Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

trektocht in Oostenrijk Italië - Alpen

Fietsen van Villach naar het vissersplaatsje Grado

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 7 dagen

 

 

Nazomer korting
vanaf € 775,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets

We hebben echt genoten van de Alpe-Adria fietstocht van Villach naar Grado. Het is een mooie route, de fietsen waren geweldig, het hele concept werkt erg goed. Kies voor GPS want de geschreven rout... Lees review

Kitty Mulders

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

De 7-daagse tocht vanaf Villach naar Grado vormt het tweede afsluitende deel van de Alpe Adria Radweg. De tocht is wat lichter dan het eerste deel van Salzburg naar Villach. U fietst deels over spoorfietspaden. Halverwege dag vier wijken de bergen terug voor arcadisch, zacht golvend boerenland waarna u de Adriatische kustvlakte bereikt. In het vissers- en badplaatsje Grado geniet u van een extra overnachting.  

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

Hotel Mosser in Villach, Hotel Edelhof of Hotel Haberl in Tarvisio, Hotel Alma Living of Hotel Carnia in Stazione Carnia- Venzone of Albergo Roma in Tolmezzo, Hotel San Giorgio of Hotel Principe in Udine, Hotel Diana of Hotel Villa Rosa of Hotel Hannover in Grado.

Die bedraagt 210 kilometer.

Ja.

Nee, U kunt zelf een transfer met een shuttlebus boeken op https://alpeadria.bike/transfer. Alleen op vrijdag en zondag mogelijk.

Ja, en desgewenst is een GPS-apparaat te huren à € 45,-

Reviews fietsvakantie - Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

We hebben echt genoten van de Alpe-Adria fietstocht van Villach naar Grado. Het is een mooie route, de fietsen waren geweldig, het hele concept werkt erg goed. Kies voor GPS want de geschreven route is best ingewikkeld, de bordjes Alpe-Adria Radweg/ Ciclovia zijn over het algemeen prima!!! Een goede Engelse vertaling van de route zou beschikbaar moeten zijn want Google translate maakt er een potje van!!
Wij waren teleurgesteld met de Accomodatie in Carnia: een soort doorgangs hotel langs de snelweg...mwa. Als je om een uur of 3 of 4 van je fiets komt is het wel zo leuk om een italiaans dorpje te kunnen verkennen, dat is mede het idee van deze reis!? Nothing going on in Carnia!! Wel een excellent restaurant trouwens. Wij bevelen de reis zeker aan.

2023 - Kitty Mulders

Het enige wat je tijdens deze reis hoeft te doen is te genieten van de prachtige bergen die aan je voorbij trekken, de lekkere koffietjes en de pittoreske plaatsjes. Alles was prima geregeld.

2023 - Karin Brugman

Wat een geweldige tocht is dit! Heel afwisselend en goed georganiseerd. Je komt door prachtige natuur, het traject over de oude spoorlijn is heel leuk. Je komt in verschillende leuke dorpjes en de hotels waren prima. Met de gehuurde e-bikes is het makkelijk te doen voor ons. (60+)

2023 - D. de Bruin

Prachtige fietstocht met zoveel divers landschap. De bergen met wintersportvoorzieningen, de mooie heuvels, en dan het Italiaanse kustgebied. Heel mooi.

2021 - Anoniem

Over het algemeen was het een mooie afwisselende reis over een oud spoortraject over spoorbruggen, door tunnels door de bergen. De kabelbaan monte lussari is een absolute aanrader met het kerkje en berggasthof. Eenmaal uit de bergen gaat de omgeving over in een Limburgs heuvellandschap om uiteindelijk bij Grado aan te komen waar je in de Adriatische zee kunt plonsen. In Grado kun je makkelijk een boottochtje van 1/5/ 2 uur maken naar het mooie Triëste.

