Fietsvakantie Nederland

De ideale locatie voor een ontspannen fietsreis ligt dichterbij dan u denkt! Nederland kent talrijke inspirerende fietsroutes, die u Nederland op een geheel nieuwe manier laten ontdekken. In alle twaalf provincies bieden we u individuele fietsvakanties die u Nederland laten (her)ontdekken. Daarbij heeft u volop keuze: trektochten en standplaatsvakanties in diverse zwaartes en landschappen, met of zonder hond, elektrische fiets en/of GPS. Uniek aan Eigen-Wijze Reizen is bovendien dat maatwerk (bijna) altijd mogelijk is. 

Vakanties in Nederland

 

Individuele fietsvakanties

Tijdens de individuele fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen reist u met uw eigen reisgezelschap en zonder gids. Gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden bepaalt u zelf uw eigen reistempo. Tijdens de standplaatsvakanties maakt u elke dag een dagtocht. De fietsroutes op onze trektochten brengen u van accommodatie naar accommodatie terwijl het bagagevervoer voor u geregeld is. Welke reis u ook kiest, met onze fietsvakanties geniet u gegarandeerd van heerlijke, onbezorgde dagen. Volledig verzorgd maar toch in alle vrijheid!

Fietsvakantie tips voor 2018

In alle twaalf provincies vindt u trektochten en standplaatsvakanties. Er is ongetwijfeld een fietsvakantie die u aanspreekt. Enkele bestemmingen willen we graag specifiek uitlichten omdat ze absoluut de moeite waard zijn.

Fietstrektocht Rond het IJsselmeer

Een fietsvakantie van 7 dagen langs water en wad. Op deze fietstrektocht maakt u een rondreis langs de kustlijn van het IJsselmeer. De omliggende provincies die u hierbij aandoet staan garant voor een grote verscheidenheid en historie. Over dijken en fietspaden, begeleid door meesterlijke panorama's, fietst u langs het water, door moerasland, natuurparken, weiden, boerderijen, historische havensteden en pittoreske vissersdorpen.

» Fietstrektocht Rond het IJsselmeer

 

Nederland is een écht fietsland. Nederland beschikt over een prachtige natuur, vele wateren en een unieke cultuur. Bovendien zit fietsen in ons DNA en wordt er nergens ter wereld zo veel gefietst als in Nederland. Dat vertaalt zich in uitstekende fietspaden en goede voorzieningen voor fietsers. Ons vlakke landschap is bovendien ook heel geschikt voor recreatieve fietsers.

De meeste aanbieders van fietsvakanties in Nederland richten zich met name op toeristen die vanuit de hele wereld naar Nederland komen om te fietsen. Klassieke thema's als kaas, uitgestrekte bloemenvelden, molens en koeien passeren de revue. 

Eigen-Wijze Reizen doet dat anders. Onze fietsvakanties in Nederland zijn juist heel geschikt voor mensen die niet op zoek zijn naar de cliché's, maar die graag verrast willen worden door de gevarieerde landschappen en bijzondere bestemmingen die Nederland te bieden heeft. Wij gingen op zoek naar bijzondere plekjes en hotels en bieden u fietsvakanties zónder massatoerisme. Wilt u een betaalbare en actieve vakantie dichtbij huis? Dan zijn de fietsvakanties in Nederland van Eigen-Wijze Reizen precies wat u zoekt. Op deze pagina maakt u kennis met onze reizen op Nederlandse bodem.

