Fietsvakantie in Duitsland

Voor uw fietsvakantie is Duitsland een waar paradijs. Er is waarschijnlijk geen enkel ander land in Europa dat u zo veel mogelijkheden en zo'n afwisselend landschap biedt als Duitsland. Met meer dan 200 lange-afstands fietsroutes met een totale lengte van meer dan 75.000 kilometer vindt u in Duitsland ongetwijfeld een vakantie naar uw wens. Bestemmingen lopen uiteen van dichte wouden, bergen en heuvels tot trektochten langs de Duitse rivieren en vakanties langs de Noord-Duitse kust. Onderweg bezoekt u steeds talrijke Duitse stadjes en dorpen. 
 

Fietsvakanties in Duitsland keuze uit 24 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Populair in Duitsland

Moezel en Saar - Duitsland -

Fietsvakantie — 6/7 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Langs de Elbe - Duitsland -

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Bergen auf Rügen - Duitsland -

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

» Bekijk vakantie

Altmühltal - Duitsland - Beieren

Fietsvakantie — 8/10 dagen — trektocht

Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets Hondje

Niet ver van de bron stroomt de Altmühl door een weidse vallei om dan in spectaculaire meanders door de Frankenalb in de Donau uit te monden. Tijdens uw fietsvakantie rijdt u door een uniek landschap met middeleeuwse vestingstadjes, pittoreske vakwerkhuizen en eeuwenoude burchten.

 

vanaf 640,-
Bekijk vakantie

Bergen auf Rügen - Duitsland - Oostzee

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Hondje Vegetarisch GPS FVW Tocht Elektrische fiets Kroontje

Rügen, behorend bij de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern heeft vele mooie, grillig gevormde baaien en binnenmeren, de zogeheten Bodden. Het eiland leent zich perfect voor verschillende soorten fietsvakanties. U vindt er langgerekte stranden met krijtsteenrotsen. De verbinding naar het vasteland gaat over de 'Rügendamm' of de nieuwe Rügenbrücke.

 

vanaf 610,-
Bekijk vakantie

Berlijn - Duitsland

Fietsvakantie — 7 dagen — standplaats

Hondje Elektrische fiets

Berlijn is een stad vol geschiedenis,contrast en variatie. De fiets is het ideale vervoersmiddel om de veelzijdigheid van deze metropool te ontdekken. U rijdt langs restanten van de Berlijnse Muur, oude statige en moderne architectuur, de belangrijkste monumenten en musea en door de kleurrijke wijk Kreuzberg. Ook fietst u langs de rivier de Spree en door de bosrijke omgeving met prachtige meren en u brengt een bezoek aan Potsdam.

vanaf 560,-
Bekijk vakantie

Berlijnse meren - Duitsland

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Rondom Berlijn liggen vele meren en er is veel natuurschoon. U fietst op deze tocht langs het fraaie merengebied, ten westen van Berlijn. U begint in Berlijn, de stad die als geen ander de triomfen en tragedies uit de Europese geschiedenis kent.

vanaf 595,-
Bekijk vakantie

Billerbeck - Duitsland - Münsterland

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Hondje Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Ten oosten van Twente en de Achterhoek, direct over de grens met Nederland, begint het Münsterland. Deze regio is qua landschap goed te vergelijken met Zuid-Limburg en zeer geliefd bij recreatieve fietsers. Het stadje Billerbeck ligt temidden van de zachtglooiende heuvels van de Baumberge en leent zich uitstekend voor een onvergetelijke fietsvakantie.

vanaf 215,-
Bekijk vakantie
Herfst GPS FVW Tocht

Ten noorden van Berlijn verkent u de rustige en ongerepte streek langs de rivier de Havel en rondom de kristalheldere meren van Mecklenburg. Dit lichtglooiende, beboste landschap vormt met de pittoreske stadjes en dorpen een mooie mix van natuur en cultuur. Het is het ideale startpunt voor een heerlijke fietsvakantie.

vanaf 955,-
Bekijk vakantie

Donauradweg, de Duitse Donauradweg - Duitsland

Fietsvakantie — 6/9/12 dagen — trektocht

Hondje FVW Tocht

De minder bekende Duitse Donauradweg is zeker zo mooi als de Oostenrijkse. Vanaf de bron aan de voet van het Zwarte Woud meandert de Donau door een schilderachtige variatie aan landschapsschoon, waaraan de vele historische dorpen en steden iets romantisch toevoegen.

vanaf 395,-
Bekijk vakantie

Duitse Wadden - Duitsland - Noordzee

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

De Wadden vormen het omvangrijkste aaneengesloten natuurgebied van West-Europa. Met al zijn vis- en schelpdieren een 'wegrestaurant' voor miljoenen trekvogels op weg van noord naar zuid en andersom. Sinds 2009 staat dit unieke getijdengebied op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

vanaf 870,-
Bekijk vakantie

Hopfen am See - Duitsland - Voor-Alpen

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Hondje GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

