Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Donauradweg, de Duitse Donauradweg

trektocht in Duitsland

Fietsen van de bron bij Donaueschingen naar Regensburg

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 6 of 9 dagen
prijs op aanvraag
Prijzen en data
Hondje FVW Tocht Elektrische fiets

De Donauradweg is goed te fietsen. Wij hebben gebruik gemaakt van onze eigen fietsen, geen E-bike. Je ziet tijdens het fietsen ook mooie vergezichten van dorpjes aan de overkant van de Donau. De grote... Lees review

Anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Donauradweg, de Duitse Donauradweg

De Duitse Donauradweg vanaf Donaueschingen is zeker zo mooi als de Oostenrijkse, maar iets heuvelachtiger. Vanaf de bron aan de voet van het Zwarte Woud in Donaueschingen meandert de hier nog kleine Donau door schilderachtige land­schappen, met veel historische dorpen en steden. De route gaat over jaagpaden en autoluwe wegen, waarbij u langs burchten, kastelen en prachtige rotswanden komt en regelmatig mooie vergezichten heeft.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Donauradweg, de Duitse Donauradweg

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

De Donauradweg is goed te fietsen. Wij hebben gebruik gemaakt van onze eigen fietsen, geen E-bike. Je ziet tijdens het fietsen ook mooie vergezichten van dorpjes aan de overkant van de Donau. De grote cruiseschepen varen ook af en toe langs je. De fietspontjes onderweg, om van de ene kant naar de andere kant van de rivier te gaan is ook goed geregeld. Genoeg bankjes om af en toe te zitten. Als je van fietsen houdt is dit een echte aanrader.

2021 - Anoniem

de hotels waren uitstekend, het ophalen en brengen van de koffers was prima verzorgd. De fietsstallingen waren boven verwachting, het inchecken van de hotels was prettig en snel

2021 - Anoniem

Dit was onze eerste ervaring met deze reisformule en we zijn er duidelijk voor gewonnen. Alles was goed beschreven en geboekt door jullie organisatie. Voor herhaling vatbaar!

2021 - Anoniem

Het was over het algemeen een mooie fietsreis, alleen zitten er ook sommige minder mooie stukken tussen.

2021 - Anoniem

Heel mooie ervaring langs de Donau met genoeg variatie voor een bezoek onderweg. Gezellige mooie hotels, heel vriendelijk en alles goed geregeld voor ons half pension.

2021 - Anoniem

Het was een geweldige reis goed geregeld met de koffers en hotels Half pension had achteraf niet gehoeven we kregen bijna elke dag het zelfde ,ondanks het niet al te best weer hebben we genoten

2021 - Anoniem

Wij fietsten de route met racefiets Sportief 4 fietsdagen. Deze was voor ons heel geschikt maar dan heb je ook maar tijd voor 1 bezoek per dag en we namen een picknick mee. Half pension was geregeld en dit was nuttig na de kilometers. De uitstappen hebben wij vooraf uitgekozen in het bijgaande boekje die zeer nuttig is. Wil je meer zien en stoppen om te eten dan fiets je toch best 6 dagen.

2021 - Anoniem

Mooie tocht, ondanks het slechte weer! Vervoer van koffers, hotels etc. écht allemaal heel goed geregeld! Zelfs het vervoer van de koffers terug naar Passau was geregeld, jammer dat wij dat niet van te voren wisten, maar dat is dan ook het enige minpuntje.

2021 - Anoniem

Heerlijke reis langs de Donau, goede overnachtingen, goede fietspaden, mooie natuur. Goed geregeld door Eigenwijze Reizen

2021 - Anoniem

De reis opzich was perfect ook vanwege het weer.Toch hadden wij het gevoel dat wij bij een hotel niet welkom waren heb ik jullie over gebelt. Verder was alles prima.

