Fietsvakantie in Duitsland

Voor uw fietsvakantie is Duitsland een waar paradijs. Er is waarschijnlijk geen enkel ander land in Europa dat u zo veel mogelijkheden en zo'n afwisselend landschap biedt als Duitsland. Met meer dan 200 lange-afstands fietsroutes met een totale lengte van meer dan 75.000 kilometer vindt u in Duitsland ongetwijfeld een vakantie naar uw wens. Bestemmingen lopen uiteen van dichte wouden, bergen en heuvels tot trektochten langs de Duitse rivieren en vakanties langs de Noord-Duitse kust. Onderweg bezoekt u steeds talrijke Duitse stadjes en dorpen. 
 

Fietsvakanties in Duitsland keuze uit 26 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Populair in Duitsland

Moezel en Saar - Duitsland -

Fietsvakantie — 6/7 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Bergen auf Rügen - Duitsland -

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

» Bekijk vakantie
Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets Hondje

Altmühltal - Duitsland - Beieren

Fietsvakantie — 8/10 dagen — trektocht

Niet ver van de bron stroomt de Altmühl door een weidse vallei om dan in spectaculaire meanders door de Frankenalb in de Donau uit te monden. Tijdens uw fietsvakantie rijdt u door een uniek landschap met middeleeuwse vestingstadjes, pittoreske vakwerkhuizen en eeuwenoude burchten.

 

vanaf 640

INCL. HALFPENSION

Bekijk
Hondje Vegetarisch GPS FVW Tocht Elektrische fiets Kroontje

Bergen auf Rügen - Duitsland - Oostzee

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Rügen, behorend bij de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern heeft vele mooie, grillig gevormde baaien en binnenmeren, de zogeheten Bodden. Het eiland leent zich perfect voor verschillende soorten fietsvakanties. U vindt er langgerekte stranden met krijtsteenrotsen. De verbinding naar het vasteland gaat over de 'Rügendamm' of de nieuwe Rügenbrücke.

 

vanaf 610

INCL. HALFPENSION

Bekijk
Hondje Elektrische fiets

Berlijn - Duitsland

Fietsvakantie — 7 dagen — standplaats

Berlijn is een stad vol geschiedenis, contrast en variatie. De fiets is het ideale vervoersmiddel om de veelzijdigheid van deze metropool te ontdekken. De fietstochten brengen u zowel cultuur als verrassende natuur. U fietst langs alle bezienswaardigheden van Berlijn, maar ook langs de rivier de Spree en door de bosrijke omgeving van Berlijn, met prachtige meren vlak buiten de stad. En natuurlijk naar Potsdam, met de prachtige paleizen Sanssouci en Neues Palais.

vanaf 590
Bekijk
GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Berlijnse meren - Duitsland

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Rondom de groene metropool Berlijn liggen vele meren en treft u onverwacht veel natuurschoon aan. Uw fietstrektocht begint in Berlijn, de stad die als geen ander de triomfen en tragedies uit de Europese geschiedenis kent. Vervolgens fietst u langs het fraaie merengebied ten westen van Berlijn, door bossen en over het platteland naar Potsdam, Brandenburg en Oranienburg. Uw tocht eindigt weer in Berlijn, waar u nog een mooie rondrit kunt maken.

vanaf 595
Bekijk
Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Billerbeck - Duitsland - Münsterland

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

 • Hotel Billerbeckerhof
 • Darfeld, Burgsteinfurt, Rorup, Havixbeck, Nottuln, Münster
 • Fietsen in het glooiende Münsterland
 • Bezoek aan Münster
 • Zachtglooiende heuvels van de Baumberg

vanaf 215

INCL. HALFPENSION

Bekijk
Herfst GPS FVW Tocht

Ten noorden van Berlijn verkent u de rustige en ongerepte streek langs de rivier de Havel en rondom de kristalheldere meren van Mecklenburg. Dit lichtglooiende, beboste landschap vormt met de pittoreske stadjes en dorpen een mooie mix van natuur en cultuur. Het is het ideale startpunt voor een heerlijke fietsvakantie.

