Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Fietsen langs de Elbe

Op zoek naar een aantrekkelijke fietstrektocht langs een van de belangrijke Duitse rivieren? De Elbe biedt u een een heerlijke diversiteit: een afwisselend landschap, natuur, cultuur en historie. Aan de oevers van de Elbe liggen vele belangrijke Duitse steden zoals Dresden, Wittenberg, Magdeburg en Hamburg. De Elberadweg, de fietsroute langs de rivier, staat bekend als de meest afwisselende fietsroute van Europa. Het landschap, de dorpen en steden lenen zich uitstekend voor een heerlijke fietsvakantie. Eigen-Wijze Reizen ontwikkelde een aantal trektochten lang de Elbe. Wilt u ook fietsen langs de Elbe? Lees meer, of bekijk hieronder onze fietsreizen inclusief overnachtingen en bagagevervoer.

Rivier de Elbe

De Elbe is een van de belangrijkste rivieren van Midden-Europa. De rivier ontspringt in het Tsjechische Reuzengebergte en voert door Duitsland tot helemaal in het noorden, waar de rivier uitmondt in de Noordzee. De Elberadweg biedt u 1260 kilometer vol verrassingen. 

 

elberadweg

Fietsvakanties langs de Elbe

Eigen-Wije Reizen biedt u een fiets-trektochten langs de Elbe langs een drietal trajecten. Bekijk hieronder de reizen:

Enkele bestemmingen op uw route zijn het Nationale Park Sächsische Schweiz met de bizarre rotsformaties van Schrammstein, de barokke cultuurstad Dresden met haar beroemde gerestaureerde Frauenkirche, Wittenberg waar Maarten Luther in 1517 zijn 95 stellingen aan de deur van het slot nagelde en het uitgestrekte tuinenrijk Dessau-Wörlitz. Of wat te denken van de stad Dessau, bekend van de Bauhaus kunststroming, de prachtige kathedraal van Magdeburg en de indrukwekkende havenstad Hamburg? Onderweg steekt u diverse malen de Elbe over en is er volop ruimte om te genieten van de rust en de natuur. 

 

Fietsen langs de Elbe met Eigen-Wijze Reizen

Eigen-Wijze Reizen is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het organiseren van individuele wandel- en fietsvakanties. Eigen-Wijze Reizen biedt u Elberadweg fietsvakanties met:

 • Individuele fietsvakantie met uw eigen gezelschap
 • Eigen routebeschrijvingen en kaarten
 • Overnachtingen op basis van LO of HP
 • Bagagevervoer 

De fietsroutes die u per dag aflegt zijn veelal tussen ca. 30 en 70 kilometer. Op diverse dagen heeft u keuze tussen een lange en een korte route of zelfs tussen een fietsroute of een wandeltocht. Maatwerk zoals extra overnachtingen is bovendien bijna altijd mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden, onze medewerkers denken graag met u mee.

» Contact

Fietsvakanties Elberadweg

Selectie van 3 vakanties

Langs de Elbe (Bad Schandau - Wittenberg) - Duitsland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

Reizen vanaf nu
Langs de Elbe (Bad Schandau - Wittenberg) — Duitsland
Herfst GPS Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Bad Schandau, Dresden, Meißen, Strehla, Riesa, Torgau, Lutherstadt Wittenberg
 • Langs beboste rotsen door het Saksische rivierenlandschap
 • Het indrukwekkende Elbezandsteengebergte
 • Frauenkirche in Dresden
 • Dagafstand 28-53 km
vanaf 550,-

Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg) - Duitsland

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Reizen vanaf nu
Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg) — Duitsland
Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Dresden, Riesa, Torgau, Wittenberg, Dessau, Magdeburg
 • Fietsen van Dresden naar Magdeburg
 • Natuurreservaat Midden-Elbe
 • Porseleinstad Meißen
 • Dagafstand 37-55 km
vanaf 570,-
vroegboekkorting
Aanbiedingen en last-minutes
Dresden en Magdeburg zijn prachtige steden en gelukkig hadden wij in beide steden een extra overnachting geboekt, Meissen porseleinstad viel tegen, stoffige etalages, Mühlberg geen koffie gelegenheid en in alle plaatsen ronde keien, gelukkig geen regen anders was er niet te fietsen. 1 hotel zonder lift, de andere hotels waren prima. Wittenberg ook mooie stad onderweg.

anoniem

/ 6

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt