Fietsvakantie Nederland

De ideale locatie voor een ontspannen fietsreis ligt dichterbij dan u denkt! Nederland kent talrijke inspirerende fietsroutes, die u Nederland op een geheel nieuwe manier laten ontdekken. In alle twaalf provincies bieden we u individuele fietsvakanties die u Nederland laten (her)ontdekken. Daarbij heeft u volop keuze: trektochten en standplaatsvakanties in diverse zwaartes en landschappen, met of zonder hond, elektrische fiets en/of GPS. Uniek aan Eigen-Wijze Reizen is bovendien dat maatwerk (bijna) altijd mogelijk is. 

Fietsvakanties in Nederland keuze uit 27 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Populair in Nederland

Rond de Zuiderzee - Nederland -

Fietsvakantie — 7/8 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Noord-Hollandse Hoogtepunten - Nederland -

Fietsvakantie — 5/7 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Harlingen - Nederland -

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

» Bekijk vakantie

Aardenburg - Nederland - Zeeland

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Hondje GPS Elektrische fiets

Net buiten de stadspoort ligt het onlangs gerenoveerde hotel 's Lands Welvaren. U wordt gastvrij ontvangen. Het hotel is gelegen aan de gedempte kade waar vroeger de schepen aanlegden. Aardenburg ligt bijna in België. Vanuit dit markante stukje Nederland kunt u mooie rondritten maken.

vanaf 350

INCL. HALFPENSION

Bekijk vakantie

Amsterdam - Nederland

Fietsvakantie — 4/6 dagen — standplaats

GPS Elektrische fiets Herfst

Er is bijna geen stad ter wereld waar zoveel wordt gefietst als in Amsterdam. De smalle straten en grach­ten in de binnenstad maken de fiets tot het ideale vervoermiddel. Over fietspaden en door parken fietst u zo de stad uit en bent u in de rustige en waterrijke omgeving van Amsterdam. Uw hotel in het centrum ligt op loopaf­stand van het Museumplein, met het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Gogh Museum. ​

vanaf 270
Bekijk vakantie

Bladel - Nederland - Noord-Brabant

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Bladel ligt in een prachtig gebied met uitgestrekte bossen, heidevelden en weidse landerijen, dat tot in België doorloopt. De fietstochten voeren u veelal over fraaie fietspaden door het afwisselende landschap. Behalve door de beekdalen van de Beerze, de Dommel en de Aa fietst u ook langs oude kanalen in de Belgische Kempen.

vanaf 330

INCL. HALFPENSION

Bekijk vakantie

De Waddeneilanden - Nederland - Noordzee

Fietsvakantie — 8/10 dagen — trektocht

GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

U krijgt tijdens deze fietstrektocht volop de gelegenheid om te genieten van het unieke landschap op en om de Waddenzee. Het in het noorden van Nederland en Duitsland gelegen natuurgebied is door Unesco tot werelderfgoed verklaard. U fietst op vrijwel alle Nederlandse Waddeneilanden; u bezoekt Terschelling en/of Vlieland op één dag en overnacht op Ameland en Schiermonnikoog. Bij de 10-daagse tocht bezoekt u vanuit Delfzijl ook het Duitse Waddeneiland Borkum. 

vanaf 620
Bekijk vakantie

Drenthe Culinair - Nederland

Fietsvakantie — 4/6 dagen — trektocht

Aanbieding
Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets

Zo kent u Drenthe nog niet! Een verrassend heerlijke fietstocht door het afwisselende en fietsvriendelijke Drenthe. Over rustige paden en wegen fietst u over de mooiste natuurterreinen, door dorpen en langs bezienswaardigheden. De prehistorische hunebedden, de eeuwenoude esdorpen en de 19e eeuwse geschiedenis van de koloniën zijn overal zichtbaar aanwezig. ‘s Avonds ontspant u bij een goed diner. Enkele restaurants worden genoemd in de Gault Millau, de Lekker of hebben een Bib Gourmand of zelfs een Michelinster.

