Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Fietsvakantie in Groot-Brittannië

Fietsvakanties in Groot-Brittannië

Overweeg je een fietsvakantie in het Verenigd Koninkrijk? Qua klimaat, landschap en fietsroutes biedt Groot-Brittannië je alles wat een fietser zich maar wensen kan. De prachtige landschappen worden afgewisseld met bezienswaardigheden en cultuur. De cultuur- en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Eigen-Wijze Reizen heeft speciaal voor jou een bijzondere fietstrektocht samengesteld door het oosten van Engeland. Deze groene streek omvat de gebieden Suffolk, Norfolk en Essex en biedt gevarieerde fietsroutes. Ontdek hieronder ons aanbod en verken de mooiste fietsroutes in Groot-Brittannië.

»Lees meer over onze fietsvakanties in Groot-Brittannië
openstreetmap

1 fietsvakanties gevonden

East-Anglia

Groot-Brittannië - Fietsvakantie - 8 dagen- Trektocht

 • Harwich, Long Melford, Bury St. Edmunds, Rickinghall, Framlingham, Woodbridge, Ipswich
 • Ontdek de graafschappen Essex en Suffolk
 • Middeleeuwse vakwerkhuizen
vanaf 1080,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSE-bikeZwaarte zwaarte_12

Nog geen keuze kunnen maken?

Laat je inspireren met vakantie ideeën

Fietsvakantie Groot-Brittannië

Een fietsvakantie in Groot-Brittannië: Engeland, Schotland en Wales

Groot-Brittannië, bestaande uit Engeland, Wales en Schotland is een prachtige bestemming dat zich uitstekend leent voor een fijne wandel- of fietsvakantie. Eigen-Wijze Reizen biedt individuele fietsvakanties in Groot-Brittannië, waarbij je kennis maakt met het echte Engelse leven. Op onze fietsvakanties bepaalt je zelf het reisgezelschap en fiets je geheel op je eigen tempo. Je gaat op pad met een uitgebreide routebeschrijving vol bezienswaardigheden en overnacht in aansprekende en comfortabele hotels die door onze eigen medewerkers zijn geselecteerd. Hieronder beschrijven wij kort onze fietsvakantie.

Bij al onze trektochten en standplaatsvakanties reis je individueel, wat betekent dat je zonder gids reist en je eigen reisgezelschap hebt. Je fietsvakantie is volledig verzorgd, maar je bepaalt zelf het tempo en gaat op pad met een duidelijke kaart en routebeschrijving vol met interessante bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie maak je dagelijks een fietstocht vanuit dezelfde accommodatie. Bij een trektocht fiets je van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt diverse fietsvakanties in Groot-Brittannië.

Fietsvakantie East-Anglia

Met een trektocht door de graafschappen Essex en Suffolk maak je kennis met het echte Engelse leven. Het landschap is glooiend en wordt gekenmerkt door slingerende weggetjes, heggen, pittoreske huizen, landerijen met paarden en schapen, koolzaadvelden, wuivend graan, houtwallen en zelfs een enkele wijngaard. Tijdens deze trektocht verken je de kust met zijn brede riviermondingen, schilderachtige vissersdorpjes en prachtige natuurgebieden.

Deze fietsvakantie in Essex en Suffolk duurt 8 dagen. De fietstochten hebben een lengte van ongeveer 45 tot 65 kilometer. Het programma biedt voldoende ruimte om een bezoek te brengen aan een Engelse pub of lokale bezienswaardigheden zoals abdijen, galeries of theaters. Kortom, deze reis biedt alle ingrediënten voor een gevarieerde fietsvakantie op Engelse bodem!

Fietsen in Groot-Brittannië

Fietsen in Groot-Brittannië

Eigen-Wijze Reizen heeft al 30 jaar ervaring in de organisatie vanindividuele fietsvakanties en wandelvakanties in heel Europa en daarbuiten. Tijdens onze individuele fietsvakanties bepaalt je zelf je reisgezelschap en het tempo. Je kan gaan en staan waar je wil!

Alle reizen worden samengesteld door onze eigen medewerkers. Zij kiezen de hotels en restaurants en zorgen voor een uitgebreide routebeschrijving vol bezienswaardigheden. Tijdens de trektochten wordt het bagagevervoer voor je geregeld. Dit geldt natuurlijk ook voor onze fietsvakanties in Engeland

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden.

Bijna elke reis kan naar wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Word je graag telefonisch te woord gestaan of ben je nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Bezienswaardigheden in Groot-Brittannië

 • Proef de sfeer van de pittoreske huizen, ook welde kenmerkende cottages
 • Ontdek de beroemde graafschappen Essex en Suffolk
 • Bezoek in Long Melford de unieke galerieën en antiekwinkels. 
 • Fiets door het historische stadje Lavenham, één van de mooiste stadjes van East-Anglia met middeleeuwse vakwerkhuizen. 
 • Neem een kijkje in het in Italiaanse stijl gebouwde kasteel Ickworth
 • Het zeefort aan de brede monding van de Orwell werd ooit belegerd door Michiel de Ruyter en is nu een museum.
TipVakantie tip

Fietsen in East-Anglia

Een trektocht door de graafschappen Essex en Suffolk laat je kennismaken met het echte Engelse leven. Het glooiende landschap wordt gekenmerkt door slingerende weggetjes met heggen, pittoreske huizen, landerijen met paarden en schapen, koolzaadvelden, wuivend graan, houtwallen en zelfs een enkele wijngaard.

Vragen over fietsvakanties in Groot-Brittannië

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over fietsvakanties in Groot-Brittannië

Een fietsvakantie in Groot-Brittannië biedt een combinatie van historische en culturele ontdekkingen, prachtige natuurlijke landschappen, goed ontwikkelde fietspaden en -routes, gastvrije bevolking en diverse fietsmogelijkheden, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wil je fietsen in Groot-Brittannië? Dan is dit een must. East-Anglia vind je een prachtige fietsroute.

Ja, er zijn fietsroutes in Groot-Brittannië die geschikt zijn voor beginners. Het land biedt een scala aan fietspaden en routes die geschikt zijn voor fietsers van alle niveaus, inclusief beginners. Er zijn vlakke en gemakkelijke routes langs kustgebieden, kanalen en plattelandsgebieden die ideaal zijn voor beginnende fietsers. Daarnaast zijn er ook rustige landweggetjes en fietspaden die geschikt zijn voor ontspannen fietstochten. Het is altijd verstandig om de specifieke details en moeilijkheidsgraden van de fietsroutes te raadplegen voordat je op pad gaat, zodat je een route kunt kiezen die past bij jouw fietservaring en conditie.

Boek jouw fietsvakantie op onze website

Wil je graag meer informatie over onze fietsvakanties in Groot-Brittannië of heb je speciale wensen? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.

053 - 430 3435
Chat met ons