Reizen vanaf nu

Wandelvakantie Pieterpad

trektocht in Nederland

Wandelen van Pieterburen naar Maastricht

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk 
 • 6, 7 of 28 dagen
 • Ook eigen keuze traject of zonder bagagevervoer mogelijk!
Watertanden korting
vanaf € 410,-
Prijzen en data
Herfst GPS Benelux

Na vorig jaar een wandelreis in Limburg te hebben gedaan nu een gedeelte van Pieterpad gelopen(Vorden naar Afferden). Hele mooie gevarieerde routes,afstanden van max. 25 km. Prima te doen. Koffers van... Lees review

Gauke van der Bijl

» Lees meer reviews

Wandelvakantie Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste wandelroute van Nederland, meer dan één miljoen wandelaars gingen u al voor. Al wandelend doorkruist u oude cultuurlandschappen, uitgestrekte bossen, beekdalen en heidevelden met vogelrijke vennen en interessante steden. Wij vervoeren uw bagage. De hotels liggen niet altijd direct aan het Pieterpad, daarom bewandelt u tijdens deze wandelvakantie af en toe Eigen-Wijze zijpaden. U kunt het Pieterpad bij ons in zes gedeelten lopen, maar natuurlijk ook in trajecten van enkele dagen. ​Wij kunnen ieder traject voor u individueel op maat maken. Begin- en eindpunt van de trajecten zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. Taxiprijs op aanvraag.

 

Lees het artikel 'Voor het eerst op fiets- of wandelvakantie?' in ons online-magazine:
Tips voor beginners

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Pieterpad

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over het Pieterpad:

Het Pieterpad is de bekendste wandelroute van Nederland en start in Pieterburen (Groningen) en eindigt in Sint-Pietersberg (Limburg).

Bij Eigen-Wijze Reizen loopt u het hele Pieterpad in 28 dagen. Ook kunt u een deel van het Pieterpad lopen in onder andere 4, 6, 7 of 28 dagen. Wilt u liever zelf bepalen hoe lang u het Pieterpad loopt? Neem dan contact met ons zodat we samen uw gewenste wandelvakantie kunnen samenstellen.

Het Pieterpad is onderverdeeld in 26 etappes. Bij Eigen-Wijze Reizen bieden we u het Pieterpad in 6 etappes aan. De etappes zijn behapbaar, afwisselend en enorm interessant. Niets voor niets is het Pieterpad populair onder wandelliefhebbers.

De totale lengte van het Pieterpad is 501 kilometer.

Met de wandelvakantie Pieterpad loopt u de hele of een deel van het Pieterpad inclusief hotel en bagagevervoer. Alles is voor u geregeld. Van routebeschrijvingen tot aan overnachtingen en zelfs GPS-mogelijkheden. Wilt u ontspannen op vakantie? Kies dan voor de volledig verzorgde wandelvakantie Pieterpad van Eigen-Wijze Reizen.

Reviews wandelvakantie - Pieterpad

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Na vorig jaar een wandelreis in Limburg te hebben gedaan nu een gedeelte van Pieterpad gelopen(Vorden naar Afferden). Hele mooie gevarieerde routes,afstanden van max. 25 km. Prima te doen. Koffers van hotel naar hotel goed geregeld. Ontbijten heerlijk in desbetreffende hotels. Evt. dineren in de hotels en anders in de buurt. Vriendelijke mensen overal. Wandelliefhebbers zouden wij dit zeker aanraden. Wij zien nu al uit naar het opnieuw iets boeken bij eigenwijze reizen!

2022 - Gauke van der Bijl

Goed en snel geholpen, ook nadat ik onverwachts moest afzeggen. Heel tevreden.

2022 - Anoniem

Zeer goed geregeld!

2022 - Anoniem

Graag hadden we hier geschreven dat de reis ronduit uitstekend was georganiseerd. Dat was ze namelijk ook, tot het moment op de laatste dag dat we onderweg naar het hotel van die nacht het bericht kregen dat er voor ons geen avondmaaltijd zou zijn. Op maandag en dinsdag serveert het hotel geen diners. We waarderen de organisatie om die reden met een 'uitstekend met aantekening'. Eigen-Wijze Reizen is ons overigens voor dit ongemak - de eerste eetgelegenheid lag op een afstand van ruim twee kilometer wandelen - zeer ruimhartig tegemoet gekomen. Voorbeeldig.

