Fietsvakantie Giethoorn

standplaats in Nederland - Overijssel

Fietsen in het Venetië van het noorden

 • HALFPENSION
 • 3 x lunchpakket
 • 5 dagen
vanaf € 325,-
Prijzen en data
Hondje Herfst Vegetarisch GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

Giethoorn is een prachtige locatie die heel wat meer te bieden heeft dan fietsen alleen. bvb. varen met een fluisterbootje, kuieren langs de grachten en straatjes, ...

Dries-Vanderostyne

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Giethoorn

Giethoorn is een karakteristiek plaatsje met grachtjes en bruggetjes. Het wordt omgeven door waterrijke natuurreservaten, waarin u mooie fietstochten kunt maken. U overnacht in het authentieke centrum van Giethoorn, in een modern en comfortabel hotel. De vijf fietsroutes laten u uitgebreid kennis maken met de waterrijke natuurgebieden De Wieden en De Weerribben. Deze laagveen-moerasgebieden behoren tot de meest bijzondere 'wetlands' van Europa. Ter afwisseling is er ook een route door drogere natuurgebieden naar de hunebedden op de heide. De andere routes hebben water als terugkerend thema. Zo gaan er routes naar het waterdorpje Dwarsgracht, Zwartsluis, Blokzijl en door het natuurgebied van de Beulakerwijde naar Kalenberg en Ossenzijl.

» Lees meer
Routekaartje Giethoorn

Fietsroutes Giethoorn

A Rondrit naar Dwarsgracht 14 km

De verkenningsroute gaat langs de vaart over een fraai pad naar Noordeinde en het al even pittoreske waterdorp Dwarsgracht. Door het natuurgebied van de Beulakerwijde, met een mooi uitzicht over het water, gaat u terug naar Giethoorn.

B Rondrit naar Havelte 40 of 52 km

U begint uw tocht langs de vaart in Giethoorn. Dan rijdt u even door boerenlandschap met uitzicht op de Wieden. Via het dorp Darp komt u bij de hunebedden op de heide. U fietst over paden door de natuurgebieden Holtingerveld met heide en bos, Havelterberg en Uffelterzand. U kunt het Vlinderparadijs Papiliorama bezoeken. U ziet grafheuvels en een schaapskooi. De Clemenskerk in Havelte heeft in de toren een zeldzaam muziekinstrument, een Chamadron. De terugweg verloopt via de langgerekte dorpen Nijeveen en Wanneperveen.

C Rondrit naar de Weerribben 44 of 61 km

Een fietstocht naar Nationaal Park De Weerribben. Buiten Giethoorn komt u al vrij snel in een prachtig stuk natuur langs de Beulakerwijde. U fietst door Dwarsgracht naar Kalenberg. In Ossenzijl kunt u kiezen tussen de korte of lange route. Alleen de lange route gaat ook door het natuurreservaart De Rottige Meente. Via Scheerwolde fietst u weer naar Giethoorn.

D Rondrit naar Zwartsluis 40 of 45 km

Merendeels de Wiedenroute volgend, komt u in Belt-Schutsloot, twee met elkaar verbonden waterdorpen. In Zwartsluis kunt u tijdens deze fietstocht het Centrum Natuur en Ambacht Schoonewelle bezoeken. Dit plaatsje is een eldorado voor de pleziervaart. U fietst vervolgens naar St. Jansklooster, waar u veel informatie kunt opdoen in het bezoekerscentrum De Wieden. Daarna gaat u naar Blokzijl, dat in de Gouden Eeuw een bloeiende handelsstad was, te zien in het museum 't Gildenhuys. Met het pontje van Jonen gaat u de Walengracht over en door een prachtig natuurgebied rijdt u naar het pittoreske Dwarsgracht en terug naar Giethoorn.

E Rondrit naar Wanneperveen 19 km

Tenslotte is er een korte route rond Giethoorn. Bij De Wieden kunt u naar een uitkijkschans lopen, een korte wandeling maken en de route verlengen met een bezoek aan Meppel.

 

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Giethoorn

Lees de verhalen van onze klanten

Giethoorn is een prachtige locatie die heel wat meer te bieden heeft dan fietsen alleen. bvb. varen met een fluisterbootje, kuieren langs de grachten en straatjes, ...

14-01-2019 - Dries-Vanderostyne

Een hele fijne , georganiseerde reis. De moeite om het eens te beleven

14-01-2019 - anoniem

"Een goed centraal gelegen hotel. De fietsroutes waren prima. We hebben genoten van het fietsen in Giethoorn, in Belt-Schutsloot en in Kalenberg.
Geweldig met al die bruggetjes. Voor herhaling vatbaar."

19-07-2018 - W. Bijl

Geweldig gebied om te fietsen, mooie fietstochten in een waterrijk gebied met erg mooie dorpjes.

22-10-2017 - C. Biemans

Fijn hotel, mooie omgeving, een relaxte vakantie.

01-09-2016 - anoniem

Prachtige fietstochten!
Mooi stukje Nederland!

01-09-2016 - anoniem

Reisdetails Giethoorn

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere zondag en maandag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 73,-
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 45,- p.p.
  5 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 11,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 115,- p.p.
  Verlenging € 29,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) HP: vanaf € 80,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer HP: vanaf € 100,-

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • 3 x lunchpakket
 • 2 uur gebruik van een fluisterboot

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis voor het hotel
 • Hond toegestaan: € 10,- per dag, op aanvraag
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Giethoorn