Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Bergen auf Rügen

standplaats in Duitsland - Oostzee

Fietsen over het grootste eiland van Duitsland

 • Hotel Am Rugard
 • HALFPENSION
 • Lunchpakket op de fietsdagen
 • 8 dagen
Nazomer korting
vanaf € 750,-
Prijzen en data
Hondje Vegetarisch GPS Elektrische fiets Kroontje Herfst

Wij houden van de combinatie Rust en inspanning en kiezen daarom vaak voor een fietsvakantie. Deze keer met Eigenwijs op Reis naar Bergen op het eiland Rügen in Noord Duitsland.. Een prima hotel, gast... Lees review

Maurice Rooijakkers

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Bergen auf Rügen

Rügen, Duitslands grootste eiland, ligt in de Oostzee en is een perfect fietseiland met vele gezichten: grillig gevormde baaien en lagune-achtige binnenmeren; langgerekte stranden, steile kusten en torenhoge krijtsteenrotsen. In het glooiende binnenland vindt u eeuwenoude bossen, uitgestrekte akkers, kleine dorpen met bakstenen kerkjes en het voormalige residentiestadje Putbus. In de levendige badplaatsen ziet u de klassieke, witte villa’s langs brede stranden en lange strandpromenades. U fietst over fietspaden (hoog) langs de kust, over rustige wegen in het binnenland en over oeroude kasseien in de stadjes.
Uw gezellige familiehotel staat op de Rugard, een heuvelrug aan de rand van het centraal gelegen stadje Bergen. Het hotel heeft een ruim terras aan de voet van een imposante uitkijktoren en het beschikt ook over enkele appartementen.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Bergen auf Rügen

Dat is Hotel Am Rugard

Maximaal 347 kilometer, minimaal 288 kilometer.

Ja, op iedere fietsdag kan er een lunchpakket worden meegenomen.

Ja, en desgewenst kan er een GPS-apparaat worden gehuurd à € 45,-

Reviews fietsvakantie - Bergen auf Rügen

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Wij houden van de combinatie Rust en inspanning en kiezen daarom vaak voor een fietsvakantie. Deze keer met Eigenwijs op Reis naar Bergen op het eiland Rügen in Noord Duitsland.. Een prima hotel, gastvrij met een goede keuken en een uitstekend ontbijt. De routes (GPX) zijn zeer goed te fietsen, zelfs zonder E-bike, en geven veel variatie in wegdek (asvalt, gravel, betonplaat, zand etc.), in een enorm mooie omgeving. Daarnaast krijg je een PDF met een routebeschrijving en toelichting op de Highlights. Kortom een aanrader.

2023 - Maurice Rooijakkers

Fietsen op het Duitse eiland Rügen is rustgevend, afwisselend en een beetje de combinatie van de Nederlandse Waddeneilanden en uitgestrekte velden met koren en koolzaad. De sfeer op Rügen is ontspannen, vooral langs de strandjes en het autovrije eiland Hiddensee, en overal goed eten en drinken. Het hotel was subliem, alle dagen heerlijk gegeten, geel vriendelijk en gastvrij personeel, en rustig gelegen net aan de rand van het dorp aan een doodlopende straat in het bos.

2023 - Pieter Veenstra

Een schitterend (schier)eiland. Wat een een ongerepte natuur, wijds, divers, etc. Goed hotel met geweldige verzorging. De routes zijn af en toe best pittig vanwege hele slechte wegen. De fietsreis is een aanrader maar wat de wegen betreft, geen aanrader (zowel voor de gewone fiets als de fiets met ondersteuning). EWR meldt dit ook op site en in de routebeschrijvingen. Nog een toelichting op het laatste. De Duitse overheid wil een onderzeese lng-pijpleiding (voor vloeibaar gas) aanleggen. De bewoners zijn het niet eens met deze aanleg. Onvrede wordt o.m. kenbaar gemaakt door te stellen: nieuwe fietspaden laten twintig jaar op zich wachten en voor de goedkeuring van lng-terminals/pijpleiding is hooguit een paar weken nodig. H+A.V te L. (dit mag)

2023 - Anoniem

Eigenwijze Reizen? bood ons een originele reisbestemming, de vakantie was goed geregeld en de flexibiliteit en de klantvriendelijkheid bij het oplossen van optredende problemen was heel groot.
Samengevat: een dikke pluim voor ?Eigenwijze Reizen! Ik zal jullie zeker aanraden bij vrienden en kennissen.