€50 korting per persoon
vanaf 495

INCL. HALFPENSION

Bekijk vakantie

Eibergen fietsen - Nederland - Achterhoek

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Hondje Kroontje Herfst Vegetarisch GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Vijf dagen genieten van het goede leven in dit landelijk gelegen hotel (met een voortreffelijke keuken) vlakbij Eibergen, in de rustige Achterhoek. De natuur is er prachtig: bos, veen en heide, afgewisseld met weilanden en akkers. Ideaal voor een prachtige fietsvakantie! Op vijf fietsroutes verkent u de omgeving en bezoekt u onder andere Haaksbergen, het Buurserzand, Zwillbrock, de Needse Berg, Groenlo en Lievelde.

vanaf 285

INCL. HALFPENSION

Bekijk vakantie

Friese steden en meren - Nederland

Fietsvakantie — 7 dagen — trektocht

Herfst GPS Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

Het waterrijke Friesland leent zich niet alleen voor schaats- en zeiltochten, u kunt er ook prachtig fietsen. De vele goed gemarkeerde fietspaden brengen u in alle elf Friese steden, die een genot voor het oog zijn. Ook maakt u uitgebreid kennis met het Friese merengebied. U fietst langs meren, over dijken en door weilanden en, waar dat nodig is, brengen voet- en fietsveren u naar de overkant van vaarten en ‘brekken’.

vanaf 445
Bekijk vakantie

Gaasterland en Friese meren - Nederland

Fietsvakantie — 4 dagen — trektocht

GPS Elektrische fiets

Op deze korte fietstocht krijgt u een goede indruk van het Zuidwestelijke deel van het merengebied van Friesland. U komt door zeven van de elf steden die horen bij de beroemde Elfstedentocht. Stuk voor stuk zijn het prachtige stadjes met een rijke historie. U fietst door het karakteristieke Friese landschap met weidse uitzichten en drukbevaren meren en vaarten. In Gaasterland vindt u lichte glooiingen met loofbossen, houtwallen en zelfs kliffen.

vanaf 295

INCL. HALFPENSION

Bekijk vakantie

Giethoorn - Nederland - Overijssel

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Hondje Herfst Vegetarisch GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

Giethoorn is een verrassend charmant, karakteristiek plaatsje met grachtjes, bruggetjes, mooie boerderijen en vaarten met bootjestoerisme. Het plaatsje wordt omgeven door waterrijke, prachtige natuurreservaten, waarin u mooie fietstochten kunt maken. Veel fietstochten gaan langs en door de natuurreservaten De Wieden en De Weerribben. Deze laagveen-moerasgebieden behoren tot de meest bijzondere 'wetlands' van Europa. U overnacht in het authentieke centrum van Giethoorn, in een verrassend modern en comfortabel hotel.

vanaf 335

INCL. HALFPENSION

Bekijk vakantie

Harlingen - Nederland - Friesland

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Hondje GPS Elektrische fiets

De zeehavenstad Harlingen is één van de oudste en mooiste steden van Friesland. Uw aangename stand­plaatshotel Anna Casparii is prachtig gelegen aan de historische Noorderhaven, die tegenwoordig midden in de stad ligt. Met een fraaie binnenstad en een mooi terrasje voor de deur, kunt u ’s avonds heerlijk ontspannen. U ver­kent de omgeving van Harlingen of u neemt lekker de veerboot naar Vlieland en Terschelling voor een dagje fietsen en uitwaaien op een Waddeneiland.