2020 - Peter Thijssen

We hebben erg genoten van de reis ondanks de problemen rond Corona. Het was goed geregeld en we hebben meestal goeie ervaringen gehad met de hotels, alleen het laatste hotel was smorgens met het ontbijt erg karig, we hebben in een aparte achteraf kamer ons ontbijt gedaan wat echt wel tegenviel. Maar verder was het een fijne reis.

2020 - anoniem

Een grandioze ervaring, maar het prachtige weer was erg behulpzaam. De paar luxe hotels waren voor mij iets te veel van het goede.

2019 - Joan Corver

Een mooie fietsvakantie gehad. Afwisselende natuur, fijne fietspaden. We hadden geweldig weer en dat maakte de fietstocht nog aantrekkelijker! De boottocht door het gedeelte van de Wachau was erg plezierig, daar hebben we van genoten! Het bagagevervoer en de transfer weer terug naar huis aan het eind van de vakantie waren prima geregeld. de moeite waard om deze fietstocht te doen!

2019 - Yvonne van Maanen

Mooie reis, veel gezien, extra nachten Wenen, dit was de moeite waard, onderweg pensions, deze waren goed en op mooie locaties. Hotels Passau en Wenen waren goed!

2019 - Anoniem

Mooie fietservaring, perfecte dagelijkse afstanden en fantastische omgeving om met de fiets te doorkruisen. Nog enkele dagen Wenen bijgeboekt om ook deze mooie stad te ontdekken.

2019 - Eeckeloo Patrick

Goed verzorgd op 1 hotel naar verder prima

2019 - G bijl

Wat hebben we een prachtige tocht gemaakt. Voorjaar, natuur in bloei, kikkers in de watertjes, de Donau steeds bij ons in de buurt. I Nog lekker rustig op de fietspaden. Ik was op de e-bike en mijn partner op de gewone fiets. Dit was prima te doen!

2019 - Greetje van der Velde

Wij hebben een geweldige tocht gemaakt langs de Donau. Ik was op de e_bike en mijn partner was op een gewone fiets. Er waren dagen dat ik de stroom niet aanhad op de fiets en dat ging ook prima. Wij waren bang dat het erg druk zou zijn langs de Donau. Maar dat viel erg mee ( in het voorseizoen).

2019 - Anoniem

Super goede en flexibele reisorganisatie. Een foutje werd direct opgelost, zodat wij er geen enkele hinder van hebben ondervonden!

2019 - Jaap

De reis was erg mooi. Aanrader

2018 - Jan Verboom

De fietsvakantie langs de Donau was prachtig. Alles was perfect geregeld: pensions, bagage, vouchers, transfer naar de auto, informatie vooraf. Wij hebben genoten van de diversiteit van de plaatsen en omgeving.

2018 - Arnold Wesselman en Willy Duineveld

Goed georganiseerde reis met mooie hotels en prima ontbijt en diner!

2018 - Anoniem

Het was echt een hele mooie reis alleen er zaten wel erg veel grindwegen in en dat is toch wel lastig fietsen maar we hadden ook een erg droge periode.

2018 - Gezienus Dobben

We kunnen deze reis van harte aanbevelen.

2017 - J.m. Verwer

Voor natuurliefhebbers is de eerste tocht langs de Donau, van Donaueschingen tot Regensburg een pareltje, je ontdekt er vele aspecten van de schoonheid der natuur, overstromingsgebied, beverburchten, bossen, weidse dalen. Voor wie echt tijd heeft is er onderweg veel te zien, niet enkel de historische steden, de pracht van de omgevingen onderweg zijn groots.

2017 - Jan Joye

Aanbevolen. Heel mooie reis.

2017 - D.A. Berents

Het was een heerlijke reis met veel afwisseling door een mooi gebied. Zorgeloos omdat hotels, route beschrijving en bagagevervoer goed geregeld waren.

2017 - Anoniem

EWR maakt persoonlijk op maat gemaakt reizen mogelijk.

2016 - Marina Jansen

De informatie in de reisbescheiden was goed. Meer gebruik gemaakt van de kaart dan van de routebeschrijving. We zouden zo weer een reis boeken bij Eigen-Wijze Reizen.

