Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Fietsvakantie Tsjechie

Fietsvakanties in Tsjechië

Tsjechië biedt ideale omstandigheden voor een perfect geslaagde fietsvakantie. Tijdens de afwisselende fietstochten door open landschappen, gemengde bossen, en over heuvels met prachtige vergezichten ontdek je de magie van het Tsjechische landschap. Sporen van de geschiedenis en de interessante architectuur zullen met name in de steden in Tsjechië zeker niet verborgen blijven. Eigen-Wijze Reizen biedt onder andere een trektocht door de Bohemen aan. Daar ontdek je kuuroorden als de middeleeuwse stad Beroun, het prachtige Praag en de bizarre rotsformaties van het Boheems Paradijs. Of je kiest voor een fietsvakantie met standplaats in Kutná Hora, een historisch stadje dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Lees hieronder meer over de reizen.

»Lees meer over onze fietsvakanties in Tsjechië

1 fietsvakanties gevonden

Langs de Moldau

Tsjechië - Fietsvakantie - 8 dagen

 • Ceske Budejovice (Budweis), Tyn, Tabor, Benesov
 • Indrukwekkende kastelen Cesky Krumlov, Hluboka, Konopište, Karlstejn
 • Betoverend Praag (ideaal voor verlenging)
vanaf 895,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSAPPE-bikeZwaarte zwaarte_23

Nog geen keuze kunnen maken?

Laat je inspireren met vakantie ideeën

Fietsvakantie Tsjechië

Een fietsvakantie in Tsjechië

Tsjechië is niets voor niets een populaire bestemming voor fietsliefhebbers en wandelliefhebbers. Het land mixt prachtige landschappen en interessante historie met indrukwekkende architectuur. Vooral de hoofdstad Praag staat vol interessante monumenten en bezienswaardigheden die een bezoek zeker waard zijn. Buiten de steden is er vooral veel gebergte en groen te vinden. Maar ook prachtige rivieren zoals de bekende Elbe en Moldau. Tsjechië is zowel voor de actieve als de passieve fietser een ideale fietsvakantiebestemming. Eigen-Wijze Reizen biedt daarom een indrukwekkende fietsvakanties aan door Tsjechië, waaronder een trektocht door het historische Bohemen en Praag. Wees er snel bij en boek vandaag nog een fietsvakantie door Tsjechië!

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat je reist zonder gids, met jouw eigen reisgezelschap. Jouw fietsvakantie is volledig verzorgd, maar je bepaalt het eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fiets je dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fiets je van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt diverse fietsvakanties in Tsjechië.

Fietsen in Tsjechië

Fietsen in Tsjechië

Al meer dan 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen het adres voor volledig verzorgde wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat je reist zonder gids en dat je je eigen reisgezelschap bepaalt. Je gaat op pad gewapend met een duidelijke routebeschrijving en kaart, en bepaalt zelf het tempo en de dagindeling. Er is in het programma volop ruimte om waar gewenst af te wijken van de route of om bezienswaardigheden te bezoeken.

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. Je hoeft dus niet te fietsen met zware bepakking; deze staat 's avonds al op je te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.  

 • Trektochten en standplaatsvakanties   
 • Diverse bestemmingen en zwaartes   
 • Tochten met GPS-track   
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden.

Bijna elke reis kan naar wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Word je graag telefonisch te woord gestaan of ben je nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Bezienswaardigheden in Tsjechië

 • Ontdek het rijke historische Bohemen met een prachtig natuur en interessante stadjes.   
 • Bewonder het binnencentrum van Praag, aanwezig op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.   
 • Neem een kijkje door het kasteelpark van Pruhonice (Unesco-werelderfgoed).      
 • Bezoek het schilderachtige stadje Litomysl, de geboorteplaats van Smetana.    
 • Aanschouw Hradec Králové, het vroegere koningsstad en waar de rivier de Orlice in de Elbe stroomt. 
 • Volg de indrukwekkende fietstocht langs de Elbe en volg deze prachtige rivier door diverse landschappen en unieke dorpjes.
TipVakantie tip

Fiets door Bohemen

Vanuit de Tsjechische hoofdstad maak je een rondreis door Oost-Bohemen en Midden-Bohemen. De reis voert door waterrijk natuurgebied, lichtglooiende landschappen, dichte bossen en talrijke oude stadjes.

Vragen over fietsvakanties in Tsjechië

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over fietsvakanties in Tsjechië

Een fietsvakantie in Tsjechië biedt een combinatie van schitterende natuurlijke landschappen, goed ontwikkelde fietspaden en -routes, rijke culturele erfgoed en gastvrije Tsjechische gastvrijheid, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wil je fietsen in Tsjechië? Dan is dit een must. Deze mooie fietsroutes in Bohemen vindt u prachtige fietsroutes. Een bekende fietstocht is onze fietsvakantie Langs de Elbe. Een echte aanrader voor fietsliefhebbers.

Volgens fietsliefhebbers zijn de mooiste fietsvakanties in Tsjechië de Fietsvakantie Langs het ijzeren gordijn, de Fietsvakantie Langs de Elbe Allen zijn het prachtige fietsvakanties met unieke bezienswaardigheden.

Boek jouw fietsvakantie op onze website

Wil je graag meer informatie over onze fietsvakanties in Tsjechië of heb je speciale wensen? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.

053 - 430 3435
Chat met ons