gastvrijheid en culinaire tradities. Op mooie dagen kan worden gegeten op het tuinterras. Laat u zich verleiden tot een heerlijk glas wijn uit de Achterhoek.

A - Kennismakingroute 10 of 15 km

Na aankomst kunt u een korte verkenningsrit maken rond Vorden. U komt langs het omgrachte kasteel Vorden dat door de eigenaren wordt bewoond maar kan worden bezocht. Vervolgens fietst u naar kasteel Hackfort (Natuurmonumenten) met een wandelbos, watermolen en historische moestuin. In het koetshuis bevindt zich een Brasserie. U volgt de Baakse beek terug naar uw hotel.

B - Naar Hanzestad Zutphen 30 of 50 km

U fietst naar de eeuwenoude Hanzestad Zutphen gelegen aan de IJssel. Haar voorname aanzien wordt al van verre bepaald door de vele torens. De sfeervolle binnenstad heeft bochtige straatjes, pleinen, hofjes en talrijke monumenten. Het Stedelijk Museum verteld u over de geschiedenis van Zutphen en De Graafschap. Bezienswaardig zijn o.a. de St. Walburgkerk met de Librije, de Nieuwstadskerk en delen van de stadsommuring met een waterpoort over de Berkel. De route is te verlengen met een lus door de vogel- en bloemrijke uiterwaarden van de IJssel die u met een pontje oversteekt.

C - Naar Ruurlo en Borculo 48 km

Een aantrekkelijke route door fraaie loofbossen, kleine buurtschappen en het kasteellandgoed ’t Zelle naar Ruurlo. Het kasteel Ruurlo (14de eeuw) huisvest na Gorssel de 2e vestiging van Museum MORE (Museum voor Nederlands Modern Realisme). Deze musea bezitten een topcollectie van de Nederlandse kunstenaars Carel Willink, Pyke Koch en Charley Toorop, e.a. Surrealistisch is ook de ‘cactusoase’ net buiten het dorp met 600 cactussoorten Een extra lus brengt u in de heerlijkheid Borculo een romantische stadje met een kristalmuseum en bij de watermolen een zalig terras. De terugweg verloopt langs de adellijke ‘Huizen’ Wiersse en Medler en het Heiligenbeeldenmuseum van Kranenburg.

D - Naar Almen en Gorssel 46 km

Langs kasteel Het Enzerinck en de bossen van Warkensche Veld fietst u naar het dorpje Almen in de Berkelvallei. Nabij de 14de eeuwse kerk staat een museum gewijd aan de bekende 19de eeuwse romantisch dichter, landbouwkundige en kasteelheer A.C.W. Staring die de streekhistorie en folklore van zijn streek zeer toegedaan was. Na de oversteek van het Twentekanaal fietst u door een bos- en heidegebied en langs een te bezoeken wijngaard naar het wat deftige Gorssel. Het 100 jaar oude gemeentehuis werd na een modern architectonisch uitbreiding getransformeerd tot Museum voor Modern Realisme (MORE) met werk van grote Nederlandse kunstenaars. Door vogelrijke uiterwaarden langs de IJssel fietst u voorts, richting Zutphen. Langs de kastelen ‘Huize De Voorst’ (Versailles van de Achterhoek), ‘Huize ’t Velde’ en ‘Den Bramel’ (spookkasteel) keert u tenslotte terug naar Vorden.

E - Naar Laren en Lochem 43 km

Door de bossen en over het aan de Berkel gelegen ‘kasteellandgoed Velhorst’ rijdt u naar het kleine Laren. Troefkaart hier is het te bezoeken kasteel ‘Huis Verwolde’ met prachtige tuin. In het parkbos staat “De Dikke Boom”, ’s lands dikste eik. Op weg naar het vestingstadje Lochem doorkruist u het eeuwenoude eiken- en beukenbos van de Havezathe Ampsen. In Lochem staat de Gudula­kerk al 1100 jaar trots midden op de markt fraai omgeven door renaissance-huizen en een paar heerlijke terrassen. Onderlangs de Lochemse berg en de beltmolen van Zwiep fietst u nu naar het dorpje Barchem. Op de terugweg naar Vorden passeert u kasteel ‘De Wildenborch’, eens de woonstede van de 19de eeuwse dichter A.C.W. Staring.

F - Naar Bronkhorst en Hanzestad Doesburg 60 km

Westwaarts zoekt u aan de IJssel het pittoreske Bronkhorst op, kleinste stadje van Nederland. Over een dijkfietspad  volgt u met mooie vergezichten de slingerloop van de IJssel naar de bijzonder fraaie Hanzestad Doesburg. Binnen haar stadsmuren zijn diverse middeleeuwse monumenten en musea te bewonderen waaronder die voor mosterd. U volgt nu een Oude IJsselstroom naar Laag-Keppel een dorp met watermolen en kasteel. In Hummelo bakermat van de boerenrockband ‘Normaal’ passeert u het viertal in brons. Een rustige landelijke route leidt u terug naar uw hotel

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Vorden

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Afgelopen week hebben we een heerlijke fietsvakantie beleefd in en om Vorden.
Erg mooie omgeving en goed gastvrij hotel Bakker.
Ook de fietskaarten en beschrijvingen van de routes waren duidelijk en handig.”

30-06-2020 - M. Janssen

Reisdetails Vorden

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 januari t/m 31 oktober
 • Aankomstdag:
  4-daagse tocht: iedere zondag, maandag en dinsdag
  6-daagse tocht: iedere zondag
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  4-daagse tocht: € 35,- p.p.
  6-daagse tocht: € 60,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  4-daagse tocht: € 45,- p.p.
  6-daagse tocht: € 65,- p.p.
  Verlenging:  € 11,- p.p. per nacht
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  4-daagse tocht: € 110,- p.p.
  6-daagse tocht: € 140,- p.p.
  Verlenging:  € 28,- p.p. per nacht
 • Extra nacht(en) LO: € 72,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: € 84,- p.p.
   

Inclusief

 • 3 of 5 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Lunchpakket mogelijk: € 8,50 per persoon per dag, ter  plaatse regelen
 • Hond mag mee: op aanvraag; € 10,- per dag, ter plaatse betalen
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Vorden

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata: 1 januari t/m 31 oktober
 • Aankomstdag:
  4-daagse tocht: iedere zondag, maandag en dinsdag
  6-daagse tocht: iedere zondag
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  4-daagse tocht: € 35,- p.p.
  6-daagse tocht: € 60,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering):
  4-daagse tocht: € 45,- p.p.
  6-daagse tocht: € 65,- p.p.
  Verlenging:  € 11,- p.p. per nacht
 • E-bike (excl. fietsverzekering):
  4-daagse tocht: € 110,- p.p.
  6-daagse tocht: € 140,- p.p.
  Verlenging:  € 28,- p.p. per nacht
 • Extra nacht(en) LO: € 72,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: € 84,- p.p.