Unieke individuele wandelvakanties

Op zoek naar een onvergetelijke wandelvakantie? Eigen-Wijze Reizen biedt u volledig verzorgde wandelvakanties naar talrijke bestemmingen in heel Europa. Alle wandelvakanties zijn individueel, wat betekent dat u zelf uw reisgezelschap kiest, uw tempo bepaalt en uw dagen indeelt. Ondertussen hoeft u zich nergens druk over te maken: overnachtingen, ontbijt en diner in de heerlijkste hotels en restaurants, bagagevervoer (op trektochten) en routebeschrijvingen zijn voor u geregeld. Kortom: een wandelvakantie zoals deze bedoeld is. U bepaalt zelf uw dagindeling en tempo en reizen kunnen desgewenst naar uw wens worden aangepast.

 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Tochten met gps, elektrische fiets, honden en/of maatwerk mogelijk!

 

Trektocht of standplaatsvakantie?

wandelvakantie

Wilt u veel zien van een bepaalde streek? Dan is een trektocht erg geschikt. Wandelend verkent u het gevarieerde landschap en bezoekt u stadjes, dorpen en bezienswaardigheden. U loopt van hotel naar hotel. Uw bagage wordt voor u vervoerd: u hoeft dus niet te wandelen met bepakking.

Liever uw vakantie doorbrengen vanuit één accommodatie? We bieden u een uitgebreid aanbod standplaatsvakanties waarbij u verblijft in één van onze met zorg geselecteerde accommodaties. Van daaruit maakt u dagelijks een heerlijke wandeltocht in de omgeving. Bij zowel trektochten als standplaatsvakanties staat de zwaarte van de wandelingen aangegeven. Deze is afhankelijk van het landschap en de lengte van de tochten.


 

Individuele wandelvakantiesWandelvakantie tips voor 2017

Weet u al welk land u wilt bezoeken? Kies dan uw bestemming via het menu om het volledige reisaanbod te bekijken. Laat u zich graag inspireren? Voor het jaar 2017 brengen we graag een aantal populaire en bijzondere bestemmingen onder de aandacht. Onze persoonlijke favorieten zijn: 

 

 

Al 30 jaar individuele wandelvakanties

Eigen-Wijze Reizen heeft jarenlange ervaring met het organiseren van actieve vakanties. Al sinds 1986 zijn wij specialist op het gebied van individuele wandelvakanties. Alle reizen vindt u op onze website. Heeft u behoefte aan meer informatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor maatwerk? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers:


Vanuit Nederland: (053) 430 34 35

Vanuit andere landen: 0031 53 430 34 35

Bekijkt u ons reisaanbod liever thuis op de bank? Vraag dan onze gratis reisgids aan. We sturen deze graag toe.
 

» Reisgids aanvragen

 

De nieuwste wandelvakanties van 2017

Madeira trektocht - Portugal

Wandelvakantie — 8/15 dagen — trektocht

Herfst Winterzon GPS Aanrader

Het bloemeneiland Madeira ligt ten westen van Marokko. Het is het enige stukje tropisch regenwoud in Europa. Naast eucalyptusbomen groeien er vele soorten planten die wij slechts als kamerplant kennen. Tijdens uw wandelreis kunt u genieten van allerlei soorten tropische vruchten. Ontstaan als een vulkanisch eiland heeft Madeira steile hellingen die zorgen voor verrassende en betoverende uitzichten. Het klimaat is er mild en constant, waardoor Madeira een wandelbestemming is voor het hele jaar. De meeste wandelroutes lopen langs levada’s: verkoelende, vlakke waterlopen.

Prijs op aanvraag
Bekijk vakantie

Toscane wandelen - Italië - Midden

Wandelvakantie — 8/9 dagen — trektocht

Hondje Herfst Aanrader GPS

Toscane trekt ieder jaar weer veel toeristen. Maar er zijn niet veel mensen die er komen voor een wandelvakantie. Terwijl het juist prachtig is om de hoog gelegen oude dorpen en steden wandelend te ‘veroveren’. Elke dag ziet u een ander landschap: de kale ronde heuvels bij Volterra, de wijngaarden rondom San Gimignano, de zonnebloemvelden bij Colle di Val d’Elsa en de bossen bij Monteriggioni. Komt u ook wandelen in Toscane?

vanaf 740,-
Bekijk vakantie

Exmoor - Groot-Brittannië - Sommerset & Devon

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

GPS Aanrader

Het Exmoor National Park ligt in de graafschappen Sommerset en Devon, in het zuidwesten van ­Groot-Brittannië. Aan de noordkant wordt het begrensd door hoge, steile klifkusten en mooi gelegen­ plaatsen als Porlock en Lynmouth. In het binnenland treft u golvend heuvelland en moerassige veengronden aan, begroeid met heide, gras en varens. De talrijke dalen en valleien zijn fraai bebost, met oude voetbruggen over snelle stroompjes. De vele wandelpaden door dit park, langs klifkusten, ­cottages en door lieflijke dorpjes maken het een bijzondere tocht.