vanaf 955

INCL. HALFPENSION

Bekijk
Hondje FVW Tocht

Donauradweg, de Duitse Donauradweg - Duitsland

Fietsvakantie — 6/9/12 dagen — trektocht

De Duitse Donauradweg vanaf Donaueschingen is zeker zo mooi als de Oostenrijkse, maar iets heuvelachtiger. Vanaf de bron aan de voet van het Zwarte Woud in Donaueschingen meandert de hier nog kleine Donau door schilderachtige land­schappen, met veel historische dorpen en steden. De route gaat over jaagpaden en autoluwe wegen, waarbij u langs burchten, kastelen en prachtige rotswanden komt en regelmatig mooie vergezichten heeft.

vanaf 395
Bekijk
Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

Duitse Wadden - Duitsland - Noordzee

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

De Wadden vormen het omvangrijkste aaneengesloten natuurgebied van West-Europa. Met al zijn vis- en schelpdieren een 'wegrestaurant' voor miljoenen trekvogels op weg van noord naar zuid en andersom. Sinds 2009 staat dit unieke getijdengebied op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

vanaf 870
Bekijk
Hondje GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

Hopfen am See - Duitsland - Voor-Alpen

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Hopfen am See ligt erg mooi aan wat terecht wel de 'Allgäuer Riviera' wordt genoemd. De fietsroutes gaan door een fraai gevarieerd landschap, waarbij u ook gebruik maakt van de trein, de rondvaartboot over de Forggensee en de fietsbus over de Romantische Straße. Behalve het sprookjeskasteel Neuschwanstein en de rococo Wieskirche (Unesco werelderfgoed) bezoekt u ook de historische stadjes Füssen en Marktoberdorf. Uw appartement met heerlijk uitzicht ligt aan de Hopfensee.

vanaf 450
Bekijk
Hondje Herfst FVW Tocht Elektrische fiets GPS

Immenstaad - Duitsland - Bodensee

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Immenstaad ligt aan de Duitse zonzijde van de Bodensee. Vanuit dit plaatsje heeft u een weids uitzicht over het meer en op de Alpen. Even buiten het dorp verblijft u in het rustig gelegen Ferienwohnpark. Een heerlijke basis voor vele fietstochten en uitstapjes. Op uw fietsroutes liggen, door het gebruik van de boot en af en toe de trein, bezienswaardige bestemmingen in Zwitserland en Oostenrijk binnen uw bereik.

vanaf 495

INCL. DINER

Bekijk
Nieuw
GPS Elektrische fiets Hondje

Langenargen - Duitsland - Bodensee

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Langenargen ligt aan de Duitse zonzijde van de Bodensee. De mediterrane sfeer, bloemenpracht, stranden, het haventje en de historische panden van het plaatsje maken het een geliefde vakantiebestemming. Het aan het water gelegen tuinterras van uw gastvrije familiehotel geeft een fantastisch uitzicht op de Alpen. Een heerlijke plek voor uw ontbijt of voor een drankje in de avond. Vanaf Langenargen kunt u op de fiets bijna de hele Bodensee verkennen.

vanaf 595

INCL. HALFPENSION

Bekijk
Herfst GPS Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

Langs de Elbe (Bad Schandau - Wittenberg) - Duitsland

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

De Elberadweg is één van de meest geliefde fietsroutes in Duitsland. Het is een goed gemarkeer­de, vlakke route over aparte fietspaden en kleine landwegen. U start in Bad Schandau, bij de Tsjechische grens in het indrukwekkende Elbezandsteengebergte en fietst langs de Elbe tot in Lutherstadt Wittenberg. De tocht komt door de prachtige cultuurstad Dresden en ook Meißen de porseleinstad wordt aangedaan.

vanaf 515
Bekijk
Herfst GPS Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg) - Duitsland

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

 De tocht begint in Dresden en u fietst op een fietspad over de dijk door de uitwaarden van de Elbe tot in Magdeburg.U komt in Wittenberg en Dessau.  Er is voldoende tijd om Dredsen te bezichten en in Magdeburg een bezoek te brengen aan de Groene Citadel of de prachtige Kathedraal.De Elberadweg is één van de meest geliefde fietsroutes in Duitsland. Het is een goed gemarkeer­de, vlakke route over aparte fietspaden en kleine landwegen.

