Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Fietsvakantie Zwitserland

Fietsvakanties in Zwitserland

Zwitserland is een prachtig land dat rijk is aan indrukwekkende bergen en helderblauwe meren. Een land dat uitstekend geschikt is voor mooie fietsvakanties. Langs de oevers van de meren liggen goede fietspaden met niet al te grote hoogteverschillen. Door de vele bergen, meren en de natuur is de lucht zuiver. Dat maakt Zwitserland een ideale bestemming voor actieve fietsvakanties. Bij Eigen-Wijze Reizen kan je kiezen uit 2 schitterende fietsvakanties. Een 10-daagse trektocht langs de Bodensee met korte dagtrips of een 6/8-daagse trektocht waarbij je rond de Bodensee fietst. 

»Lees meer over onze fietsvakanties in Zwitserland

Nog geen keuze kunnen maken?

Laat je inspireren met vakantie ideeën

Fietsvakantie Zwitserland

Een fietsvakantie in Zwitserland

Zwitserland, het land van blauwe meren en bergen. Maar ook van fietsvakanties. Eigen-Wijze Reizen heeft prachtige fietsroutes uitgekozen waarbij je zoveel mogelijk van Zwitserland zult zien. Van monumenten, meren tot aan sfeervolle stadjes en dorpjes. Ontdek Zwitserland op een actieve fietsvakantie en geniet van de prachtige bezienswaardigheden die het land te bieden heeft.

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat je reist zonder gids, met je eigen reisgezelschap. Onze fietsvakantie zijn volledig verzorgd, maar je bepaalt het eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving met boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fietst je dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fiets je van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt diverse fietsvakanties in Zwitserland.

Fietsen in Zwitserland

Fietsen in Zwitserland

Al sinds 1986 is Eigen-Wijze Reizen dé betrouwbare partner voor wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Wij bieden een ruime keuze uit standplaatsvakanties en trektochten. Alle vakanties zijn individueel. Dat betekent dat je op pad gaat met jouw eigen reisgezelschap, gewapend met duidelijke kaarten en een Nederlandstalige routebeschrijving. Je bepaalt zelf het tempo en geniet van het ultieme vrijheidsgevoel, terwijl de overnachtingen in comfortabele hotels en het bagagevervoer geregeld zijn. Zorgeloos genieten dus! Je kunt de reizen boeken via onze website, maar onze medewerkers staan ook altijd telefonisch voor je klaar.

Wil je graag weten wat Eigen-Wijze Reizen voor jou kan betekenen? We vertellen het je graag!

  • Bij Eigen-Wijze Reizen stel je zelf jouw fietsvakantie samen! Welke periode komt het beste uit? Wie neem je mee als reisgezelschap? Wil je graag overnachten in een pension of een hotel? Wilt je extra arrangementen of uitjes bijboeken? Wij regelen het voor je!
  • Wij zorgen voor een actuele routebeschrijving voor je, onze reisagenten hebben alle routes zelf uitgezet of getest.
  • We verzorgen de overnachting en ontbijt en brengen je bagage veilig van A naar B. Heb je tijdens je reis vragen, dan zijn wij uiteraard bereikbaar voor je.

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden.

Bijna elke reis kan naar wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Word je graag telefonisch te woord gestaan of ben je nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Bezienswaardigheden in Zwitserland

  • Bezoek Rorschach, een 1000 jaar oud havenstadje met barokke herenhuizen en een 17e-eeuwse kerk. 
  • Het fameuze bloemeneiland Mainau met haar pracht aan bloemen en oude boomgiganten. 
  • Neem een kijkje door de sfeervolle Altstadt van ­St. Gallen en bezoek de ­beroemde kloosterkerk. 
  • De helder blauwe meren verspreid over het land met op de achtergrond de vele bergen. 
TipVakantie tip

Rondom de Bodensee

De Bodensee ligt aan de voet van de Voor-Alpen. Achter Bregenz zie je de bergen hoog oprijzen. Geniet volop van de afwisselende natuur, lieflijke stadjes en de vele historische bezienswaardigheden.

Vragen over fietsvakanties in Zwitserland

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over fietsvakanties in Zwitserland

Een fietsvakantie in Zwitserland biedt een combinatie van adembenemende berglandschappen, uitstekende fietsinfrastructuur, gevarieerde fietsmogelijkheden, rijke culturele erfgoed en gastvrije Zwitserse gastvrijheid, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wil je fietsen in Zwisterland? Dan is dit een must. Rondom de Bodensee vind je een prachtige fietsroute.

Ja, er zijn fietsroutes in Zwitserland die geschikt zijn voor beginners. Zwitserland biedt een gevarieerd aanbod aan fietsroutes, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Er zijn routes langs meren en rivieren, die meestal vlak zijn en geschikt voor ontspannen fietsen. Daarnaast zijn er ook gemakkelijke routes door valleien en langs schilderachtige landschappen. Het is altijd raadzaam om de specifieke details en moeilijkheidsgraden van de fietsroutes te raadplegen voordat je op pad gaat, zodat je een route kunt kiezen die past bij jouw fietservaring en conditie.

Boek jouw fietsvakantie op onze website

Wil je graag meer informatie over onze fietsvakanties in Zwitserland of heb je speciale wensen? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.

053 - 430 3435
Chat met ons