Wandelvakantie Luxemburg

Luxemburg is al jaren een populaire bestemming voor wandelvakanties. Vanuit Nederland of België bereikt u dit land in slechts een paar uur, maar toch geeft Luxemburg u het gevoel er even helemaal uit te zijn. De wandeltochten in Luxemburg voeren door prachtige bossen en langs kristalheldere beken. U komt langs schitterende uitzichten, maar ook langs grote rotsen met diepe kloven. Een spannend landschap waar u ongetwijfeld van zult genieten. Met Eigen-Wijze Reizen kiest u voor een onbezorgde wandelvakantie in Luxemburg. U overnacht in prima hotels op basis van halfpension en uw bagage wordt voor u vervoerd. Ook ontvangt u van ons Nederlandstalige routebeschrijvingen voor de beste wandelroutes in Luxemburg.

Wandelvakantie Luxemburg

Een korte vakantie in Luxemburg

Het Groothertogdom Luxemburg is maar een klein land, dat qua oppervlak te vergelijken is met de provincie Drenthe. Na Malta is Luxemburg het kleinste land van de Europse Unie. Het land leent zich goed voor een korte vakantie en heeft liefhebbers van een actieve wandelvakantie een afwisselend landschap te bieden. Het landschap is bergachtig, kent vele burchten en kastelen, dichte bossen en kleine stadjes. Door Luxemburg lopen meerdere beken en riviertjes.

Luxemburg hoort tot de meest welvarende landen ter wereld. Volgens de grondwet is de Luxemburgse taal de officiële taal. Daarnaast worden Frans en Duits gebruikt als administratieve talen. In de media is Duits de primaire taal. 

Ervaar de prachtige cultuur en geniet van de wandeltochten in Luxemburg. Ontdek een rijk en gevarieerd cultureel erfgoed van historische plaatsen toch prachtige bezienswaardigheden. Hiernaas hebben wij speciaal voor u een overzicht opgezet van een aantal bezienswaardigheden in Luxemburg. 

Bezienswaardigheden in Luxemburg


 • De hoofdstad Luxemburg staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst wegens het historisch belang van de oude wijken en verdedigingswerken.
   
 • In Diekirch vindt u het Nationales Militärgeschichtliches Museum, dat bekend staat om zijn weergave van de Slag om de Ardennen.
   
 • Het noorden van Luxemburg maakt deel uit van de Ardennen en is bergachtig en heuvelachtig. Hier vindt u vele bossen en rivierdalen.
   
 • De regio Mullerthal in het oosten van Luxemburg tegen de Duitse grens wordt ook wel Petite Suisse of Klein-Zwitserland genoemd. Dit gebied kenmerkt zich door de vele rotsformaties en beekjes met watervallen. Een prachtig gebied om te wandelen.
   
 • In Beaufort bevindt zich een 700 jaar oude kasteelruïne die zeker een bezoek waard is.
   
 • Vlakbij Beaufort ligt ook Echternach, de oudste stad van Luxemburg. Echternach heeft een prachtig centrum.
   
 • Bij Esch-sur-Sûre bevindt zich het stuwmeer van de Luxemburgse Ardennen. Het stadje en de omgeving zijn beiden een bezoekje waard.
 
Bekijk onze wandelvakantie

Wandelen in Luxemburg

Wandelen in LuxemburgEigen-Wijze Reizen biedt u een 4-daagse individuele wandelvakantie. U bepaalt zelf uw reisgezelschap en gaat op pad zonder gids. Daardoor bepaalt u zelf uw tempo en kunt u waar gewenst altijd afwijken van het programma of de route. Tijdens de trektocht verblijft u in gezellige hotels met een uitstekende keuken. U brengt een bezoek aan onder andere het natuurpark Haute Sûre, het stuwmeer, de vallei van de Wiltz, de middeleeuwse burcht van Bourscheid en Eschdorf. Al vanaf € 320,-.

Wilt u graag meer informatie over onze wandelvakantie Luxemburg? Neemt u dan contact op met onze klantenservice en dan helpen we u graag verder.

Boek onze wandelvakantie in Luxemburg


Wandelvakanties in Luxemburg keuze uit 1 wandelvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Decemberkorting

Populair in Luxemburg

Esch-sur-Sûre - Luxemburg -

Wandelvakantie    4 of 6 dagen    standplaats

» Bekijk vakantie

Esch-sur-Sûre - Luxemburg - Ardennen

Wandelvakantie    4 of 6 dagen    standplaats

Herfst GPS Benelux Hondje
 • Logis Gourmet & Relax Hôtel de la Sûre
 • De parel van de Ardennen
 • Vallei van de Sûre
 • Oudste burcht van Luxemburg
 • Prachtige vergezichten
 • Dagafstand 10-19 km

 

HALFPENSION/LUNCHPAKKETTEN

vanaf 380,-