Fietsvakantie Aardenburg

standplaats in Nederland - Zeeland

Stijlvolle fietsvakantie vanuit de oudste stad van Zeeland

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 5 dagen
vanaf € 225,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets Herfst

Bijzonder stukje Nederland, maakt het verhaal van Zeeland completer

anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Aardenburg

Vanuit het oude vestingstadje Aardenburg maakt u mooie fietstochten in Nederland en in België. Diverse kreken en kronkeldijken leiden u naar oude stadjes en dorpen, zoals Sluis en Groede. Bij Cadzand kunt u genieten van strand en duinen en u steekt de grens over om het romantische Brugge te bezoeken met haar oude binnenstad. Ook het mondaine Knokke, het Tijl Uilenspiegel-stadje Damme en het natuurgebied ‘het Zwin’ worden niet overgeslagen. Het mosselstadje Philippine met haar verbazingwekkend aantal mosselrestaurants is een smakelijk hoogtepunt op één van de routes. Na de fietstochten kunt u op het terras van het hotel volop genieten van de middag- en avondzon.

» Lees meer
Routekaartje Aardenburg

Fietsroutes Aardenburg

Na aankomst of voor vertrek kunt u rondwandelen over de voormalige omwallingen en langs de historische gebouwen van Aardenburg, zoals de St. Baafskerk, de enige kerk in Scheldegotiek in Nederland.­ U kunt een bezoek brengen aan het archeologisch museum, waar veel informatie te vinden is over het roemruchte verleden van Aardenburg, o.a. als Romeinse vesting en in de ­middeleeuwen als belangrijke havenstad. Achter het museum bevindt zich een botanische tuin. In de Wetstraat (met aan het eind de enige bewaard gebleven stadspoort, de West- of Kaaipoort) vindt u ­diverse fraaie oude gevels, zoals van de 'Gouden Eykel' en het 17e eeuwse Burgerweeshuis.

Fietsroutes

A Rondrit naar Sluis 29 km en Knokke 47 km

Naar zee, strand en duinen bij Cadzand-Bad en het nabij gelegen unieke natuurreservaat 'het Zwin'. Heen en terug via het welbekende vestingstadje Sluis, St. Anna ter Muiden en de voormalige vesten van Retranchement. De lange variant gaat langs de Belgische kant van 'Het Zwin' en maakt een omweg over de zeedijkpromenade van de badplaats Knokke.

B Rondrit naar Cadzand 50 km

Op de lange rondrit is Groede het meest veraf gelegen plaatsje. U vindt er een rustiek dorpsplein met een middeleeuwse hallenkerk. Het dorp (tevens bekend van Jacob Cats, die grote landerijen rondom Groede bezat) is in W.O. II gespaard voor de bombardementen en heeft zodoende haar karakter behouden. In de Slijpstraat vindt u schilderachtige panden en de VVV. U rijdt terug via de prachtige panorama-route over de smalle duinenrij naar Cadzand.­

C Rondrit naar Philippine 37 of 58 km

Een rondrit op en nabij de grens. U fietst langs het kasteel­ van het Belgische Boekhoute naar mosselstad Philippine, waar een verbazingwekkend aantal restaurants u een keur aan zeevruchten biedt. Het opvallende mosselmonument is omringd door vele terrassen. In vroegere tijden was hier een zeehaven en waren er talrijke mosselbanken. Zowel op de heen als de terugweg komt u in het dorpje St. Kruis langs een markant vierkant 14e eeuws kerkje.

D Rondrit naar Brugge 33 of 46 km

Vandaag staat het schitterende Brugge op het programma. Zuidwestwaarts fietst u de grens over en via Moerkerke en het Tijl Uilenspiegel-stadje Damme bereikt u het historische centrum van Brugge.  Op de terugweg fietst u via Vivenkapelle, dat ook zeker de moeite waard is. Over slingerende, pittoreske weggetjes fietst u terug naar Nederland.

E Rondrit naar het Leopoldkanaal 22 km

Deze korte fietsroute gaat even over de grens met België om langs het Leopoldkanaal te gaan. Nabij Sint Laureins gaat u door een krekenlandschap terug naar Aardenburg.


 

Andere bezoekers keken ook bij: Harlingen en Eibergen

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Aardenburg

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Bijzonder stukje Nederland, maakt het verhaal van Zeeland completer

11-10-2019 - anoniem

De fietsvakantie was zeer afwisselend. Prachtige fietspaden en mooie natuur. En natuurlijk niet te vergeten de prachtige steden. Brugge echt de moeite waard, maar voor 1 dag is dat te kort.

11-10-2019 - anoniem

"In sept.2019 5 dagen in aardenburg geweest. Mooie locatie om deze streek te verkennen. Vooral de kuststreek het Zwin en Brugge zijn zeer de mooigezeten waard. Het hotel is prima, mooi terras en heerlijk eten. Heel aardige gastheer en gastvrouw.Met de knooppunten heel makkelijk te fietsen. Wij hebben ee; heerlijke vakantie gehad. Kortom echt een aanrader.


"

11-10-2019 - anoniem

leuke fietsreis, prachtige omgeving. hotel was prima, persoonlijke aandacht. gezellig terras aan voorkant van hotel. aanrader!

16-09-2019 - Anoniem

Mooie 5 daagse fietsvakantie gehad in Zeeland!

03-09-2019 - Mattie Smit

Goed uitgekozen fietstochten, waar wat te zien en te beleven is; Aangenaam en rustig gelegen hotel.

17-07-2019 - Anoniem

Leuke fietsvakantie, heel leuk eenvoudig hotel, fijne streek voor beginnende fietsreizigers

17-07-2019 - C. Degheldere

Het eigenlijke doel van de reis was: mosselen eten in Phillipine. Voor mensen die van mosselen houden is dat een absolute aanrader. Nergens lekkerder!

10-01-2019 - henk hidding

Leuke vakantie gehad in Aardenburg. Prachtige omgeving dus een aanrader.

10-10-2017 - Machlon Laarman

Als het weer mee zit, is dit een fantastische reis. Fijn hotel restaurant als basis en wat is Zeeuws Vlaanderen mooi. Oude steden, strand en mooie natuur.

15-08-2016 - anoniem

bediening prima in orde en een goede keuken, kamer voorzien van boxspring bedden prima, ontvangst gezellig.

15-06-2016 - fam.bol

prima hotel en met, voor ons twee, een grote kamer met alles erop en eraan.
lekkere wijnen zijn aanwezig en zo ook het bier is best. Dank voor deze leuke 5 daagse.

15-06-2016 - fam. bol

Juni 2008:
Het was onze eerste ervaring met uw organisatie. Wij hadden drie arrangementen aan elkaar geknoopt en willen u even meedelen dat wij enorm enthousiast zijn over de hele reis. De informatie,de mappen en alle uitgezette fietsroutes waren geweldig!
(red. Deze klant verbleef achtereenvolgens in Abdijhotel Lo, Bracieux en Aardenburg.)

22-07-2015

Reisdetails Aardenburg

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 2 januari t/m 19 december
 • Aankomstdag: woensdag en donderdag
  Van 15 juli t/m 13 augustus: iedere dag
 • Toeslag halfpension (4x): € 120,- 
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 105,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 65,- p.p. 
  7 of 8 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 12,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 125,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 55,- p.p. per nacht 
  Extra nacht eenpersoonskamer LO:  € 80,-
  Toeslag halfpension extra nacht: € 30,- per persoon

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Routebeschrijving met kaarten

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis in de buurt van het hotel
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Aardenburg