2021 - A. Coppoolse

Dit was een erg mooi fietsroute: over oude spoortrajecten, over oude Romeinse wegen, door de natuur, door de rivierdalen en dorpjes. We hebben er enorm van genoten. De steile stukjes waren korte trajecten en waren goed te fietsen (en desnoods te lopen naast de fiets). Dit is wat ons betreft een aanrader.

2019 - Anoniem

Foto's Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

Reisinformatie Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 4 mei t/m 29 september
 • Aankomstdag: iedere zaterdag en zondag. 
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 255,-
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 115,- p.p.
  21 versnellingen, met tas, km-teller, reparatiesetje en slot
 • Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 215,- p.p. met tas, tas, km-teller, reparatiesetje en slot
  Verlenging € 40,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 105,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 145,-

 

Inclusief

 • 6 nachten verblijfop basis van LO
 • Routeboekje met kaarten, GPS-tracks
 • Bikelineboekje (Duitstalig)
 • Bagagevervoer

Exclusief

 • Trein heen naar Villach, terugvlucht vanuit Venetie
 • Terugvlucht: Vanuit Grado liggen de luchthavens van Triëste en Venetië het meest nabij. Deze zijn per bus en trein  in resp. 1,5 en  3,5 uur te bereiken.
 • Indien per trein: taxi station naar hotel, ca. € 10,-
 • Terugtransfer van Grado naar Villach. U kunt zelf een transfer met een shuttlebus boeken op https://alpeadria.bike/transfer. De prijs is ca. € 100,- p.p.  Eigen fiets mee: ca € 25,- per fiets. Alleen op vrijdag en zondag mogelijk. (evt. van Grado naar Salzburg ca. € 195,- p.p.)
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeergarage nabij het hotel, ca. € 40,- per week.
  Gratis parkeren kunt u op een drietal P+R terreinen direct achter Hauptbahnhof Villach.
 • U kunt deze tocht combineren met het eerste deel van de Alpe Adria Radweg. U verblijft dan 2 nachten in Villach. De tocht start op dinsdag in Salzburg.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

Fietsroutes Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

Dag 1 Aankomst in VillachFietsvakantie Italië en Oostenrijk - Alpe Adria Radweg van Villach naar Grado

Het historische karakter van de stad is mooi behouden gebleven, met fraaie kerken, de gotische-, renaissance- en barokgevels rondom de Hauptplatz en de sfeervolle binnenplaatsen die erachter schuil gaan. Villach heeft een thermaal  bronnenbad. 

Dag 2 Van Villach naar Tarvisio 39 km

Langs de Gail passeert u, aan de zuidkant van de Villacher Alpen, het natuurpark Dobratsch. Richting het drielandenpunt rijzen de Julische Alpen (Slovenië) hoog op. Na enkele idyllische dorpjes en een lichte stijging overschrijdt u bij Thörn-Maglern de grens met Italië. U bevindt zich nu in Friulië: een vervloeide grensstreek tussen Romaanse, Germaanse en Slowaakse culturen. Een spoorfietspad bovenlangs de vallei van de Slizza leidt naar uw bestemming Tarvisio in de Val Canale. Hoog boven het stadje ligt het heiligdom Madonna de Lussari dat via het pelgrimspad maar ook per kabelbaan is te bereiken.

Dag 3 Van Tarvisio naar Carnia  56 km

Door de Val Canale volgt u het spoorfietspad licht dalend langs enkele militaire forten (WO I) naar Pontebba, waar de brug de oude grens tussen Italië en het Habsburgse Rijk markeert. U vervolgt het fietsspoortraject door een reeks korte, verlichte fietstunnels hoog boven de rivier de Fella die u via een oude spoorbrug oversteekt. In Moggio eindigt het spoorfietspad en fietst u de laatste kilometers naar het dorp Carnia. De Fella mondt hier uit in de Tagliamento die u enkele kilometers stroomopwaarts volgt naar het historische alpenstadje Tolmezzo.

