Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Unieke individuele wandelvakanties

Op zoek naar een onvergetelijke wandelvakantie? Eigen-Wijze Reizen biedt jou een volledig verzorgde wandelvakanties naar talrijke bestemmingen in heel Europa. Al onze wandelreizen zijn individueel, wat betekent dat je zelf je reisgezelschap kiest, je eigen tempo bepaalt en je dagen naar wens indeelt. Ondertussen hoef je je nergens druk over te maken: overnachtingen, ontbijt en eventueel diners in de heerlijkste hotels en restaurants, bagagevervoer (op trektochten) en routebeschrijvingen zijn voor jou geregeld. Kies uit een actieve vakantie of zelfs culinaire tochten waarbij je de beste restaurants uit de omgeving bezoekt. Een wandelvakantie bij Eigen-Wijze Reizen is een wandelvakantie zoals deze bedoeld is!

Individuele wandelvakanties in Europa

Op zoek naar een onvergetelijke wandelvakantie? Eigen-Wijze Reizen biedt jou een volledig verzorgde wandelvakanties naar talrijke bestemmingen in heel Europa. Alle wandelvakanties zijn individueel, wat betekent dat je zelf jouw reisgezelschap kiest, jouw tempo bepaalt en jouw dagen indeelt. Ondertussen hoef je je nergens druk over te maken: overnachtingen, ontbijt en diner in de heerlijkste hotels en restaurants, bagagevervoer (op trektochten) en routebeschrijvingen zijn voor jou geregeld. Kortom: een wandelvakantie zoals deze bedoeld is. Je bepaalt zelf jouw dagindeling en tempo en reizen kunnen desgewenst naar jouw wens worden aangepast.

Specialist in individuele wandelvakanties

Eigen-Wijze Reizen is al sinds 1986 specialist in individuele wandelvakanties. In ons reisaanbod vind je bestemmingen dichtbij huis in België en Nederland en in heel Europa. Of je nu kiest voor een wandelvakantie dichtbij huis of juist ver weg, steeds zijn onze reizen een ontdekkingstocht langs de mooiste plekken.

Op onze individuele trektochten en standplaatsvakanties kies je jouw eigen reisgezelschap. Je wandelt zonder gids en bepaalt zelf het eigen tempo en dagindelingen. De reizen kunnen dan ook desgewenst voor jou worden aangepast. Een extra dag in een stad naar keuze is bijvoorbeeld zo geregeld. 

Wandelvakanties Europa

Europa bestaat uit prachtige landen en gebieden die zeker een wandelvakantie waard zijn. Hieronder hebben we een lijst van de meest gekozen wandelbestemmingen in Europa.

Top 5 wandelvakantie bestemmingen:

Wandelreizen in de zon!

Bewandel prachtige wandeltochten in de zon! Geniet van heerlijk weer tijdens het wandelen. Van prachtige bergwandelingen tot aan strandwandelingen.

Top 5 zonnige wandelreizen:

Wandelvakantie met bagagevervoer

Bij alle trektochten van Eigen-Wijze Reizen ervaar je de luxe van bagagevervoer. Zo hoef je tijdens jouw wandelvakantie geen zorgen te maken over jouw bagage. Wij zorgen namelijk dat jouw bagage van hotel naar hotel wordt gebracht. Zo kun je zorgeloos genieten van jouw wandeltocht. Ideaal toch?

Wandelvakantie op maat

Bij op maat gemaakte wandelvakanties kijken we samen naar uw wensen. 

Zo kijken we naar:

 • Waar je verblijft tijdens de vakantie
 • Bagagevervoer
 • Zwaarte van de fietsroutes
 • Routebeschrijving
 • Huurfietsen en huurhelmen (ook E-bikes zijn mogelijk)
 • Verzorging onderweg
 • Hulp bij pech onderweg
 • Vervoer naar en van de bestemming
 • Verzekeringen

Al 30 jaar individuele wandelvakanties

Eigen-Wijze Reizen heeft jarenlange ervaring met het organiseren van actieve vakanties. Al sinds 1986 zijn wij specialist op het gebied van individuele wandelvakanties. Alle reizen vind je op onze website. Heb je behoefte aan meer informatie of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor maatwerk? Neem dan contact op met onze medewerkers: Nederland: +31(0)53 430 34 35.

Hieronder vind je vragen en tips over onze wandeltochten in Europa:

Een wandelvakantie is een actieve vakantie waarbij wandelen centraal staat. Tijdens de prachtige wandeltochten ervaar je de lokale bezienswaardigheden en maak je kennis met de lokale cultuur. Een wandelvakantie is niet alleen gezond en sportief, maar geeft je ook nog eens het ultieme gevoel van vrijheid. Je bepaalt zelf hoe je onze wandelroutes bewandelt. Zo kun je zelf kiezen om langer op een locatie te blijven en hoe snel je wandelt. Ook zijn de overnachtingen al geregeld met een wandelvakantie. Hierdoor slaap je in sfeervolle hotels met kwaliteit. Ideaal, want zo hoef je niet zelf op zoektocht naar hotels.

Het kiezen voor een wandelvakantie heeft veel voordelen. Zo zijn de wandelroutes voor jou uitgekozen door onze ervaren specialisten. Deze wandelroutes brengen je langs lokale bezienswaardigheden die je niet kan missen. Doordat de wandelroutes door ons zelf zijn uitgekozen, heb je de garantie dat je de belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden ziet.

Naast de gratis routekaarten, zijn overnachtingen ook al geregeld. Lokale en comfortabele accommodaties met sfeer zijn uitgekozen die passen bij de reis. Een kwalitatieve accommodatie is bij een wandelvakantie erg belangrijk want goede rust en slaap is essentieel bij actieve vakanties.

Tot slot profiteer je van gratis bagagevervoer bij trektochten. Ideaal, want zo hoef je niet te sjouwen met jouw bagage van hotel naar hotel. Eigen-Wijze Reizen haalt jouw bagage op en levert het af op de nieuwe bestemming. Zo geniet je van een zorgeloze wandelvakantie!

Bij Eigen-Wijze Reizen is een wandelvakantie met GPS mogelijk. De meeste wandeltochts beschikken over GPS mogelijkheden. De GPS tracks kun je gratis ontvangen. Ook kun je een GPS huren bij Eigen-Wijze Reizen.

Onze trektochten zijn inclusief bagagevervoer. Hierbij wordt jouw bagage van hotel naar hotel vervoerd. Zo kun je zorgeloos vakantie houden en heb je geen omkijken naar het vervoer van jouw bagage. In de regel halen we om 9:00 de bagage op en leveren we om 16:00 jouw bagage bij het volgende hotel.

Extra tip: Download de reisgids met onze prachtige vakanties. Laat je inspireren!

1 vakanties gevonden

Corfu

Griekenland - Wandelvakantie - 8 dagen- Trektocht

 • Wandelen van kust tot kust over het groenste Griekse eiland
 • Olijfboomgaarden, cipressen en orchideeën
 • Hotels met bagagevervoer
vanaf 640,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSAPPZwaarte zwaarte_23