Fietsvakantie AmsterdamFietsvakantie West-Nederland:

Amsterdam
Een fietsvakantie door de 17e eeuwse binnenstad van Amsterdam en de rustige en waterrijke omgeving van onze hoofdstad. In de omgeving van Amsterdam vindt u diverse monumentale stadjes als Broek in Waterland, Muiden en Oudekerk aan de Amstel.
» Bekijk fietsvakantie Amsterdam
 

Hollandse Hoogtepunten
Op de fiets door de roemruchte Gouden Eeuw en het Groene Hart van Nederland. Tijdens deze trektocht van 5 of 7 dagen brengt u een bezoek aan Amsterdam, Haarlem, Noordwijk aan Zee en daarnaast aan Volendam, Delft, Rotterdam en Kinderdijk. Deze reis door schilderachtig Holland biedt u veel water, weidse vergezichten en steden waar de rijkdom van de Gouden Eeuw nog volop aanwezig is.
» Bekijk fietsvakantie Hollandse Hoogtepunten
 

Langs de Noordzee
Een fietstrektocht van Oostende naar Den Helder, door de duinen en Nederlandse kuststeden. In 8 dagen fietst u van Oostende naar Hoek van Holland en maakt u volop kennis met het Zeeuwse landschap. In 6 dagen fietst u van Hoek van Holland naar Den Helder, langs de kustlijnen van Zuid-Holland en Noord-Holland. Ook een 8-daagse vakantie van Hoek van Holland naar Texel behoort tot de mogelijkheden.
» Bekijk fietsvakantie Langs de Noordzee
 

Fietsvakantie DrentheFietsvakantie Friesland, Groningen en Drenthe

De Waddeneilanden
Een trektocht langs vrijwel alle Nederlandse Waddeneilanden. Tijdens deze reis van 8 of 10 dagen bezoekt u Terschelling of Vlieland en overnacht u op Ameland en Schiermonnikoog. Op de tiendaagse tocht bezoekt u bovendien Borkum. Deze fietsvakantie begint in Harlingen en eindigt in Pieterburen of Delfzijl.
» Bekijk fietsvakantie De Waddeneilanden
 

Friese steden en meren
Een Elfstedentocht is vandaag de dag een zeldzaamheid. Daarom bieden we u de mogelijkheid in 7 dagen de Elfstedentocht op de fiets af te leggen. Deze fietsvakantie begint en eindigt in Leeuwarden en is daarmee een echte rondreis. U overnacht in comfortabele hotels in onder andere Sneek, Franeker en Dokkum.
» Bekijk fietsvakantie Friese steden en meren
 

Drenthe Culinair
Een heerlijke fietstrektocht door de afwisselende en fietsvriendelijke provincie Drenthe. U fietst 4 of 6 dagen over rustige paden en wegen langs de mooiste natuurgebieden, dorpen en bezienswaardigheden. Hunebedden, esdorpen en de 19e eeuwse geschiedenis van de koloniën zijn overal zichtbaar. Op deze fietsvakantie overnacht u in de beste hotels waar u 's avonds geniet van een werkelijk voortreffelijk diner.
» Bekijk fietsvakantie Drenthe Culinair
 

Fietsvakantie NederlandFietsvakantie Gelderland en Overijssel

Giethoorn
In de Kop van Overijssel ligt Giethoorn, het Venetië van het Noorden. Giethoorn is een karakteristiek plaatsje met vele grachtjes en vaarten met bootjestoerisme. Het dorp wordt omgeven met prachtige natuurgebieden. Tijdens deze 5-daagse vakantie overnacht u in een comfortabel hotel in het authentieke centrum. De bestemming leent zich voor het maken van heerlijke fietstochten, wandeltochten of rondvaart met een klassieke fluisterboot.
» Bekijk fietsvakantie Giethoorn

 

Fietsvakantie LimburgFietsvakantie Noord-Brabant en Limburg

Bladel
Op deze fietsvakantie overnacht u in een comfortabel hotel aan de bosrand van de Kroonvense Heide. De fietsvakantie "Bladel" biedt u prachtige fietsroutes door het hart van de Kempen. Een vakantie vol beekdalen, uitgestrekte bossen, heidevelden en weidse landerijen, waarbij u ook een uitstapje maakt naar België.
» Bekijk fietsvakantie Bladel
 

Limburg Culinair
Tijdens deze vier- of zesdaagse fietsvakantie maakt u kennis met het glooiende Limburgse landschap. Een gevarieerde fietstocht langs de Maas en door de Kempen. Deze reis begint en eindigt in Weert en brengt u onder andere naar Maaseik, Thorn en Roermond en talrijke idyllische dorpen en pittoreske stadjes. De restaurants behoren tot de beste van de regio!
» Bekijk fietsvakantie Limburg Culinair
 