vanaf 335
Bekijk vakantie

Hollands Waterlandschap - Nederland - Groene Hart

Fietsvakantie — 4/7 dagen — trektocht

Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Deze fietstochten gaan door het waterrijke West-Nederland, het groene gebied dat tussen de grote steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag in ligt. Dit fraaie cultuurlandschap is ontstaan na eeuwen van veen-afgravingen en inpoldering. De natuur van dit gebied wordt tegenwoordig hoog gewaardeerd en is daarom beschermd. Het is er, wellicht onverwacht, nog heerlijk rustig. De rust en stilte worden aangenaam afgewisseld met oude stadjes en dorpen.

vanaf 290
Bekijk vakantie

IJsselmeer en Wadden Fietsen en Zeilen - Nederland - IJsselmeer

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Nieuw
GPS Elektrische fiets

Per fiets en op een fraai gerestaureerd zeilschip verkent u het IJsselmeer en de Waddenzee. U fietst door oude havensteden rond de voormalige Zuiderzee en door het uitgestrekte duinlandschap van Texel en Terschelling. Zeilend op de Waddenzee geniet u van de zeehonden of van een diner op het dek met ondergaande zon. U kunt helpen met het hijsen van de zeilen of gewoon heerlijk aan dek genieten.

vanaf 940

Incl. halfpension+lunchpakket

Bekijk vakantie

Langs de Maas - Nederland - België - Frankrijk

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Vernieuwd
GPS Elektrische fiets

​Deze makkelijke fietstrektocht ,niet ver van huis, leidt u langs de mooie rivier de Maas door drie landen. De rivier voert u vanuit het zuiden van Nederland dwars door de groene Belgische en Franse Ardennen naar het Franse Se­dan. Of de andere kant op. U fietst grotendeels over gemarkeerde fietspaden, vlak langs de meanderende rivier. Soms hebt u uitzicht op wijngaarden en een glooiend landschap, en soms ziet u hoge en steile hellingen en rotswanden vlak naast u. 

vanaf 695
Bekijk vakantie

Langs de Noordzee - Nederland

Fietsvakantie — 6/8 dagen — trektocht

Herfst GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

Deze afwisselende tocht voert u door uitgebreide duingebieden van waar u regelmatig een blik kunt werpen op de Noordzee. U passeert vele voormalige vissersdorpen en moderne badplaatsen. Regelmatig brengt de route u wat dieper het directe achterland in, om een bezoek te brengen aan een aantal historische steden, zoals de regeringsstad Den Haag, de gezellige stad Haarlem en de kaasstad Alkmaar. U eindigt in Den Helder of op het Waddeneiland Texel.

vanaf 470
Bekijk vakantie

Langs de Rijn - Nederland - Duitsland

Fietsvakantie — 7/8/9/15 dagen — trektocht

Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS

Stroomafwaarts fietst u langs de Rijn door twee landen, met onderweg een afwisselend landschap en mooie stadjes met veel cultureel-historische bezienswaardigheden: een mooie, bijzondere fietsvakantie. De tocht begint in Duitsland, vanuit Mainz fietst u in acht dagen naar Duisburg. Het Nederlandse deel van de tocht bestaat uit een 9-daagse tocht van Duisburg naar Rotterdam of een 7-daagse tocht van Millingen naar Rotter­dam. U ziet bijna alle Nederlandse rivieren en bovendien de Biesbosch.

vanaf 520
Bekijk vakantie

Langs en Rond het Markermeer - Nederland

Fietsvakantie — 4/5 dagen — trektocht

GPS Elektrische fiets Aanrader

Een korte fietstocht Langs het Markermeer (grenst aan het IJsselmeer) van Amsterdam naar Enkhuizen (4 dagen). Door de korte afstanden heeft u genoeg tijd om enkele musea te bezoe­ken en de historierijke plaatsen onderweg te bezichtigen.