2022 - Anoniem

Erg leuk dat ook op korte termijn het Pieterpad te boeken was met persoonlijke service!

2022 - Anoniem

Met Eigen-Wijze reizen op vakantie is iedere keer weer een feestje. We zijn nu al een aantal keer via Eigen-Wijze reizen opstap geweest en het was iedere keer naar tevredenheid. Prima accommodaties en leuke/mooie wandelingen.

2022 - Diana van Erkel

Wij hebben een zeer aangename reis gehad. De informatie was correct. Met mooie tot zeer mooie wandelingen. De paden waren gemakkelijk te traceren en met de app Komoot werkt alles prima. De wandelingen mochten voor ons wat langer zijn, maar we snappen dat het gemiddelde voor iedereen geschikt dient te zijn. De overnachtingen waren prima tot zeer goed. Enkel Hotel Hardenerg viel echt uit de toon (in groot contrast met de andere hotels/overnachtingen). Wij kozen voor half-pension, wat erg meeviel. Hotel De Zon is een perfecte afsluiter (het diner daar is overheerlijk) en een frisse duik in de Vecht of de Regge (iets verderop) is niet te versmaden.

2022 - Hugo Puttaert

Uitstekende organisatie. Goede hotels en B&Bs

2022 - Anoniem

Pieter Pad 3 Ommen naar Vorden. Juni 2022. We hebben mooi wandelweer gehad. Mooie paden en fijn gewandeld. Goede hotels met heerlijk ontbijt en avondeten een aanrader
Groetjes Tony en Carla

2022 - Tony Sharp en Carla Pieterson

Van Afferden naar Roermond 15-9-2021. Voor de derde keer Pieterpad gelopen. Goed verzorgd fijne hotels en een overnachting in een chalet met uitzicht over de Maas. Pluspunt koffers altijd optijd bij de overnachting waar je verbleef. Echt een aanrader voor de wandelaar.

2021 - Tony Sharp en Carla Pieterson

Heerlijk het eerste (of laatste) stuk van het Pieterpad gelopen. Alles prima geregeld met prima hotels.

2021 - Diana

"Afferden naar Roermond.(Pieterpad) 20-9-2021
Prima verzorgd met goede hotels. Duidelijk aanwijzingen door Eigen Wijze om op het Pieterpad te komen vanuit een Hotel waar je die nacht hebt doorgebracht "

2021 - A. Sharp en C. Pieterson

"Afferden naar Roermond.(Pieterpad) 20-9-2021. Prima verzorgd met goede hotels. Duidelijk aanwijzingen door Eigen Wijze om op het Pieterpad te komen vanuit een Hotel waar je die nacht hebt doorgebracht. "

2021 - A. Sharp en C. Pieterson

wij vonden het een leuke en verrassende tocht

2021 - E. Brusse

Al 2 keer eerder een traject van het Pieterpad gelopen, maar dit jaar voor het eerst een Pieterpad tocht via Eigen-Wijze Reizen geboekt. Dit is ons goed bevallen. Overnachtingen in goede hotels met goede routebeschrijvingen-en kaartjes er naar toe (hebben wij wel eens anders meegemaakt!). Kortom alles keurig geregeld. De volgende Pieterpad tocht weer!

2021 - M. Minderhoud

God georganiseerd. Leuke onderkomens, prachtige route.

2021 - Ria Heskes

Deze route heb ik niet gewandeld, maar gefietst.
Ik overnachtte in Pieterburen, Anderen, Ommen, Vorden, Afferden (L), Roermond en Maastricht.
De accommodaties (halfpension) waren alle goed, het diner in de Herberg van Anderen was écht geweldig!
Ook het bagagevervoer was prima geregeld. Top!

2021 - Jeroen Bol

Weer een heel mooi deel van het Pieterpad gelopen. Volledig ontzorgt door Eigenwijze Reizen zodat ik volledig kon focussen op wandelen en genieten. Hele leuke overnachtingsplaatsen en de documentatie en GPS routes waren uitgebreid en heel helpend. Ook het bagagevervoer was perfect geregeld.

2021 - Nel Houtenbos

Goed te doen en duidelijk te volgen.