2022 - Freek & Ria Steur

Eerste kennismaking met Eigen Wijze Reizen. Enorm goed bevallen van boekingsproces, reisbeschrijving tot en met de complete reis. Heel goede routes, lengte, variatie etc. Ook het hotel Am Rugard heeft ons aangenaam verrast. Zeer goed eten, vriendelijke mensen en op de aankomstdag werd er voor ons nog een verlaat diner speciaal gemaakt vanwege de vele files onderweg. We hadden het hotel geïnformeerd dat we later zouden komen. We eten beiden vegetarisch en daar werd erg goed rekening mee gehouden. De reis bevelen wij van harte aan. Bezoek ook een dag Hiddensee! De gehuurde ebikes zijn ideaal. Wij verkiezen dit boven onze eigen fietsen mee te nemen. Fietstas krijg je erbij. Prima geregeld.

2022 - T. Verhappen & C. Vos

Ja, prachtige reis. Deze keer, dagelijks, een lusvorm-route gefietst ipv hotel naar hotel. Dit vinden we beter of minder vermoeiend. Blij dat er nog Nederlandse toeristen waren via jullie met dezelfde routes. Zo konden we elkaar tips geven.

2022 - J. Walbers & L. Soors

"We hebben heerlijk gefietst op Rugen met verblijf in prima hotel met vriendelijk en behulpzaam personeel.
De hotelkamer was schoon, heerlijk koel (zonder Airco) en met prima bedden.
Enige puntje was dat bij het diner de porties wat ons betreft wel iets minder groot mochten.
Ook het reizen per trein met onze Tandem was een makkie, daar kunnen we in Nederland nog wat van leren. Bij bijna elke ingang van de trein konden maximaal 6 fietsten staan!
Kortom een erge leuke fietstrip en mochten we geen Tarwe meer uit Oekraine kunnen halen, dan lijkt Rugen een goed alternatief ;-)"

2022 - fam. Van ter Beek

"In juni 2022 naar Rugen geweest. Schitterend eiland. Reisbescheiden keurig netjes verzorgd en alles heel duidelijk. Prachtig gelegen hotel, vriendelijk en heel attent personeel. Jammer dat er s-avonds niets te doen was. Mooie fietstochten, maar goed dat we een lunchpakket meekregen want je zat heel vaak midden in de natuur waar geen restaurants waren. Sommige fietstochten waren soms best wel heftig. Wij waren met een normale & e-bike met & normale & banden en eigenlijk had je iets bredere en lekvrije banden moeten hebben. Wij hebben in totaal 5 lekke banden gehad en een klapband. Maar ondanks deze pech & hebben wij ontzettend genoten van deze fietsvakantie. Wij hebben er zelf nog een week aangeplakt in Sellin om het eiland nog verder te bekijken.
Kortom een fietsvakantie om aan te bevelen."

2022 - H.J. van Leeuwen & H. de Gelder

we hebben wederom genoten van alle facetten van de reis.

2021 - A. Gijzen

We hebben echt genoten van onze fietsvakantie, het weer viel supergoed mee, de omgeving was vaak verrassend, dus kortom genieten. Ook het hotel viel heel goed mee, hoewel we toch soms een terrasje misten aan onze kamer.

2021 - Anoniem

Prachtige routes over een prachtig eiland. Een uitstekend hotel met zeer goed eten. Een aantal routes beginnen of eindigen in een andere plaats dan Bergen. Het vervoer hier naar toe of hier vandaan was niet altijd goed beschikbaar. Zo reed op een traject geen trein en was het vervangend busvervoer niet ingericht op een fiets. Ook enkele fietspaden waren slecht tot nauwelijks begaanbaar. Dit was wel jammer tijdens deze mooie reis, waarin je het eiland Rügen goed leert kennen. Ook de highlights van dit eiland worden allemaal aangedaan tijdens de routes.

2021 - Anoniem

Wie van een uitdaging / fietsen en natuur houdt kan zijn hart ophalen op het eiland Rugen. Zeer divers, mooie natuur, goed hotel, maar de "wegen" lieten af en toe te wensen over.