2016 - Anoniem

Wij fietsen elk jaar met Eigenwijze-Reizen en zijn over het algemeen zéér tevreden over het aanbod en de invulling van de reizen. Misschien wel het leukste vinden wij de mogelijkheid om als je tijd en zin hebt in een langere fietsvakantie dat het ook mogelijk is om een aantal week-reisjes aan elkaar te plakken tot een langere tocht. Bijvoorbeeld; Langs de Loire, Rhone, Donau en Lissabon-Faro... etc etc

2016 - M. Siekman - Schaefers

We kijken met veel plezier terug op onze eerste langere en buitenlandse fietsvakantie.
Het was een prachtige tocht, heel afwisselend en door plaatsen waar we van tegen elkaar de wens uitspraken om er een extra dag door te kunnen brengen, zoals Ulm, Regensburg en Straubing.
Technisch gezien was het geen moeilijk traject. Ook de bewegwijzering onderweg is uitstekend.
De accomodaties hebben we als goed ervaren. De mogelijkheid om de auto in de parkeergarage van hotel Wyndham achter te kunnen laten was een geruststelling.
Suggesties om het nog plezieriger te maken: Een kledingadvies, want we vonden het lastig om een goede keuze te maken, waardoor we te veel mee hebben genomen.
Het beste "grote" hotel vonden we ASAM in Straubing, het beste "kleine", hotel Krone in Mühlheim.
Met dank voor de ondersteuning onderweg!

2016 - Geert en Wilma van Dijken

Juni 2008:
We vonden dit een relaxte tocht, gezellig door medefietsers, zonder dat dit er teveel waren. Het was een gemakkelijk traject. Zeker de laatste 3 dagen was voor plus-plus-plussers. Het eerste gedeelte van de tocht vonden we wat betreft natuur het mooist. Prachtige ongemaaide en onbespoten velden. De steden, ook de kleinere waren zeer de moeite waard.

2015

Foto's Donauradweg, de Duitse Donauradweg

Reisinformatie Donauradweg, de Duitse Donauradweg

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata:
  6- en 9-daagse: 3 juni t/m 3 september
 • Aankomstdag:
 • 6-daagse: iedere dag,
 • 9-daagse: iedere zaterdag 
 • Toeslag halfpension:
  6-daagse: € 120,- p.p.
  9-daagse: € 195,- p.p.
  Toeslag eenpersoonskamer:
 • 6-daagse: € 110,- p.p.
  9-daagse: € 175,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): vanaf € 75,- p.p.
  7 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): vanaf € 170,- p.p.
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 53,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 81,-

Inclusief

 • 5 of 8 nachten o.b.v. LO of HP
 • Bagagevervoer t/m laatste fietsdag
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Treinkaartje Dillingen-Neustad a.d. Donau incl. fiets (9-daagse)
 • Terugtransfer per trein naar Donaueschingen:
  Vanaf Ulm: per trein (eigen fiets niet inbegrepen; fietskaartje voor de trein kost ca. € 5,-)
  Vanaf Regensburg:
  per trein (eigen fiets niet inbegrepen; fietskaartje voor de trein kost ca. € 5,-)

Exclusief

 • Dagtrein retour Donaueschingen-Ulm: wij kunnen de trein op maat voor u reserveren
 • Dagtrein retour Donaueschingen-Regensburg: wij kunnen de trein op maat voor u reserveren
 • Boottocht Weltenburg-Kellheim, ca. € 10,- incl. fiets (9-daagse)
 • Veren en optionele treintransfers onderweg
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: in Donaueschingen onbewaakte parkeerplaats gratis
 • Bij een enkel hotel dineert u in een restaurant nabij
 • Hond mag mee: ca. € 10,- per nacht
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Donauradweg, de Duitse Donauradweg