2021 - Anoniem

Fantastisch en enorm afwisselende route. Wij hebben van Ommen naar Vorden gewandeld. De hotels waren een geweldig rustpunt en echt luxe met fantastisch eten. Wij hebben 4 dagen achtereen gewandeld, maar zullen dat volgende keer opsplitsen in 2 dagen wandelen, 1 dag rust en dan weer 2 dagen wandelen.

2021 - Margriet

De reis was perfect geregeld, de bagage stond klaar als wij in het hotel aankwamen.

2021 - Anoniem

Prachtige wandelroute het Pieterpad en ondanks dat je hoort dat iedereen het Pieterpad loopt kom je bijna nooit iemand tegen en de accommodaties zijn geweldig.

2021 - Anoniem

Het Pieterpad in één keer: GEWELDIG. Alles goed geregeld: prachtige route, bagagevervoer, hotel en eventueel diner. Hoe all-inclusieve wil je het hebben!

2021 - Anoniem

Alles was perfect geregeld! Koffer werd vervoerd en er waren nette hotels/b&b’s gereserveerd. Ook de gps en de beschrijvingen waren prima geregeld!

2021 - Johan en Anneke

Voorde tweede keer meerdaagse tocht gelopen van het Pieterpad
Georganiseerd door eigenwijze reizen
Wederom goed geregeld goede service
Onze compliment voor het regelen
Koffer vervoer prima geregeld
De accomodaties waren mooi en goed verzorgd
Ondanks Corona

2021 - Jacqueline schepers

Het was een geweldige goed georganiseerde tocht
Perfecte service van koffers
Hotels waren allemaal naar onze verwachting
Kortom prima georganiseerd door eigenwijze reizen
Ook de mail service en het telefonisch contact was goed en duidelijk

2020 - Jacqueline schepers

Gelopen van Ommen naar Vorden. Prachtige tocht. Goede beschrijving. Door de coronacrisis waren de restaurantjes dicht. Er waren door privé personen rustpunten gecreëerd waar je tegen een kleine vergoeding iets kon drinken.
Hoewel het weer niet echt mee zat, heb ik genoten.

2020 - Edith van der Ham - van der Kooij

We (vader en dochter) hebben enorm genoten van de wandeltocht. Deze voldeed aan alle verwachtingen! Prachtige natuur en omgeving, goede hotels en heerlijke diners! Wij hebben besloten om dit vaker te doen.

2020 - anoniem

Prachtige eerste 4 etappes van het Pieterpad gelopen, mede door het mooie weer. Overnachtingen waren comfortabel en afwisselend. Eten was goed al kreeg je als half-pensionner in sommige gevallen een beperkte menukaart. Ik verheug mij in ieder geval op de volgende 4 etappes.

2020 - Bart Derks

Geweldige mooie tocht,zeker 'n aanrader,mits goed ter been

2020 - anoniem

ik vond het een heerlijke ontspannen vakantie. Goed georganiseerd en vriendelijke mensen onderweg. Prima om alleen te doen zo.

2020 - R. M. Oosterbeek

Prachtige ervaring om het gehele Pieterpad in een keer te lopen. Door de accurate beschrijvingen in het boekje, aangevuld met die van Eigen Wijze Reizen, nergens verkeerd gelopen.

2020 - anoniem

De laatste etappes van het Pieterpad waren werkelijk een hoogtepunt.

2020 - anoniem

Heerlijk Pieterpad gelopen In de herfstvakantie: nog nooit zoveel paddenstoelen gezien! Wat een geweldige route en fijne accomodaties. Bij elk hotel stonden onze koffertjes weer op ons te wachten. Geweldig georganiseerd!

2020 - Thea Brüggen

super tevreden over de prachtige wandelingen en de hollandse gastvrijheid

2020 - anoniem

Fijne wandeltocht en wat is Nederland mooi!

