Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Bergen auf Rügen

standplaats in Duitsland - Oostzee

Fietsen over het grootste eiland van Duitsland

 • HALFPENSION
 • Lunchpakket op de fietsdagen
 • 8 dagen
vroegboekkorting
vanaf € 635,-
Prijzen en data
Hondje Vegetarisch GPS Elektrische fiets Kroontje Herfst

Wie van een uitdaging / fietsen en natuur houdt kan zijn hart ophalen op het eiland Rugen. Zeer divers, mooie natuur, goed hotel, maar de "wegen" lieten af en toe te wensen over.

Harry Smal

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Bergen auf Rügen

Rügen hoort bij de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, en heeft vele mooie, grillig gevormde baaien en binnenmeren, de zogeheten Bodden. U vindt er langgerekte stranden met krijtsteenrotsen. De verbinding naar het vasteland gaat over de Rügendamm of de nieuwe Rügenbrücke. Bergen, de hoofdstad, ligt centraal op Rügen. Uw gezellige familiehotel staat aan de rand van het stadje, iets hoger gelegen, naast de imposante Ernst-Moritz-Arndt toren. Het hotel heeft ook appartementen. Deze liggen in het hotel en hebben een ruime kamer en kitchenette. Het eiland leent zich perfect voor een fietsvakantie. Bij de fietstochten wordt soms gebruikt gemaakt van de boot, fietsbus of trein. De mooie, afwisselende routes gaan over veldwegen en bospaden, soms bovenlangs de steile krijtrotsen en door golvend akkerland en laten u bijna het hele eiland zien.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Bergen auf Rügen

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Wie van een uitdaging / fietsen en natuur houdt kan zijn hart ophalen op het eiland Rugen. Zeer divers, mooie natuur, goed hotel, maar de "wegen" lieten af en toe te wensen over.

16-11-2020 - Harry Smal

Het eiland Rügen heeft ons positief verrast. Mooie fietsritten hebben we gemaakt door bossen, over weilanden, langs glooiende graanvelden en over karrensporen. Eigen-Wijze reizen heeft een voorkeur voor 'verstopte' fietspaden, in plaats van over de hoofdwegen. Dat maakt de fietsritten spannend en leuk.
De GPS codes waren nauwkeurig en werkten prima. Met de Maps.me app, die gedetailleerde kaarten toont, maak je je reis nog leuker.
We hebben de fietsen gehuurd via Eigen-Wijze reizen en hebben daarnaast veel plezier gehad van onze eigen meegenomen fietsdrager.
Het hotel had 14, zeer ruime, kamers en serveerde dagelijks een compleet 3 gangen diner. Ze hielden daarbij goed rekening met de corona maatregelen (wij zaten bijvoorbeeld iedere avond aan dezelfde tafel).
Al met al hebben we genoten van deze sportieve vakantie op een prachtig eiland!

13-11-2020 - Cecilia Verkleij

De fietspaden zijn niet te vergelijken zoals bij ons. Modderig, grove grind of keien of betonpaden van ongelijke hoogte. Het eiland zelf is prachtig en je ziet veel ook van het binnenland.

13-11-2020 - G.J. Leuvenink

Prima hotel in rustige omgeving, routes divers met prachtige stukken, alleen klopten de afstanden niet altijd ( meer kms) en ja, bij sommige routes waren de "wegen " super slecht. Focus ligt dan op het veilig sturen ipv genieten van de omgeving.

10-11-2020 - H. Smal

Erg mooie reis. Hotel was ook erg mooi. Elke dag fantastisch diner.

09-11-2020 - anoniem

Review: Hotel was prima en lunch / diner waren zeer goed. Personeel was heel vriendelijk en het hotel ligt op een rustige locatie. Bij 2 routes moest je gemiddeld meer letten of het fietsen / sturen (zandpaden, zeer smalle bos/grindpaden, betonplaten met veel kuilen etc.) waardoor je minder kon genieten van de omgeving. Jammer! Gebruik E-bikes is zeker een aanrader. Omgeving en natuur was af en toe prachtig. Routes via Gps op telefoon was redelijk goed te doen; papieren versie erbij, want af en toe ging het toch mis. Wie van uitdaging en natuur houdt is dit een prima eiland om te doen!!

