Wandelvakantie Slovenië

Met een wandelvakantie in Slovenië komt u gegarandeerd helemaal tot rust. Onze wandeltrektocht in Slovenië voert u door het hart van de schitterende Julische Alpen en rondom de Triglav, de hoogste berg van het land. U wandelt over rustige wandelroutes langs de fraai gelegen meren van Bohinj en Bled en door de indrukwekkende Vintgar Kloof. Onderweg komt u bijzondere planten en indrukwekkende dieren als steenbokken en het auerhoen tegen. Met een trektocht van Eigen-Wijze Reizen profiteert u van extra comfort, want trektochten worden u aangeboden inclusief bagagevervoer. U overnacht op basis van halfpension in comfortabele hotels. Bekijk hieronder uw reis.

Wandelvakantie Slovenië

Een wandelvakantie in Slovenië

Tijdens deze wandeltocht in de Sloveense Alpen loopt u door het prachtige nationaal park van de Triglav. De wandelroutes voeren langs bospaden en rustige, smalle weggetjes door één van de mooiste gebieden van Europa. U gaat op pad met een Nederlandstalige routebeschrijving en kiest zelf uw reisgezelschap en uw tempo. Over uw bagage hoeft u zich niet druk te maken: deze wordt dagelijks voor u naar het volgende hotel gebracht en staat daar aan het einde van uw dag op u te wachten. Alle hotels zijn op sfeer en comfort geselecteerd door onze eigen medewerkers.

Bekijk onze prachtige wandelvakantie in Slovenië langs onder meer de Alpen.

Bezienswaardigheden in Slovenië


 • Het prachtige nationale park van de Triglav met bospaden, smalle weggetjes en prachtige uitzichten. 
   
 • De kraakheldere beekjes rond de Triglav. 
   
 • Bewonder de 60 meter hoge Savica-waterval
   
 • Beklim in Bohinjska Bistrica via de alpenweiden en bospaden naar een hoogte van maar liefst 1273 meter! 
   
 • Bezoek in Kobarid het bekende en indrukwekkende Eerste ­Wereldoorlog-museum. 
   
 • Ervaar de bron van de wonderlijk blauwgroene ­Soča-rivier
   
 • Het populaire Triglav Nationaal Park-museum met uitzichten vanuit de bergen over de blauwe meren en rivieren. 
   

 

Bekijk onze wandelvakanties in Slovenië

Vragen over wandelvakanties in Slovenië

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over wandelvakanties in Slovenië:

Een wandelvakantie in Slovenië biedt een unieke combinatie van adembenemende natuurlijke schoonheid, diverse landschappen, schilderachtige wandelroutes en een rijke culturele erfgoed, waardoor het een ideale bestemming is voor wandelliefhebbers.

Slovenië kent een prachtig gebied voor een wandeltocht de bekende Julische Alpen.

De beste periode om een wandelvakantie in Slovenië te boeken is over het algemeen in de late lente, zomer en vroege herfst. De maanden mei tot en met september bieden over het algemeen aangename temperaturen, groene landschappen en langere dagen, wat ideaal is voor wandelen. Het weer is over het algemeen stabiel en aangenaam in deze periode, waardoor je optimaal kunt genieten van de prachtige natuurlijke omgeving en de wandelroutes in Slovenië. Het is altijd verstandig om het specifieke klimaat en de weersvoorspellingen voor de gewenste reisperiode te controleren, omdat het weer enigszins kan variëren afhankelijk van de regio.


Wandelen in Slovenië

Wandelen in Slovenië

Eigen-Wijze Reizen is al meer dan 30 jaar specialist in fiets- en wandelvakanties. Tijdens onze wandelvakantie komt u op de mooiste plekken in de natuur. Vaak bezoeken wij ook de minder drukbezochte gebieden van een land. Al onze wandelingen zijn uitgezet door onze ervaren touragenten. Zo weten wij zeker dat de routebeschrijving die u mee krijgt ook actueel is. U bepaalt zelf met wie u wandelt en wandelt in uw eigen tempo.

Het voordeel van onze individuele wandelvakanties is dat u niet in een groep of met een gids hoeft te wandelen. Komt u onderweg een mooie plek tegen, dan kunt u daar met een gerust hart langer blijven.

Bekijk direct onze nieuwe wandelvakantie naar Slovenië en ervaar de pracht en schoonheid van de fjorden zelf!

Wilt u graag meer informatie over onze wandelvakantie Slovenië? Neem dan contact op met onze klantenservice. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden om uw droom wandelvakantie te organiseren. 

Nederland: +31(0)53 430 34 35

Bekijk onze wandelvakanties in Slovenië 


Wandelvakanties in Slovenië keuze uit 1 wandelvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Populair in Slovenië

Julische Alpen - Slovenië -

Wandelvakantie    8 of 10 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

Julische Alpen - Slovenië - Triglav

Wandelvakantie    8 of 10 dagen    trektocht

In prijs verlaagd
Julische Alpen — Slovenië
Aanrader GPS
 • Hotels met bagagevervoer
 • Bled, Bohinj, Tolmin, Bovec, Kranjska Gora
 • Hoogtepunten rondom de Triglav
 • Vintgar-kloof en Vršič-pas
 • Savica-waterval en de blauwgroene Soča-rivier
 • Dagafstand 10-26 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 1275,-