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata:
  6- en 9-daagse: 3 juni t/m 3 september
 • Aankomstdag:
 • 6-daagse: iedere dag,
 • 9-daagse: iedere zaterdag 
 • Toeslag halfpension:
  6-daagse: € 120,- p.p.
  9-daagse: € 195,- p.p.
  Toeslag eenpersoonskamer:
 • 6-daagse: € 110,- p.p.
  9-daagse: € 175,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): vanaf € 75,- p.p.
  7 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): vanaf € 170,- p.p.
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 53,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 81,-

Fietsroutes Donauradweg, de Duitse Donauradweg

6-daagse fietsvakantie Duitse Donauradweg

Dag 1 Aankomst in Donaueschingen

Deze fraaie, gevarieerde tocht begint in het overgangsgebied van de uitlopers van het Zwarte Woud naar de heuvels van Schwaben. U kunt eerst de Donaubron in het kasteelpark Fürstenberg bekijken.

Dag 2 Van Donaueschingen naar Mühlheim 50 km

Door een weidse vallei fietst u stroomafwaarts naar het aardige stadje Tuttlingen, aan de voet van een kasteelruïne. 
U overnacht in het op een vooruitgeschoven rots gelegen oude vesting- en vakwerkstadje Mühlheim an der Donau. 

Dag 3 Van Mühlheim naar Scheer 60 km 

U fietst in een zeer afwisselend landschap van steile beboste heuvels met kalkrotsen, moerasbosschages en oeverweides. Het eerste traject is bovendien nagenoeg autovrij. Wel zijn er enkele korte, steile hellingen te overwinnen. In het plaatsje Beuron vindt u een goed onderhouden eeuwenoude abdij, waarvan slechts de kerk te bezoeken is. 
Daarna biedt de Donauvallei wat meer ruimte aan dorpjes.  Aan de rand van het hoog gelegen Inzigkofen kunt u pauzeren bij het voormalige klooster (met Bauernmuseum) en/of een wandeling maken door een prachtig park. 

Dag 4 Van Scheer naar Obermarchtal 38 km

Waar de vallei breder wordt, komt u eerst  in het middeleeuwse vakwerkstadje Mengen. Daarna fietst u over rustige landwegen door overwegend agrarisch gebied naar Riedlingen. Hier is het zeker de moeite om de oude binnenstad te bekijken. Uw overnachtingsplaats Obermarchtal bezit een prachtig kloostercomplex met een juweel van een barokke kloosterkerk. 

Dag 5 Van Obermarchtal naar Ulm 63 km

Vandaag volgt u de Donau via enkele mooie dorpen naar het levendige stadje Ehingen. Hier verlaat u de Donau om via een afwisselender traject door de smalle beboste zijdalen van de riviertjes Schmiech en Blau naar Ulm te fietsen. In het charmante oude stadje Blaubeuren moet u zeker de tijd nemen om het benedictijnerklooster en het schitterende laat-gotische interieur van de 15e eeuwse kloosterkerk te bezichtigen. Zoveel mogelijk de Blau volgend, fietst u naar de Altstadt van Ulm, waar uw hotel ligt of iets daarbuiten aan de oever van de Donau.

Dag 6 Vertrek

Per trein reist u terug naar Donaueschingen.

9-daagse fietsvakantie Duitse Donauradweg

Dag 1 t/m 5  

De dagindeling is gelijk aan de 6-daagse reis.

Dag 6 Van Ulm naar Lauingen 55 km

Günzburg is te midden van de uitgestrekte moerasbossen een eerste aangename pleisterplaats met historische bezienswaardigheden. Vanaf hier fietst u verder door het vlakke landschap met moerasbosschages afgewisseld met weilanden en akkers en enkele stadjes, waaronder Lauingen met haar mooie marktplein. 