2020 - anoniem

Wij hadden gekozen voor een 4 daagse wandelvakantie Pieterpad. dat betekent dat je 2 etappes loopt en 3 overnachtingen hebt. Als beginner was 2 dagen lopen voor mij ook voldoende. Vanuit de organisatie was alles prima geregeld, duidelijke omschrijvingen en prettige en mooie hotels en fijn dat we geen omkijken hadden naar de bagage, 'S morgens afgeven bij de receptie en 's avonds in het volgende hotel weer ophalen. Ideaal

2020

Weer een paar etappes gewandeld van het Pieterpad, deze keer van Anderen naar Coevorden. Vooral in Anderen 2x heel erg lekker gedineerd. Zeker een aanrader. Mooie wandelingen en mooie/leuke verblijven. Heel fijn dat de bagage na gebracht kan worden. We maken in de toekomst zeker weer gebruik van de diensten van Eigenwijze Reizen!

2020 - Franka

Pieterpad 4 Vorden naar Afferden 11-9-2020.

We hebben uitstekend weer gehad. Mooie omgeving met prachtige wandelpaden in het bos en omgeving. Goed verzorgd en gastvrij. Alles goed geregeld bij Eigenwijze reizen. Het is nog steeds leuk met het Pieterpad boekje in de hand. Tot de volgende etappe.

2020 - Tony Sharp en Carla Pieterson

"Ervaring met lopen eerste deel Pieterpad smaakte naar meer.
We hebben genoten van wandelingen, rust en mooie omgeving.
Overnachtingen in B&B dan wel hotel waren prima inclusief ontbijt en bijgeboekt avondeten. Jammer dat er nogal wat mis ging bij reisorganisatie (o.a. twee keer fout gegaan bij plek waar moest worden gedineerd). GPS tracks werkten perfect en zorgden voor zorgeloos wandelplezier. "

2019 - anoniem

het pieterpad van vorden naar afferden : schitterende wandelingen door soms oneindige bossen en natuurgebieden, veel "wildlife" gespot. uitstekende hotels. zeer tevreden. we zullen zeker nog andere stukken van het pieterpad bewandelen in de toekomst.

2019 - anoniem

Goed georganiseerde reis, goede omschrijvingen en duidelijke kaarten, echt genoten van deze vakantie!

2019 - Anoniem

Terug een aangename reis, verzorgde documentatie, afwisseling van overnachtingen. Al wat je moet doen is wandelen, eten, genieten en slapen. Zonder rompslomp, planning of risico's nemen. Gewoon een aanrader.

2019 - Anoniem

Wij liepen het Pieterpad van Ommen tot Vorden. Vier etappes. Omdat onze hond meeliep, hadden wij meer bagage, welke wij van hotel naar hotel konden laten vervoeren. Verblijf en maaltijden waren prima.
GPS-tracks gebruikten wij van een andere bron.
De Pieterpadgids was een prima hulpmiddel.

2019 - Anoniem

Een prachtig stukje Nederland. Mooie wandelingen aan de hand van het boekje en beschrijvingen plus gps-tracks. Goed georganiseerd. Fijn dat de bagage werd doorgestuurd naar het volgend hotel.

2019

Weer heerlijk stuk van Pieterpad gewandeld. Met de GPS routes van Eigen Wijze Reizen is het heel ontspannen lopen. Verder waren de hotels weer super en het bagagevervoer ging weer vlekkeloos.

2019 - Nel Houtenbos

Uitstekend georganiseerd. Lekker zonder zorgen wandelen. In een aantal gevallen hele leuke hotels/overnachtingen met kleinschalige en persoonlijke benadering. Heerlijk!

2019 - Nel Houtenbos

Bij het reisbescheiden hoorde het pieterpadboekje. Deze was heel fijn en gedetailleerd. Verder was de reis een heerlijke ervaring. Sterker wij zijn daarna nog een weekje naar Kreta geweest maar deze wandelvakantie is ons veel beter bevallen. Gaan hem zeker afmaken in de komende jaren.

2019 - Ellen Hanswijk

Goed georganiseerd. Leuke onderkomens, prachtige route.

2018 - Ria Heskes

Mooie omgeving met fijne wandelpaden. Goed verzorgd, ontbijt en avondeten. Aanrader voor mensen die van natuur en wandelen houden. Alles prima geregeld.

2018 - A Sharp en C Pieterson

Prachtige wandelingen, goede hotels. Goed georganiseerd!

2018 - Anoniem

Ruime variatie in reizen, flexibel ingespeeld op mijn vraag naar een afwijkend traject t.o.v. de 'vaste' Pieterpad etappes, goede reisdocumentatie (inclusief laatste editie boek Pieterpad!!)

