Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Rond het Markermeer

trektocht in Nederland

Fietsklassieker in Nederland

 • LOGIES EN ONTBIJT, 3 x halfpension mogelijk, behalve Lelystad
 • 5 dagen
Nazomer korting
vanaf € 410,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets Aanrader Benelux

De 5-daagse fietsvakantie die wij gemaakt hebben rond het markermeer was zeer aangenaam. We hebben vooral gewerkt met de papieren versie en niet met een fietsgps die vonden we niet handig. Geen proble... Lees review

Nadine Geukens

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Rond het Markermeer

Een korte fietstocht Langs het Markermeer (grenst aan het IJsselmeer) van Amsterdam naar Enkhuizen (4 dagen). Door de korte afstanden heeft u genoeg tijd om enkele musea te bezoe­ken en de historierijke plaatsen onderweg te bezichtigen.

Of u kiest voor een tocht Rond het Markermeer vanuit Huizen, met een boottocht van Enkhuizen naar Urk (5 dagen). U fietst door de geschiedenis in de oudhollandse stadjes, door de polders en door de Oostvaardersplassen. Langs de moderne architectuur van Almere en over de oevers van het Gooi keert u terug in Huizen. 

Lees het artikel 'Voor het eerst op fiets- of wandelvakantie?' in ons online-magazine:
Tips voor beginners

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Rond het Markermeer

Hotel Nautisch Kwartier in Huizen, Hotel Old Dutch en Hotel van der Valk en Hotel Spaander in Volendam, Hotel die Port van Cleve of Hotel de Koepoort in Enkhuizen, Leonardo Hotel Lelystad City Centre.

226 kilometer.

Ja, dat is mogelijk.

Ja, zoveel mogelijk.

Ja, à € 45,- Maar er kunnen ook gratis GPS-tracks worden afgenomen.

Dat is Huizen.

Reviews fietsvakantie - Rond het Markermeer

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

De 5-daagse fietsvakantie die wij gemaakt hebben rond het markermeer was zeer aangenaam. We hebben vooral gewerkt met de papieren versie en niet met een fietsgps die vonden we niet handig. Geen problemen gehad onderweg en de hotels waren basic maar prijs/kwaliteit goed. Overal vriendelijk ontvangen en bagage werd zonder problemen naar het volgende hotel gebracht. Reis mocht gerust wat langer duren. We gaan nog beroep doen op eigenwijzereizen.

2023 - Nadine Geukens

Mooie reis goed verzorgd prima hotels.

2022 - Anoniem

Leuke fietstour , met de Ebike makkelijk te fietsen. Hotel in Huizen als start , prima hotel maar kamer was niet donker te krijgen met de shutters. 1e etappe naar Volendam was erg leuk , via Amsterdam . Tussenstop bij Strand 4 in Monnickendam een aanrader. 2e etappe naar Enkhuizen was iets monotoon. Enkhuizen zelf was erg leuk . 3e etappe naar Lelystad via Urk begon met een boottocht. Verder door de polder naar Lelystad . In Lelystad was het een redelijke wirwar om het hotel te vinden . Bataviastad bezocht en later vrienden bij de jachthaven. 4e etappe terug naar Huizen ook weer erg leuk . Het bijzondere is dat je op plekken komt waarvan je het bestaan niet wist. Of waar je met 100 kmu langsrijdt (polders). Een nadeel is dat er niet gegarandeerd kon worden dat de bagage op de laatste etappe vroeg bezorgd zou worden. Daar we nog verdere vakantieplannen hadden was dit vervelend. We hebben de bagage daarom in Lelystad laten staan en daar zsm opgehaald. Verder een hele leuke trip ! Aanrader

2022 - Peter Deelstra

Mooie reis, goede service

2022 - Maria Snoek

Leuke rondtrip, organisatie was goed

2021 - Anoniem

Hele mooie tocht, heel goed te doen.

2021 - anoniem

"Wij vonden het een heel avontuur. Wel moesten we veel huiswerk maken omdat je niet met een stapel A viertjes op de fiets kan zitten en lezen. Al helemaal niet als het regent. Bij anderen zagen we dat ze van te voren een beknopte beschrijving kregen van alleen de knooppunten. Dit moesten wij elke avond zelf doen, dus dit zou een verbetering zijn.
De route was prachtig en ook op de hotels was niets aan te merken."

