Fietsvakantie Nederland

De ideale locatie voor een ontspannen fietsreis ligt dichterbij dan u denkt! Nederland kent talrijke inspirerende fietsroutes, die u Nederland op een geheel nieuwe manier laten ontdekken. In alle twaalf provincies bieden we u individuele fietsvakanties die u Nederland laten (her)ontdekken. Daarbij heeft u volop keuze: trektochten en standplaatsvakanties in diverse zwaartes en landschappen, met of zonder hond, elektrische fiets en/of GPS. Uniek aan Eigen-Wijze Reizen is bovendien dat maatwerk (bijna) altijd mogelijk is. 

Fietsvakanties in Nederland keuze uit 27 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Populair in Nederland

Rond de Zuiderzee - Nederland -

Fietsvakantie — 7/8 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Noord-Hollandse Hoogtepunten - Nederland -

Fietsvakantie — 5/7 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Harlingen - Nederland -

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

» Bekijk vakantie

Aardenburg - Nederland - Zeeland

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Hondje GPS Elektrische fiets

Net buiten de stadspoort ligt het onlangs gerenoveerde hotel 's Lands Welvaren. U wordt gastvrij ontvangen. Het hotel is gelegen aan de gedempte kade waar vroeger de schepen aanlegden. Aardenburg ligt bijna in België. Vanuit dit markante stukje Nederland kunt u mooie rondritten maken.

vanaf 350,-
Bekijk vakantie

Amsterdam - Nederland

Fietsvakantie — 4/6 dagen — standplaats

GPS Elektrische fiets Herfst

Er is bijna geen stad ter wereld waar zoveel wordt gefietst als in Amsterdam. De smalle straten en grachten in de 17e eeuwse binnenstad maken de fiets tot het ideale vervoermiddel. Over fietspaden en door parken fiets u zo de stad uit en bevindt u zich in de rustige en waterrijke omgeving met monumentale  plaatsen als Broek in Waterland, Muiden, Oudekerk aan de Amstel en Haarlem.

 

vanaf 270,-
Bekijk vakantie

Bladel - Nederland - Noord-Brabant

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Bladel ligt in een prachtig gebied met uitgestrekte bossen, heidevelden en weidse landerijen, dat tot in België doorloopt. De fietstochten voeren u veelal over fraaie fietspaden door het afwisselende landschap. Behalve door de beekdalen van de Beerze, de Dommel en de Aa fietst u ook langs oude kanalen in de Belgische Kempen.

vanaf 315,-
Bekijk vakantie

De Waddeneilanden - Nederland - Noordzee

Fietsvakantie — 8/10 dagen — trektocht

GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

In het uiterste noorden van Nederland ervaart u volop waarom het unieke landschap op en om de Waddenzee tot Unesco werelderfgoed is verklaard. U fietst op vrijwel alle Waddeneilanden. Tijdens deze fietstocht  ­bezoekt u Terschelling of Vlieland en overnacht u op Ameland en Schiermonnikoog.  Bij de 10-daagse tocht be­zoekt u ook Borkum. 

vanaf 620,-
Bekijk vakantie

Drenthe Culinair - Nederland

Fietsvakantie — 4/6 dagen — trektocht

Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets

Een heerlijke fietstocht door het afwisselende en fietsvriendelijke Drenthe. Over rustige paden en wegen fietst u langs de mooiste natuurterreinen, dorpen en bezienswaardigheden. De prehistorische hunebedden, de eeuwenoude esdorpen en de 19e eeuwse geschiedenis van de koloniën zijn overal zichtbaar aanwezig. 's Avonds ontspant u bij een goed diner. 

vanaf 495,-
Bekijk vakantie

Eibergen fietsen - Nederland - Achterhoek

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Hondje Kroontje Herfst Vegetarisch GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Vijf dagen genieten van het goede leven in dit landelijk gelegen hotel (met een voortreffelijke keuken) vlakbij Eibergen, in de rustige Achterhoek. De natuur is er prachtig: bos, veen en heide, afgewisseld met weilanden en akkers. Ideaal voor een prachtige fietsvakantie! Op vijf fietsroutes verkent u de omgeving en bezoekt u onder andere Haaksbergen, het Buurserzand, Zwillbrock, de Needse Berg, Groenlo en Lievelde.

