Nieuw

Fietsvakantie Kattegattleden

trektocht in Zweden - Scandinavië

Lang s de kust fietsen van Helsingborg naar Göteborg

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 8 dagen
vanaf € 945,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets

Wij houden van sportief maar ook van gemak. Met het vliegtuig gearriveerd en daarna gestart in Helsingborg op gehuurde elektrische fietsen. Prima materiaal wat ons die zes dagen niet in de steek heeft gelaten. De tochten liepen allemaal dicht aan zee door een gevarieerd landschap. Soms gravelpaden langs stenen kusten dan weer verharde paden - wegen langs zandstranden, akkers , weilanden en zelfs...

P. Hulsbosch

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Kattegattleden

In het zuidwesten van Zweden bieden wij de eerste bewegwijzerde fietsroute van dit land aan: de Kattegattleden. De route loopt van Helsingborg naar Göteborg en is in Nederland uitgeroepen tot fietsroute van het jaar 2018. U slingert langs de kust langs indrukwekkende kliffen, pittoreske haventjes, uitgestrekte stranden en leuke dorpjes. Er is weinig hoogteverschil en… de route is zo goed als autoluw. U overnacht in prima hotels in levendige steden zoals Helsingborg, Halmstad en Göteborg.

» Lees meer
Routekaartje Kattegattleden

Fietsroutes Kattegattleden

Dag 1 Aankomst in Helsingborg

Helsingborg is de hoofdstad van de provincie Skane en één van de oudste steden van Zweden. De stad staat bekend om de vele gezellige restaurants. U kunt door de oudste wandelstraat van Zweden langs de winkels slenteren. Vanaf de middeleeuwse Kärnan-toren heeft u een prachtig uitzicht over de Öresund. De kerk St. Mary is ook een bezoek waard.

Dag 2 Van Helsingborg naar Angelholm 64 km

U verlaat de stad langs het Kattegatt en komt spoedig langs kasteel Sofiero. Dit kasteel met prachtige tuinen is te bezichtigen. Onderweg komt u door Höganäs, een prima plaats om te lunchen. Halverwege steekt u een stukje schiereiland af.

Dag 3 Van Angelholm naar Bastad 62 km, per trein naar Halmstad

Langs het Vejby-strand fietst u noordwaarts. Het knusse havenstadje Torekov is een prima pauzeplaats. Bastad is uw eindpunt van vandaag. Hier neemt u de trein naar Halmstad, een prettige studentenstad.

Dag 4 Van Halmstad naar Falkenberg 59 km

U fietst vanaf Halmstad westelijk naar één van de meest geliefde stranden van de omgeving: Tylösand. Steninge ligt halverwege en in Falkenberg overnacht u aan de rivier Ätran.

Dag 5 Van Falkenberg naar Varberg 42 km

Vandaag fietst u de kortste etappe. Vlak voor Varberg passeert u Apelviken, een razend populair strand onder surfers. Rond het kerkplein In het centrum van Varberg is het gezellig, u vindt er veel winkels.

Dag 6 Van Varberg naar Kungsbacka 75 km

De etappe van vandaag is behoorlijk lang. De zandstranden gaan over in een rotsachtige kustlijn en de eerste eilanden zoals Getterön, Balgö en Vendelsö verschijnen aan de horizon. In Ǻsa vindt u enkele zandstrandjes.

Dag 7 Van Kungsbacka naar Göteborg 69 km

De laatste etappe gaat eerst langs de kust van het schiereiland van Kungsbacka. Dichter bij Göteborg wordt het iets drukker met skaters en fietsers op de paden. In Göteborg komt u onder een gigantische brug door alvorens u het gezellige centrum bereikt. Vanzelfsprekend zijn er voldoende bezienswaardigheden in deze stad.

Dag 8 Verlenging of vertrek

U kunt met een verlenging het levendige Göteborg uitgebreid bekijken. Het centrum van de stad is gezellig en er loopt een zigzag-vormige gracht doorheen. Vooral als u van vis houdt, bent u hier op de juiste plek. Göteborg heeft veel restaurants en café's, de overdekte markt Saluhallen en de Feskekörka vismarkt.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Kattegattleden

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Wij houden van sportief maar ook van gemak. Met het vliegtuig gearriveerd en daarna gestart in Helsingborg op gehuurde elektrische fietsen. Prima materiaal wat ons die zes dagen niet in de steek heeft gelaten. De tochten liepen allemaal dicht aan zee door een gevarieerd landschap. Soms gravelpaden langs stenen kusten dan weer verharde paden - wegen langs zandstranden, akkers , weilanden en zelfs wijngaarden. Ook leuke plekken aan zee voor de lunch. Bij Bästad zaten de hoogste heuvels - voor ons en onze fietsen geen probleem. Alle 300 kilometer waren goed te fietsen. De stukken die we met de trein hebben gedaan gingen ook makkelijk. De Zweedse treinen zijn beter geoutilleerd voor fietsen dan de Hollandse. Dat we mooi weer hadden (20-22 graden met zon )was een extra meevaller. Extra dag in Göteborg was ook geslaagd . Erg leuk met musea, hop on/ hop of boat en bus, mooie garden met weer mooi weer. Tevreden en voldaan weer naar huis met de Cityhopper. Niet dronken geweest want dat is niet te betalen !

02-09-2019 - P. Hulsbosch

Reisdetails Kattegattleden

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 11 mei t/m 8 september
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 285,-
 • Retourvlucht Göteborg: prijsindicatie € 195,- (KLM. excl. bagage)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 155,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 200,- p.p.
  Verlenging: € 35,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 75,- p.p.
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 120,-

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Bagagevervoer

Exclusief

 • Trein Bastad-Halmstad, ca. 141 Kr.
 • Retourvlucht Göteborg: prijsindicatie € 195,- (KLM. excl. bagage)
 • Terugtransfer van Göteborg naar Helsingborg

Bijzonderheden

 • Parkeren: parkeergarage in de buurt van het hotel, ca. € 25,- per dag.
 • U kunt per trein terugreizen van Göteborg naar Helsingborg; reisduur ca. 2 uur, kosten € 25,- tot € 50,- (afhankelijk van het tijdstip)
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Kattegattleden