2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Wandelen in Ierland

Wandelen in Ierland

Naast het feit dat Ierland bij uitstek geschikt is voor de meest prachtige wandelreizen, heeft het land een bijzondere cultuur die terug te vinden is op allerlei manieren. Wist je bijvoorbeeld dat Halloween is ontstaan in Ierland? En dat de Ierse taal een van de oudste talen is ter wereld die nog gesproken wordt? Nog een leuk weetje: Ierland's hoofdstad Dublin werd gesticht door de Vikingen; door plunderende Noormannen om precies te zijn! Tegenwoordig is daar nog weinig van te merken en is Dublin een bruisend centrum met leuke winkels en heerlijke pubs. Wat betreft de natuur van Ierland: deze wordt wereldwijd geroemd. Wie kent niet de glooiende heuvels van het binnenland, de gezellige stadjes en de indrukwekkende kustlijnen? Wandelen in Ierland hoort beslist op het lijstje met droombestemmingen van elk fervent wandelaar!

Wandelreizen Ierland: ontdek de Ring of Kerry

Een van de meest indrukwekkende gebieden is te vinden aan de zuidwestkust van Ierland: Iveragh. Dit schiereiland is een van de mooiste die Ierland rijk is. De bekendste wandelroute is hier de ‘Ring of Kerry’ die van oorsprong 179 km telt en rondom het schiereiland loopt. Het mooie aan dit landschap is dat het nauwelijks is veranderd sinds de eerste bewoners zich hier vestigden; je ontdekt dus echt de ongerepte natuur van dit prachtige gebied. De Ring Of Kerry leidt ook langs het prachtige nationale park Killarney waar je indrukwekkende bergen (Mangerton, Torc en de Purple Mountains) tegen komt. Maar ook door bossen en langs meren. Onvergetelijk aan een wandeltocht bij Iveragh is natuurlijke de imposante kustlijn die omschreven kan worden als grillig en adembenemend tegelijk.

Wandelreizen IerlandWandelreizen Ierland

Wandelen in Ierland met Eigen-Wijze Reizen

Je zult je afvragen waarom wandelreizen naar Ierland met Eigen-Wijze Reizen nou zo bijzonder zijn. Dat vertellen we je graag! Eigen-Wijze Reizen biedt individuele wandelreizen die alle ruimte laten voor eigen inbreng. Je bepaalt wanneer de wandeling begint, welk gezelschap meegaat (alleen op pad kan ook!), waar je even stopt voor een bezienswaardigheid en waar je eet en drinkt. Eigen-Wijze Reizen is er om jou te ontzorgen. We regelen de overnachtingen, de route en zorgen ervoor dat jouw bagage wordt vervoerd naar de volgende plek van overnachting. Een individuele reis mét alle gemakken dus!

1 vakanties gevonden

Ring of Kerry, 12 dagen

Ierland - Wandelvakantie - 12 dagen- Trektocht

  • Killarney, Glencar, Glenbeich, Foilmore, Waterville, Caherdaniel, Derryname, Sneem, Kenmare
  • Killarney National Park, Dingle Bay, Caragh Lake
  • Hotels met bagagevervoer
vanaf 1220,- p.p.
excl. bijkomende kosten
Bekijk
GPSZwaarte zwaarte_3