Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Wandelvakantie Luxemburg

Wandelvakanties in Luxemburg

Luxemburg is al jaren een populaire bestemming voor wandelvakanties. Vanuit Nederland of België bereik je dit land in slechts een paar uur, maar toch geeft Luxemburg het gevoel er even helemaal uit te zijn. De wandeltochten in Luxemburg voeren door prachtige bossen en langs kristalheldere beken. Je komt langs schitterende uitzichten, maar ook langs grote rotsen met diepe kloven. Een spannend landschap waar je ongetwijfeld van zult genieten. Met Eigen-Wijze Reizen kies je voor een onbezorgde wandelvakantie in Luxemburg. Je overnacht in prima hotels op basis van halfpension en je bagage wordt voor je vervoerd. Ook ontvangt je van ons Nederlandstalige routebeschrijvingen voor de beste wandelroutes in Luxemburg.

»Lees meer over onze wandelvakanties in Luxemburg
openstreetmap

1 wandelvakanties gevonden

Esch-sur-Sûre

Luxemburg - Wandelvakantie - 4 of 6 dagen- Standplaats

  • Logis Gourmet & Relax Hôtel de la Sûre
  • De parel van de Ardennen
  • Vallei van de Sûre
vanaf 420,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSHondZwaarte zwaarte_2

Nog geen keuze kunnen maken?

Laat je inspireren met vakantie ideeën

Wandelvakantie Luxemburg

Een korte vakantie in Luxemburg

Het Groothertogdom Luxemburg is maar een klein land, dat qua oppervlak te vergelijken is met de provincie Drenthe. Na Malta is Luxemburg het kleinste land van de Europse Unie. Het land leent zich goed voor een korte vakantie en heeft liefhebbers van een actieve wandelvakantie een afwisselend landschap te bieden. Het landschap is bergachtig, kent vele burchten en kastelen, dichte bossen en kleine stadjes. Door Luxemburg lopen meerdere beken en riviertjes.

Luxemburg hoort tot de meest welvarende landen ter wereld. Volgens de grondwet is de Luxemburgse taal de officiële taal. Daarnaast worden Frans en Duits gebruikt als administratieve talen. In de media is Duits de primaire taal. 

Ervaar de prachtige cultuur en geniet van de wandeltochten in Luxemburg. Ontdek een rijk en gevarieerd cultureel erfgoed van historische plaatsen toch prachtige bezienswaardigheden. Hiernaast hebben wij speciaal een overzicht opgezet van een aantal bezienswaardigheden in Luxemburg. 

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden.

Bijna elke reis kan naar  wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Word je graag telefonisch te woord gestaan of ben je nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Bezienswaardigheden in Luxemburg

  • De hoofdstad Luxemburg staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst wegens het historisch belang van de oude wijken en verdedigingswerken.
  • In Diekirch vind je het Nationales Militärgeschichtliches Museum, dat bekend staat om zijn weergave van de Slag om de Ardennen.
  • Het noorden van Luxemburg maakt deel uit van de Ardennen en is bergachtig en heuvelachtig. Hier vind je vele bossen en rivierdalen.
  • De regio Mullerthal in het oosten van Luxemburg tegen de Duitse grens wordt ook wel Petite Suisse of Klein-Zwitserland genoemd. Dit gebied kenmerkt zich door de vele rotsformaties en beekjes met watervallen. Een prachtig gebied om te wandelen.
  • In Beaufort bevindt zich een 700 jaar oude kasteelruïne die zeker een bezoek waard is.
  • Vlakbij Beaufort ligt ook Echternach, de oudste stad van Luxemburg. Echternach heeft een prachtig centrum.
  • Bij Esch-sur-Sûre bevindt zich het stuwmeer van de Luxemburgse Ardennen. Het stadje en de omgeving zijn beiden een bezoekje waard.
TipVakantie tip

Esch-sur-Sûre

Esch-sur-Sûre is één van de mooiste dorpen van Luxemburg. Het is schilderachtig gelegen in een lus van de rivier de Sûre en wordt omgeven door de heuvels van het natuurpark Haute Sûre.

Vragen over wandelvakanties in Luxemburg

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over wandelvakanties in Luxemburg

Een wandelvakantie in Luxemburg biedt de perfecte combinatie van prachtige natuur, historische charme en een compacte omgeving die gemakkelijk te verkennen is, waardoor het een ideale bestemming is voor wandelliefhebbers.

Luxemburg kent een prachtig gebied voor een wandeltocht de bekende Esch-sur-Sûre.

De beste periode om een wandelvakantie in Luxemburg te boeken is over het algemeen van het late voorjaar tot het vroege najaar. De maanden mei, juni, september en oktober bieden meestal aangename temperaturen en mild weer om van de wandelroutes en de natuurlijke schoonheid van Luxemburg te genieten. In deze periode zijn de dagen langer en de natuur op zijn mooist. Het is echter altijd aan te raden om het weerbericht te controleren en rekening te houden met eventuele seizoensgebonden drukte of sluitingen.

Boek jouw wandelvakantie op onze website

Wil je graag meer informatie over onze wandelvakanties in Luxemburg of heb je speciale wensen? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.

053 - 430 3435
Chat met ons