Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Fietsvakantie Hongarije

Hongarije: een prachtig land in Centraal-Europa, ingeklemd tussen onder andere Oostenrijk, Slowakije en Roemenië. Een gastvrij land met een prachtige cultuur, natuur en architectuur, en daarmee een heel geschikt land om met de fiets te verkennen. Hongarije was van oorsprong onderdeel van de dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Na de Tweede Wereldoorlog was het land communistisch, tot de val van de Muur in 1989. Daarna ontstond de Republiek Hongarije en sinds 2004 is Hongarije lid van de Europese Unie. Op een fietsvakantie in Hongarije maakt u kennis met het roemruchte verleden, het heden en de prachtige natuur van het land.

Vakantie in Hongarije

 

Fietsvakantie langs de Hongaarse Donau

Fietsvakantie Donauradweg Boedapest

Tijdens deze 8-daagse fietsvakantie bezoekt u maar liefst drie Europese hoofdsteden uit het Habsburgse Rijk. De reis langs de Donauradweg begint in muziekstad Wenen en brengt u via de Slowaakse hoofdstad Bratislava uiteindelijk naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. 

Het Hongaarse traject langs de Donau voert voornamelijk langs de noordelijke grens van Hongarije met Slowakije. De afwisselende natuur wisselt zich af met prachtige steden, massieve burchten en vestingwerken. De zogenaamde Donau-knie is een speciaal stukje in Hongarije. De Donau maakt hier een grote bocht naar het Zuiden, richting Boedapest. De natuur in dit gebied is bijzonder de moeite waard. 

De rivier de Donau stroomt midden door Boedapest en scheidt de twee voormalige steden Boeda en Pest. De nostalgische gebouwen en acht bruggen over de rivier kenmerken deze stad. Langer genieten van Boedapest? Dan is een verlenging mogelijk.

» Donauradweg Wenen naar Boedapest

 

 

Fietsvakantie in Hongarije

Al meer dan 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen het adres voor volledig verzorgde wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids en dat u uw eigen reisgezelschap bepaalt. U gaat op pad gewapend met een duidelijke routebeschrijving en kaart, en bepaalt zelf uw tempo en dagindelingen. Er is in het programma volop ruimte om waar gewenst af te wijken van de route of om bezienswaardigheden te bezoeken.

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. U hoeft dus niet te fietsen met uw zware bepakking; deze staat 's avonds al op u te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.

Eigen-Wijze Reizen denkt graag met u mee in het samenstellen van uw ideale fietsvakantie. Maatwerk is in veel gevallen mogelijk. Neem gerust contact op als u speciale vragen of verzoeken heeft bij uw fietsvakantie in Hongarije.

Nederland: 053-4303435


Fietsvakanties in Hongarije keuze uit 1 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

vroegboekkorting
Aanbiedingen en last-minutes
Hondje GPS FVW Tocht Elektrische fiets
  • Hotels met bagagevervoer
  • Wenen, Bratislava, Mosonmagyaróvár, Györ, Komárno, Visegrád, Boedapest
  • Langs de Hongaarse Donau
  • Bezoek aan 3 Europese hoofdsteden
  • Nationaal Park Donau-Auen
  • Dagafstand 41-68 km
vanaf 665,-