Fietsvakantie Hongarije

Hongarije: een prachtig land in Centraal-Europa, ingeklemd tussen onder andere Oostenrijk, Slowakije en Roemenië. Een gastvrij land met een prachtige cultuur, natuur en architectuur, en daarmee een heel geschikt land om met de fiets te verkennen. Hongarije was van oorsprong onderdeel van de dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Na de Tweede Wereldoorlog was het land communistisch, tot de val van de Muur in 1989. Daarna ontstond de Republiek Hongarije en sinds 2004 is Hongarije lid van de Europese Unie. Op een fietsvakantie in Hongarije maakt u kennis met het roemruchte verleden, het heden en de prachtige natuur van het land.

Fietsvakantie Hongarije

Een fietsvakantie in Hongarije

Eigen-Wijze Reizen biedt individuele fietsvakanties in Hongarije aan, waarbij u kennis maakt met het echte Hongaarse leven. Op onze fietsvakanties bepaalt u zelf uw reisgezelschap en fietst u geheel op uw eigen tempo. U gaat op pad met een uitgebreide routebeschrijving vol bezienswaardigheden en overnacht in aansprekende en comfortabele hotels die door onze eigen medewerkers zijn geselecteerd. Hieronder beschrijven wij kort onze fietsvakantie.

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids, met uw eigen reisgezelschap. Uw fietsvakantie is volledig verzorgd, maar u bepaalt uw eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fietst u dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fietst u van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt u diverse fietsvakanties in Hongarije.

Bezienswaardigheden in Hongarije


 • Fiets langs de prachtige en indrukwekkende Hongaarse Donau
   
 • Neem kijkje in het Nationaal Park Donau-Auen en geniet van de prachtige natuur. 
   
 • De nostalgische gebouwen en de acht bruggen die de twee voormalige steden Boeda en Pest met elkaar verbinden. 
   
 

 

Bekijk onze fietsvakanties in Hongarije

Populaire fietsvakanties in Hongarije

 

Fietsvakantie HongarijeFietsvakantie langs de Hongaarse Donau

Tijdens deze 8-daagse fietsvakantie bezoekt u maar liefst drie Europese hoofdsteden uit het Habsburgse Rijk. De reis langs de Donauradweg begint in muziekstad Wenen (Oostenrijk) en brengt u via de Slowaakse hoofdstad Bratislava uiteindelijk naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. 

Het Hongaarse traject langs de Donau voert voornamelijk langs de noordelijke grens van Hongarije met Slowakije. De afwisselende natuur wisselt zich af met prachtige steden, massieve burchten en vestingwerken. De zogenaamde Donau-knie is een speciaal stukje in Hongarije. De Donau maakt hier een grote bocht naar het Zuiden, richting Boedapest. De natuur in dit gebied is bijzonder de moeite waard. 

De rivier de Donau stroomt midden door Boedapest en scheidt de twee voormalige steden Boeda en Pest. De nostalgische gebouwen en acht bruggen over de rivier kenmerken deze stad. Langer genieten van Boedapest? Dan is een verlenging mogelijk.

» Fietsvakantie langs de Hongaarse Donau

 

 


Vragen over fietsvakanties in Hongarije

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over fietsvakanties in Hongarije:

Een fietsvakantie in Hongarije biedt een combinatie van prachtige landschappen, culturele ontdekkingen, fietsvriendelijke infrastructuur en gastvrije gastvrijheid, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wilt u fietsen in Hongarije? Dan is dit een must. Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest vindt u een prachtige fietsroute.

Ja, er zijn fietsroutes in Hongarije die geschikt zijn voor beginners. Hongarije heeft een gevarieerd aanbod aan fietsroutes, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Er zijn vlakke en gemakkelijke routes langs rivieren, door prachtige landschappen en langs schilderachtige dorpjes, die ideaal zijn voor beginnende fietsers. Het land heeft ook speciale fietspaden en bewegwijzering om de fietservaring zo veilig en plezierig mogelijk te maken. Het is altijd raadzaam om de specifieke details en moeilijkheidsgraden van de fietsroutes te raadplegen voordat je op pad gaat, zodat je een route kunt kiezen die past bij jouw fietservaring en conditie.


Fietsen in Hongarije

Fietsen in Hongarije

Al meer dan 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen het adres voor volledig verzorgde wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids en dat u uw eigen reisgezelschap bepaalt. U gaat op pad gewapend met een duidelijke routebeschrijving en kaart, en bepaalt zelf uw tempo en dagindelingen. Er is in het programma volop ruimte om waar gewenst af te wijken van de route of om bezienswaardigheden te bezoeken.

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. U hoeft dus niet te fietsen met uw zware bepakking; deze staat 's avonds al op u te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden. Bijna elke reis kan naar uw wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Wordt u graag telefonisch te woord gestaan of bent u nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Boek uw fietsvakantie op onze website. Wilt u graag meer informatie over onze fietsvakantie Hongarije of heeft u speciale wensen? Neemt u dan contact op met onze klantenservice en dan helpen we u graag verder.

Nederland: +31(0)53 430 34 35

Bekijk onze Fietsvakanties in Hongarije


Fietsvakanties in Hongarije keuze uit 1 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Populair in Hongarije

Vernieuwd
Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest — Oostenrijk — Hongarije — Slowakije
Hondje GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Wenen, Bratislava, Mosonmagyaróvár, Györ, Komárno, Visegrád, Boedapest
 • Langs de Hongaarse Donau
 • Bezoek aan 3 Europese hoofdsteden
 • Nationaal Park Donau-Auen
 • Dagafstand 40 - 70 km
vanaf 820,-