Fietsvakantie in Laos

Laos is misschien niet het eerste land waar u aan denkt bij het woord fietsvakantie. Toch heeft Laos als bestemming enorm veel te bieden. Ongerepte natuur, verkeersvrije wegen, schitterende boeddhistische tempels en een zeer gastvrije bevolking typeren dit land. Vanwege het gunstige klimaat kunt u in Laos het hele jaar door fietsen. Wij hebben voor u een divers aanbod fietsreizen in Laos samengesteld. Zo kunt u via de befaamde Koningsweg onder andere de steden Luang Prabang en Vientiane ontdekken. Ook is het mogelijk uw fietsvakantie in Laos te combineren met fietstochten in Vietnam of Thailand. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van de Aziatische cultuur. Kies hieronder uw reis.

Fietsvakantie Laos

Een fietsvakantie in Laos

Laos is één van onze meest populaire verre bestemmingen, niet alleen omdat de fiets in Laos zo'n vertrouwd vervoersmiddel is, maar ook omdat het klimaat in de Chinese regio Yunnan het hele jaar aangenaam is. Ook voor de wintermaanden is dit deel van Laos een heerlijke bestemming voor een fietstrektocht. Boek vandaag nog een fietsvakantie in Laos en ontdek bezienswaardigen van het prachtige land!

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids, met uw eigen reisgezelschap. Uw fietsvakantie is volledig verzorgd, maar u bepaalt uw eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fietst u dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fietst u van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt u diverse fietsvakanties in Laos.

 

Bezienswaardigheden in Laos


 • Luang Prabang met oude tempels, traditionele Laotiaanse huizen en fraaie koloniale villa's staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. 
   
 • De beroende Kuang Si waterval
   
 • Bezoek Nam Khan, waar de graftombe van de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mahout staat, de ‘ontdekker’ van Angkor Wat voor de westerse wereld. 
   
 • Bezoek de oude grotten in Vang Vieng
   
 • Het stuwmeer Nam Ngum, 250 km² groot en kraakhelder. 
   
 • De hoofdstad Vientiane met hier en daar de klassieke koloniale Europese architectuur. 
   
 

 

Bekijk onze fietsvakanties in Laos

Populaire fietsvakanties in Laos

 

Fietsvakantie Laos Fietsvakantie Over de Koningsweg

De indrukwekkende berglandschappen, de culturele diversiteit, de Franse invloed in architectuur en keuken, de prachtige werelderfgoedstad Luang Prabang, en de rivieren Mekong, Khan en Song. Een bijzondere fietstocht in het authentieke Laos.Tijdens de fietstocht rijdt altijd een back-up auto met u mee op de door u gewenste afstand.  ​

Behalve fietsvakanties in Laos zijn ook combinatietochten mogelijk waarin u behalve Laos ook Vietnam of Thailand bezoekt. Met een trektocht in twee landen dompelt u zich écht onder in de Aziatische cultuur! 

» Fietsvakantie Laos Over de Koningsweg

 

 

Aziatische bestemmingen

Behalve Laos bieden wij ook fietsvakanties naar andere populaire Aziatische bestemmingen, zoals Vietnam, China en Thailand. Deze bestemmingen zijn allen ook geschikt voor de wintermaanden. Maatwerk is altijd mogelijk: informeer gerust naar de mogelijkheden. Onze medewerkers zijn op de hoogte van het klimaat in Laos en de overige Aziatische bestemmingen en kunnen u ook adviseren in een geschikte reisperiode.

 


Fietsen in Laos

Fietsen in Laos

Eigen-Wijze Reizen is al meer dan 30 jaar uw adres voor individuele wandel- en fietsvakanties in de hele wereld. Behalve reizen dicht bij huis zijn ook onze trektochten door Azië erg populair. Alle fietsreizen zijn individueel. Dat betekent dat u zonder gids op pad gaat, gewapend met kaarten en een uitgebreide Nederlandstalige reisbeschrijving. U bepaalt zelf uw eigen reisgezelschap en tempo, maar weet zeker dat alles van overnachting tot bagagevervoer tiptop geregeld is. Vakantie zoals vakantie bedoeld is! Maatwerk is altijd mogelijk. Wilt u een reis naar eigen inzicht aanpassen? Wij denken graag met u mee.

