Over Eigen-Wijze Reizen

Wij bezorgen u graag een fijne vakantie. Al ruim 30 jaar zijn we specialist in fietsvakanties en wandelvakanties. Wij bieden u meer dan 200 individuele vakanties over de hele wereld, met Nederlandstalige routebeschrijvingen. Veel van onze routes zijn ook als GPS track te verkrijgen. 

Natuurlijk is tijdens onze trektochten het bagagevervoer voor u geregeld. U overnacht meestal in niet te grote hotels, we kiezen meestal bewust voor kleine hotels. Bij alle fietstochten kunt u natuurlijk een (elektrische) huurfiets boeken. 

Mocht u een vakantie op een andere startdag willen beginnen, of wilt u een nacht bijboeken, wilt u liever geen half pension, of heeft u een andere wens die u niet direct terug vindt bij de reisbeschrijving? Wij onderscheiden ons van anderen door de aandacht die we geven aan uw specifieke wensen, we doen alles wat in ons vermogen ligt om uw wensen te vervullen.

 

Onze Routebeschrijvingen

Kenmerkend voor onze reizen is, dat bijna alle tochten door onze eigen medewerkers zijn uitgezet en beschreven. U krijgt van ons de informatie uit de eerste hand, uitvoerig en niet vertaald. Een waarborg voor kwaliteit! Bij een paar reizen hebben we de Nederlandstalige routebeschrijving van onze agent ter plaatse overgenomen; dit doen we echter alleen als we zelf de tocht geheel of gedeeltelijk hebben gedaan, zodat we weten dat de beschrijvingen juist zijn.

Duurzaamheid

Gelukkig is binnen het toerisme de laatste jaren steeds meer aandacht voor het milieu. Genieten van een aantrekkelijke omgeving hoort onlosmakelijk bij een fiets- of wandelvakantie. 

Wij hebben vanaf 1986 gekozen voor milieuvriendelijk, kleinschalig toerisme. We kiezen vaak voor fietsen en wandelen in niet-toeristische gebieden, waarbij we zoveel mogelijk de lokale economie, natuur en cultuur respecteren. Wij ondersteunen dan ook het milieubeleid van de ANVR en beschikken over het Nederlandse DTO-certificaat voor duurzaam toerisme. Als kleine touroperator kunnen we een bescheiden milieubijdrage leveren tijdens onze inkoop van tochten, het verspreiden van onze brochure en door het aanbieden van zoveel mogelijk openbaar vervoer in ons programma.

Onze brochure wordt elk jaar minder dik, we geven steeds meer tochten alleen op onze site weer. Hierdoor verbruiken we minder papier. Het papier dat we gebruiken heeft het FSC keurmerk.