Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Fietsvakantie Slowakije

Fietsvakanties in Slowakije

Ga op fietsvakantie in Slowakije en geniet van de prachtige geschiedenis, natuur en cultuur van het land. Fiets langs de prachtige rivier de Donau en kom helemaal tot rust. Of geniet van het landschap op de bergen met de fiets. Steeds meer mensen kiezen voor een fietsvakantie in Slowakije. Niet gek, want het biedt een breed scala aan bossen, bergen, rivieren, meren en nog veel meer. Eigen-Wijze Reizen biedt prachtige fietstochten door Slowakije. Neem vandaag nog een kijkje door het aanbod en ontdek Slowakije!

»Lees meer over onze fietsvakanties in Slowakije

Nog geen keuze kunnen maken?

Laat je inspireren met vakantie ideeën

Fietsvakantie Slowakije

Een fietsvakantie in Slowakije

Slowakije is onderdeel van de Europese Unie en ligt centraal in Europa. De hoofdstad en de grootste stad van het land is Bratislava. Jaarlijks trekt deze stad vele toeristen uit heel Europa. Niet gek, want de stad staat vol bezienswaardigheden en kent een rijke geschiedenis. Eigen-Wijze Reizen biedt daarom een indrukwekkende fietsvakantie aan waarbij je de prachtige stad Bratislava op een nieuwe manier ontdekt! Wees er snel bij en boek vandaag nog een fietsvakantie door Slowakije!

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat je reist zonder gids, met jouw eigen reisgezelschap. Onze fietsvakanties zijn volledig verzorgd, maar jij bepaalt zelf het tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fiets je dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fiets je van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt diverse fietsvakanties in Slowakije.

Fietsen in Slowakije

Fietsen in Slowakije

Al meer dan 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen het adres voor volledig verzorgde wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat je reist zonder gids en dat je je eigen reisgezelschap bepaalt. Je gaat op pad gewapend met een duidelijke routebeschrijving en kaart, en bepaalt zelf het tempo en de dagindeling. Er is in het programma volop ruimte om waar gewenst af te wijken van de route of om bezienswaardigheden te bezoeken.

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. Je hoeft dus niet te fietsen met zware bepakking; deze staat 's avonds al op je te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.

  • Trektochten en standplaatsvakanties
  • Diverse bestemmingen en zwaartes
  • Tochten met GPS-track
  • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
  • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden.

Bijna elke reis kan naar wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Word je graag telefonisch te woord gestaan of ben je nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Bezienswaardigheden in Slowakije

  • Ontdek Hlavné námestie, het plein waar het centrum omheen is gebouwd, in Bratislava. 
  • Bewonder het indrukwekkende Grassalkovich Paleis, het paleis waar de president woont. 
  • Aanschouw de blauwe kerk, niet alleen prachtige architectuur maar ook nog eens in een blauwe kleur. 
  • Bezoek het Kasteel van Bratislava met een prachtig uitzicht over de stad. 
TipVakantie tip

Van Wenen naar Boedapest

Fiets langs het Nationale Park Donau-Auen naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Geniet van de kleine dorpen, het boerenland, de rieveren en de prachtige steden in deze fietstocht.

Vragen over fietsvakanties in Slowakije

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over fietsvakanties in Slowakije

Een fietsvakantie in Slowakije biedt een combinatie van prachtige natuurlijke landschappen, goed ontwikkelde fietspaden en -routes, rijke culturele erfgoed en gastvrije Slowaakse gastvrijheid, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wil je fietsen in Slowakije? Dan is dit een must. Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest vind je een prachtige fietsroute.

Ja, er zijn fietsroutes in Slowakije die geschikt zijn voor beginners. Slowakije heeft een gevarieerd aanbod aan fietsroutes, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Er zijn vlakke en gemakkelijke routes langs rivieren, door valleien en in landelijke gebieden die ideaal zijn voor beginnende fietsers. Daarnaast zijn er ook routes met een lichte tot gemiddelde moeilijkheidsgraad, bijvoorbeeld in heuvelachtige gebieden. Het is altijd verstandig om de specifieke details en moeilijkheidsgraden van de fietsroutes te raadplegen voordat je op pad gaat, zodat je een route kunt kiezen die past bij jouw fietservaring en conditie. Bovendien kun je ter plaatse informatie krijgen bij lokale toeristeninformatiepunten of fietsverhuurbedrijven om de meest geschikte routes voor beginners te vinden.

Boek jouw fietsvakantie op onze website

Wil je graag meer informatie over onze fietsvakanties in Slowakije of heb je speciale wensen? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.

053 - 430 3435
Chat met ons