Of u kiest voor een tocht Rond het Markermeer vanuit Huizen, met een boottocht van Enkhuizen naar Urk (5 dagen). U fietst door de geschiedenis in de oudhollandse stadjes, door de polders en door de Oostvaardersplassen. Langs de moderne architectuur van Almere en over de oevers van het Gooi keert u terug in Huizen. 

vanaf 295
Bekijk vakantie

Limburg Culinair - Nederland

Fietsvakantie — 4/6 dagen — trektocht

Aanbieding
Hondje Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets

Een gevarieerde, verfrissende en smakelijke fietstocht door het lekkerbekkenlandschap in Nederlands en in Belgisch Limburg. Met de Maas als leidraad en beekdalen, boswegen en heidepaden als richtsnoer ontdekt u de mooie natuur, idyllische dorpen en pittoreske stadjes. De restaurants behoren tot de betere uit de regio en zijn adresjes om door te geven aan vrienden. Sommige restaurants worden genoemd in de Gault Millau, Bottin Gourmand of hebben een Bib Gourmand.

€50 korting per persoon
vanaf 475

INCL. HALFPENSION

Bekijk vakantie

Noord-Hollandse Hoogtepunten - Nederland - Noord- en Zuid-Holland

Fietsvakantie — 5/7 dagen — trektocht

GPS Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

Vanuit Amsterdam fietst u door een schilderachtig Hollands landschap, een lieflijk strijdtoneel tussen land en water, met fiere poldermolens, weidse vergezichten en veel natuur. Het is opmerkelijk hoe snel de hectiek van de stad overgaat in stille fietspaden met vogelgeluiden. U fietst door oude vissersdorpen en een glooiend duinlandschap. In de historierijke steden Amsterdam en Haarlem is de Gouden Eeuw nog sterk aanwezig is.

vanaf 370
Bekijk vakantie

Rond de Zuiderzee - Nederland

Fietsvakantie — 7/8 dagen — trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader

Vanuit de haven van Huizen fietst u een prachtige route langs de oevers van de voormalige Zuiderzee (IJsselmeer). Tot de aanleg van de Afsluitdijk en de polders lagen deze oevers meer landinwaarts. U komt door vele prachtige oude steden en stadjes, zoals Muiden, Amsterdam, Volendam, Hindeloopen, Kampen en Harderwijk en u fietst door vele oude en nieuwe natuurgebieden. De route voert u door Waterland, met vogelrijke veenweides, pontjes en oude watergangen. Door de overtocht met de boot van Enkhuizen naar Stavoren hoeft u niet over de lange Afsluitdijk. Vervolgens fietst u door het glooiende Gaasterland in Friesland, dat verrassend bosrijk is. Giethoorn biedt u boogbrug­getjes, bootjes en rietgedekte boerderijen. Langs de Randmeren fietst u door Elburg, Nunspeet en Spakenburg terug naar Huizen.  

vanaf 510
Bekijk vakantie

Rond het IJsselmeer - Nederland

Fietsvakantie — 7 dagen — trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader

U begint in het historische havenstadje Hoorn, waar de Gouden Eeuw nog levendig aanwezig is. Dan volgt u de kustlijn van het huidige IJsselmeer en Markermeer. U fietst vaak over dijkfiets­paden langs het meer en u steekt de Afsluitdijk over, hopelijk met een windje in de rug. In Friesland doet u een aantal Elfstedenstadjes aan. Na het Gaasterland volgt deze route de oevers van ‘het nieuwe land’, de pas 60 jaar oude polders. U passeert Urk, overnacht in Lelystad en fietst langs de nieuwe natuur van de Oostvaardersplassen, een uniek natuurgebied met wilde Konikpaarden. Via Muiden, Amsterdam, Volendam en het kaasstadje Edam keert u terug in Hoorn. 

vanaf 495
Bekijk vakantie

Twente Culinair - Nederland

Fietsvakantie — 4/7 dagen — trektocht

Aanbieding
Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader

Een heerlijke, afwisselende fietstocht door één van de mooiste fietsgebieden van Nederland: Twente. Havezathen, bossen en boerderijen met eeuwenoude erven wisselen dorpen en (kunst)stadjes af. U overnacht in mooie hotels en geniet u van uitstekende maaltijden in restaurants die behoren tot de betere uit de regio, adresjes om door te geven aan vrienden. Enkele restaurants van deze tocht worden genoemd in de Gault Millau of hebben een Bib Gourmand. ​

