Wandelvakantie Zwitserland

De zuivere lucht en schitterende natuur maken Zwitserland tot een geliefd land voor wandelvakanties. De Zwitserse wandelroutes zijn voorzien van goede bewegwijzering, wat het wandelen in dit land extra plezierig maakt. Met een wandelreis van Eigen-Wijze Reizen leert u Zwitserland op een geheel andere manier kennen. U wandelt over onontdekte paden langs prachtige uitzichten. De gastvrijheid van de bevolking maakt dat u zich snel thuis voelt in Zwitserland. Wij bieden wandelreizen vanuit een standplaats met overnachtingen in uitstekende hotels. Van ons ontvangt u duidelijke routebeschrijvingen met kaarten, uiteraard in het Nederlands. 

Wandelvakantie Zwitserland

Een wandelvakantie in Zwitserland

Zwitserland is een prachtig land om op wandelvakantie te gaan. De natuur is prachtig en door de zuivere lucht is dit een ideaal vakantieland voor een actieve vakantie. Goede bewegwijzering en perfect kaartmateriaal zijn ook mooi meegenomen wanneer u hier gaat wandelen. Eigen-Wijze Reizen biedt een 8-daagse wandelvakantie in Zwitserland aan.

Bezienswaardigheden in Zwitserland

 • Wandel rondom de Jungfrau met imposante bergen en kristalheldere meren. 
   
 • Ontdek Wengen, een dorp op 1274 meter hoogte, op een beschutte, zonnige plek aan de voet van drie fenomenale bergtoppen. 
   
 • Aan de Schilthorn, een ronddraaiend panorama restaurant op bijna 3000 meter hoogte dat na een James Bond film wereldberoemd is. 
   
 • Bezoek Grindelwald, ingebed in een onvervalst alpenlandschap aan de voet van de Eiger-nordwand. 
   

 

Bekijk onze wandelvakanties in Zwitserland

Vragen over wandelvakanties in Zwitserland

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over wandelvakanties in Zwitserland:

Een wandelvakantie in Zwitserland biedt een ongeëvenaarde combinatie van adembenemende berglandschappen, goed onderhouden wandelpaden, kristalheldere meren en een rijke alpiene cultuur, waardoor het een ideale bestemming is voor wandelliefhebbers.

Zwitserland kent een prachtig gebied voor een wandeltocht de bekende Wengen.

De beste periode om een wandelvakantie in Zwitserland te boeken is meestal in de zomermaanden (juni tot september), wanneer het weer aangenaam is en de meeste wandelpaden toegankelijk zijn. Juli en augustus zijn vaak het drukst. Voor alpiene wandelingen is de beste periode tussen juli en september, wanneer de sneeuw gesmolten is. In de lagere gebieden kunnen de lente (mei-juni) en de vroege herfst (september-oktober) ook aangename momenten zijn om te wandelen.


Populaire wandelvakanties in Zwitserland

 

Wandelvakantie St. Johann wandelenWandelvakantie in Wengen

Wengen ligt in het Jungfrau gebied, gelegen in het hart van Zwitserland. Wengen is de perfecte plek voor een wandelvakantie. De plaats ligt op 1274 meter hoogte, maar is beschut tegen de wind en ligt op een zonnige plek aan de voet van de drie fenomenale bergtoppen Eiger, Mönch en Jungfrau.

Deze wandelvakantie in Zwitserland is uniek doordat u met de vele treintjes, gondels en bussen het hele gebied kunt ontdekken. Tijdens uw wandelvakantie kunt u ook een bezoek brengen aan de Jungfraujoch. Dit is een treinstation dat op 3454 meter hoogte ligt, het hoogst gelegen treinstation van Europa. Hier kunt u van een adembenemend uitzicht genieten.

Wilt u meer weten over deze wandelvakantie in Wengen? Imposante bergen, kristalheldere meren en goed gemarkeerde wandelpaden zijn de beste omschrijvingen van het Jungfrau gebied.

 

» Bekijk onze wandelvakantie in Zwitserland

 


Wandelen in Zwitserland

Wandelen in Zwitserland

Eigen-Wijze Reizen is al meer dan 30 jaar specialist in fiets- en wandelvakanties. Tijdens onze wandelvakantie komt u op de mooiste plekken in de natuur. Vaak bezoeken wij ook de minder drukbezochte gebieden van een land. Al onze wandelingen zijn uitgezet door onze ervaren touragenten. Zo weten wij zeker dat de routebeschrijving die u mee krijgt ook actueel is. U bepaalt zelf met wie u wandelt en wandelt in uw eigen tempo.

Het voordeel van onze individuele wandelvakanties is dat u niet in een groep of met een gids hoeft te wandelen. Komt u onderweg een mooie plek tegen, dan kunt u daar met een gerust hart langer blijven.

Bekijk direct onze nieuwe wandelvakantie naar Zwitserland en ervaar de pracht en schoonheid van de fjorden zelf!

Wilt u graag meer informatie over onze wandelvakantie Zwitserland? Neem dan contact op met onze klantenservice. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden om uw droom wandelvakantie te organiseren. 

Nederland: +31(0)53 430 34 35

Bekijk onze wandelvakanties in Zwitserland


Wandelvakanties in Zwitserland keuze uit 1 wandelvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Populair in Zwitserland

Wengen - Zwitserland -

Wandelvakantie    8 dagen    standplaats

» Bekijk vakantie

Wengen - Zwitserland - Berner Alpen

Wandelvakantie    8 dagen    standplaats

Hondje Routeboekje Aanrader GPS
 • Hotel Restaurant Bären
 • Grindelwald, de Männlichen, Mürren, Kleine Scheidegg, Interlaken, de First, Schynige Platte
 • Wandelen in de Zwitserse Alpen
 • Alpenweiden
 • Zicht op Eiger, Mönch en Jungfrau
 • Dagafstand van 1,5-4 uur, 2 zwaartes: licht (1) en iets zwaarder (2-3)

INCL. HALFPENSION, LUNCHPAKKETTEN +JUNGFRAUPAS t.w.v. € 285,-

vanaf 1755,-