27-10-2020 - Harry Smal

Wij vonden het een prima reis met een goed hotel. Hebben bij de vvv ook nog een paar bruikbare tips gekregen.

12-10-2019 - anoniem

Schitterende omgeving en natuur. De kwaliteit van de fietspaden zelf is wel nog aan verbetering toe. De mensen zijn zeer vriendelijk.

16-09-2019 - Anoniem

Prima hotel met uitstekend diner. Personeel heel vriendelijk. Bij een drietal routes waren de fietspaden erg slecht. Diverse zandpaden (dat was dus wandelen) en grind. Hierdoor waren deze dagen zwaar om te doen, vooral als het gebied heuvelachtig was. Aanrader is dus om deze vakantie een e-bike te gebruiken.

11-09-2019 - Jan Stevens

Mooie fietsvakantie, met afwisseling in landschap. Wij zullen deze reis zeker aanbevelen aan anderen. Het hotel lag heerlijk rustig maar was erg gezellig. Zeer vriendelijk personeel.

03-09-2019 - Joke Blaauwgeers

Ruegen is een prachtig fietseiland. De tochten zijn afwisselend waarbij je niet moet opzien tegen fietsen over kasseien, door mul zand, modder en over andere niet bepaald vlakke oppervlakten. Rugard is een prima en gastvrij hotel met een goede keuken. Lunchpakketten worden goed verzorgd. Het enige dat niet aanwezig is is een afsluitbare overdekte fietsenstalling.

03-09-2019 - anoniem

Wij hebben een top vakantie gehad! Rügen is een mooi gebied om te fietsen, afwisselend en verrassend. De routes waren goed beschreven en we hebben veel gezien. Het hotel was goed, de bediening vriendelijk en de picknicktasjes waren prima. Een aanrader voor de sportieve fietser met mountainbike of fiets met wat dikkere banden, gezien de wegen daar....

03-09-2019 - Rini en Mirjam Rouw

Heerlijke week op Rugen gehad. Hotel was prima, zeer vriendelijk en behulpzame mensen, heerlijk gegeten, fietstochten met GPS zeer afwisselend , goed aangegeven. Aanrader is wel een fietsdrager mee te nemen want de fietsbus rijdt zeer onregelmatig.

03-09-2019 - Nicole

"Mooie fietsroutes. Wat minder goede fietspaden waren geen probleem.
Wij bevelen deze reis zeker aan. Hotel was netjes, personeel erg vriendelijk."

15-08-2019 - Joke Blaauwgeers

Een zeer fijne vakantie op een prachtig eiland met veel afwisseling in de fietsroutes, die prima waren gedocumenteerd. De hotelaccommodatie was top met vriendelijk personeel en lekker eten en drinken (soms wat te grote porties). Een aanrader voor sportieve fietsliefhebbers die de combinatie natuur-cultuur weten te waarderen.

27-06-2019 - Jozef Hamers

Leuke kennismaking met het eiland Rugen. Sportief maar ook leerzaam met dit deel van Duitsland kennis te maken. Aangenaam hotel.

21-08-2018 - Astrid Talsma

Hotel en routes prima geregeld. Uitgebreide lunchpakket was een verrassing

19-07-2018 - Addi Hummel

Een mooie reis in een goed hotel met ruime mooie kamers, met goed eten en met vriendelijk personeel. Helaas waren de fietspaden slechter als hetgeen bij de reis beschreven staat.Verder een mooi (eiland) om te fietsen.

27-06-2018 - Ruud Smits

Rugen is een erg mooi eiland. De fietsroutes waren zeer afwisselend. Prima hotel met uitstekende service

21-06-2018 - Anoniem

Mooie fietsroutes. Fietspaden zijn niet geweldig altijd. Maar daar hadden wij geen problemen mee. Het ontbijt en diner was prima. Heerlijk warm eten en variatie

01-09-2017

Rugen is veel heuvelachtiger dan wij hadden gedacht. Hele leuke dorpjes. Hoofdplaats Bergen prima uitvalsbasis voor de dagelijkse fietstochten met een prachtig gelegen prima hotel aan de rand van het bos.

