Fietsvakantie De Waddeneilanden

trektocht in Nederland - Noordzee

Fietsvakantie op de waddeneilanden en langs het wad

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
vanaf € 715,-
Prijzen en data
GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

De fietstocht gaat door mooi gebied, goede bootverbindingen en ook de bagage service was goed geregeld.

Maria Monsma-Hazelager

» Lees meer reviews

Fietsvakantie De Waddeneilanden

U krijgt tijdens deze fietstrektocht volop de gelegenheid om te genieten van het unieke landschap op en om de Waddenzee. Het in het noorden van Nederland en Duitsland gelegen natuurgebied is door Unesco tot werelderfgoed verklaard. U fietst op vrijwel alle Nederlandse Waddeneilanden; u bezoekt Terschelling en/of Vlieland op één dag en overnacht op Ameland en Schiermonnikoog.

» Lees meer

Fietsroutes De Waddeneilanden

8-daagse fietstocht

Dag 1 Aankomst in Harlingen

U komt aan in het historische havenstadje Harlingen.

Dag 2 Rondrit op Terschelling 32 of 43 of Vlieland 21 km

Deze dag kunt u met de boot naar Terschelling of ­Vlieland, om over een uitstekend net van  fietspaden een rondrit te maken. Aan het eind neemt u de boot terug naar Harlingen, waar u nog eens overnacht.

Dag 3 Van Harlingen naar Nes op Ameland 59 km

De derde dag fietst u door het Friese landschap en langs de Waddenzee naar Holwerd. U gaat per boot naar Ameland, waar u twee nachten verblijft.

Dag 4 Rondrit op Ameland 12 of 41 km

Vanuit het centrale Nes zorgen naar alle kanten uitwaaierende fietspaden voor een afwisselende kennismaking. De korte rondrit biedt de mogelijkheid om naar het prachtige natuurterrein van de Oerderduinen heen en terug te fietsen. De lange rondrit voert u westwaarts en via de charmante dorpjes Hollum en Ballum weer terug naar Nes en uw hotel.

Dag 5 Van Nes naar Schiermonnikoog 47 km

Op dag vijf vaart u met de boot terug. Vervolgens fietst u naar Lauwersoog om de boot te nemen naar Schiermonnikoog. Evenals Vlieland is dit eiland autoluw. Zowel fietsen door de duinen als wandelen over de stranden en schorren is ook hier een mooie ervaring.

Dag 6  Rondrit op Schiermonnikoog 17 km

U fietst door de bossen en daarna door de duinen naar ’t Schlei. Vanaf hier kunt u eventueel op eigen gelegenheid een omweggetje maken  naar de Kobbeduinen. Vanaf de Veerdam fietst u buitendijks westwaarts en daarna door de duinen langs de vuurtoren naar het dorp Schiermonnikoog. 

Dag 7 Van Schiermonnikoog naar Pieterburen 33 km

Lekker uitgewaaid keert u weer terug op het vasteland­ in Lauwersoog. Na een verkenning van het vogelrijke­ Nationaal Park Lauwersmeer leiden dijkpaden en landweggetjes u door de weidse Ommelanden­ naar het eindpunt Pieterburen, met de bekende zeehondencrèche­.

Dag 8 Vertrek

 

Andere bezoekers keken ook bij: Hollands Waterlandschap, Rond het IJsselmeer en Harlingen.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - De Waddeneilanden

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

De fietstocht gaat door mooi gebied, goede bootverbindingen en ook de bagage service was goed geregeld.

16-11-2019 - Maria Monsma-Hazelager

We hebben genoten van deze reis. Het fietsen over de waddeneilanden, de verschillen tussen de eilanden, de aardige bewoners. Op een eiland voelt de omgeving en de sfeer echt anders dan op het vaste land. Heerlijk dat we dit in Nederland hebben! Wij hebben zelf de locaties voor diner gekozen en we waren blij verrast dat er inmiddels een leuke keuze is uit diverse vegetarische menu"s.

11-10-2019 - anoniem

De fietsreis naar de Waddeneilanden was heel gevarieerd; we fietsten met een gewone fiets en met windkracht 4 en 5 waren we heel blij dat we meestal wind in de rug hadden. Het diner was telkens lekker maar veel te uitgebreid; we hebben er hartzeer van als meer dan de helft van de maaltijd terug richting keuken vertrekt. We parkeerden onze auto niet in Harlingen, maar reden op de eerste dag naar Buitenpost, waar je aan het station gratis kan parkeren. Dan namen we de trein terug naar Harlingen en voor de laatste tocht reden we dan via de fietsknooppunten naar Buitenpost, haalden de auto op en reden naar Pieterburen. Dit kleine dorpje met de zeehondencreche is toch wel de moeite waard om te bezoeken.

03-09-2019 - Anne De Paepe

Blij dat Eigenwijze reizen de Waddeneilanden heeft georganiseerd. Wij vonden het een fijne vakantie op het juiste niveau. Heerlijk gefietst en ook fijn dat we niet iedere dag verder moesten reizen, maar ook de eilanden konden verkennen.

04-07-2018 - Cees en Anke van Veen

Waddeneilanden ist eine sehr gut organisierte Reise. Die Hotels sind komfortabel und günstig gelegen. Die Tagesetappen sind gut machbar, auch wenn die Wetterbedingungen mal nicht ideal sind.

31-07-2017 - Karl Ramsteiner

Eine interessant und abwechslungsreich geplante Tour. Angenehme Hotels in günstiger Lage. Gut machbare Entfernungen der Tagesetappen. Bestens organisierter Gepäcktransport. 7-Gang-Leihfahrräder sind für diese Tour gut geeignet. Ausführliche Reisebeschreibung auch in deutscher Sprache vorhanden.
Wir haben diese Reise sehr genossen !

11-07-2017 - Karl Ramsteiner

Mooie fietstocht met heerlijke uitzichten.

30-09-2016 - J. Beneden

Reisdetails De Waddeneilanden

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 april t/m 30 september
 • Aankomstdag: iedere donderdag
  Andere aankomstdagen zijn op aanvraag, hierop zit eventueel een toeslag 
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 330,-
 • Toeslag halfpension: € 205,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): 7/8 versnellingen, tas, slot en kaartleeshouder
  € 105,- p.p.
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 170,- p.p.
  Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en): op aanvraag

Inclusief

 • 7 overnachtingen op basis van LO of HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Bagagevervoer tot de laatste overnachtingsplaats

Exclusief

 • Overtochten per boot naar en van de Nederlandse Waddeneilanden, ca. € 90,- per persoon (incl. fiets); u koopt zelf de boottickets.
 • Terugtransfer naar beginpunt per trein/bus

Bijzonderheden

 • Parkeren: € 5,- per dag en met pendelbus (gratis) naar het eerste hotel of bij de terminal ca. € 10,-  per 24 uur op loopafstand van het hotel.
 • Uw  fiets en bagage kunnen teruggebracht worden naar het beginhotel:op aanvraag
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - De Waddeneilanden