Hopfen am See ligt aan wat terecht wel de 'Allgäuer Riviera' wordt genoemd. De fietsroutes voeren u door een fraai gevarieerd landschap, waarbij u ook gebruik maakt van de trein, de rondvaartboot over de Forggensee en de fietsbus over de Romantische Straße. Behalve het sprookjeskasteel Neuschwanstein en de rococo Wieskirche (Unesco werelderfgoed) bezoekt u tijdens uw fietsvakantie ook de historische stadjes Füssen en Marktoberdorf.

vanaf 450,-
Bekijk vakantie

Immenstaad - Duitsland - Bodensee

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Hondje Herfst FVW Tocht Elektrische fiets GPS

Immenstaad ligt aan de Duitse zonzijde van de Bodensee met weids uitzicht over het meer en op de Alpen. Even buiten het dorp verblijft u in het rustig gelegen Ferienwohnpark, in een comfortabel tweekamer appartement voor twee tot vier personen of in een behaaglijk huisje voor vijf tot zes personen, voorzien van keuken en terras of balkon.

vanaf 460,-
Bekijk vakantie

Langenargen - Duitsland - Bodensee

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Nieuw
GPS Elektrische fiets Hondje

Langenargen ligt aan de Duitse zonzijde van de Bodensee. De mediterrane sfeer, bloemenpracht, stranden, het haventje en de historische panden van het plaatsje maken het een geliefde bestemming voor fietsvakanties. Het aan het water gelegen tuinterras van uw gastvrije familiehotel geeft een fantastisch uitzicht op de Alpen. Een heerlijke plek voor uw ontbijt of voor een drankje in de avond. Vanaf Langenargen maakt u prachtige fietstochten waarbij u bijna de hele Bodensee verkent.

vanaf 595,-
Bekijk vakantie

Langs de Elbe - Duitsland

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Herfst GPS Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

De Elberadweg is één van de meest geliefde fietsroutes in Duitsland. Het is een goed gemarkeerde, vlakke route over fietspaden en kleine landwegen. We bieden u drie varianten aan. De eerste begint bij de Tsjechische grens in het indrukwekkende Elbzandsteengebergte.  Bij de tweede blijft u twee nachten in Dresden en volgt u de Elbe tot in Magdeburg. Bij de derde variant begint u in Magdeburg en volgt de rivier helemaal tot in Hamburg.

vanaf 515,-
Bekijk vakantie

Langs de Hase-Ems - Duitsland - Osnabrück

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Hondje GPS Elektrische fiets

Vlakbij Twente ligt het stroomgebied van de mooie rivieren Hase en Ems. Aan beide Noord-Duitse rivieren vindt u schilderachtige stadjes en dorpjes. Het vlakke landschap nodigt uit tot een rustige fietsvakantie in een mooie omgeving. Geniet onderweg van de vele vakwerkhuizen en culturele bezienswaardigheden, de Duitse fietsers komen hier ook graag.

vanaf 525,-
Bekijk vakantie

Langs de Lahn - Duitsland - Midden

Fietsvakantie — 7/8 dagen — trektocht

GPS Aanrader Elektrische fiets

Langs de idyllische rivier de Lahn fietst u op de 7-daagse tocht langs prachtige steden, burchten en kloosters. U start in de bruisende studentenstad Marburg en volgt de rivier tot Koblenz. Op de laatste fietsdag kunt u kiezen voor een romantische boottocht vanaf de Loreley naar Koblenz, of u fietst direct door naar deze mooi aan de Rijn en Moezel gelegen oude stad.

vanaf 550,-
Bekijk vakantie

Langs de Rijn - Nederland - Duitsland

Fietsvakantie — 7/8/9/15 dagen — trektocht

Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS

De Rijnvallei is al eeuwen een natuurlijke grens en een belangrijke handelsroute voor Centraal Europa. Tijdens deze trektocht fietst u stroomafwaarts door een afwisselend landschap en mooie stadjes met veel cultureel-historische bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van streekgerechten en prima wijnen valt op deze fietsvakantie veel te genieten.

vanaf 520,-
Bekijk vakantie

Langs de Weser - Duitsland - Noord-West

Fietsvakantie — 6/9 dagen — trektocht

Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

In de vallei van het Weserbergland volgt u stroomafwaarts de rivier de Weser, één van de mooiste rivieren van Duitsland. Over de fietsklassieker ‘Weserradweg’ komt u langs historische plaatsen, kloosters en kastelen. U volgt de oever maar ook de autoluwe landweggetjes, met fraaie vergezichten op de beboste heuvelruggen. Verder noordwaarts volgt u een afwisselende route over kleine wegen en paden.