2018 - Cor Snijders

Het enige wat je hoeft te doen is wandelen naar het volgende hotel. Al het andere is voor je geregeld. Lekker relaxed!

2017 - Eelke van der Bij

Mooie wandelingen, houd er wel rekening mee dat van Tegelen naar Roermond echt ver is.

2017 - S. Reefman

Heel mooie wandeltocht doorheen prachtige natuur.
Uitstekende hotels en restaurants.
Zeer hartelijk onthaal en vriendelijke bediening

2017 - Marc van Roey

Prachtige routes van Ommen naar Vorden en weer heel goede hotels uitgezocht door jullie! Fijn dat jullie ook de vakantie op maat kunnen samenstellen!

2017 - Anoniem

Ik vond de reis zeer goed georganiseerd. Fijne en duidelijke informatie vooraf en aan alles was gedacht. Ook als de route naar het hotel afweek van het Pieterpad, zat er elke dag een beschrijving en/of kaartje bij zodat je makkelijk het hotel kon vinden,.

2017 - Marlies Peters

Pieterpad 1: Als u houd van luxe wandeltochten dan is deze wandelweek aan te bevelen

2016 - Mirjam Marquart

Reisinformatie Pieterpad

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 01 januari t/m 31 december
 • Aankomstdag:
  Pieterpad 1 t/m 6: zie prijzen en data
  Pieterpad 2: geen aankomst op maan-, donder- en vrijdag
  28-daagse: op aanvraag
 • Toeslag eenpersoonskamer
  Pieterpad 1: € 195,- ; Pieterpad 2: € 285,-
  Pieterpad 3: € 215,-; Pieterpad 4: € 155,-
  Pieterpad 5: € 195,-; Pieterpad 6: € 195,-

  28-daagse: € 845,-
 • Toeslag halfpension:
  Pieterpad 1: € 205,- p.p.; Pieterpad 2: € 285,- p.p.
  Pieterpad 3: € 215,- p.p.; Pieterpad 4: € 145,- p.p.(Millingen en Groesbeek geen HP)
  Pieterpad 5: € 165,- p.p.; Pieterpad 6: geen HP
  28-daagse tocht: € 895,- p.p.
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: € 95,-
  Toeslag extra nacht halfpension: vanaf € 35,- p.p. per nacht 

Inclusief

 • 5, 6 resp. 27 nachten (of flexibel) verblijf op basis van LO of HP
 • Bagagevervoer op de wandeldagen
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Origineel Pieterpadboekje
 • Taxitransfer Schoonloo-Westerbork vice versa (Pieterpad 2)

Exclusief

 • Terugtransfer per trein/bus

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties vermeld waar u tijdens uw vakantie overnacht. Mocht een van deze accommodaties niet beschikbaar zijn, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Traject 1:

 • Hotel Waddengenot, Pieterburen
 • Hotel Marenland Winsum, Winsum
 • Martini Hotel, Groningen
 • Brinkhotel, Zuidlaren
 • De 4 Seizoenen Drenthe, Anderen

Traject 2:

 • De 4 Seizoenen Drenthe, Anderen
 • Abdij de Westerburcht, Westerbork
 • B&B De Bosbraam, Sleen
 • Hotel Talens, Coevorden
 • Hotel Hardenberg, Hardenberg
 • Hotel de Zon, Ommen

Traject 3:

 • Hotel de Zon, Ommen
 • Hotel de Uitkijk, Hellendoorn
 • Hotel Hoog Holten, Holten
 • Hotel Hof van Gelre, Lochem
 • Hotel Gravin van Vorden, Vorden

Traject 4:

 • Hotel Gravin van Vorden, Vorden
 • De Kruisberg, Doetinchem
 • Hotel-Restaurant Ruimzicht, Zeddam
 • B&B De Hamsche Kuul, MIllingen
 • Hotel de Zeven Heuvelen, Groesbeek
 • Auberge de Papenberg, Afferden

Traject 5:

 • Auberge de Papenberg, Afferden
 • Vakantie Meerlo, Meerlo
 • Hotel In De Witte Dame, Grubbenvorst
 • Chateau Holtmühle, Tegelen
 • Hotel Roermond, Roermond

Traject 6:

