Fietsvakantie Mézangers

standplaats in Frankrijk - Mayenne

Fietsvakantie door het golvende landschap van de Mayenne in Frankrijk

 • HALFPENSION
 • 6 dagen
vanaf € 775,-
Prijzen en data
Hondje Kroontje Herfst GPS FVW Tocht

Na een dagje bergop, bergaf fietsen kan je de spieren ontspannen in het zwembad van het hotel, snoezelen in de mooie tuin of kuieren langs het mooie meer bij het prachtig gelegen hotel. De kok verwent je met culinaire hoogstandjes, die opgediend worden door heel vriendelijk personeel

Francky Deceuninck

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Mézangers

Mézangers is een klein dorpje in de glooiende, ongerepte Mayenne. Net buiten het dorp ligt uw bijzonder gastvrije hotel. Het is een herenboerderij aan een meertje, met een sfeervol restaurant, een verwarmd zwembad en een sauna. De streek is het achterland van Normandië, Bretagne en de Loire-streek en wordt gekenmerkt door de 'bocage', een oud coulisselandschap van door heggen en houtwallen omgeven weilanden. Er zijn veel door particulieren bewoonde kastelen en herenhuizen. De soms scherp ingesneden beek- en rivierdalen verlenen het landschap extra variatie. De gevarieerde fietstochten voeren u naar mooie oude dorpen en stadjes met vakwerkhuizen. U kunt kerken en abdijen bezoeken en u fietst door een mooi, licht heuvelend landschap.

» Lees meer
Routekaartje Mézangers

Fietsroutes Mézangers

A Rondrit naar Montourtier, Montsûrs en Evron 52 km

Tijdens deze fietsvakantie fietst u onderlangs het Bois d`Hermet, waarin het Château du Rocher ligt verscholen, naar het dorpje Montourtier. Een ommetje naar het Château de Bourgon is hier mogelijk. In St. Ouen-des-Vallons is 's zomers het park van het Château de la Roche Pichemer opengesteld. Het grotere dorp Montsûrs heeft winkels, horeca en een arboretum. U fietst nu oostwaarts door het dal van de Jouanne, de dorpjes en kastelen zijn hier kleiner. In Evron kunt u de prachtige abdijkerk bezichtigen.

B Rondrit naar Evron en Ste. Suzanne 46 km

Een dagtocht in zuidoostelijke richting naar het streekcentrum Evron en het vestingstadje Ste Suzanne. In Evron staat de enorme abdijkerk, de ene helft is Romaans, de andere helft gotisch. Op een heuvel ligt het middeleeuwse Ste Suzanne. U kunt er rond de muur lopen, het kasteel bekijken en een museum bezoeken. Ook de terugweg gaat door het dal van de Evre. U fietst langs een dolmen en wat dorpjes terug naar uw hotel. 

C Rondrit naar Jublains of Bais en Butte de Mantaigu 31 of 46 km

Een rit in noordwaartse richting, waarbij u de heuvelachtige streek Les Coëvrons opzoekt. Hier kunt u een gallo-Romeinse vesting en een kapel bezoeken. Over glooiend terrein fietst u via het oude Hambers naar Jublains, waar u een beeld krijgt van het Romeinse verleden aldaar. Op de korte route vermijdt u de heuvels van Les Coëvrons.

D Rondrit naar Laval 44 of 46 km

Op deze rondrit brengt u een bezoek aan de 'Ville d'Art et d'Histoire', het aan de oevers van de Mayenne gelegen Laval. De fietsroute is niet al te lang, zodat u  ruim de tijd heeft om het sfeervolle en gezellige, oude centrum te bezichtigen. Tussen kathedraal en kasteel is het heerlijk ronddwalen door de steile, middeleeuwse straatjes met de typisch Normandische vakwerkgevels en de 16e eeuwse herenhuizen. U legt de terugweg grotendeels met de trein af.

E Rondrit naar St. Pierre-sur-Erve of Saulges 56 of 62 km

Een wat langere tocht naar het zuiden. Via sluipwegen rond Evron komt u in Châtres met het Château de Montecler. Vanaf St. Jean volgt u het dal van de Evre, waarover in St. Pierre een middeleeuwse brug ligt. U komt door een dal met te bezichtigen grotten en klimt naar de plaats Saulges. Hier staat een kerk uit de 6e eeuw van waaruit de streekevangelist St. Cénéré werkte. Terug rijdt u over Vaiges en St. Christophe-du-Luat. Vanuit St. Pierre kunt u de fietsroute inkorten.


 

Andere bezoekers keken ook bij: Trizay en Eu-le Treport

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Mézangers

Lees de verhalen van onze klanten

Na een dagje bergop, bergaf fietsen kan je de spieren ontspannen in het zwembad van het hotel, snoezelen in de mooie tuin of kuieren langs het mooie meer bij het prachtig gelegen hotel. De kok verwent je met culinaire hoogstandjes, die opgediend worden door heel vriendelijk personeel

15-01-2019 - Francky Deceuninck

Hotel van harte aanbevolen!

31-07-2017 - Theo van Vliet/Erny Brandsen

de tochten , het hotel en de omgeving waren schitterend , het eten was heel goed en de eigenaar en de bediening waren zeer attent en vriendelijk. een aanrader.

23-06-2017 - E.H. Bakker

 

Juni 2013: 
Hartelijk dank voor uw hulp bij het vervangen van de gestolen routekaarten en beschrijvingen. De service van de hotelmanager was geweldig. En zo is het toch een heerlijke vakantie geworden..
Hotel: Alleen maar lof. Vriendelijk personeel. Leuk is de mix van zaken-hotel en tourisme. De kamers zijn perfect, groot, schoon en –in ons geval- begane grond gelegen aan het (kleine)  golf park. Heerlijke douche met zo’n geweldige waterval  boven je hoofd.
Eten: perfect al weer. Goede service. Fietsen: heerlijk om te berijden. (Maar –klein punt-  de banden stonden wel leeg, en de inhoud van de tassen aan reparatiespullen is rommelig.)
Kortom: een van de betere hotels van EWR .
Mooi fietsen daar! Mooie tijd daarvoor ook natuurlijk: veel bloemen. Wij hebben genoten. Bij de routes een enkele kanttekening.

Juli 2011:
Wij hebben een prima verblijf gehad in Relais du Gue de Selle, kamer in orde, prima eten en goede fietsen. Ook de fietskaarten en beschrijvingen waren weer in orde.
Het kan aan onze conditie of leeftijd liggen maar wij hebben de aanduiding van slechts 1 fietsje bij de reisbeschrijving als iets te optimistisch ervaren.
Een tot anderhalve fiets is ons inziens - vanwege de vele klimmetjes - beter op zijn plaats.
 

 

14-03-2016

Reisdetails Mézangers

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 17 mei t/m 30 september
 • Aankomstdag: iedere dag, behalve zondag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 225,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 60,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) HP: vanaf € 155,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer HP: € 200,-

Inclusief

 • 5 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Zwembad (juni - september)

Exclusief

 • Treintransfer route D (ca. € 7,-)

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Hond toegestaan: € 13,- per dag
 • Alle kamers hebben airconditioning
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Mézangers