vanaf 285,-
Bekijk vakantie

Friese steden en meren - Nederland

Fietsvakantie — 7 dagen — trektocht

Herfst GPS Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

Het waterrijke Friesland leent zich niet alleen voor schaats- en zeiltochten, u kunt er ook prachtig fietsen. In het vlakke landschap liggen vele goedgemarkeerde fietspaden. U fietst langs meren, over dijken en door weilanden. Waar dat nodig is brengen voet- en fietsveren u naar de overkant van vaarten en 'brekken'. Tijdens deze fietsvakantie doet u alle elf Friese steden aan en maakt u uitgebreid kennis met het Friese merengebied.

vanaf 445,-
Bekijk vakantie

Gaasterland en Friese meren - Nederland

Fietsvakantie — 4 dagen — trektocht

GPS Elektrische fiets

Op deze korte fietstocht komt u door zeven van de elf steden die horen bij de beroemde Elfstedentocht. Stuk voor stuk prachtige stadjes met een rijke historie. U fietst door het karakteristieke Friese landschap met weidse uitzichten en drukbevaren meren en vaarten. In Gaasterland vindt u lichte glooiingen met loofbossen, houtwallen en zelfs kliffen.

vanaf 295,-
Bekijk vakantie

Giethoorn - Nederland - Overijssel

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Hondje Herfst Vegetarisch GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

Giethoorn is een karakteristiek plaatsje met vele grachtjes en vaarten met bootjestoerisme. Het wordt omgeven door natuurreservaten. Op deze fietsvakantie verblijft u in het authentieke centrum. Uw hotel is verrassend modern en bovendien persoonlijk en comfortabel.  

vanaf 335,-
Bekijk vakantie

Harlingen - Nederland - Friesland

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Hondje GPS Elektrische fiets

De zeehavenstad Harlingen is één van de oudste en mooiste steden van Friesland. Uw aangename standplaatshotel Anna Casparii is prachtig gelegen aan de historische Noorderhaven, die midden in de stad ligt. Met een fraaie binnenstad en een mooi terrasje voor de deur, kunt u ’s avonds heerlijk ontspannen. U verkent de omgeving van Harlingen of u neemt de boot naar Vlieland en Terschelling voor een dagje fietsen en uitwaaien op een Waddeneiland.

vanaf 315,-
Bekijk vakantie

Hollands Waterlandschap - Nederland - Groene Hart

Fietsvakantie — 4/7 dagen — trektocht

Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Deze fietstochten gaan door het waterrijke West-Nederland. Dit cultuurlandschap is ontstaan na eeuwen van veen-afgraving en inpoldering. De natuur van dit gebied wordt tegenwoordig hoog gewaardeerd en is daarom beschermd. Het is er nog heerlijk rustig. Rust en stilte worden afgewisseld met stadjes en dorpen.

vanaf 290,-
Bekijk vakantie

IJsselmeer en Wadden Fietsen en Zeilen - Nederland - IJsselmeer

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Nieuw
GPS Elektrische fiets

Een unieke combinatie: een fietsvakantie waarop u ook per zeilschip reist! Per fiets en op een fraai gerestaureerd zeilschip verkent u het IJsselmeer en de Waddenzee. U fietst door oude havensteden rond de voormalige Zuiderzee en door het uitgestrekte duinlandschap van Texel en Terschelling. Zeilend op de Waddenzee geniet u van de zeehonden of van een diner op het dek met ondergaande zon. U kunt helpen met het hijsen van de zeilen of gewoon heerlijk aan dek genieten.

vanaf 845,-
Bekijk vakantie

Langs de Maas - Nederland - België - Frankrijk

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Vernieuwd
GPS Elektrische fiets

Deze makkelijke fietstrektocht, niet ver van huis, leidt u langs de mooie rivier de Maas door drie landen. De rivier voert u vanuit het zuiden van Nederland dwars door de groene Belgische en Franse Ardennen naar het Franse Sedan. En vanaf dit jaar ook de andere kant op. U fietst grotendeels over gemarkeerde fietspaden, vlak langs de meanderende rivier. Soms hebt u uitzicht op wijngaarden en een glooiend landschap, en soms ziet u hoge en steile hellingen en rotswanden vlak naast u.