Fietsen in NederlandOverige bestemmingen

Dit is nog niet ons volledige reisaanbod. Binnen Nederland bieden we u in totaal een kleine 30 korte en lange standplaatsvakanties en trektochten. Van Zeeland tot Limburg of de Waddeneilanden vindt u bij ons altijd een fietsvakantie die past bij uw wensen en budget. Alle vakanties zijn individueel. Dat betekent dat u op pad gaat zonder gids, gewapend met duidelijke kaarten en een door Eigen-Wijze Reizen geschreven routebeschrijving. U bepaalt zelf uw tempo. Overnachten doet u in comfortabele en gezellige hotels waarmee wij rechtstreeks contact onderhouden. Op trektochten wordt het bagagevervoer voor u geregeld. Kortom: volledig verzorgd op vakantie, maar in alle vrijheid.

» Bekijk alle fietsvakanties in Nederland


Fietsvakanties in Nederland keuze uit 27 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

paaskorting eigen-wijze reizen

Populair in Nederland

Rond de Zuiderzee - Nederland -

Fietsvakantie    7 of 8 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

Noord-Hollandse Hoogtepunten - Nederland -

Fietsvakantie    5 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie

Harlingen - Nederland -

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

» Bekijk vakantie

Aardenburg - Nederland - Zeeland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Herfst
 • Hotel Rudanna Castra
 • Sluis, Knokke, Cadzand, Philippine, Brugge, Leopoldkanaal
 • De oudste stad van Zeeuws-Vlaanderen
 • Natuurgebied Het Zwin
 • Bezienswaardige stadjes
 • Dagafstand 22-50 km
vanaf 225,-

Amsterdam - Nederland

Fietsvakantie    4 of 6 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Herfst
 • Hotel Neighbour's Magnolia, Ramada Apollo Hotel of WestCord Fashion Hotel
 • Ouderkerk aan de Amstel, Broek in Waterland, Abcoude, Weesp, Muiden, Haarlem, Zaanstreek
 • Langs grachten, rivieren en de voormalige Zuiderzee
 • Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum
 • Zaanse Schans
 • Dagafstand 24-58 km
vanaf 295,-

De Waddeneilanden - Nederland - Noordzee

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Harlingen, Terschelling, Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog, Pieterburen, Delfzijl, Borkum
 • Ontdek de wondere wereld van het wad
 • Boottocht op de Waddenzee
 • Fietsen door het duingebied
 • Dagafstand 17-59 km
vanaf 675,-

Drenthe Culinair - Nederland

Fietsvakantie    4 of 6 dagen    trektocht

Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Westervelde, De Schiphorst, Odoorn, Exloo, Zuidwolde
 • Een heerlijk fietsrondje in Drenthe
 • Culinaire fietstocht
 • Dwingelderveld
 • Dagafstand 46-64 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 530,-

Eibergen fietsen - Nederland - Achterhoek

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Hondje Kroontje Herfst Vegetarisch GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Landhotel De Greune Weide
 • Haaksbergen, Winterswijk, Borculo, Neede,  Groenlo
 • Fietsen in de Achterhoek
 • Zwillbrocker Venn
 • Openluchtmuseum Erve Kots
 • Dagafstand 34-42 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 345,-

Enschede - Nederland - Overijssel

Fietsvakantie    3 of 5 dagen    standplaats

Nieuw
Enschede — Nederland
Aanrader GPS Elektrische fiets
 • Intercity Hotel 
 • Enschede, Gronau, Oldenzaal, Hengelo, Delden, Boekelo
 • Fietsen door het textielverleden van Twente
 • Langs villa's van voormalige textielbaronnen
 • Historische parken en tuindorpen
 • Dagafstand 35-53 km

 

vanaf 120,-

Friese steden en meren - Nederland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