vanaf 525
Bekijk
Herfst GPS Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

Langs de Elbe (Magdeburg-Hamburg) - Duitsland

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Deze tocht start in Magdeburg met haar prachtige cathedraal en de Groene Citadel van architect Hundertwasser. Vanuit Magdeburg fietst u meestal over dijkfietspaden genietend van rust en natuur via diverse interessante steden richting Hamburg. Ook een pondovertocht over de Elbe is inbegrepen. De Elberadweg is één van de meest geliefde fietsroutes in Duitsland. Het is een goed gemarkeer­de, vlakke route over aparte fietspaden en kleine landwegen.

vanaf 595
Bekijk
Hondje GPS Elektrische fiets

Langs de Hase-Ems - Duitsland - Osnabrück

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Vlakbij Twente ligt het stroomgebied van de mooie rivieren Hase en Ems. Aan beide Noord-Duitse rivieren vindt u schilderachtige stadjes en dorpjes. Het vlakke landschap nodigt uit tot een rustige fietsvakantie in een mooie omgeving. Geniet onderweg van de vele vakwerkhuizen en culturele bezienswaardigheden, de Duitse fietsers komen hier ook graag. De Hase en de Ems beginnen in het Teutoburgerwoud. Bij Meppen stroomt de Hase in de Ems. Samen stroomt het water naar het noorden en komt bij Emden in zee.

vanaf 525
Bekijk
GPS Aanrader Elektrische fiets

Langs de Lahn - Duitsland - Midden

Fietsvakantie — 7/8 dagen — trektocht

U fietst langs de idyllische rivier de Lahn met prachtige steden, burchten en kloosters. U start in de bruisende studentenstad Marburg, of bij de bron van de rivier: de Lahnquelle.  U volgt de rivier en komt door vele mooi oude stadjes uiteindelijk bij de Rijn. Hier kunt u kiezen voor een romantische boottocht vanaf de Loreley naar Koblenz, of u fietst direct door naar deze oude stad, mooi aan de Rijn en Moezel gelegen.

vanaf 550
Bekijk
Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS

Langs de Rijn - Nederland - Duitsland

Fietsvakantie — 7/8/9/15 dagen — trektocht

Stroomafwaarts fietst u langs de Rijn door twee landen, met onderweg een afwisselend landschap en mooie stadjes met veel cultureel-historische bezienswaardigheden: een mooie, bijzondere fietsvakantie. De tocht begint in Duitsland, vanuit Mainz fietst u in acht dagen naar Duisburg. Het Nederlandse deel van de tocht bestaat uit een 9-daagse tocht van Duisburg naar Rotterdam of een 7-daagse tocht van Millingen naar Rotter­dam. U ziet bijna alle Nederlandse rivieren en bovendien de Biesbosch.

vanaf 520
Bekijk
Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

Langs de Weser - Duitsland - Noord-West

Fietsvakantie — 6/9 dagen — trektocht

In de vallei van het Weserbergland volgt u stroomafwaarts de rivier de Weser, één van de mooiste rivieren van Duitsland. Over de fietsklassieker ‘Weserradweg’ komt u langs historische plaatsen, kloosters en kastelen. U volgt de oever maar ook de autoluwe landweggetjes, met fraaie vergezichten op de beboste heuvelruggen. Verder noordwaarts volgt u een afwisselende route over kleine wegen en paden.

vanaf 410
Bekijk
Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS

Langzame Bodensee - Duitsland - Zwitserland - Oostenrijk

Fietsvakantie — 10 dagen — trektocht

De Bodensee ligt aan de voet van de Voor-Alpen. Achter Bregenz ziet u de Alpen hoog oprijzen. Tijdens deze klassieke rondtocht met korte dagafstanden kunt u volop genieten van de afwisselende natuur, lieflijke stadjes en de vele historische bezienswaardigheden. Het grote wateroppervlak zorgt voor een aangenaam, mild klimaat. Vanuit het Oostenrijkse Bregenz steekt u de Rijn over en fietst u over de Zwitserse zuidoever naar de gezellige Duitse stad Konstanz. Over de Duitse noordoever fietst u terug naar Bregenz. ​

vanaf 815
Bekijk
Hondje Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Lenz - Duitsland - Berlijn, Mecklenburger Merengebied