 • Hotel Roermond, Roermond
 • Hof van Herstal, Echt
 • Hotel de Prins, SIttard
 • Hampshire Hotel Voncken, Valkenburg
 • Hotel de la Bourse, Maastricht

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel
 • U dineert soms in een nabijgelegen restaurant
 • Pieterpad 4: In de winter tot eind april geen bootverbinding van Millingen naar Pannede; alternatief vervoer toeslag € 40,-. Geen HP in Millingen en Groesbeek
 • Pieterpad 4: Rond de Vierdaagse van Nijmegen (half juli) geen overnachting mogelijk in Millingen en Groesbeek
 • Pieterpad 5: Geen HP in Roermond
 • Tijdens traject 6 is geen halfpension mogelijk. 1 overnachting met toilet/douche op de gang
 • Hond: uw hond kan mee op traject 3 en soms op andere trajecten. Dit is altijd op aanvraag, evenals de kosten hiervoor
 • Uw bagage kan teruggebracht worden naar het beginhotel: op aanvraag. Dit is geen personenvervoer, u reist zelf op eigen gelegenheid terug.
Boek nu

Prijzen en data - Pieterpad

Wandelroutes Pieterpad

Pieterpad flexibel of 28-daagse tocht

Lijkt het u leuk om maar een klein deel van het mooie Pieterpad te bewandelen of een traject naar keuze? U kunt zelf bepalen welk deel van het Pieterpad u graag wilt doen. Met of zonder bagagevervoer. Bel (053-4303435) of mail (boekingen@eigenwijzereizen.nl) voor meer informatie! 

U kunt er ook voor kiezen om het hele Pieterpad in 28 dagen te bewandelen.  Van het mooie natuurlijke Groningen met haar bloemrijke weilanden helemaal naar het bruisende stadshart van Maastricht. Wandelend door de uitgestrekte bossen, over heidevelden, door beekdalen, over zandverstuivingen en langs rivieren zoals de Maas ervaart u het veelzijdige landschap van Nederland. 

Pieterpad 1 Van Pieterburen naar Anderen

Pieterpad 1 Van Pieterburen naar Anderen

Dag 1 Aankomst in Pieterburen


Dag 2 Van Pieterburen naar Winsum 12 km

U wandelt vanuit Pieterburen door het wierdenlandschap en langs maren, oude getijdegeulen van de Waddenzee naar Winsum.

Dag 3 Van Winsum naar Groningen 19 km

Door de Ommelander polders komt u in de oude Hanzestad Groningen.

Dag 4 Van Groningen naar Zuidlaren 22 km

De stad Groningen vormt de overgang naar weer een heel ander soort landschap: het zand- en kleiplateau van de Drentse Hondsrug, met rustieke esdorpen, bossen, beken, hunebedden en heidevelden. U overnacht in het brinkdorp Zuidlaren.

Dag 5 Van Zuidlaren naar Anderen 18 km

De wandelroute u van Zuidlaren door de bloemrijke weilanden in het unieke stroomdal van de Drentse Aa. Via het oude stuifzandgebied van de Gasterse Duinen en langs de vele grafheuvels in het Balloërveld eindigt dit eerste traject in Rolde.

Dag 6 Vertrek

Na uw overnachting en ontbijt in Anderen eindigt uw wandelvakantie.

 

 

Pieterpad 2 Van Anderen naar Ommen

Pieterpad 2 Van Anderen naar Ommen

Dag 1 Aankomst in Anderen


Dag 2 Van Anderen naar Schoonloo 19 km, taxi naar Westerbork

Vanuit Rolde voert de wandelroute u door de uitgestrekte bossen van Boswachterij Gieten en het Drouwenerveld naar  Schoonloo. Per taxi gaat u naar Westerbork voor uw overnachting.

Dag 3 Taxi naar Schoonloo, van Schoonloo naar Sleen 24 km 

De volgende dag doorkruist u het Ellertsveld en passeert u middenin de bossen de bijzondere biotoop voor zeldzame flora en fauna, 'De Tweelingen en Meeuwenplassen'.

Dag 4 Van Sleen naar Coevorden 21 km

Na de overnachting in Sleen vormen de recreatieplas 'Ermerzand', het beschermde dorpsgezicht van Den Hool en de fraaie oude boerderijen van Dalerveen leuke pauzeplekken op weg naar Coevorden.