Dag 7 Per trein van Lauingen naar Neuburg, van Neuburg naar Bad Gögging 63 km

Vanaf Lauingen krijgt u een treintransfer naar Neuburg. De ommuurde Altstadt en zeker het gerenoveerde Residenzschloss van Neuburg zijn een uitgebreide bezichtiging waard. 
Daarna komt na een kaarsrecht traject en via het historische centrum van Ingolstadt, de stad van het Reinheitsgebot voor Duitse bieren, fietst u  over prima ‘Feinsterschotter’-wegen naar het charmante vestingstadje Vohburg. U overnacht verderop in het kleine kuuroord Bad Gögging.

Dag 8 Van Bad Gögging naar Regensburg 51 of 37 km, gedeelte Weltenburg-Kelheim per boot 

Vandaag een afwisselend programma voordat u arriveert in één van de grootste en best bewaarde middeleeuwse stadscentra van Duitsland: Regensburg. 
U fietst langs hopakkers naar de Abens. Langs deze zijrivier bereikt u de Donau en over een rustige weg in een afwisselend landschap bereikt u via het plaatsje Weltenburg de prachtig gelegen Benediktinerabtei Weltenburg.
Daar neemt u de  boot langs de steile rotswanden van de Donaudurchbruch. U stapt weer aan land in Kelheim met een kleine, maar fijne Altstadt. Vanaf hier kunt u nog een bezoek brengen aan de hooggelegen monumentale Befreiungshalle die u vanaf de boot heeft gezien. 
Na Kelheim steekt u over naar de rechter oever en fietst over rustige (gravel)wegen merendeels vlak langs de Donau en  heeft u een prachtige entree van de Altstadt van Regensburg. 

Dag 9 Vertrek

Na een bezoek aan het Walhalla, een 19e eeuwse eretempel met o.a. bustes van de Duitse geschiedenis, kunt u kiezen om met de trein verder te reizen naar de driestromenstad Passau of u krijgt een terugtransfer naar Donaueschingen. 

 

Andere bezoekers keken ook bij: Altmühltal, Langs de Weser, Wertheim, Langs de Lahn.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Altmühltal - Duitsland - Beieren

Fietsvakantie    8 of 10 dagen    trektocht

Herfst Routeboekje Elektrische fiets Hondje
 • Pensions/hotels met bagagevervoer
 • Rothenburg ob der Tauber, Ansbach, Wettelsheim, Weissenburg, Eichstätt, Beilngries, Essing, Kelheim, Regensburg, Gunzenhausen, Enkering, Dietfurt, Essing
 • Fietsen van Rothenburg naar Regensburg
 • Middeleeuwse vestingstadjes
 • Stuwmeer Altmühlsee
 • Dagafstand 31-49 km
Prijs op aanvraag

Langs de Weser - Duitsland - Noord

Fietsvakantie    6 of 9 dagen    trektocht

Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS
 • Hotels of pensions met bagagevervoer
 • Hann. Münden, Bad Karlshafen, Beverungen, Holzminden, Bodenwerder, Hameln, Rinteln, Minden, Nienburg, Verden, Bremen
 • Fietsen naar de Bremer stadsmuzikanten
 • Rijk versierde vakwerkgevels
 • Historische plaatsen, kloosters en kastelen
 • Dagafstand 27-80 km
vanaf 495,-

Wertheim - Duitsland - Midden

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Hondje Herfst GPS Elektrische fiets
 • Tauberhotel Kette
 • Wertheim, Miltenberg, Tauberbischofsheim, Lauda, Marktheidenfeld, Würzburg
 • Fietsen langs Tauber en Main
 • Middeleeuwse steegjes en vakwerkhuizen
 • Wijngaarden van het Frankenland
 • Dagafstand 32-44 km
vanaf 290,-

Langs de Lahn - Duitsland - Midden

Fietsvakantie    7 of 8 dagen    trektocht

GPS Aanrader Elektrische fiets
 • Hotels of pensions met bagagevervoer
 • Lahnquelle, Marburg, Wetzlar, Weilburg, Limburg, Bad Ems, Koblenz
 • Van Marburg naar de Loreley
 • Boottocht van de Loreley naar Koblenz
 • Mooie, oude stadjes
 • Dagafstand 34-54 km
vanaf 635,-