2020 - Harry Smal

Het eiland Rügen heeft ons positief verrast. Mooie fietsritten hebben we gemaakt door bossen, over weilanden, langs glooiende graanvelden en over karrensporen. Eigen-Wijze reizen heeft een voorkeur voor 'verstopte' fietspaden, in plaats van over de hoofdwegen. Dat maakt de fietsritten spannend en leuk.
De GPS codes waren nauwkeurig en werkten prima. Met de Maps.me app, die gedetailleerde kaarten toont, maak je je reis nog leuker.
We hebben de fietsen gehuurd via Eigen-Wijze reizen en hebben daarnaast veel plezier gehad van onze eigen meegenomen fietsdrager.
Het hotel had 14, zeer ruime, kamers en serveerde dagelijks een compleet 3 gangen diner. Ze hielden daarbij goed rekening met de corona maatregelen (wij zaten bijvoorbeeld iedere avond aan dezelfde tafel).
Al met al hebben we genoten van deze sportieve vakantie op een prachtig eiland!

2020 - Cecilia Verkleij

De fietspaden zijn niet te vergelijken zoals bij ons. Modderig, grove grind of keien of betonpaden van ongelijke hoogte. Het eiland zelf is prachtig en je ziet veel ook van het binnenland.

2020 - G.J. Leuvenink

Prima hotel in rustige omgeving, routes divers met prachtige stukken, alleen klopten de afstanden niet altijd ( meer kms) en ja, bij sommige routes waren de "wegen " super slecht. Focus ligt dan op het veilig sturen ipv genieten van de omgeving.

2020 - H. Smal

Erg mooie reis. Hotel was ook erg mooi. Elke dag fantastisch diner.

2020 - anoniem

Review: Hotel was prima en lunch / diner waren zeer goed. Personeel was heel vriendelijk en het hotel ligt op een rustige locatie. Bij 2 routes moest je gemiddeld meer letten of het fietsen / sturen (zandpaden, zeer smalle bos/grindpaden, betonplaten met veel kuilen etc.) waardoor je minder kon genieten van de omgeving. Jammer! Gebruik E-bikes is zeker een aanrader. Omgeving en natuur was af en toe prachtig. Routes via Gps op telefoon was redelijk goed te doen; papieren versie erbij, want af en toe ging het toch mis. Wie van uitdaging en natuur houdt is dit een prima eiland om te doen!!

2020 - Harry Smal

Wij vonden het een prima reis met een goed hotel. Hebben bij de vvv ook nog een paar bruikbare tips gekregen.

2019 - anoniem

Schitterende omgeving en natuur. De kwaliteit van de fietspaden zelf is wel nog aan verbetering toe. De mensen zijn zeer vriendelijk.

2019 - Anoniem

Prima hotel met uitstekend diner. Personeel heel vriendelijk. Bij een drietal routes waren de fietspaden erg slecht. Diverse zandpaden (dat was dus wandelen) en grind. Hierdoor waren deze dagen zwaar om te doen, vooral als het gebied heuvelachtig was. Aanrader is dus om deze vakantie een e-bike te gebruiken.

2019 - Jan Stevens

Mooie fietsvakantie, met afwisseling in landschap. Wij zullen deze reis zeker aanbevelen aan anderen. Het hotel lag heerlijk rustig maar was erg gezellig. Zeer vriendelijk personeel.

2019 - Joke Blaauwgeers

Ruegen is een prachtig fietseiland. De tochten zijn afwisselend waarbij je niet moet opzien tegen fietsen over kasseien, door mul zand, modder en over andere niet bepaald vlakke oppervlakten. Rugard is een prima en gastvrij hotel met een goede keuken. Lunchpakketten worden goed verzorgd. Het enige dat niet aanwezig is is een afsluitbare overdekte fietsenstalling.

2019 - anoniem

Wij hebben een top vakantie gehad! Rügen is een mooi gebied om te fietsen, afwisselend en verrassend. De routes waren goed beschreven en we hebben veel gezien. Het hotel was goed, de bediening vriendelijk en de picknicktasjes waren prima. Een aanrader voor de sportieve fietser met mountainbike of fiets met wat dikkere banden, gezien de wegen daar....

2019 - Rini en Mirjam Rouw

Heerlijke week op Rugen gehad. Hotel was prima, zeer vriendelijk en behulpzame mensen, heerlijk gegeten, fietstochten met GPS zeer afwisselend , goed aangegeven. Aanrader is wel een fietsdrager mee te nemen want de fietsbus rijdt zeer onregelmatig.

2019 - Nicole

"Mooie fietsroutes. Wat minder goede fietspaden waren geen probleem.
Wij bevelen deze reis zeker aan. Hotel was netjes, personeel erg vriendelijk."

