Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Fietsvakantie Ierland

Fietsvakanties in Ierland

Een fietsvakantie in het zuidwesten van Ierland betekent fietsen in een gevarieerd landschap. Door het zachte klimaat zijn er in dit deel van Ierland verschillende tinten groen en vele soorten bloemen te vinden. Eigen-Wijze Reizen bied je een ontspannen fietsvakantie langs de Ierse Zuidwestkust. Op jouw fietsroute liggen diverse interessante dorpjes met elk hun eigen uitstraling.

»Lees meer over onze fietsvakanties in Ierland
openstreetmap

1 fietsvakanties gevonden

Ierse Zuidwestkust

Ierland - Fietsvakantie - - Trektocht

 • Killarney National Park, Schiereiland Beara
 • Prehistorische Uragh Stone Circle
 • Overtocht per gondel naar Dursey Island, per watertaxi naar Garnish Island
GPSE-bikeZwaarte zwaarte_3

Nog geen keuze kunnen maken?

Laat je inspireren met vakantie ideeën

Fietsvakantie Ierland

Een fietsvakantie in Ierland

Ierland is een fantastisch land voor fietsliefhebbers. Het heuvelachtige en gevarieerde landschap van dit land biedt fantastische routes om te verkennen. In de rustige en dunbevolkte omgeving van Ierland kun je volledig ontspannen. De Ieren staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid, en je zult merken dat je altijd vriendelijke woorden ontvangt. De lokale bevolking helpt je graag bij het ontdekken van de mooiste plekjes van Ierland, ver weg van het massatoerisme. Tijdens de avonduren kun je genieten van heerlijke maaltijden en een bezoek brengen aan traditionele Ierse pubs. Kortom: een fietsvakantie in Ierland is genieten.

Bij Eigen-Wijze Reizen zijn al onze trektochten en standplaatsvakanties individueel. Dat betekent dat je zonder gids reist en met je eigen reisgezelschap. Je fietsvakantie is volledig verzorgd, maar je bepaalt zelf het tempo en gaat op pad met een duidelijke kaart en een routebeschrijving vol met interessante bezienswaardigheden. Tijdens een standplaatsvakantie fiets je dagelijks een dagtocht en bij een trektocht fiets je van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt diverse fietsvakanties in Ierland.

Fietsen in Ierland

Fietsen in Ierland

Al meer dan 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen het adres voor volledig verzorgde wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat je reist zonder gids en dat je je eigen reisgezelschap bepaalt. Je gaat op pad gewapend met een duidelijke routebeschrijving en kaart, en bepaalt zelf het tempo en dagindelingen. Er is in het programma volop ruimte om waar gewenst af te wijken van de route of om bezienswaardigheden te bezoeken.

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. Je hoeft dus niet te fietsen met je zware bepakking; deze staat 's avonds al op je te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden.

Bijna elke reis kan naar  wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Word je graag telefonisch te woord gestaan of ben je nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Bezienswaardigheden in Ierland

 • Geniet van de prachtige en authentieke binnenstad met de typische Ierse pubs. 
 • Fiets en wandel door de gevarieerde landschappen en exotische tuinen. 
 • Bezoek de havenstad "Cork", bekend door de gezelligheid en attracties. 
 •  Beschouw het grote mirakel van Ierland: "het bewegende Madonnabeeld van Ballinspittle". 
 • Aanschouw de grootstse steencirkel van de streek, de Drombeg Stone Circle
TipVakantie tip

Fiets langs de Ierse Zuidwestkust

De trektocht leid je langs plaatsen als Cork, Kenmare en Killarney, langs imposante rotskusten, pittoreske baaien, kleurrijke vissersdorpen, rustige landweggetjes en diverse nationale parken. 

Vragen over fietsvakanties in Ierland

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over fietsvakanties in Ierland

Een fietsvakantie in Ierland biedt een unieke combinatie van prachtige landschappen, rijke cultuur, historische bezienswaardigheden, gastvrije bevolking en legendarische fietsroutes, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wilt u fietsen in Ierland? Dan is dit een must. Ierse Zuidwestkust vindt u een prachtige fietsroute.

Ja, er zijn fietsroutes in Ierland die geschikt zijn voor beginners. Ierland heeft een gevarieerd aanbod aan fietsroutes, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Er zijn vlakke en rustige routes die geschikt zijn voor beginnende fietsers, met name in gebieden zoals langs de kustlijn of langs de groene valleien. Daarnaast zijn er ook gematigde routes met lichte heuvels en wat meer uitdaging voor degenen die hun vaardigheden willen verbeteren. Het is altijd raadzaam om de specifieke details en moeilijkheidsgraden van de fietsroutes te raadplegen voordat je op pad gaat, zodat je een route kunt kiezen die past bij jouw fietservaring en conditie.

Boek jouw fietsvakantie op onze website

Wil je graag meer informatie over onze fietsvakanties in Ierland of heb je speciale wensen? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.

053 - 430 3435
Chat met ons