Dag 4 Van Carnia naar Udine 64 km

Al vroeg op de dag fietst u door het ommuurde middeleeuwse stadje Venzone. Het museum ‘Tiere Motus’ laat zien hoe het plaatsje herrees na de aardbeving van 1976.
Enkele kilometers verder wijken de bergen om plaats te maken voor vruchtbaar, lichtgolvend boerenland. Over rustige straatjes, langs talloze kleine dorpen bereikt u de provinciehoofdplaats Udine. Udine was eeuwenlang een Venetiaanse stad maar ook andere culturen deden zich hier gelden. Centraal op een heuvel in het historische centrum staat het kasteel (museum). De kerk ernaast, de Santa Maria di Castello heeftt schitterende fresco’s. Een prachtig museum is het Museum van Moderne en Hedendaagse Kunst.

Dag 5 Van Udine naar Grado 61 km

Verder zuidwaarts bereikt u de kustvlakte. In de stervormige vestingstad Palmanova (16e eeuw) leiden alle straten naar het centrale plein waar de kathedraal staat. Na Cervignano fietst u langs de uitgebreide opgravingen van de Romeinse havenstad Aquileia en een basiliek uit de 10de eeuw met wonderschone fresco’s en mozaïekvloeren. Over een dam in de lagune bereikt u het historische vissersstadje Grado, één van de meest populaire badplaatsen aan de Adriatische Zee.

Dag 6 Rustdag langs de kust 

Deze dag kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden: een dagje luieren op het heerlijke zandstrand van Grado, een boottochtje naar de bedevaartkerk op het Isola di Barbana.

Dag 7 Vertrek, verlenging of transfer naar Villach

Mocht u naar Villach willen terugkeren dan kunt u op vrijdag en zondag gebruik maken (optioneel) van een bustransfer. Uw fiets kan natuurlijk mee.


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Cuneo - Italië - Piemonte

Fietsvakantie    11 dagen    trektocht

Hondje Herfst FVW Tocht GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Caraglio, Saluzzo, Savigliano, Fossano, Mondovi, Chiusa di Pesio, Fontanelle, Pietraporzio
 • Makkelijke fietstocht door Noord-Italië
 • Piemonte, aan de voet van de Alpen
 • authentieke stadjes en wijngaarden
 • Dagafstand 30-66 km
vanaf 925,-

Drauradweg - Oostenrijk

Fietsvakantie    8 of 10 dagen    trektocht

Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Sillian, Oberdrauburg, Sachsenburg, Spittal, Villach, Mühlbach, Kirschentheuer, Seelach
 • Fietsen in het zonnige Karinthië
 • Klopeiner See, warmste meer van Oostenrijk
 • Oude stadjes Lienz en Völkermarkt
 • Dagafstand 49-60 km
vanaf 685,-

Costigliole Saluzzo - Italië - Piemonte

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Hondje Kroontje Herfst GPS Culinair Elektrische fiets
 • Hotel Castello Rosso
 • Saluzzo, Savigliano, Fossano, Cuneo, Dronero, Caraglio, Frassino
 • Fietsen in het vlakke deel van de Piemonte in Noord-Italië
 • Historische stadjes Cuneo, Fossano en Savigliano
 • Prachtig uitzicht op de besneeuwde Alpen
 • Dagafstand 31-67 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 930,-

Alpe Adria Radweg van Salzburg naar Villach - Oostenrijk - Alpen

Fietsvakantie    6 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels/pensions met bagagevervoer
 • Salzburg, St. Johann im Pongau, Mallnitz, Sachsenburg/Spittal, Villach
 • Fietsen van Mozartstad Salzburg naar Villach
 • Door de dalen van de Salzach, Möll en Drau
 • Eisenrieswelt, 's werelds grootste ijsgrot
 • Dagafstand 30-60 km
vanaf 750,-
GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Mestre/Venetië, Jesolo/Caorle, Portogruaro, Aquileia, Triëste, Portorož, Poreč
 • Fietsen door de landen van de oude Venetiaanse Republiek 'Serenissima'
 • Dagafstand 40-60 km
vanaf 820,-