01-08-2017 - Yntze en Geesje de Vries

Het eiland Rügen is moeilijk om te fietsen. De reguliere fietspaden langs hoofdwegen prima. Zodra er vanaf geweken wordt bijna niet te doen, m.n. de karrensporen, bospaden en grindpaden, zeker niet na een regenbui. Het hotel is rustig gelegen en best aardig. Schoon en vriendelijk personeel.

31-07-2017 - Tiny van den Dries

Het Rügen-lied roemt: 'schönste Stück von Deutschland' en het is inderdaad afwisselend, goed te befietsen, interessante geschiedenis en prachtige natuur. Maar houd rekening met het ongemak van nogal wat fietspaden...

23-06-2017 - Anoniem

Was een mooie vakantie en prachtige natuur.

30-09-2016 - Leo Ter Heerdt

Rügen is een prachtig eiland. Vooral de kustgebieden in al hun variaties blinken daarin uit. Het hotel in Bergen wat uitstekend in alle opzichten.
Ik raad een ieder wel aan om, indien mogelijk, eigen fietsen mee te nemen. Het aanbod van goede fietsen op het eiland is beperkt

30-09-2016 - Ton Baggelaar

Mooi eiland.
Diverse landschappen
Veel natuur.
Extra sevice van hotel met lunchpakket erg vriendelijk, maar ook welkom omdat je niet altijd een gelegenheid om te lunchen binnen handbereik had.

30-09-2016 - L. Doove

Deze reis is door de wegomstandigheden te zwaar. We hebben de vakantie om die reden één dag vroeger afgebroken.

30-09-2016 - Anoniem

Prima georganiseerde reis op een fietsvriendelijk (maar niet altijd gemakkelijk fietsbaar) Rügen. Prima, mooi gelegen hotel met een fijne tuin om na het fietsen van een drankje te kunnen genieten.

23-09-2016 - Jan Teklenburg

Rügen is een fantastisch fiets- eiland. Zelfs in het hoogseizoen zijn er genoeg stille plekjes te vinden in de bossen, tussen de velden en op kleine strandjes langs de kust.

23-09-2016 - H.J.A. Smit

Reisbescheiden: keurig, heel goed. Veel slechte modderige zandpaden met flinke gaten in de weg of andere paden met veel gaten in de weg. Soms heel smal. Veel betonblokken wegen of kinderkopjes bestrating. Je was af en toe drukker met op de wegen/paden te letten dan dat je kon genieten van de omgeving. Sommige paden en wegen leken wel mountainbikepaden in plaats van fietspaden. We hadden E-Bikes bij ons en die waren af en toe niet handig, ook al omdat je smalle bandjes hebt.
We zouden opnieuw kiezen voor een reis van Eigen-Wijze Reizen.

16-09-2016 - Anoniem

Vooral de kustlijn op Rügen is mooi, binnenland vonden wij iets minder.

13-09-2016 - C. van der Meer

We hebben genoten van onze fietsvakantie op Rugen met mooie, gevarieerde fietsroutes en een goed hotel met lekkere maaltijden en vriendelijk personeel.

15-08-2016 - Herman en Betty van Oostrom

Mensen moeten vooraf weten dat de wegen op sommige plekken erg slecht zijn.

15-08-2016 - Anonmiem

Wij hebben genoten van deze reis. Goed hotel en een heel mooi eiland. De routes gaan soms over iets moeilijk begaanbare paden, maar dat heeft ook zijn charme bij deze tochten. Een echte aanrader!

15-08-2016 - Aloys Tijdink

Een mooie reis naar een mooi en verrassend eiland.

15-08-2016 - anoniem

Ik wilde even zeggen dat wij een fantastische vakantie hebben gehad op het eiland Rugen en omringende (schier)eilanden. Mooie tochten, soms over DDR asfalt (kasseien) maar alles goed te doen. Mooie bossen, korenvelden met bloemenranden, meren en uitzichten. De plaatsen Binz, Sassnitz en Sellin met hun witte Bade hotels en boulevards zijn juweeltjes. Ook een aantal uren besteed aan Prora. ERg interessant.
Het eten in hotel Rugard is werkelijk overheerlijk. Om de dag vis, verse groente, zelfgemaakte verse soep en een uitgebreid ontbijtbuffet ook met zelfgemaakte mangochutney en rode vruchten. Elke dag ander fruit die wij met ons lunchpakket meekregen.

