Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

trektocht in Oostenrijk Italië - Alpen

Fietsen van Villach naar het vissersplaatsje Grado

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 7 dagen

 

 

vanaf € 555,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets

Dit was een erg mooi fietsroute: over oude spoortrajecten, over oude Romeinse wegen, door de natuur, door de rivierdalen en dorpjes. We hebben er enorm van genoten. De steile stukjes waren korte tr... Lees review

Anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

De 7-daagse tocht vanaf Villach naar Grado vormt het tweede afsluitende deel van de Alpe Adria Radweg.  De tocht is wat lichter dan het eerste deel van Salzburg naar Villach. U fietst deels over spoorfietspaden. Halverwege dag vier wijken de bergen terug voor arcadisch, zacht golvend boerenland waardoorheen u de Adriatische kustvlakte bereikt. In het vissers- en badplaatsje Grado geniet u van een extra overnachting.  

» Lees meer

Fietsroutes Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

Dag 1 Aankomst in Villach

Vanuit het hotel wandelt u over de Draubrug zo het autovrije centrum in. Het historische karakter van de stad is mooi behouden gebleven, met fraaie kerken, de gotische-, renaissance- en barokgevels rondom de Hauptplatz en de sfeervolle binnenplaatsen die erachter schuil gaan. Villach heeft een thermaal  bronnenbad. 

Dag 2 Van Villach naar Tarvisio 39 km

Langs de Gail passeert u, aan de zuidkant van de Villacher Alpen, het natuurpark Dobratsch. Richting het drielandenpunt rijzen de Julische Alpen (Slovenië) hoog op. Na enkele idyllische dorpjes en een lichte stijging overschrijdt u bij Thörn-Maglern de grens met Italië. U bevindt zich nu in Friulië: een vervloeide grensstreek tussen Romaanse, Germaanse en Slowaakse culturen. Een spoorfietspad bovenlangs de vallei van de Slizza leidt naar uw bestemming Tarvisio in de Val Canale. Hoog boven het stadje ligt het heiligdom Madonna de Lussari dat via het pelgrimspad maar ook per kabelbaan is te bereiken.

Dag 3 Van Tarvisio naar Carnia of Tolmezzo    56 of 65 km

Door de Val Canale volgt u het spoorfietspad licht dalend langs enkele militaire forten (WO I) naar Pontebba, waar de brug de oude grens tussen Italië en het Habsburgse Rijk markeert. U vervolgt het fietsspoortraject door een reeks korte, verlichte fietstunnels hoog boven de rivier de Fella die u via een oude spoorbrug oversteekt. In Moggio eindigt het spoorfietspad en fietst u de laatste kilometers naar het dorp Carnia. De Fella mondt hier uit in de Tagliamento die u enkele kilometers stroomopwaarts volgt naar het historische alpenstadje Tolmezzo.

Dag 4 Van Carnia of Tolmezzo naar Udine  64 of 77 km

Al vroeg op de dag fietst u door het ommuurde middeleeuwse stadje Venzone. Het museum ‘Tiere Motus’ laat zien hoe het plaatsje herrees na de aardbeving van 1976.
Enkele kilometers verder wijken de bergen om plaats te maken voor vruchtbaar, lichtgolvend boerenland. Over rustige straatjes, langs talloze kleine dorpen bereikt u de provinciehoofdplaats Udine. Udine was eeuwenlang een Venetiaanse stad maar ook andere culturen deden zich hier gelden. Centraal op een heuvel in het historische centrum staat het kasteel (museum). De kerk ernaast, de Santa Maria di Castello heeftt schitterende fresco’s. Een prachtig museum is het Museum van Moderne en Hedendaagse Kunst.

Dag 5 Van Udine naar Grado  60 km

Verder zuidwaarts bereikt u de kustvlakte. In de stervormige vestingstad Palmanova (16e eeuw) leiden alle straten naar het centrale plein waar de kathedraal staat. Na Cervignano fietst u langs de uitgebreide opgravingen van de Romeinse havenstad Aquileia en een basiliek uit de 10de eeuw met wonderschone fresco’s en mozaïekvloeren. Over een dam in de lagune bereikt u het historische vissersstadje Grado, één van de meest populaire badplaatsen aan de Adriatische Zee.

Dag 6 Rustdag of rondrit langs de kust 37 km

Deze dag kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden: een dagje luieren op het heerlijke zandstrand van Grado, een boottochtje naar de bedevaartkerk op het Isola di Barbana of een fietstocht naar het kustreservaat Valle Cavanata (270 vogelsoorten) en een visrestaurant aan de riviermonding van de Isonzo.

Dag 7 Vertrek, verlenging of transfer naar Villach

Mocht u naar Villach willen terugkeren dan kunt u op vrijdag en zondag gebruik maken (optioneel) van een bustransfer. Uw fiets kan natuurlijk mee.


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Dit was een erg mooi fietsroute: over oude spoortrajecten, over oude Romeinse wegen, door de natuur, door de rivierdalen en dorpjes. We hebben er enorm van genoten. De steile stukjes waren korte trajecten en waren goed te fietsen (en desnoods te lopen naast de fiets). Dit is wat ons betreft een aanrader.

15-08-2019 - Anoniem

Foto's Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

Reisdetails Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 26 april t/m 4 oktober
 • Aankomstdag: iedere dinsdag en zondag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 160,-
 • Trein heen naar Villach, terugvlucht vanuit Venetie
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 95,- p.p.
  21 versnellingen, met tas, km-teller, reparatiesetje en slot
  Verlenging € 13,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 200,- p.p. met tas, tas, km-teller, reparatiesetje en slot
  Verlenging € 29,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 70,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 88,-

 

Inclusief

 • 6 nachten verblijfop basis van LO
 • Routeboekje met kaarten
 • Bikelineboekje (Duitstalig)
 • Bagagevervoer

Exclusief

 • Terugvlucht: Vanuit Grado liggen de luchthavens van Triëste en Venetië het meest nabij. Deze zijn per bus en trein  in resp. 1,5 en  3,5 uur te bereiken.
 • Indien per trein: taxi station naar hotel, ca. € 10,-
 • Op vrijdag en zondag terugtransfer per mini-bus naar Villach (2,5 uur reistijd). Vooraf reserveren, kosten € 70,- per persoon. Uw eigen fiets kan mee. U wordt bij het busstation van Grado opgehaald en bij het station van Villach stapt u uit.

Bijzonderheden

 • Parkeergarage nabij het hotel, ca. € 35,- per week.
  Gratis parkeren kunt u op een drietal P+R terreinen direct achter Hauptbahnhof Villach.
 • U kunt deze tocht combineren met het eerste deel van de Alpe Adria Radweg. U verblijft dan 2 nachten in Villach. De tocht start op dinsdag in Salzburg.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado