Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Fietsvakantie Kroatie

Fietsvakanties in Kroatië

Ontdek de vele mogelijkheden van een fietsvakantie in Kroatië!

Maak kennis met het vriendelijke, levendige en gastvrije Kroatië. Kroatië grenst aan Slovenië, Hongarije, Bosnië en Montenegro en wordt ook wel het Italië van Oost-Europa genoemd. Geniet van voortreffelijk eten, prachtige uitzichten en indrukwekkende hoogtes. Het klimaat is heerlijk om in te fietsen. Vooral in het voorjaar en najaar zijn de temperaturen aangenaam. Kiest u voor een fietsvakantie in de zomer? Dan heb je regelmatig te maken met temperaturen van boven de 30 graden. 

»Lees meer over onze fietsvakanties in Kroatië
openstreetmap

1 fietsvakanties gevonden

Van Venetië naar Kroatië

Italië, Kroatië, Slovenië - Fietsvakantie - 8 dagen

 • Mestre/Venetië, Jesolo/Caorle, Portogruaro, Aquileia, Triëste, Portorož, Poreč
 • Fietsen door de landen van de oude Venetiaanse Republiek 'Serenissima'
 • 3-Landen-tocht
vanaf 895,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSAPPE-bikeZwaarte zwaarte_12

Nog geen keuze kunnen maken?

Laat je inspireren met vakantie ideeën

Fietsvakantie Kroatië

Een fietsvakantie in Kroatië

Kroatië is hét land voor de actieve fietser. Eigen-Wijze Reizen bied je een prachtige fietsvakantie door de minder toeristische delen van Kroatië aan. Je fiets over onverharde wegen en maakt kennis met de geschiedenis, wijnen en cultuur van zowel KroatiëHongarije als Servië. 

Je stelt je fietsvakantie helemaal volgens uw eigen wensen samen. Je bepaalt zelf het gezelschap waarmee je fietst en hoe je dagen eruit zien. Wil je langer in een stad blijven of meer tijd overdag in een plaats doorbrengen, dat kan! Je hoeft de bagage zelf niet te vervoeren, want dat doen wij voor je. Je fiets alleen met een dagrugzak en wij brengen jouw bagage veilig van A naar B.

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat je reist zonder gids, met je eigen reisgezelschap. Jouw fietsvakantie is volledig verzorgd, maar je bepaalt je eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fiets je dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fiets je van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen bied je diverse fietsvakanties in Kroatië.

Fietsen in Kroatië 

Al meer dan 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen het adres voor volledig verzorgde wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat je reist zonder gids en dat je je eigen reisgezelschap bepaalt. Je gaat op pad gewapend met een duidelijke routebeschrijving en kaart, en bepaalt zelf het tempo en dagindelingen. Er is in het programma volop ruimte om waar gewenst af te wijken van de route of om bezienswaardigheden te bezoeken.

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. Je hoeft dus niet te fietsen met je zware bepakking; deze staat 's avonds al op je te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Bezienswaardigheden in Kroatië

 • Ontdek Poreč, de toeristische hoofdstad van Kroatië. 
 • Neem een kijkje in de Eufrasiusbasiliek, die in 1997 door Unesco tot Werelderfgoed werd benoemd. 
 • Fiets door het Koerdische gedeelte van het schiereiland Istrië langs de Adriatische zee. 

Vragen over fietsvakanties in Kroatië

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over fietsvakanties in Kroatië

Een fietsvakantie in Kroatië biedt een combinatie van adembenemende natuurlijke schoonheid, historische steden en dorpen, gastvrije bevolking, goed ontwikkelde fietspaden en -routes, en de mogelijkheid om te genieten van de prachtige kustlijn en het binnenland van het land, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wil je fietsen in Kroatië? Dan is dit een must. van Venetië naar Kroatië vind je een prachtige fietsroute.

Ja, er zijn fietsroutes in Kroatië die geschikt zijn voor beginners. Het land heeft een diversiteit aan fietspaden en -routes, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Er zijn vlakke en gemakkelijke routes langs de kustlijn, door schilderachtige dorpjes en in landelijke gebieden die ideaal zijn voor beginnende fietsers. Daarnaast zijn er ook routes met een lichte tot gemiddelde moeilijkheidsgraad, bijvoorbeeld in heuvelachtige gebieden zoals Istrië. Het is altijd verstandig om de specifieke details en moeilijkheidsgraden van de fietsroutes te raadplegen voordat je op pad gaat, zodat je een route kunt kiezen die past bij jouw fietservaring en conditie. Bovendien kun je ter plaatse informatie krijgen bij lokale toeristeninformatiepunten of fietsverhuurbedrijven om de meest geschikte routes voor beginners te vinden.

Boek jouw fietsvakantie op onze website

Wil je graag meer informatie over onze fietsvakanties in Kroatië of heb je speciale wensen? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.

053 - 430 3435
Chat met ons