vanaf 695,-
Bekijk vakantie

Langs de Noordzee - Nederland

Fietsvakantie — 6/8 dagen — trektocht

Herfst GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

Aan de Nederlandse kust kunt u genieten van zee, duinen, eilanden, grootse Deltawerken, sfeervolle vissersdorpen en prachtige kustplaatsen. Regelmatig worden er uitstapjes gemaakt in het directe­ achterland voor bezoek aan historische steden als Middelburg, Goes, Den Haag, Haarlem­ en Alkmaar.

vanaf 470,-
Bekijk vakantie

Langs de Rijn - Nederland - Duitsland

Fietsvakantie — 7/8/9/15 dagen — trektocht

Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS

De Rijnvallei is al eeuwen een natuurlijke grens en een belangrijke handelsroute voor Centraal Europa. Tijdens deze trektocht fietst u stroomafwaarts door een afwisselend landschap en mooie stadjes met veel cultureel-historische bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van streekgerechten en prima wijnen valt op deze fietsvakantie veel te genieten.

vanaf 520,-
Bekijk vakantie

Langs en Rond het Markermeer - Nederland

Fietsvakantie — 4/5 dagen — trektocht

GPS Elektrische fiets Aanrader

Nederland is een mooi en bijzonder land. Op deze fietstochten volgt u de kustlijn van het Markermeer. Deze binnenzee ontstond na voltooiing van de dijk in het IJsselmeer tussen Enkhuizen en Lelystad. Over dijken en fietspaden begeleid door meesterlijke panorama's fietst u langs open water met riet en moerasland, natuurparken, weiden, boerderijen en pittoreske vissersdorpen. In de historische havensteden Amsterdam, Hoorn en Enkhuizen ziet u veel terug van een rijk overzees handelsverleden.

vanaf 295,-
Bekijk vakantie

Limburg Culinair - Nederland

Fietsvakantie — 4/6 dagen — trektocht

Hondje Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets

Een gevarieerde en verfrissende fietstocht door het lekkerbekkenlandschap in Nederlands én Belgisch Limburg. Met de Maas als leidraad en beekdalen, boswegen en heidepaden als richtsnoer ontdekt u idyllische dorpen en pittoreske stadjes.

vanaf 475,-
Bekijk vakantie

Noord-Hollandse Hoogtepunten - Nederland - Noord- en Zuid-Holland

Fietsvakantie — 5/7 dagen — trektocht

GPS Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

Deze tocht combineert historierijke steden met de rust van de natuur. Vanuit Amsterdam fietst u door een schilderachtig Hollands landschap met veel water en weidse vergezichten. Over fietspaden en landwegen komt u door Waterland, de duinen en het Groene Hart. U bezoekt daarnaast steden als Haarlem, Leiden en Delft, waar de rijkdom van de Gouden Eeuw nog sterk aanwezig is. Hier kunt u genieten van de architectuur en de musea of koffie drinken op het marktplein.

vanaf 370,-
Bekijk vakantie

Rond de Zuiderzee - Nederland

Fietsvakantie — 7/8 dagen — trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader

Nederland is een mooi en bijzonder land. Op deze fietstocht volgt u de kustlijn van de voormalige Zuiderzee. Deze binnenzee veranderde na voltooiing van de Afsluitdijk in het IJsselmeer, vruchtbaar polderland en de Randmeren. De zes omliggende provincies die u hierbij aandoet staan garant voor een grote verscheidenheid en historie. Over dijken en fietspaden begeleid door meesterlijke panorama's fietst u langs open water met riet en moerasland, natuurparken, weiden, boerderijen en pittoreske vissersdorpen. In de historische havensteden Amsterdam, Hoorn, Enkhuizen, Kampen en Harderwijk ziet u veel terug van een rijk overzees handelsverleden.

vanaf 510,-
Bekijk vakantie

Rond het IJsselmeer - Nederland

Fietsvakantie — 7 dagen — trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader

Nederland is een mooi en bijzonder land. Op deze fietstocht volgt u de kustlijn van het IJsselmeer. De omliggende provincies die u hierbij aandoet staan garant voor een grote verscheidenheid en historie. Over dijken en fietspaden, begeleid door meesterlijke panorama’s, fietst u langs open water met riet en moerasland, natuurparken, weiden, boerderijen en pittoreske vissersdorpen. In de historische havensteden Amsterdam, Hoorn, Enkhuizen ziet u veel terug van een rijk overzees handelsverleden.