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

 • Huis/appartement
 • Malchow, Plau, Waren, Röbel, Alt Schwerin
 • Rust en ruimte rondom de Mecklenburgse meren
 • Boottocht over de Müritz
 • Natuurpark Nossentiner en Schwinzer Heide
 • Dagafstand 18-56 km

vanaf 125
Bekijk
Vernieuwd
Herfst GPS Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

Moezel en Saar - Duitsland

Fietsvakantie — 6/7 dagen — trektocht

Het landschap langs de grillige meanders van de Moezel is één van de mooiste van Duitsland. Niet alleen de beroemde wijngaarden, maar ook ruige rotsen en ongerepte hellingbossen vormen het aantrekkelijke decor voor deze makkelijke fietstocht over meestal vrij liggende fietspaden. Onderweg ziet u burchten en kastelen. U kunt heerlijk pauzeren in de vele pittoreske wijnstadjes met vakwerkhuizen, of gewoon ergens langs de oevers van de rivier. ​

vanaf 485
Bekijk
GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Münsterland - Duitsland

Fietsvakantie — 7 dagen — trektocht

Het groene Münsterland ligt in de driehoek tussen Nederland, het Ruhrgebied en het Teutoburger Woud. De fietstocht doet zelfs even Nederland aan. Dit Duits-Nederlands grensgebied beschikt over veel fietspaden (pättkes) en heeft een prachtige natuur. In dit paradijs voor fietsers fietst u langs grote weiden, talrijke velden en kleine bosgebieden in een soort parklandschap, dat soms een beetje heuvelachtig is. Onderweg komt u door een aantal middeleeuwse stadjes.

vanaf 695

INCL. HALFPENSION

Bekijk
Nieuw
GPS Elektrische fiets Kroontje

Prien am Chiemsee - Duitsland - Zuid-Duitsland, Chiemgau

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

De Chiemsee, het grootste meer in Beieren, ligt in de regio Chiemgau. Een regio met veel fietspaden en met een prachtig uitzicht op de Beierse Alpen. Aan de oevers van de Chiemsee ligt het leuke plaatsje Prien, met in het centrum uw mooi gerenoveerde familiehotel. Vrijwel alle fietsroutes gaan langs de Chiemsee en bieden een mooie mix van cultuur en natuur. De bekende eilanden ‘Fraueninsel’ en ‘Herreninsel’ worden natuurlijk niet overgeslagen.

vanaf 490
Bekijk
Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS

Rondom de Bodensee - Duitsland - Zwitserland - Oostenrijk

Fietsvakantie — 6/8 dagen — trektocht

De Bodensee ligt aan de voet van de Voor-Alpen. Achter Bregenz ziet u de Alpen hoog oprijzen. Tijdens deze klassieke rondtocht met korte dagafstanden kunt u volop genieten van de afwisselende natuur, lieflijke stadjes en de vele historische bezienswaardigheden. Het grote wateroppervlak zorgt voor een aangenaam, mild klimaat. Vanuit het Oostenrijkse Bregenz steekt u de Rijn over en fietst u over de Zwitserse zuidoever naar de gezellige Duitse stad Konstanz. Over de Duitse noordoever fietst u terug naar Bregenz. ​

vanaf 380
Bekijk
Hondje Herfst GPS Elektrische fiets

Wertheim - Duitsland - Midden

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Aan de rand van het Naturpark Spessart, waar de Tauber in de Main uitmondt, ligt het romantische stadje Wertheim. Uw hotel bevindt zich vlakbij de sfeervolle en gezellige Altstadt. Bij mooi weer dineert u op het terras aan de oever van de Tauber. Wertheim ligt ideaal om beide rivieren te verkennen.

vanaf 260
Bekijk
Hondje GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Zuid-Beieren - Duitsland

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Tussen München en de Alpen ontdekt u een aangename variatie aan landschappen en cultuur. Vanaf de Starnberger See fietst u zuidwaarts langs pittoreske stadjes en grote meren met helder water en fijne badstrandjes. Via glooiende weilanden en bossen doemen de bergkammen van de Beierse Alpen op, en u hoeft ze niet te beklimmen! De rivierdalen van de Loisach en de Isar maken dit prachtige decor compleet.

vanaf 765
Bekijk