Wandelen in Ierland

Naast het feit dat Ierland bij uitstek geschikt is voor de meest prachtige wandelreizen, heeft het land een bijzondere cultuur die terug te vinden is op allerlei manieren. Wist u bijvoorbeeld dat Halloween is ontstaan in Ierland? En dat de Ierse taal een van de oudste talen is ter wereld die nog gesproken wordt? Nog een leuk weetje: Ierland's hoofdstad Dublin werd gesticht door de Vikingen; door plunderende Noormannen om precies te zijn! Tegenwoordig is daar nog weinig van te merken en is Dublin een bruisend centrum met leuke winkels en heerlijke pubs. Wat betreft de natuur van Ierland: deze wordt wereldwijd geroemd. Wie kent niet de glooiende heuvels van het binnenland, de gezellige stadjes en de indrukwekkende kustlijnen? Wandelen in Ierland hoort beslist op het lijstje met droombestemmingen van elk fervent wandelaar!

Wandelreizen Ierland: ontdek de Ring of Kerrywandelen in ierland

Een van de meest indrukwekkende gebieden vindt u aan de zuidwestkust van Ierland: Iveragh. Dit schiereiland is een van de mooiste die Ierland rijk is. De bekendste wandelroute is hier de Ring of Kerry die van oorsprong 179 km telt en rondom het schiereiland loopt. Het mooie aan dit landschap is dat het nauwelijks is veranderd sinds de eerste bewoners zich hier vestigden; u ontdekt dus echt de ongerepte natuur van dit prachtige gebied. De Ring Of Kerry leidt ook langs het prachtige nationale park Killarney waar u indrukwekkende bergen (Mangerton, Torc en de Purple Mountains), bossen en meren. Onvergetelijk aan een wandeltocht bij Iveragh is natuurlijke de imposante kustlijn die omschreven kan worden als grillig en adembenemend tegelijk.

Wandelen in Ierland met Eigen-Wijze Reizen

U zult zich afvragen waarom wandelreizen naar Ierland met Eigen-Wijze Reizen nou zo bijzonder zijn. Dat vertellen we u graag! Eigen-Wijze Reizen biedt individuele wandelreizen die alle ruimte laten voor eigen inbreng. U bepaalt wanneer uw wandeling begint, welk gezelschap meegaat (alleen op pad kan ook!), waar u even stopt voor een bezienswaardigheid en waar u eet en drinkt. Eigen-Wijze Reizen is er om u te ontzorgen. We regelen uw overnachtingen, de route en zorgen ervoor dat uw bagage wordt vervoerd naar de volgende plek van overnachting. Een individuele reis mét alle gemakken dus!

Wandeltochten Ierland

Selectie van 1 vakantie

Ring of Kerry - Ierland - Westkust

Wandelvakantie    8 of 11 dagen    trektocht

Momenteel niet boekbaar
Ring of Kerry — Ierland
GPS Aanrader
  • Guesthouses met bagagevervoer
  • Caherciveen, Derrymore, Waterville, Caherdaniel, Sneem, Kenmare, Killarney, Black Valley, Glencar, Glenbeigh
  • Ruig wandelen in Ierland: de Kerry Way
  • Steile klifkusten
  • Dingle Bay en Kenmare Bay
  • Dagafstand 12-23 km
Prijs op aanvraag
Nazomer korting
De Kerry way is prachtig om te lopen!

anoniem

/ 8

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt