Veelgestelde vragen

U vindt hier snel antwoord op veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, neemt u dan contact met ons op, we beantwoorden uw vragen zo snel mogelijk!

Telefoon: +31 (0)53 430 34 35

Mail: info@eigenwijzereizen.nl

Of stel uw vraag via de chat.

 

 Vragen over boekingen


Uw boeking is bindend, dit houdt in dat u niet meer zomaar uw boeking kunt afzeggen. Uw boeking wordt door ons aangevraagd bij de agent of hotelier. Indien akkoord gegeven door de agent of hotelier, dan is uw boeking inderdaad definitief. Mocht de door u gewenste datum niet mogelijk zijn, dan wordt u door ons gebeld voor een alternatieve datum en/of tocht.
Jazeker, maar u betaalt met een eenmalige incasso of via internet en u ontvangt de reisbescheiden per e-mail (vanaf 1 week voor vertrek).
U kunt ons telefonisch of per e-mail laten weten dat u uw reis moet annuleren. De hoogte van de annuleringskosten vindt u op https://www.eigenwijzereizen.nl/annuleren.html.
In België geldt ook het verzakingsrecht.

Als de boeking definitief is, ontvangt u een factuur van ons. Hierop staat de aanbetaling genoemd. De aanbetaling bestaat uit een deel van de reissom (35% van de reissom) plus de kosten van de eventuele annulerings- en/of reisverzekering, de reserveringskosten en, indien van toepassing, het calamiteitenfonds.

De datum waarop de aanbetaling gedaan dient te zijn en de rekeningnummers waarop u het bedrag kunt storten vindt u op de factuur. 
Indien u 6 weken voor vertrek boekt, dan betaalt u het gehele bedrag in één keer.

 
Let op: In België wordt de voorschot- en saldoregeling geregeld volgens de algemene verkoopsvoorwaarden. Iedere boeking, zowel schriftelijk, telefonisch of per email, verplicht u tot betalen.

Ja, als uw aankomstdag in een hoogseizoenperiode valt, dan betaalt u de volledige hoogseizoentoeslag. Valt uw aankomstdag echter 1 dag vóór het hoogseizoen, dan betaalt u over de hele reisperiode géén hoogseizoentoeslag. Dus: de dag van aankomt is bepalend.

 Vragen over reisbescheiden, vervoer, verzekeringen e.d.


Bij alle Nederlandse tochten en veel buitenlandse tochten zijn elektrische fietsen beschikbaar. U kunt dit zien aan het symbooltje voor de e-bike bij de tocht. Bij tochten waar geen e-bike symbooltje staat, kunnen we voor u vragen of het mogelijk is.
Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten.
We streven ernaar uw reisbescheiden 3 weken voor het begin van uw vakantie aan u toe te sturen.
Bij intercontinentale vluchten checkt u 3 uur van te voren in. Bij overige vluchten raden wij u aan 2 uur van te voren in te checken. U kunt meestal ook op internet inchecken. Kijkt u op de site van de betreffende vliegtuigmaatschappij, hier wordt uitgelegd hoe dit werkt. Hebt u op internet ingecheckt, dan kunt u zich bij intercontinentale vluchten 2 uur van te voren melden op de luchthaven en bij overige vluchten 1,5 uur van te voren.
Als de vertraging langer is dan 3 uur dan kunt u ter plekke een formulier invullen of een klacht indienen bij de luchtvaartmaatschappij. Voor meer informatie kunt u gebruik maken van de handleiding op www.anvr.travel.