2021 - Joke Nagel-Oosterbeek

"Er is een duidelijk verschil of je de de Markermeerroute fietst met de racefiets (100 km/dag) of als toureditie. Achteraf hadden wij alleen de hotels nodig, vervoer bagage en een route. De route had beter de standaard Markermeerroute kunnen zijn met aanpassingen met het knooppunten netwerk. Dus mogelijk eerste beter afstemmen wat de wensen zijn van de klant.
Maar verder hebben we lekker gefietst, en ons 1 dag vermaakt in Enkhuizen. Suggestie: de route wil je op je stuur kunnen volgen, of via knooppunten of via GPS (moet wel stabiel zijn) of anderszins. Zal in de toekomst zeker weer gebruik maken van Eigen Wijze, het is een leuke manier voor een fietsvakantie.

2021 - Jan Koot

"Wij hebben genoten van deze prachtige en goed verzorgende reis.
Wij gaan dat zeker nog een keer doen."

2021 - Leny de Ruyter

"Hele mooie tocht gemaakt. Heel fijn dat je zelf niet je bagage mee hoeft te nemen. Wel jammer dat het op de laatste dag mis ging met het vervoer van de bagage. Na veel aandringen, hadden we onze koffers pas om 23.50 uur. Was die dag op veel plaatsen een rommeltje begrepen wij. Maar verder, de moeite waard en we gaan zeker nog eens een trip via jullie boeken."

2021 - Anoniem

zeer goed georganiseerde vakantie, mooie natuur

2019 - anoniem

Mooie fietstocht langs aangename en afgescheiden fietspaden met veel afwisseling (cultuur en natuur). Voor degene die wat meer luxe en comfort vragen, best een upgrade vragen van bepaalde hotels.

2019 - anoniem

Erg leuk gehad. Goed weer gehad. De hotels lagen lekker in het centrum. We hebben genoten!

2019 - Lineke

Unieke fietstocht, mooie dorpjes en stadjes met een rijke geschiedenis, prachtige natuur, leuk fietsen langs verkeersluwe paden! Gewoonweg een must!

2019 - anoniem

Een mooie reis met vriendinnen, alles klopte.

2019 - anoniem

Hele leuke eerste fietservaring voor de kinderen. Niet te zwaar, voldoende tijd om te stoppen en te genieten en aangename logies.

2019 - Anoniem

Leuke fietstocht, alles prima geregeld en naar verwachting

2019 - Mirjam Verhappen

Reisinformatie Rond het Markermeer

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 maart t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag, behalve donderdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 165,-
 • Toeslag halfpension: € 105,- p.p. (in Lelystad LO)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 60,- p.p.
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 110,- p.p.
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Huizen LO: € 80,- p.p. per nacht;
  Extra nacht eenpersoonskamer Huizen LO: € 145,-
  Extra nacht toeslag halfpension Huizen: € 35,- p.p.

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van LO of 3 nachten op basis van HP en 1 nacht LO (in Lelystad)
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties vermeld waar u tijdens uw vakantie overnacht. Mocht een van deze accommodaties niet beschikbaar zijn, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

 • Hotel Nautisch Kwartier, Huizen
 • Hotel Old Dutch, Volendam
 • Hotel Die Port van Cleve, Enkhuizen
 • Leonardo Hotel Lelystad City Centre, Lelystad

Bijzonderheden

 • Veerboot Urk - Enkhuizen. Kosten ca. € 20,- per persoon incl. fiets; de boot vaart van 3 juli t/m 2 september 2023
 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Rond het Markermeer

Fietsroutes Rond het Markermeer

Rond het Markermeer, 5-daagse tocht

fietsroute Markermeer

Dag 1 Aankomst in Huizen

U overnacht in een hotel, prachtig gelegen aan het Gooimeer.

