Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Fietsvakantie Hongarije

Fietsvakanties in Hongarije

Hongarije: een prachtig land in Centraal-Europa, ingeklemd tussen onder andere Oostenrijk, Slowakije en Roemenië. Een gastvrij land met een prachtige cultuur, natuur en architectuur, en daarmee een heel geschikt land om met de fiets te verkennen. Hongarije was van oorsprong onderdeel van de dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Na de Tweede Wereldoorlog was het land communistisch, tot de val van de Muur in 1989. Daarna ontstond de Republiek Hongarije en sinds 2004 is Hongarije lid van de Europese Unie. Op een fietsvakantie in Hongarije maak je kennis met het roemruchte verleden, het heden en de prachtige natuur van het land.

»Lees meer over onze fietsvakanties in Hongarije

1 fietsvakanties gevonden

Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

Hongarije, Oostenrijk - Fietsvakantie - 8 dagen- Trektocht

 • Wenen, Bratislava, Mosonmagyaróvár, Györ, Komárno, Visegrád, Boedapest
 • Langs de Hongaarse Donau
 • Nationaal Park Donau-Auen
vanaf 790,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeHondZwaarte zwaarte_1

Nog geen keuze kunnen maken?

Laat je inspireren met vakantie ideeën

Fietsvakantie Hongarije

Een fietsvakantie in Hongarije

Eigen-Wijze Reizen biedt individuele fietsvakanties in Hongarije aan, waarbij je kennismaakt met het echte Hongaarse leven. Op onze fietsvakanties bepaal je zelf je reisgezelschap en fiets je geheel op je eigen tempo. Je gaat op pad met een uitgebreide routebeschrijving vol bezienswaardigheden en overnacht in aansprekende en comfortabele hotels die door onze eigen medewerkers zijn geselecteerd. Hieronder beschrijven we kort onze fietsvakantie.

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat je reist zonder gids, met je eigen reisgezelschap. Jouw fietsvakantie is volledig verzorgd, maar je bepaalt je eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fiets je dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fiets je van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt je diverse fietsvakanties in Hongarije.

Tijdens deze 8-daagse fietsvakantie bezoek je maar liefst drie Europese hoofdsteden uit het Habsburgse Rijk. Onze reis langs de Donauradweg begint in muziekstad Wenen (Oostenrijk) en brengt je via de Slowaakse hoofdstad Bratislava uiteindelijk naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije.

Populaire fietsvakanties in Hongarije

Tijdens deze 8-daagse fietsvakantie bezoek je maar liefst drie Europese hoofdsteden uit het Habsburgse Rijk. Onze reis langs de Donauradweg begint in muziekstad Wenen (Oostenrijk) en brengt je via de Slowaakse hoofdstad Bratislava uiteindelijk naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije.

Het Hongaarse traject langs de Donau voert voornamelijk langs de noordelijke grens van Hongarije met Slowakije. Je fietst door afwisselende natuur en passeert prachtige steden, massieve burchten en vestingwerken. Het speciale stukje in Hongarije, de zogenaamde Donau-knie, is zeker de moeite waard. Hier maakt de Donau een grote bocht naar het zuiden, richting Boedapest.

De rivier de Donau stroomt midden door Boedapest en scheidt de twee voormalige steden Boeda en Pest. De stad staat bekend om haar nostalgische gebouwen en acht bruggen over de rivier. Wil je langer genieten van Boedapest? Dan is een verlenging van je verblijf mogelijk.

Fietsen in Hongarije

Fietsen in Hongarije

Al meer dan 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen het adres voor volledig verzorgde wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat je reist zonder gids en dat je je eigen reisgezelschap bepaalt. Je gaat op pad gewapend met een duidelijke routebeschrijving en kaart, en bepaalt zelf het tempo en dagindelingen. Er is in het programma volop ruimte om waar gewenst af te wijken van de route of om bezienswaardigheden te bezoeken.

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. Je hoeft dus niet te fietsen met je zware bepakking; deze staat 's avonds al op je te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden.

Bijna elke reis kan naar  wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Word je graag telefonisch te woord gestaan of ben je nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Bezienswaardigheden in Hongarije

 • Fiets langs de prachtige en indrukwekkende Hongaarse Donau
 • Neem kijkje in het Nationaal Park Donau-Auen en geniet van de prachtige natuur. 
 • De nostalgische gebouwen en de acht bruggen die de twee voormalige steden Boeda en Pest met elkaar verbinden. 
TipVakantie tip

Fiets langs de Hongaarse Donau

Het Hongaarse traject langs de Donau voert voornamelijk langs de noordelijke grens van Hongarije met Slowakije. 

Vragen over fietsvakanties in Hongarije

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over fietsvakanties in Hongarije

Een fietsvakantie in Hongarije biedt een combinatie van prachtige landschappen, culturele ontdekkingen, fietsvriendelijke infrastructuur en gastvrije gastvrijheid, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wil je fietsen in Hongarije? Dan is dit een must. Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest vind je een prachtige fietsroute.

Ja, er zijn fietsroutes in Hongarije die geschikt zijn voor beginners. Hongarije heeft een gevarieerd aanbod aan fietsroutes, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Er zijn vlakke en gemakkelijke routes langs rivieren, door prachtige landschappen en langs schilderachtige dorpjes, die ideaal zijn voor beginnende fietsers. Het land heeft ook speciale fietspaden en bewegwijzering om de fietservaring zo veilig en plezierig mogelijk te maken. Het is altijd raadzaam om de specifieke details en moeilijkheidsgraden van de fietsroutes te raadplegen voordat je op pad gaat, zodat je een route kunt kiezen die past bij jouw fietservaring en conditie.

Boek jouw fietsvakantie op onze website

Wil je graag meer informatie over onze fietsvakanties in Hongarije of heb je speciale wensen? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.

053 - 430 3435
Chat met ons