2019 - Joke Blaauwgeers

Een zeer fijne vakantie op een prachtig eiland met veel afwisseling in de fietsroutes, die prima waren gedocumenteerd. De hotelaccommodatie was top met vriendelijk personeel en lekker eten en drinken (soms wat te grote porties). Een aanrader voor sportieve fietsliefhebbers die de combinatie natuur-cultuur weten te waarderen.

2019 - Jozef Hamers

Leuke kennismaking met het eiland Rugen. Sportief maar ook leerzaam met dit deel van Duitsland kennis te maken. Aangenaam hotel.

2018 - Astrid Talsma

Hotel en routes prima geregeld. Uitgebreide lunchpakket was een verrassing

2018 - Addi Hummel

Een mooie reis in een goed hotel met ruime mooie kamers, met goed eten en met vriendelijk personeel. Helaas waren de fietspaden slechter als hetgeen bij de reis beschreven staat.Verder een mooi (eiland) om te fietsen.

2018 - Ruud Smits

Rugen is een erg mooi eiland. De fietsroutes waren zeer afwisselend. Prima hotel met uitstekende service

2018 - Anoniem

Reisinformatie Bergen auf Rügen

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Accommodatie: Hotel Am Rugard
 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober 
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 160,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 95,- p.p.
  21 of 24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 15,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 220,- p.p.
  Verlenging € 35,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en):
  Hotel-arrangement (HP): vanaf € 120,- p.p. per nacht
  Extra nacht hotel eenpersoonskamer (HP): vanaf € 150,- per nacht
  Appartement-arrangement (HP): vanaf € 150,- p.p. per nacht
   

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Lunchpakket op iedere fietsdag

Exclusief

 • Dagtrein retour Bergen auf Rügen: wij kunnen de trein op maat voor u reserveren
 • Indien per trein: U neemt een taxi vanaf het station. 
 • Bus-, trein-, en veerboottochten, totaal ca. € 90,-
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis vlakbij het hotel
 • Hond toegestaan: op aanvraag, € 15,- p.d. U voldoet de kosten ter plaatse.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Bergen auf Rügen

Routekaartje Bergen auf Rügen

Fietsroutes Bergen auf Rügen

A Naar Prora en Binz 37 of 42 km

Via een voormalig zeeroversnest steekt u door naar de oostkust van Rügen. Daar fietst u over de Schmale Heide met haar brede zandstranden, het door de nazi’s geplande maar nooit voltooide ‘Kraft durch Freude’-Seebad en het Naturerbe Zentrum Rügen met een 40 meter hoge uitkijktoren. De rit eindigt in ‘Ostseebad Binz’, het belangrijkste kuuroord van Rügen met haar ‘Kurhaus’, ‘Seebrücke’ en de kenmerkende begin 20e-eeuwse ‘Bäderarchitektur’. Vanuit Binz kunt u nog een uitstapje maken naar het veel bezochte Jagdschloss Granitz. Met de trein keert u naar Bergen terug.

B Naar Garz en Putbus 41 of 50 km

Deze rondrit gaat naar het zuiden. Over rustige, glooiende wegen bereikt u het oudste stadje van Rügen, Garz. Daarna fietst u even landinwaarts en dan zuidwaarts naar de Oostzee, waar u op weg naar Lauterbach een duik in zee kunt nemen. De terugweg brengt u in het voormalige residentiestadje Putbus met haar klassieke witte bouwwerken en een fraai park. Over een brede bosweg fietst u weer naar Bergen. 

C Naar Kap Arkona 47 of 55 km

Een fietsroute over het schiereiland Wittow. Langs de Wieker Bodden fietst u naar het plaatsje Wiek en dan landinwaarts via het dorpje Altenkirchen naar de noordkust. Daar volgt een prachtige route over de hoge ‘Steilküste’ van de Oostzee naar Kap Arkona. Hier vindt u o.a. twee vuurtorens en de resten van de voormalige ‘Burgwall’. Langs de oostkust fietst u via het pittoreske vissersdorpje Vitt naar Breege. Daarna keert u over rustige asfaltwegen terug naar de Wittower Fähre. Met eigen vervoer of per fietsbus reist u naar het begin- en eindpunt van deze rondrit.

