Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Wandelvakantie Belgie

Wandelvakanties in België

In België beleef je sportieve, avontuurlijke wandelvakanties dicht bij huis. Je kunt genieten van een afwisselend landschap met prachtige beboste dalen, kleine rivieren en grote plateaus met velden en boomgaarden. Onderweg kom je romantische boerenhoeves met binnenplaatsen en talrijke kapelletjes tegen. België heeft ook veel romantische en aantrekkelijke steden, zoals Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en natuurlijk de hoofdstad Brussel. Als liefhebber van actieve vakanties zijn de Belgische Ardennen interessant voor jou. Bij Eigen-Wijze Reizen laten we je graag kennismaken met al het moois dat België wandelaars te bieden heeft.

»Lees meer over onze wandelvakanties in België
openstreetmap

2 wandelvakanties gevonden

Bouillon

België - Wandelvakantie - 4 of 6 dagen- Standplaats

 • Hotel de la Poste 4 of 6 dagen
 • Het hart van de Ardennen
 • De burcht van Godfried van Bouillon
vanaf 295,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSHondZwaarte zwaarte_2

Marcourt-en-Ardenne

België - Wandelvakantie - 3, 4 of 5 dagen- Standplaats

 • Auberge La Grande Cure
 • Marcourt-en-Ardenne, Hotton, La Roche
 • Ourthe-vallei en Grotten van duizend en één nacht
vanaf 220,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSHondZwaarte zwaarte_2

Nog geen keuze kunnen maken?

Laat je inspireren met vakantie ideeën

Wandelvakantie België

Een wandelvakantie in België

België is al jarenlang een populaire wandelbestemming voor wandelliefhebbers.  Dit komt mede door de diverse geografie van het land. Je kunt heerlijk wandelen in het vlakke landschap en uitwaaien aan de kust in het noorden van België, grenzend aan Nederland. In het zuiden kun je juist genieten van bosrijke bergen, zoals de Ardennen die grenzen aan Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Vooral de Ardennen trekken veel actieve wandelaars uit heel Europa. Ben je op zoek naar een avontuurlijke wandelvakantie in bosrijke omgevingen en bergen? Dan is een wandelvakantie in België dé keuze voor jou! 

België, officieel het Koninkrijk België, kent drie officiële talen: Nederlands, Frans en Duits. Waarbij Nederlands in Vlaanderen en Frans in Wallonië en Brussel de grootste talen zijn. Het land kent veel wandelroutes en fietsroutes, ook in de omgeving van de Ardennen. Daarom is wandelen in en rond de Ardennen een goede keus voor een actieve wandelvakantie.  

Ervaar de prachtige cultuur en geniet van de wandeltochten in België. Ontdek een rijk en gevarieerd landschap. Hiernaast hebben wij speciaal voor jou een overzicht opgezet van een aantal bezienswaardigheden in België. 

Wandelen in België

Bij Eigen-Wijze Reizen bieden we individuele wandelvakanties aan. Je bepaalt zelf met wie je op reis gaat en je gaat op pad zonder gids. Hierdoor kun je jouw eigen tempo bepalen en indien gewenst afwijken van het programma of de route. Tijdens de trektocht verblijf je in gezellige hotels met een uitstekende keuken.

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden.

Bijna elke reis kan naar wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Word je graag telefonisch te woord gestaan of ben je nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze medewerkers.

Bezienswaardigheden in België

 • Het zuiden van België maakt deel uit van het bosrijke gebergte, de Ardennen. Hier vind je vele bossen en rivierdalen. 
 • In Bouillon vind je de middeleeuwse burcht van Godfried, dat bekend staat om de prachtige uitzichten over de river de Semois en de aanliggende landschappen.
 • In Geuldal bevindt zich één van de allermooiste wandelgebieden van Zuid-Limburg met riviertje de Geul langs vakwerkhuizen, heggen en houtwallen.
 • Het Drielandenpunt waarbij Nederland, België en Duitsland samen komen. Geniet van de uitzichten en de grenzen.
 • Bij het Saint Thibaut bevindt zich de gelijknamige kapel waar u uitzicht heeft over de prachtige Ourthevallei.
 • Rondwandeling naar de "Grotten van duizend en één nacht" Ze worden gezien als de mooiste grotten van België. 
TipVakantie tip

Wandelen in Marcourt

Marcourt ligt in de Belgische provincie Luxemburg. De Belgische Ardennen zijn gemaakt voor mooie wandelingen, en ook in de herfst en de winter kan je hier vaak nog heerlijk wandelen.

Vragen over wandelvakanties in België

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over wandelvakanties in België

Een wandelvakantie in België biedt de perfecte gelegenheid om te genieten van de prachtige natuur, rijke geschiedenis, culinaire geneugten en gezellige sfeer van het land.

België kent prachtige gebieden voor een mooie wandeltocht. Van de bekende Bouillon tot aan de populaire Epen.

Ja, we bieden wandelvakanties in België aan die geschikt zijn voor zowel beginnende als meer ervaren wandelaars. Op onze website vind je gedetailleerde informatie over de moeilijkheidsgraad en afstand van elke wandelroute, zodat je een vakantie kunt kiezen die past bij jou wandelniveau.

Boek jouw wandelvakantie op onze website

Wil je graag meer informatie over onze wandelvakanties in België of heb je speciale wensen? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.

053 - 430 3435
Chat met ons