Dag 5 Van Coevorden naar Hardenberg 24 km

De volgende provincie, Overijssel, verrast u nabij Gramsbergen met een nieuw stroomdallandschap. U overnacht in het aangenaam aan de Vecht gelegen stadje Hardenberg.

Dag 6 Van Hardenberg naar Ommen 19 km

Anders van karakter, maar ook weer fraai aan variatie is de vallei van de Vecht die u volgt tot in het Hanzestadje Ommen. 

Dag 7 Vertrek

Na overnachting en ontbijt in Ommen eindigt de wandeltocht.

 

 

Pieterpad 3 Van Ommen naar VordenPieterpad 3 Van Ommen naar Vorden

Dag 1 Aankomst in Ommen


Dag 2 Van Ommen naar Hellendoorn 21 km

U maakt een wandeltocht door het in de laatste ijstijd ontstane stuwwallencomplex. Behalve met uitgestrekte bossen is het ook bedekt met prachtige heidevelden, waar vaak nog de grillige jeneverbesstruiken groeien en de zeldzame korhoender het enige broedgebied van Nederland heeft. U verlaat het toeristische Ommen en na het oversteken van het riviertje de Regge geniet u van het ene na het andere fabuleuze vergezicht. Langs de mooie lichtglooiende Hellendoornse Es arriveert u bij uw hotel in Hellendoorn.

Dag 3 Van Hellendoorn naar Holten 14 km

De volgende dag wandelt u via een afwisselende wandelroute verder door het Nationale Park de Sallandse Heuvelrug naar Holten.

Dag 4 Van Holten naar Lochem 22 km

Via de vallei van de Schipbeek en de bossen van landgoed Verwolde komt u in Lochem.

Dag 5 Van Lochem naar Vorden 13 km

Na het Berkeldal en via enkele kasteellandgoederen eindigt dit traject in Vorden. 

Dag 6 Vertrek

Na overnachting en ontbijt in Vorden vertrekt u weer.

 

 

Pieterpad 4 Van Vorden naar AfferdenPieterpad 4 Van Vorden naar Afferden

Dag 1 Aankomst in Vorden


Dag 2 Van Vorden naar Doetinchem 23 km

Vanuit Vorden wandelt u over fraaie landgoederen en door de bossen van het voormalig stuifzandgebied 't Zand naar Doetinchem.

Dag 3 Van Doetinchem naar Zeddam 21 km

De volgende dag vervolgt u uw weg over het prachtige landgoed Slangenburg en steekt u de Oude IJssel over. U betreedt nu het rivierenlandschap. U overnacht in Zeddam.

Dag 4 Van Zeddam naar Millingen 24 km

Na een overnachting in Zeddam verkent u de heuvels van het Montferland en steekt u met het voetveer de Rijn over naar Millingen.

Dag 5 Van Millingen naar Groesbeek 20 km

Grensoverschijdend zijn de wandelroutes naar Groesbeek.

Dag 6 Van Groesbeek naar Afferden 26 km

Een prachtige route door bossen, heidevelden en vennen van het karakteristieke Maasduinen­landschap voert u naar uw hotel in Afferden.

Dag 7 Vertrek

Na overnachting en ontbijt eindigt uw wandltocht.

 

 

Pieterpad 5 Van Afferden naar RoermondPieterpad 5 Van Afferden naar Roermond

Dag 1 Aankomst in Afferden


Dag 2 Van Afferden naar Blitterswijck 25 km

Met de Maas als leidraad ontdekt u een waaier aan afwisselende landschappen. Op de westoever ziet u nog door heggen omhaagde weilanden. De wandelroute voert u via het landgoed Geysteren naar Blitterswijck.

Dag 3 Van Blitterswijck naar Grubbenvorst 20 km

Na de bossen, heide en zandverstuivingen volgt u de grillige paden langs oude Maastrangen.

Dag 4 Van Grubbenvorst naar Tegelen 18 km

U wandelt langs oude Maasstrangen naar Tegelen.

Dag 5 Van Tegelen naar Roermond 19 of 30 km

Via de beboste terrassen van de Maas loopt u naar Roermond, om vlak voor deze oude bisschopsstad de meanders van het zijriviertje de Swalm te volgen. U kunt de route inkorten (19 km) door in Swalmen op de trein te stappen.

