Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Nieuw

Fietsvakantie Lhee fietsen

standplaats in Nederland - Drenthe

Fietsen in Drenthe door en rond Nationaal Park Dwingelderveld

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 5 dagen
vroegboekkorting
vanaf € 165,-
Prijzen en data
Hondje Herfst GPS Elektrische fiets Benelux

Helaas hebben wij niet veel kunnen fietsen, door het slechte weer.
Het hotel is erg goed voor een Fletcher hotel.
Maar we gaan vast nog een keer terug om te fietsen.

Hilde Rekers

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Lhee fietsen

Tijdens deze fietsvakantie fietst u over veelal verharde fietspaden door uitgestrekte boswachterijen en diverse heidegebieden. Rustige landelijke weggetjes voeren u langs mooie met riet bedekte Saksische boerderijen en door sfeervolle brinkdorpen als Ruinen en Dwingeloo. Nationale Monumenten als het museumdorp Orvelte en het voormalige concentratiekamp Westerbork worden vanzelfsprekend ook aangedaan. En een bezoek aan Drenthe is natuurlijk niet compleet zonder een blik vanaf de top van de hoge VAM-berg.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Lhee fietsen

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Helaas hebben wij niet veel kunnen fietsen, door het slechte weer.
Het hotel is erg goed voor een Fletcher hotel.
Maar we gaan vast nog een keer terug om te fietsen.

05-10-2021 - Hilde Rekers

Reisdetails Lhee fietsen

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 15 april t/m 31 december
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 155,-
 • Toeslag halfpension: € 130,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 55,- p.p.
  Verlenging:  € 12,- p.p. per nacht
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 135,- p.p.
  Verlenging:  € 27,- p.p. per nacht
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 45,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: € 80,- p.p.
  Toeslag halfpension extra nacht: € 33,- p.p.

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Routebeschrijving met kaarten

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Kamers hebben een terras
 • Binnenzwembad met sauna
 • U kunt elke dag een lunchpakket bestellen; ter plaatse regelen en betalen
 • Hond toegestaan: op aanvraag, € 15,- per nacht
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Lhee fietsen

Routekaartje Lhee fietsen

Fietsroutes Lhee fietsen

Landhotel De Borken ligt in Lhee, een klein buurtschap op loopafstand van Het Dwingelderveld, dat in 1991 de status van Nationaal Park gekregen heeft en Dwingeloo, "het groenste dorp van Europa". Een prima uitvalsbasis voor het verkennen van de fietsprovincie bij uitstek, Drenthe.

A - Naar de 'Mont VAMtoux' 33 km

Een korte rondrit die u een indruk geeft van hetgeen u de komende dagen kunt verwachten. Door de Boswachterij Dwingeloo fietst u naar de hoogste berg van Drenthe, de VAM-berg (56 meter). Vanaf het 'observatorium' op de top heeft u een mooi zicht op het uitgestrekte Dwingelderveld. Na de ongerepte veenheide van de Boerenveensche Plassen fietst u naar het dorpje Pesse en vervolgens dwars over de Dwingeloosche Heide naar de imposante Dwingeloo Radiotelescoop en weer terug naar Lhee.

B - Naar Orvelte en Kamp Westerbork 58 km

Een fietstocht langs een aantal Nationale Monumenten: Langs de rand van het Dwingelderveld fietst u naar het Terhorsterzand en het Drentse esdorp Westerbork. Daarna komt u in het beschermde autovrije museumdorp Orvelte. Na het dorp Elp fietst u naar de Boswachterij Hooghalen, waar zich het voormalige concentratiekamp Westerbork en de grootste radiotelescoop van Europa bevinden. Na een eventueel bezoek aan het herinneringscentrum fietst u via Beilen naar Lhee terug.

C - Rondom het Dwingelderveld 38 of 59 km

Over de weidse Dwingeloosche heide fietst u naar Ruinen. Onderweg heeft u kans op een ontmoeting met een schaapsherder en zijn/haar kudde. Op de lange route fietst u naar Havelte en door uitgestrekte natuurgebieden en de bossen van Uffelter-, Holtinger-, Wester- en Oosterzand. De korte variant voert langs de randen van Dwingeloosche Heide naar de Havezate Oldengaerde. Net voor het bekende brinkdorp Dwingeloo komen de korte en lange route samen. U vindt er een fraaie oude kerk en gezellige terrassen om de dag af te ronden.

D - Heidevelden en zandverstuivingen 51 km

Een veelheid aan Drentse (en Friese) landschappen: het Dwingelderveld, de bossen en zandverstuivingen bij Appelscha en de bossen en het opvallende Blauwe Meer bij Hoogersmilde. Onderweg komt u in het pittoreske Diever waar u een bezoek kunt brengen aan het plaatselijke hunebed en het OERmuseum, de schatkamer van Zuid-West Drenthe. 

E – Rondwandeling naar Schaapskooi Achter ’t Zaand 8 km

Een korte (avond)wandeling waarbij u na een ommetje langs de rietgedekte boerderijen van Lhee over een goed gemarkeerde wandelpad naar de imposante Radiotelescoop Dwingeloo loopt. Wandelend langs de rand van de uitgestrekte Dwingeloosche Heide bereikt u de grote schaapskooi van Natuurmonumenten. Over een deel van het “Natuurpad Lheederzand” loopt u terug naar Lhee. 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35