26-07-2016 - Marijke van den Haak

Het ruime familiehotel op Rugen biedt een 'gutburgerliche' keuken met uitstekend verzorgde menu's. De maaltijden zijn goed en gevarieerd (ook voor de visetende vegetariër). Maar dat is natuurlijk vanzelfsprekend op een eiland in de visrijke Oostzee. Het ontbijtbuffet is ook al uitgebreid. De lunchpakketten zijn eveneens niet te versmaden. Je zou haast vergeten dat er onderweg vaak voldoende uitspanningen te vinden zijn waar je ook de lunch of maaltijd van het huis geprobeerd moet hebben. Het hotel ligt mooi centraal als uitvalsbasis voor de fietstochten. Alleen de kinderkopjes op een aantal routes, die vragen al gauw om een geveerde fiets en een vaste hand (of tred) van de fietser.
Karel Beckmans

28-04-2016

Reisdetails Bergen auf Rügen

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober 
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 140,- p.p.
 • Dagtrein retour Bergen auf Rügen: prijsindicatie € 185,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 75,- p.p.
  21 of 24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 175,- p.p.
  Verlenging € 27,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en):
  Hotel-arrangement (HP): vanaf € 95,- p.p. per nacht
  Extra nacht hotel eenpersoonskamer (HP): vanaf € 120,- per nacht
  Appartement-arrangement (HP): vanaf € 115,- p.p. per nacht
  Extra nacht appartement eenspersoonskamer (HP): vanaf € 120,- per nacht

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Lunchpakket op iedere fietsdag
 • Toeristische kaart van Rügen

Exclusief

 • Dagtrein retour Bergen auf Rügen: prijsindicatie € 185,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Indien per trein: U neemt een taxi vanaf het station, ca. € 7,-. 
 • Bus-, trein-, en veerboottochten, totaal ca. € 75,-

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis vlakbij het hotel
 • Hond toegestaan: € 10,- p.d.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Bergen auf Rügen

Routekaartje Bergen auf Rügen

Fietsroutes Bergen auf Rügen

A Rondrit naar Garz 49 km

Garz, de oudste stad van het eiland bereikt u via Karnitz. Hier vindt u één van de vele kastelen op Rügen. U fietst over veldwegen en bospaden langs de kust naar Putbus. Het theater en de classicistische gevels brengen u terug naar het vorstelijk verleden van het eiland. Een mooi lommerrijk traject voert u terug naar Bergen auf Rügen.

B Rondrit naar Kap Arkona 50 km

Op de tweede dag gaat u met de fietsbus en de boot naar het schiereiland Wittow. U fiets langs de Wieker Bodden, de gotische baksteenkerken van Wiek en Altenkirchen. Dor het golvende akkerland fiets u naar de kust. Een prachtige fietsroute bovenlangs de steile krijtrotsen voert u naar Kap Arkona. Hier vindt u drie vuurtorens, de voormalige Slavische Burgwall en verschillende musea en kunstobjecten. Via het pittoreske vissersdorpje Vitt rijdt u verder via Breege. Met de Wittower Fähre steekt u de rivier over. Daarna gaat u met de fietsbus weer terug naar het hotel.

C Rondrit naar Sagard, Stubbenkammer en Sassnitz 44 km

Dit is met recht de koninginnenrit! Met de trein gaat u naar Sagard voor een prachtige rit over het schiereiland Jasmund. Via de oevers van de Jasmunder Bodden en het panoramisch heuvelland komt u bij het idyllische havendorp Lohme. U rijdt door het Nationaal Park Jasmund naar de krijtrotsen. Tijdens een wandeling kunt u de beroemdste rots, de Königsstuhl, bekijken. Daarna komt u aan in het bezienswaardige havenplaatsje Sassnitz. Met de trein keert u comfortabel terug in Bergen auf Rügen.

