Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Wandelvakantie Slovenie

Wandelvakanties in Slovenië

Met een wandelvakantie in Slovenië kom je gegarandeerd helemaal tot rust. Onze wandeltrektocht in Slovenië voert dwars door het hart van de schitterende Julische Alpen en rondom de Triglav, de hoogste berg van het land. Je wandelt over rustige wandelroutes langs de fraai gelegen meren van Bohinj en Bled en door de indrukwekkende Vintgar Kloof. Onderweg kom je bijzondere planten en indrukwekkende dieren als steenbokken en het auerhoen tegen. Met een trektocht van Eigen-Wijze Reizen profiteer je van extra comfort, want trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. Je overnacht op basis van halfpension in comfortabele hotels. Bekijk hieronder jouw reis.

»Lees meer over onze wandelvakanties in Slovenië
openstreetmap

1 wandelvakanties gevonden

Julische Alpen

Slovenië - Wandelvakantie - 8 of 10 dagen- Trektocht

  • Bled, Bohinj, Tolmin, Bovec, Kranjska Gora
  • Vintgar-kloof en Vršič-pas
  • Savica-waterval en de blauwgroene Soča-rivier
vanaf 1235,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSZwaarte zwaarte_23

Nog geen keuze kunnen maken?

Laat je inspireren met vakantie ideeën

Wandelvakantie Slovenië

Een wandelvakantie in Slovenië

Tijdens deze wandeltocht in de Sloveense Alpen wandel je door het prachtige nationaal park van de Triglav. De wandelroutes voeren langs bospaden en rustige, smalle weggetjes door één van de mooiste gebieden van Europa. Je gaat op pad met een Nederlandstalige routebeschrijving en kiest zelf het reisgezelschap en bepaalt het eigen tempo. Over de bagage hoef je je niet druk te maken: deze wordt dagelijks naar het volgende hotel gebracht en staat daar aan het einde van de dag op jou te wachten. Alle hotels zijn op sfeer en comfort geselecteerd door onze eigen medewerkers.

Bekijk onze prachtige wandelvakantie in Slovenië langs onder meer de Alpen.

Wandelen in Slovenië

Wandelen in Slovenië

Eigen-Wijze Reizen is al meer dan 30 jaar specialist in fiets- en wandelvakanties. Tijdens onze wandelvakantie kom je op de mooiste plekken in de natuur. Vaak bezoeken wij ook de minder drukbezochte gebieden van een land. Al onze wandelingen zijn uitgezet door onze ervaren touragenten. Zo weten wij zeker dat de routebeschrijving die je mee krijgt ook actueel is. Je bepaalt zelf met wie je wandelt en wandelt in je eigen tempo.

Het voordeel van onze individuele wandelvakanties is dat je niet in een groep of met een gids hoeft te wandelen. Kom je onderweg een mooie plek tegen, dan kan je daar met een gerust hart langer blijven.

Bekijk direct onze nieuwe wandelvakantie naar Slovenië en ervaar de pracht en schoonheid van de fjorden zelf!

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden.

Bijna elke reis kan naar wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Word je graag telefonisch te woord gestaan of ben je nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Bezienswaardigheden in Slovenië

  • Het prachtige nationale park van de Triglav met bospaden, smalle weggetjes en prachtige uitzichten. 
  • De kraakheldere beekjes rond de Triglav. 
  • Bewonder de 60 meter hoge Savica-waterval
  • Beklim in Bohinjska Bistrica via de alpenweiden en bospaden naar een hoogte van maar liefst 1273 meter! 
  • Bezoek in Kobarid het bekende en indrukwekkende Eerste ­Wereldoorlog-museum. 
  • Ervaar de bron van de wonderlijk blauwgroene ­Soča-rivier
  • Het populaire Triglav Nationaal Park-museum met uitzichten vanuit de bergen over de blauwe meren en rivieren. 

Vragen over wandelvakanties in Slovenië

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over wandelvakanties in Slovenië

Een wandelvakantie in Slovenië biedt een unieke combinatie van adembenemende natuurlijke schoonheid, diverse landschappen, schilderachtige wandelroutes en een rijke culturele erfgoed, waardoor het een ideale bestemming is voor wandelliefhebbers.

Slovenië kent een prachtig gebied voor een wandeltocht de bekende Julische Alpen.

De beste periode om een wandelvakantie in Slovenië te boeken is over het algemeen in de late lente, zomer en vroege herfst. De maanden mei tot en met september bieden over het algemeen aangename temperaturen, groene landschappen en langere dagen, wat ideaal is voor wandelen. Het weer is over het algemeen stabiel en aangenaam in deze periode, waardoor je optimaal kunt genieten van de prachtige natuurlijke omgeving en de wandelroutes in Slovenië. Het is altijd verstandig om het specifieke klimaat en de weersvoorspellingen voor de gewenste reisperiode te controleren, omdat het weer enigszins kan variëren afhankelijk van de regio.

Boek jouw wandelvakantie op onze website

Wil je graag meer informatie over onze wandelvakanties in Slovenië of heb je speciale wensen? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.

053 - 430 3435
Chat met ons