Herfst GPS Routeboekje Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Leeuwarden, Sneek, Oudemirdum, Workum, Franeker,Dokkum
 • De elfstedentocht op de fiets
 • De Fluessen
 • Jopie Huisman-museum
 • Dagafstand 33-55 km
vanaf 430,-

Gaasterland en Friese meren - Nederland

Fietsvakantie    4 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagvervoer
 • Workum, Sneek, Rijs
 • Waterrijke Friese steden en vergezichten
 • Jopie Huisman museum in Workum
 • Stavoren, Hindeloopen, Slotermeer
 • Dagafstand 32-45 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 350,-

Giethoorn - Nederland - Overijssel

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Hondje Herfst Vegetarisch GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotel De Pergola
 • Dwarsgracht, Havelte, De Weerribben, Zwartsluis, Wanneperveen
 • Het Venetië van het noorden
 • Natuurreservaten De Wieden en De Weerribben
 • Natuurgebieden Uffelterzand en Holtingerveld
 • Dagafstand 14-45 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 325,-

Harlingen - Nederland - Friesland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets
 • Hotel Anna Casparii
 • Bolsward, Franeker, Terschelling, Vlieland
 • Friese steden en waddeneilanden
 • Natuurgebied de Boschplaat
 • Planetarium Eise Eisinga in Franeker
 • Dagafstand 21-51 km
vanaf 350,-

Hollands Waterlandschap - Nederland - Groene Hart

Fietsvakantie    4 of 7 dagen    trektocht

Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Utrecht, Weesp, Nieuwkoop, Gouda, Kinderdijk
 • Ontspannen fietsen door het Groene Hart
 • Loosdrechtse Plassen
 • Kasteel De Haar bij Haarzuilens
 • Dagafstand 26-56 km
vanaf 310,-

Hollandse Hoogtepunten - Nederland - Noord- en Zuid-Holland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

GPS Routeboekje Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Fietsen door de Gouden Eeuw en het Groene Hart
 • Een schilderachtig Hollands landschap
 • Amsterdam
 • Haarlem, Leiden, Rotterdam en Gouda
 • Dagafstanden 25-54 km
vanaf 595,-

Langs de Maas - Nederland - België - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Maastricht, Luik, Namen, Dinant, Haybes, Charleville-Mézières, Sedan
 • De Ardennen tussen Maastricht en Sedan
 • Voie Verte Trans-Ardennes
 • Fort van Sedan
 • Dagafstand 32-68 km
Prijs op aanvraag

Langs de Noordzee - Nederland

Fietsvakantie    6 dagen    trektocht

Herfst GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Delft, Noordwijk aan Zee, Wijk aan Zee, Bergen, Den Helder
 • Fietsen door duinen en kuststeden
 • Amsterdamse Waterleidingduinen
 • Historische steden Den Haag, Haarlem, Alkmaar
 • Dagafstand 34-47 km
vanaf 540,-

Langs de Rijn - Nederland - Duitsland

Fietsvakantie    7 of 9 dagen    trektocht

Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS
 • Hotels met bagagevervoer
 • Duisburg, Xanten, Millingen, Rhenen, Tiel, Gorinchem, Dordrecht, Rotterdam
 • Van Duisburg naar Rotterdam
 • Biesbosch
 • De Betuwe
 • Dagafstand 38-59 km
vanaf 615,-

Langs en Rond het Markermeer - Nederland

Fietsvakantie    4 of 5 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Aanrader
 • Hotels met bagagevervoer
 • Amsterdam, Volendam, Hoorn, Enkhuizen, Huizen, Urk, Lelystad
 • Fietsklassieker in Nederland
 • Historierijke plaatsen
 • In juli en augustus: boottocht Enkhuizen-Urk
 • Dagafstand 24-35 km of 50-64 km
vanaf 325,-

Limburg Culinair - Nederland - België

Fietsvakantie    4 of 6 dagen    trektocht

Hondje Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Weert, Roermond, Tegelen, Maaseik
 • Heerlijk fietsen langs de Maas
 • Culinaire tocht
 • Nationaal Park De Groote Peel
 • Dagafstand 32-46 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 465,-