D Rondrit naar Prora en Binz 46 km

Deze route brengt u over de smalle dam tussen de Kleine en Große Jasmunder Bodden naar Lietzow. Door het bos fietst u oostwaarts en heeft u onderweg de mogelijkheid om de unieke ‘Feuersteinfelder’ te bezoeken. Daarna bereikt u de kilometerslange stranden bij Prora. Hier vindt u het langste gebouw van Europa, het curieuze vakantieflatproject uit het Nazi-tijdperk. Vervolgens fietst u door naar Binz. Binz staat bekend om haar lange Seebrücke en Bäderarchitektur. U kunt direct terugfietsen naar Bergen auf Rügen of meer tijd in Binz of aan zee doorbrengen. Als u meer tijd door wilt brengen, gaat u ’s avonds met de trein of de stroomtrein terug naar Bergen auf Rügen.

E Rondrit op het eiland Hiddensee 26 of 30 km

U bent over de helft van uw fietsvakantie. Vandaag bezoekt u het bijzondere en autovrije eiland Hidden-see. Met de fietsbus gaat u naar Schaprode en per boot vaart u naar Hiddensee. In Vitte staat de 'Blauwe Scheune' een oud Hallenhuis. U bezoekt het ‘Kloster’, het culturele centrum van het eiland met het kerkje en het Heimatmuseum. Behalve naar de vuurtoren kunt u ook naar het zuidelijkste dorpje Neuendorf fietsen. U gaat terug per boot en de fietsbus of u gaat met de boot via Breege naar Ralswiek.

F Rondrit naar Ralswiek en Neuenkirchen 54 km

Op de zesde dag fietst u naar Ralswiek. Langs het meer van Tetzitze en de diverse boerengehuchten bereikt u het dorp Neuenkirchen. Op de terugweg ziet u de mooie Gutsanlage Venz Hof, de grafheuvels 'Woorker Berge' en vlak voor Bergen  auf Rügen de aalscholverkolonie bij de Nonnensee.

G Rondrit naar Sellin en Jagdschloss Granitz 50 km

Op de laatste fietsdag fietst u via Putbus naar het Badehaus Goor. Over rustige paden rijdt u langs de Oostzeekust naar het oosten. Onderweg passeert u de hunebedden van Lancken-Granitz. Daarna fietst u naar de badplaatsen Göhren, Baabe en Sellin. U wordt zelfs één keer persoonlijk naar de overkant geroeid! In Sellin bekijkt u de beroemde Seebrucke en besluit u of u uw fietsvakantie af wilt sluiten met de lastige klim naar het prachtige Jagdschloss Granitz. Van hieruit kunt u met de ‘Rasende Roland’ naar Putbus/Bergen auf Rügen terugkeren. Ook in Göhren en Sellin kunt u de ‘Rasende Roland’ terug nemen.

Andere bezoekers keken ook bij: Aardenburg, Denemarken, Harlingen, Rond de Zuiderzee.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Aardenburg - Nederland - Zeeland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Herfst Benelux
 • Hotel Rudanna Castra
 • Sluis, Knokke, Cadzand, Philippine, Brugge, Leopoldkanaal
 • De oudste stad van Zeeuws-Vlaanderen
 • Natuurgebied Het Zwin
 • Bezienswaardige stadjes
 • Dagafstand 22-50 km
vanaf 225,-

Denemarken - Denemarken - Seeland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Kopenhagen, Helsingør, Hillerød, Roskilde
 • Kopenhagen, Seeland en Zweden
 • Kronborgkasteel, Amalienborgpaleis, vesting Kastellet
 • Boottocht naar Zweden
 • Dagafstand 40-59 km
vanaf 875,-

Harlingen - Nederland - Friesland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Benelux Herfst
 • Hotel Anna Casparii (indien volgeboekt Hotel Harlingen)
 • Bolsward, Franeker, Terschelling, Vlieland
 • Friese steden en waddeneilanden
 • Natuurgebied de Boschplaat
 • Planetarium Eise Eisinga in Franeker
 • Dagafstand 21-51 km
vanaf 375,-

Rond de Zuiderzee - Nederland - IJsselmeer

Fietsvakantie    7 of 8 dagen    trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Huizen, Volendam, Enkhuizen, Stavoren, Lemmer, Giethoorn, Nunspeet, Amsterdam
 • Fietsklassieker van Nederland
 • Boottocht over IJsselmeer van Enkhuizen naar Stavoren
 • Authentieke vissersdorpen
vanaf 495,-