vanaf 495,-
Bekijk vakantie

Twente Culinair - Nederland

Fietsvakantie — 4/7 dagen — trektocht

Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader

Een heerlijke fietsvakantie door één van de mooiste fietsgebieden van Nederland: Twente. Havezathes, bossen en boerderijen met eeuwenoude erven wisselen dorpen en (kunst)stadjes af. U maakt kennis met het kleinschalige coulisselandschap van Twente en het vlak over de grens gelegen waterrijke Nordhorn en Gronau. Een terrasje is nooit ver weg.

vanaf 520,-
Bekijk vakantie

Uddel - Nederland - Veluwe

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Herfst Vegetarisch GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

Midden op de Veluwe ligt het karakteristieke landhuis Bleeke Hoeve te Uddel met ruime zitkamer en leuke zitjes op het eigen landhuisterrein. Een prachtig logeeradres waar je je meteen thuis voelt, niet in de laatste plaats door de heerlijke diners aan de grote tafel. In de omringende natuur vormt Bleeke Hoeve een mooie opmaat voor fietsen in de gevarieerde natuurgebieden. Ideaal voor de natuurminnende rustzoeker.

vanaf 270,-
Bekijk vakantie

Vasse - Nederland - Twente

Fietsvakantie — 5/8 dagen — standplaats

GPS Aanrader Elektrische fiets Hondje

Midden in het dorp Vasse, in de prachtige fietsregio Twente, staat uw sfeervolle standplaatshotel Tante Sien. Het hotel wordt omringd door eeuwenoude eiken. Het staat vlakbij het natuurreservaat het Springendal, dat één van de mooiste en botanisch rijkste beekdalen van Nederland bezit: het dal van de Mosbeek.

vanaf 265,-
Bekijk vakantie

Volendam - Nederland - Noord-Holland

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

GPS Elektrische fiets

Vijf eeuwen lang was Volendam niet meer dan een vergeten vissersdorpje aan de Zuiderzee. In dit isolement konden de oude gewoonten, de klederdracht en het katholieke geloof blijven bestaan. Door de ligging en de authenticiteit is Volendam inmiddels uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. U kunt er prachtige fietstochten maken naar Hoorn, Waterland en Amsterdam. Vanuit uw aangename Hotel Old Dutch aan de haven kijkt u uit over het Markermeer en de Gouwzee met het voormalige eiland Marken.

vanaf 315,-
Bekijk vakantie

Zeeland - Nederland

Fietsvakantie — 4/7 dagen — trektocht

Nieuw
GPS Elektrische fiets

Zeeland wordt tegen de zee beschermd door hoge duinen en de beroemde Deltawerken. Hier achter liggen polders met dijken en vaarten en mooie dorpen en steden. Tijdens deze fietsvakantie trekt u langs de mooiste plekjes van dit weidse waterlandschap. U fietst vaak door natuurgebieden en steekt de Oosterscheldekering over. U kunt kiezen uit een trektocht van 4 of 7 dagen. Op de 7-daagse variant maakt u via Zeeuws-Vlaanderen een uitstapje naar België, waar u de stad Brugge bezoekt.  

vanaf 270,-
Bekijk vakantie

Zuid-Hollandse Hoogtepunten - Nederland - Noord- en Zuid-Holland

Fietsvakantie — 5/7 dagen — trektocht

Nieuw
GPS Elektrische fiets

Vanuit Leiden of Amsterdam fietst u door een schilderachtig Hollands landschap, een lieflijk strijdtoneel tussen land en water, met fiere poldermolens, weidse vergezichten en veel natuur. Het is opmerkelijk hoe snel de hectiek van de steden overgaat in stille fietspaden met vogelgeluiden. Tijdens uw fietsvakantie overnacht u in historierijke steden als Leiden en Delft, waar de Gouden Eeuw nog sterk aanwezig is. Tijdens de 7-daagse variant bezoekt u ook Haarlem en Amsterdam. Hier kunt u genieten van architectuur en musea of een terrasje pakken op het marktplein. 

vanaf 350,-
Bekijk vakantie

Zuiderzee-arrangement - Nederland - IJsselmeer

Fietsvakantie — 3 dagen — trektocht

Tijdens dit 3-daagse arrangement overnacht u in de oude havensteden Enkhuizen en Stavoren. Beide hebben een rijk Zuiderzeeverleden.

vanaf 95,-
Bekijk vakantie