D Van Sagard naar de Stubbenkammer en Sassnitz 40 of 45 km

Na een korte treinreis begint in Sagard een fraaie fietsroute over het schiereiland Jasmund. Over een fietspad langs de Jasmunder Bodden komt u bij het rode ‘Schloss Speyker’. Na een eventueel bezoek aan het ‘Kreidemuseum’ van Gummanz komt u aan de noordkust in het idyllische havendorp Lohne. Dan volgen de weelderige loofbossen van het Nationalpark Jasmund en de Stubbenkammer met zijn beroemde krijtrotsen. Een heerlijk fietspad door het uitgestrekte beukenwoud brengt u naar Sassnitz. De ‘Altstadt’ met de oude visserijhaven bereikt u via een indrukwekkende hangbrug en kunt u prima te voet verkennen. Met de trein keert u terug naar Bergen.

E Naar het eiland Hiddensee 26 of 31 km

Vanaf Schaprode gaat u met de boot naar Vitte op Hiddensee. Dit autovrije eiland doet aan Schiermonnikoog denken, met vele wandel- en fietspaden, duinen en strand. Op het eiland kunt u enkele musea en bezienswaardigheden bezoeken. Wij bieden een korte “rondrit” aan maar u zou deze dag natuurlijk ook kunnen gebruiken om van de rust en het strand te genieten. Na uw dagje Hiddensee keert u weer naar Schaprode terug. Met eigen vervoer of per fietsbus reist u naar het begin- en eindpunt van deze rondrit.

F Naar Gingst en Ummanz 52 of 69 km

Dit is een landelijke route waarbij de kilometervreters ook nog een rondje op het kraanvogeleiland Ummanz kunnen maken. Het enige grotere plaatsje is Gingst, dat al enige keren gekozen is tot mooiste landelijke gemeente van Rügen. Op de heenweg komt u langs de aalscholverkolonie van de Nonnensee en de grafheuvels Woorker Berge. Na Gingst gaat het over hele rustige wegen en lange lanen naar het ‘Gutshaus Boldevitz’ en dan weer langs de Nonnensee terug naar Bergen.

G Naar Sellin 45 of 55 km

Deze rondrit voert naar het zuidoosten. Na Putbus fietst u naar het klassieke Badehaus Goor. Daar duikt u het bos in en fietst, soms pal aan de kust, naar het ‘Großsteingräberfeld’ bij Lancken-Granitz. Een veerman roeit u naar het Mönchgut, de streek van de badplaatsen Göhren, Baabe en Sellin met haar beroemde ‘Seebrücke’ en brede strand. Vanaf Sellin keert u met de smalspoortrein ‘Rasender Roland’ terug naar het residentiestadje Putbus. Vanaf Putbus kunt u naar Bergen terugfietsen, of stapt u over in de trein naar Bergen.

Andere bezoekers keken ook bij: Aardenburg, Denemarken, Harlingen, Rond de Zuiderzee.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Aardenburg - Nederland - Zeeland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Herfst Benelux Hondje
 • Hotel 's Lands Welvaren
 • Sluis, Knokke, Cadzand, Philippine, Brugge, Leopoldkanaal
 • De oudste stad van Zeeuws-Vlaanderen
 • Natuurgebied Het Zwin
 • Bezienswaardige stadjes
 • Dagafstand 22-50 km
vanaf 270,-

Denemarken - Denemarken - Seeland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Kopenhagen, Helsingør, Hillerød, Roskilde
 • Kopenhagen, Seeland en Zweden
 • Kronborgkasteel, Amalienborgpaleis, vesting Kastellet
 • Boottocht naar Zweden
 • Dagafstand 40-59 km
vanaf 920,-

Harlingen - Nederland - Friesland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Benelux Herfst
 • Hotel Anna Casparii (indien volgeboekt Hotel Harlingen)
 • Bolsward, Franeker, Terschelling, Vlieland
 • Friese steden en waddeneilanden
 • Natuurgebied de Boschplaat
 • Planetarium Eise Eisinga in Franeker
 • Dagafstand 21-51 km
vanaf 395,-

Rond de Zuiderzee - Nederland - IJsselmeer

Fietsvakantie    7 of 8 dagen    trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Huizen, Volendam, Enkhuizen, Stavoren, Lemmer, Giethoorn, Nunspeet, Amsterdam
 • Fietsklassieker van Nederland
 • Boottocht over IJsselmeer van Enkhuizen naar Stavoren
 • Authentieke vissersdorpen
vanaf 525,-