Dag 6 Vertrek

Na het ontbijt zit uw wandelvakantie erop.

 

 

Pieterpad 6 Van Roermond naar MaastrichtPieterpad 6 Van Roermond naar Maastricht

Dag 1 Aankomst in Roermond


Dag 2 Van Roermond naar Echt 25 km

Vanuit Roermond voert uw wandelroute u van de Maas af naar het bijzondere kerkdorp St.Odiliënberg en naar Echt.

Dag 3 Van Echt naar Sittard 17 km 

Door de smalle taille van Limburg bereikt u het middeleeuwse stadscentrum van Sittard.

Dag 4 Van Sittard naar Valkenburg  25 km

U loopt door het Geleenbeekdal en over het Zuid-Limburgs plateau naar Valkenburg in het Geuldal.

Dag 5 van Valkenburg naar Maastricht 13 km, evt. 8 of 10 km rondwandeling

Langs de grotten van de Bemelerberg daalt u af naar de Maasvallei. Vanuit het bruisende stadshart van Maastricht kunt u een leuke wandeltocht maken naar het dorpje St.Pieter om te beginnen aan de laatste klim. Onderweg naar het eindpunt van het Pieterpad passeert u de prachtige panorama- en pauzeplekken Slavante en kasteelruïne Lichtenberg.

Dag 6 Vertrek

Na het ontbijt eindigt uw Pieterpad-wandeltocht.

 

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Watertanden korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Marcourt-en-Ardenne - België - Ardennen

Wandelvakantie    3, 4 of 5 dagen    standplaats

Hondje Kroontje Herfst Vegetarisch GPS FVW Tocht Culinair Benelux
 • Auberge La Grande Cure
 • Marcourt-en-Ardenne, Hotton, La Roche
 • Genieten in de Ardennen
 • Ourthe-vallei
 • Grotten van duizend en één nacht
 • Dagafstand 8-14 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 195,-

Lhee wandelen - Nederland - Drenthe

Wandelvakantie    5 dagen    standplaats

Hondje GPS Herfst Benelux
 • Landhotel De Borken
 • Wandelen in Drenthe door en rond Nationaal Park Dwingelderveld
 • Uitgestrekte bossen en heidevelden
 • Eindeloze horizon en stilte
 • Dwingeloo met de 'fraaiste brink van Drenthe'
 • Dagafstand 8-20 km
   
vanaf 245,-

Twentepad - Nederland - Twente

Wandelvakantie    6 dagen    trektocht

GPS Benelux Herfst
 • Hotels met bagagevervoer
 • Almelo, Tubbergen, Ootmarsum, Oldenzaal, Hertme
 • Het oude, golvende boerenland
 • Het Springendal en de Dinkel
 • Watermolens en grafheuvels
 • Dagafstand 12-23 km

 

vanaf 480,-

Het Krijtlandpad - Nederland - Limburg

Wandelvakantie    6 dagen    trektocht

GPS Benelux Herfst
 • Hotels met bagagevervoer
 • Maastricht, Noorbeek, Epen, Vijlen, Valkenburg
 • Heerlijk wandelen in het Limburgse heuvellandschap
 • Glooiende heuvels met weiden en houtwallen
 • Drielandenpunt op de Vaalserberg
 • Dagafstand 13-21 km
vanaf 480,-

Het Romeinse Limespad - Nederland - Betuwe

Wandelvakantie    7 dagen    trektocht

GPS Benelux Herfst
 • Hotels met bagagevervoer
 • Rhenen, Heelsum, Arnhem, Elst, Nijmegen, Berg en Dal
 • Rivieren
 • Stuwwallen en uiterwaarden
 • Het Romeinse Rijk
 • Dagafstand 15-18 km
vanaf 655,-

Vlieland en Terschelling - Nederland - Waddeneilanden

Wandelvakantie    6 dagen    trektocht

GPS Benelux Hondje
 • Hotels 
 • Harlingen, Vlieland en Terschelling
 • Duinvalleien en kwelders
 • Rust en ruimte
 • Wad en Noordzeestrand
 • Dagafstand 11-22 km
vanaf 470,-