Noord-Hollandse Hoogtepunten - Nederland - Noord-Holland

Fietsvakantie    5 dagen    trektocht

GPS Routeboekje Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Amsterdam, Volendam, Zaandam, Noordwijk
 • Fietsen door de Gouden Eeuw
 • Haarlem
 • Waterland
 • Dagafstand 30-53 km
vanaf 425,-

Ootmarsum - Nederland - Twente

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Hondje
 • Hotel De Landmarke
 • Vasse, Denekamp, Tubbergen, Oldenzaal, Lage
 • Kunststadje in de tuin van Twente
 • Theehuis Dennenoord
 • Natuurgebied Springendal
 • Dagafstand 16-45 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 330,-

Rond de Zuiderzee - Nederland - IJsselmeer

Fietsvakantie    7 of 8 dagen    trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader
 • Hotels met bagagevervoer
 • Huizen, Volendam, Enkhuizen, Stavoren, Lemmer, Giethoorn, Nunspeet, Amsterdam
 • Fietsklassieker van Nederland
 • Boottocht over IJsselmeer van Enkhuizen naar Stavoren
 • Authentieke vissersdorpen
vanaf 555,-

Rond het IJsselmeer - Nederland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader
 • Hotels met bagagevervoer
 • Hoorn, Medemblik, Lemmer, Lelystad, Amsterdam
 • Dé fietsklassieker van Nederland
 • Afsluitdijk
 • Vissersdorpen Edam en Urk
 • Dagafstand 45-57 km
vanaf 560,-

Twente Culinair - Nederland

Fietsvakantie    4 of 7 dagen    trektocht

Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets Aanrader
 • Hotels met bagagevervoer
 • Tubbergen, Lattrop, De Lutte, Haaksbergen, Hengelo
 • Heerlijk fietsen tussen Dinkel en Regge
 • Culinaire fietstocht
 • Natuurgebieden Springendal, Aamsveen, Witte Veen
 • dagafstand 50-59 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 540,-

Uddel - Nederland - Veluwe

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Herfst Vegetarisch GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets
 • Landhuis Bleeke Hoeve
 • Otterlo, Harderwijk, Elspeet, Apeldoorn
 • De Veluwe op z'n mooist
 • Paleis en tuinen van paleis Het Loo
 • Nationaal Park De Hoge Veluwe
 • Dagafstand 19-57 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 280,-

Vasse - Nederland - Twente

Fietsvakantie    5 of 8 dagen    standplaats

GPS Aanrader Elektrische fiets Hondje
 • Hotel Tante Sien
 • Weerselo, Tubbergen, Uelsen, Ootmarsum, Lutterzand, Tilligte, Sibculo
 • Fietsen langs bronnen en door beekdalen in Twente
 • Natuurreservaat Het Springendal
 • Watermolens van Frans en Bels
 • Dagafstand 16-52 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 275,-
GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Maastricht, Eupen, St. Vith, Clervaux, Bütgenbach, Monschau, Vaalserberg
 • Vierlandentocht over groen-gebaande wegen
 • Natuurpark De Hoge Venen
 • Fietsen over voormalige spoorbanen
 • Dagafstand 35-59 km
vanaf 685,-

Zeeland - Nederland - Zeeland

Fietsvakantie    4 of 7 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Middelburg, Burgh-Haamstede, Goes, Sluis, Knokke, Vlissingen
 • Duinen, Deltawerken en Brugge
 • Sprookjesachtige natuurgebied de Manteling
 • Havenstadjes met oude straatjes en monumenten
 • Dagafstand 34-56 km
vanaf 285,-

Zuid-Hollandse Hoogtepunten - Nederland - Zuid-Holland

Fietsvakantie    5 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Fietsen door de Gouden Eeuw en het Groene Hart
 • Leiden, Delft, Rotterdam en Gouda
 • De molens van Kinderdijk
 • Dagafstanden 38-57 km
vanaf 375,-