vanaf 410,-
Bekijk vakantie

Langzame Bodensee - Duitsland - Zwitserland - Oostenrijk

Fietsvakantie — 10 dagen — trektocht

Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

De Bodensee ligt aan de voet van de Voor-Alpen en is een geliefd doel voor fietsvakanties. Tijdens deze klassieke rondtocht kunt u genieten van de natuur en de vele historische bezienswaardigheden. Het grote wateroppervlak zorgt voor een aangenaam, mild klimaat. De Langzame Bodensee-tocht geeft u meer tijd om te genieten van de vele bezienswaardigheden en mooie stadjes.

vanaf 815,-
Bekijk vakantie

Lenz - Duitsland - Berlijn, Mecklenburger Merengebied

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Hondje Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Lenz ligt op een uitgelezen plek aan één van de mooiste meren van Mecklenburg, de Plauer See. ­Fietsend en wandelend verkent u het landschap rondom ongerepte meren, waarbij u regelmatig van een heerlijk ontspannen boottochtje geniet. Uitgestrekte bossen worden afgewisseld met beekdalen, golvende graanvelden en weilanden met bloem- en vogelrijke moerassen.

 

vanaf 125,-
Bekijk vakantie

Moezel en Saar - Duitsland

Fietsvakantie — 6/7 dagen — trektocht

Vernieuwd
Herfst GPS Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

Bij de fietsvakantie langs de Moezel fietst u langs de grillige meanders van de Moezel: Eén van de mooiste landschappen van Duitsland vlakbij Nederland. Niet alleen de beroemde wijngaarden, maar ook ruige rotsen en ongerepte hellingbossen vormen het decor voor deze makkelijke fietsvakantie over meestal vrij liggende fietspaden. Onderweg kunt u heerlijk pauzeren in de vele pittoreske wijnstadjes.

vanaf 430,-
Bekijk vakantie

Münsterland - Duitsland

Fietsvakantie — 7 dagen — trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets

In de driehoek tussen Nederland, het Ruhrgebied en het Teutoburger Wald ligt het groene Münsterland. Onderweg kunt u veel middeleeuwse stadjes bezoeken. Dit Duits-Nederlands grensgebied beschikt over veel fietspaden (pättkes) en heeft een prachtige natuur.

vanaf 695,-
Bekijk vakantie

Prien am Chiemsee - Duitsland - Zuid-Duitsland, Chiemgau

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Nieuw
GPS Elektrische fiets Kroontje

De Chiemsee, het grootste meer in Beieren, ligt in de regio Chiemgau. Een regio met veel fietspaden en met een prachtig uitzicht op de Beierse Alpen. Aan de oevers van de Chiemsee ligt het leuke plaatsje Prien, uw uitvalsbasis voor deze fietsvakantie. In het centrum vindt u uw mooi gerenoveerde familiehotel. Vrijwel alle fietsroutes gaan langs de Chiemsee en bieden een mooie mix van cultuur en natuur. De bekende eilanden ‘Fraueninsel’ en ‘Herreninsel’ worden natuurlijk niet overgeslagen.

vanaf 490,-
Bekijk vakantie

Rondom de Bodensee - Duitsland - Zwitserland - Oostenrijk

Fietsvakantie — 6/8 dagen — trektocht

Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

Vanuit het Oostenrijkse Bregenz steekt u de Rijn over en fietst u over de Zwitserse zuidoever naar de Duitse stad Konstanz. Over de Duitse noordoever fietst u terug naar Bregenz. De Bodensee ligt aan de voet van de Voor-Alpen. Achter Bregenz ziet u de  Alpen hoog oprijzen. Tijdens deze klassieke rondtocht kunt u genieten van de natuur en de vele historische bezienswaardigheden. Het grote wateroppervlak levert weidse vergezichten en zorgt voor een aangenaam, mild klimaat.

vanaf 380,-
Bekijk vakantie

Wertheim - Duitsland - Midden

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Hondje Herfst GPS Elektrische fiets

Aan de rand van het Naturpark Spessart, waar de Tauber in de Main uitmondt, ligt het romantische stadje Wertheim. Uw hotel bevindt zich vlakbij de sfeervolle en gezellige Altstadt. Bij mooi weer dineert u op het terras aan de oever van de Tauber. Wertheim ligt ideaal om beide rivieren te verkennen.

vanaf 260,-
Bekijk vakantie

Zuid-Beieren - Duitsland

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Hondje GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Tussen München en de Alpen ontdekt u een aangename variatie aan landschappen en cultuur. Vanaf de Starnberger See fietst u zuidwaarts langs pittoreske stadjes. Via glooiende weilanden en bossen doemen de bergkammen op van de Beierse Alpen. De rivierdalen van de Loisach en de Isar maken dit prachtige decor compleet.

vanaf 765,-
Bekijk vakantie