Fietsvakantie Ierland

Een fietsvakantie in het zuidwesten van Ierland betekent fietsen in een gevarieerd landschap. Door het zachte klimaat zijn er in dit deel van Ierland verschillende tinten groen en vele soorten bloemen te vinden. Eigen-Wijze Reizen biedt u een ontspannen fietsvakantie langs de Ierse Zuidwestkust. Op uw fietsroute liggen diverse interessante dorpjes met elk hun eigen uitstraling.

 

Fietsvakantie Ierland

Een fietsvakantie in Ierland

Ierland is een fantastisch land voor fietsliefhebbers. Het heuvelachtige en gevarieerde landschap nodigt uit tot het maken van geweldige tochten. In het dunbevolkte Ierse landschap komt u helemaal tot rust. Ieren zijn vriendelijke en gastvrije mensen. U zult ervaren dat u in Ierland altijd een vriendelijk woord ontvangt. De lokale bevolking wijst u graag de weg naar de mooiste plekjes van Ierland. Zo ontdekt u bezienswaardigheden ver weg van het massatoerisme! In de avonduren geniet u van een heerlijke maaltijd of een bezoekje aan een traditionele Ierse pub. Kortom: een fietsvakantie in Ierland is genieten.

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids, met uw eigen reisgezelschap. Uw fietsvakantie is volledig verzorgd, maar u bepaalt uw eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fietst u dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fietst u van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt u diverse fietsvakanties in Ierland.

Bezienswaardigheden in Ierland


 • Geniet van de prachtige en authentieke binnenstad met de typische Ierse pubs. 
   
 • Fiets en wandel door de gevarieerde landschappen en exotische tuinen. 
   
 • Bezoek de havenstad "Cork", bekend door de gezelligheid en attracties. 
   
 •  Beschouw het grote mirakel van Ierland: "het bewegende Madonnabeeld van Ballinspittle". 
   
 • Aanschouw de grootstse steencirkel van de streek, de Drombeg Stone Circle
   
 

 

Bekijk onze fietsvakanties in Ierland

Populaire fietsvakanties in Ierland

 

Fietsvakantie IerlandFietsvakantie Ierse Zuidwestkust

De fietstrektocht van Eigen-Wijze Reizen voert u langs de roemruchte zuidwestkust van Ierland. De trektocht leidt u langs plaatsen als Cork, Kenmare en Killarney, langs imposante rotskusten, pittoreske baaien, kleurrijke vissersdorpen, rustige landweggetjes en diverse nationale parken. 

Het klimaat in het zuid-westen van Ierland is mild. Subtropische planten gedijen in deze regio goed en soms doet het landschap dan ook bijna mediterraans aan. Langs de route liggen exotisch aandoende tuinen, die opengesteld zijn voor publiek en vooral in mei en juni de moeite waard zijn.

U kiest bij Eigen-Wijze Reizen voor een fietstrektocht van 9 of 14 dagen. U legt bij beide reizen min of meer dezelfde route af, maar tijdens de 14-daagse fietstocht zijn een aantal extra rustdagen ingepland. U krijgt zo optimaal de gelegenheid Ierse stadjes op de route te verkennen of wat korte rondritten te maken. Ook geeft de 14-daagse fietsvakantie u de kans de fantastische Ierse schiereilanden te bezoeken.

Momenteel niet beschikbaar.

 


Vragen over fietsvakanties in Ierland

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over fietsvakanties in Ierland:

Een fietsvakantie in Ierland biedt een unieke combinatie van prachtige landschappen, rijke cultuur, historische bezienswaardigheden, gastvrije bevolking en legendarische fietsroutes, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wilt u fietsen in Ierland? Dan is dit een must. Ierse Zuidwestkust vindt u een prachtige fietsroute.

Ja, er zijn fietsroutes in Ierland die geschikt zijn voor beginners. Ierland heeft een gevarieerd aanbod aan fietsroutes, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Er zijn vlakke en rustige routes die geschikt zijn voor beginnende fietsers, met name in gebieden zoals langs de kustlijn of langs de groene valleien. Daarnaast zijn er ook gematigde routes met lichte heuvels en wat meer uitdaging voor degenen die hun vaardigheden willen verbeteren. Het is altijd raadzaam om de specifieke details en moeilijkheidsgraden van de fietsroutes te raadplegen voordat je op pad gaat, zodat je een route kunt kiezen die past bij jouw fietservaring en conditie.


Fietsen in Ierland

Fietsen in Ierland

Al meer dan 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen het adres voor volledig verzorgde wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids en dat u uw eigen reisgezelschap bepaalt. U gaat op pad gewapend met een duidelijke routebeschrijving en kaart, en bepaalt zelf uw tempo en dagindelingen. Er is in het programma volop ruimte om waar gewenst af te wijken van de route of om bezienswaardigheden te bezoeken.

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. U hoeft dus niet te fietsen met uw zware bepakking; deze staat 's avonds al op u te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.

 

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

 

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden. Bijna elke reis kan naar uw wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Wordt u graag telefonisch te woord gestaan of bent u nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Boek uw fietsvakantie op onze website. Wilt u graag meer informatie over onze fietsvakantie Ierland of heeft u speciale wensen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder!

 

Nederland: +31(0)53 430 34 35

 

Bekijk onze Fietsvakanties in Ierland


Fietsvakanties in Ierland keuze uit 1 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Populair in Ierland

Ierse Zuidwestkust - Ierland -

Fietsvakantie    9 of 14 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

Ierse Zuidwestkust - Ierland

Fietsvakantie    9 of 14 dagen    trektocht

Momenteel niet boekbaar
Ierse Zuidwestkust — Ierland
FVW Tocht GPS Elektrische fiets
 • Hotels/guesthouses met bagagevervoer
 • Cork, Kinsale, Clonakilty, Skibbereen, Schull/Goleen, Bantry, Castletownbere, Kenmare, Killarney
 • Fietsen op het groene eiland
 • Dromberg Stone Circle
 • Gezellige Ierse pubs
 • Dagafstand 34-58 km
Prijs op aanvraag