 

Alle vakanties zijn individueel (u reist zonder gids) maar wel volledig verzorgd. In ons reisaanbod vindt u diverse fietsvakanties waaronder:

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

 
Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden. Bijna elke reis kan naar uw wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Wordt u graag telefonisch te woord gestaan of bent u nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Nederland: +31(0)53 430 34 35

 

Bekijk onze Fietsvakanties in Laos


Fietsvakanties in Laos keuze uit 8 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Decemberkorting

Populair in Laos

Over de Koningsweg - Laos -

Fietsvakantie    11 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

Langs de Koningssteden - Laos -

Fietsvakantie    18 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

Van Luang Prabang naar Hanoi - Laos -

Fietsvakantie    15 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

Langs de Koningssteden - Laos - Thailand

Fietsvakantie    18 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader FVW Tocht
 • Hotels en resorts met bagagevervoer
 • Chiang Mai, Mae Taeng, Chiang Dao, Mae Ai Chiang Mai, Chiang Rai, Chiang Khong, Pak Beng, Luang Prabang, Kasi, Vang Vieng, Ban Keune, Vientiane
 • Fietsvakantie door Thailand en Laos
 • Boottocht over de Mekong
 • Rijstplantages en mooie tempels
 • Dagafstand 23-88 km
Prijs op aanvraag

Over de Koningsweg - Laos

Fietsvakantie    11 dagen    trektocht

Aanrader FVW Tocht Winterzon
 • Hotels/resorts met bagagevervoer
 • Luang Prabang, Kasi, Vang Vieng, Ban Keune, Vientiane
 • Van werelderfgoedstad Luang Prabang naar hoofdstad Vientiane
 • Door spectaculair kalksteengebergte
 • Tempels en authentieke bergvolkeren
 • Dagafstand 32-65 km

INCL. BACK-UP AUTO

Prijs op aanvraag

Van Luang Prabang naar Hanoi - Laos - Vietnam

Fietsvakantie    15 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader FVW Tocht

Een pittige fietstocht langs bergvolkeren, lieflijke rivierdalen met pittoreske dorpen en uitgestrekte rijstvelden, afgewisseld met ruige bergkammen. 

Prijs op aanvraag

Verlenging Bangkok - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    3 dagen    trektocht

Winterzon Aanrader

Het hectische Bangkok is zeker een bezoek waard bij uw fietsvakantie in Thailand. Bekijk de kanalen, drijvende markten en vele tempels of ga winkelen in Chinatown.

Prijs op aanvraag

Verlenging Hanoi/Halong Bay - Laos - Vietnam

Fietsvakantie    3 dagen    trektocht

Winterzon

Na afloop van uw fietsvakantie in Vietnam kunt u in stijl uitrusten tijdens deze schitterende bootcruise. U vaart door de adembenemende schoonheid van Halong Bay en langs duizenden eilanden.

Prijs op aanvraag

Verlenging Ko Samet - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    4 dagen    standplaats

Winterzon

Ko Samet is een tropisch eiland met veel palmen, mooie witte stranden en kristalhelder water. Het is onderdeel van het Marine National Park. Het eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme, zodat het strandleven hier nog rustig is. Kortom: de ideale bestemming bij uw fietsvakantie in Thailand.

Prijs op aanvraag

Verlenging River Kwai - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    3 dagen    trektocht

Winterzon

Na afloop van uw fietsvakantie in Thailand, Laos of Vietnam kunt u in stijl uitrusten op het Jungle Rafts Floatel. Wilt u niet alleen uitrusten, dan kunt u vanuit uw hotel een fietstocht maken. Ook is een excursie mogelijk naar de Brug over de River Kwai en een bezoek aan het Say Yok National Park.

Prijs op aanvraag

Verlengingsweek Ko Lanta (Krabi) - Laos - Thailand - Cambodja

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Winterzon

Ko Lanta staat bekend om haar fraaie zandstranden en vriendelijke sfeer. Het binnenland is bergachtig en heeft een tropisch regenwoud. In dit tropische paradijs kunt u heerlijk bijkomen van alle indrukken van uw fietsvakantie door Azië.

Prijs op aanvraag