Dag 2 Van Huizen naar Volendam 61 of 64 km

Op de eerste fietsdag rijdt u over de beboste oevers van het Gooi en komt u door Naarden en Muiden, met het middeleeuwse Muiderslot. Vervolgens fietst u naar Amsterdam, waar u door de binnenstad rijdt en met de pont het IJ oversteekt. Net buiten Amsterdam komt u in Waterland, met vogelrijke veenweides, pontjes en oude watergangen. Op het eilanddorp Marken lijkt de tijd te hebben stil gestaan. Met de boot of via Monnickendam bereikt u Volendam of Katwoude.

Dag 3 Van Volendam naar Enkhuizen 51 of 54 km

De volgende dag fietst u over de oude Zuiderzeedijk door het mooie kaasstadje Edam en het sfeervolle Hoorn. U ziet er prachtige gebouwen uit de Gouden Eeuw. In overnachtingsplaats Enkhuizen kunt u een stadswandeling maken en een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum.

Dag 4 Van Enkhuizen naar Lelystad 31 of 58 km

In de maanden juli en augustus steekt u de dag er op per boot het IJsselmeer over naar het vissersdorp Urk. In de Noordoostpolder kunt u een rondrit maken naar Schokland, net als Urk een voormalig eiland. Beide unieke enclaves prijken op de Werelderfgoedlijst. Vervolgens steekt u de Ketelbrug over en fietst  door de Flevopolder. In dit  'nieuwe land' vindt u niet enkel rechte lijnen maar ook moderne architectuur, Landart en natuur.
Tijdens de andere maanden fietst u vanuit Enhuizen over de Markerwaarddijk naar Flevoland.
U overnacht in de fietsvriendelijke hoofdstad Lelystad.

Dag 5 Van Lelystad naar Huizen 50 km en vertrek

Op dag vijf rijdt u langs de Bataviawerf waar schepen uit de Gouden Eeuw worden gereconstrueerd. Vervolgens komt u in de Oostvaardersplassen. Dit unieke natuurgebied, bekend van de film 'De Nieuwe Wildernis', laat zien hoe ons land er duizenden jaren geleden uitzag. Langs de moderne architectuur van Almere en over de oevers van het Gooi keert u terug in Huizen, waar uw fietsvakantie eindigt.

 

 

Andere bezoekers keken ook bij: Amsterdam, Harlingen, Rond het IJsselmeer, Rond de Zuiderzee, Zeeland.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Amsterdam - Nederland

Fietsvakantie    4 of 6 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Herfst Benelux Hondje
 • Hotel WestCord Fashion Hotel 
 • Ouderkerk aan de Amstel, Broek in Waterland, Abcoude, Weesp, Muiden, Haarlem, Zaanstreek
 • Langs grachten, rivieren en de voormalige Zuiderzee
 • Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum
 • Zaanse Schans
 • Dagafstand 24-58 km
vanaf 290,-

Harlingen - Nederland - Friesland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Benelux Herfst
 • Hotel Anna Casparii (indien volgeboekt Hotel Harlingen)
 • Bolsward, Franeker, Terschelling, Vlieland
 • Friese steden en waddeneilanden
 • Natuurgebied de Boschplaat
 • Planetarium Eise Eisinga in Franeker
 • Dagafstand 21-51 km
vanaf 395,-

Rond het IJsselmeer - Nederland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Hoorn, Medemblik, Lemmer, Lelystad, Amsterdam
 • Dé fietsklassieker van Nederland
 • Afsluitdijk
 • Vissersdorpen Edam en Urk
 • Dagafstand 45-69 km
vanaf 665,-

Rond de Zuiderzee - Nederland - IJsselmeer

Fietsvakantie    7 of 8 dagen    trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Huizen, Volendam, Enkhuizen, Stavoren, Lemmer, Giethoorn, Nunspeet, Amsterdam
 • Fietsklassieker van Nederland
 • Boottocht over IJsselmeer van Enkhuizen naar Stavoren
 • Authentieke vissersdorpen
vanaf 525,-

Zeeland - Nederland - Zeeland

Fietsvakantie    4 of 7 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Middelburg, Burgh-Haamstede, Goes, Sluis, Knokke, Vlissingen
 • Duinen, Deltawerken en Brugge
 • Sprookjesachtige natuurgebied de Manteling
 • Havenstadjes met oude straatjes en monumenten
 • Dagafstand 34-56 km
vanaf 420,-