€50 korting per persoon
vanaf 520

INCL. HALFPENSION

Bekijk vakantie

Uddel - Nederland - Veluwe

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Herfst Vegetarisch GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

Midden op de Veluwe, in Uddel, ligt het karakteristieke Landhuis Bleeke Hoeve. Dit charmante logeeradres, waar u zich meteen thuis voelt, heeft een ruime zitkamer en leuke zitjes op het eigen landhuisterrein. De heerlijke diners aan de grote tafel maken het genieten compleet. In de omringende natuur vormt de Bleeke Hoeve een mooie opmaat voor fietsen in de gevarieerde natuurgebieden. Het is een ideale stek voor de natuurminnende rustzoeker die van de Veluwe wil genieten.

vanaf 270

INCL. HALFPENSION

Bekijk vakantie

Vasse - Nederland - Twente

Fietsvakantie — 5/8 dagen — standplaats

GPS Aanrader Elektrische fiets Hondje

Midden in het dorp Vasse, in de prachtige fietsregio Twente, staat uw sfeervolle standplaatshotel Tante Sien. Het hotel wordt omringd door eeuwenoude eiken. Het staat vlakbij het natuurreservaat het Springendal, dat één van de mooiste en botanisch rijkste beekdalen van Nederland bezit: het dal van de Mosbeek.

vanaf 265

Incl. halfpension+lunchpakket

Bekijk vakantie

Volendam - Nederland - Noord-Holland

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

GPS Elektrische fiets

Vijf eeuwen lang was Volendam niet meer dan een vergeten vissersdorpje aan de Zuiderzee (IJsselmeer). In dit isolement konden de oude gewoonten en de klederdracht blijven bestaan. Onze fietsroutes bieden u ruim de mogelijkheid de omgeving te verkennen, van Hoorn tot Amsterdam. Vanaf uw terras van het aangename familiehotel aan de haven kijkt u uit over het Markermeer en de Gouwzee. En de vele toeristen? De meesten zijn ’s avonds weer vertrokken. Echt een aanrader!

vanaf 315
Bekijk vakantie

Zeeland - Nederland

Fietsvakantie — 4/7 dagen — trektocht

Nieuw
GPS Elektrische fiets

Zeeland wordt tegen de zee beschermd door hoge duinen en de beroemde Deltawerken. Hier achter liggen polders met dijken en vaarten en mooie dorpen en steden. Op deze fietstocht rijdt u langs de mooiste plekjes van dit weidse waterlandschap. U fietst vaak door natuurgebieden en steekt de Oosterscheldekering over. Op de 7-daagse variant maakt u via Zeeuws Vlaanderen een uitstapje naar België waar u Brugge bezoekt.

vanaf 270
Bekijk vakantie
Nieuw
GPS Elektrische fiets

Vanuit Leiden fietst u door een schilderachtig Hollands landschap, een lieflijk strijdtoneel tussen land en water, met fiere poldermolens, weidse vergezichten en veel natuur. Het is opmerkelijk hoe snel de hectiek van de steden overgaat in stille fietspaden met vogelgeluiden. Tijdens uw fietsvakantie overnacht u in historierijke steden als Leiden en Delft, waar de Gouden Eeuw nog sterk aanwezig is.

vanaf 350
Bekijk vakantie

Zuiderzee-arrangement - Nederland - IJsselmeer

Fietsvakantie — 3 dagen — trektocht

Tijdens dit 3-daagse arrangement fietst u langs het prachtige IJsselmeer en overnacht u in de oude havensteden Enkhuizen en Stavoren. Beide hebben een rijk Zuiderzeeverleden.

vanaf 95
Bekijk vakantie