vanaf 810,-
Bekijk vakantie

Wengen - Zwitserland - Berner Alpen

Wandelvakantie — 8 dagen — standplaats

Hondje Herfst Routeboekje Aanrader

Imposante bergen, kristalheldere meren en goed gemarkeerde wandelpaden zijn de beste omschrijvingen van het Jungfrau gebied. Gelegen in het hart van Zwitserland is Wengen de ideale uitvalsbasis voor uw wandelvakantie. Wengen (1274 m) ligt op een door de wind beschutte, zonnige plek aan de voet van de drie fenomenale bergtoppen Eiger, Mönch en Jungfrau.

vanaf 995,-
Bekijk vakantie

Marcourt-en-Ardenne - België - Ardennen

Wandelvakantie — 3/4/5 dagen — standplaats

Hondje Kroontje Herfst Vegetarisch GPS FVW Tocht Culinair

Marcourt-en-Ardenne ligt in de Belgische provincie Luxemburg. Ons rustig gelegen standplaatshotel La Grande Cure is een stijlvol hotel met een uitstekende keuken en wellness. Een heerlijke uitvalsbasis voor wandeltochten.

vanaf 195,-
Bekijk vakantie

Sauerland - Duitsland

Wandelvakantie — 4 dagen — trektocht

Hondje Herfst GPS

De vele heuvels van het Sauerland met uitgestrekte bossen en velden lenen zich uitstekend voor een prachtige wandelvakantie. Op deze wandeltocht volgt u grotendeels de goedgemarkeerde wandelpaden van de lange-afstands wandelroutes Rothaarsteig en Uplandsteig. Elke dag kunt u genieten van weidse panorama’s en prachtige beekjes.

vanaf 280,-
Bekijk vakantie

West-Bretagne - Frankrijk

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

GPS Aanrader

Voor de kust van West-Bretagne ligt het eiland Ouessant. Het is een eiland met ruige rotsformaties, veel vuurtorens en vogels en een rijk zeevaarders verleden. Na twee wandelingen op het eiland maakt u de overtocht naar het Presqu'île de Crozon. Dit prachtige schiereiland is een beschermd natuurgebied en staat bekend om de hoge klifkusten. U wandelt langs de mooiste delen van de kust en door het ruige binnenland. Kapen met kleine rotseilanden en verborgen strandjes worden afgewisseld door lange zandstranden.

vanaf 895,-
Bekijk vakantie

Paxós - Griekenland - Ionische eilanden

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

Ten zuiden van het bekende Corfu ligt Paxós. Het is een piepklein eiland met drie havenplaatsjes en wat verspreide nederzettingen in het binnenland. Het wegennet is zo beperkt dat je er zelfs op de fiets gauw mee klaar bent, maar voor een wandelvakantie is het een paradijsje. Vooral omdat er, meer nog dan op Corfu, veel oude paden zijn bewaard, vaak door muurtjes van opgestapelde stenen gescheiden van de eindeloze olijfgaarden en niet zelden eindigen op met een verbluffend uitzicht op de steile krijtrotsen van de westkust.

vanaf 485,-
Bekijk vakantie

Santiago de Compostela - Spanje - Noord-West

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

GPS

Al sinds de vroege middeleeuwen zijn de Sint Jacobsroutes naar Santiago de Compostela belangrijke pelgrimsroutes. U loopt de laatste 130 kilometer van deze bedevaartstocht naar het graf van de apostel Jacobus. U volgt de hoofdroute (Camino Francés) door het groene, glooiende boerenland van Galicië. De eeuwenlange spirituele traditie maken de tocht meer dan alleen een sportieve uitdaging.

vanaf 625,-
Bekijk vakantie

Meer wandelvakanties?

» Zoek wandelvakanties naar uw wens

 

Vakanties top 3

 • Madeira trektocht — Portugal

  Wandelvakantie — 8/15 dagen — trektocht

  Prijs op aanvraag
 • Marcourt-en-Ardenne — België

  Wandelvakantie — 3/4/5 dagen — standplaats

  Vanaf
  € 195,-
 • Bolzano fietsen — Italië

  Fietsvakantie — 7 dagen — standplaats

  Vanaf
  € 545,-

Al 30 jaar specialist in fiets- en wandelvakanties

Eigen-Wijze Reizen is al sinds 1986 uw adres voor individuele fiets- en wandelvakanties in heel Europa én daarbuiten. Geniet in vrijheid van een volledig verzorgde actieve vakantie. Overnachten doet u in sfeervolle en gezellige hotels, die geselecteerd zijn door onze eigen medewerkers. Meer dan 200 trektochten en standplaatsvakanties wereldwijd!

 • Nederlandse routebeschrijvingen
 • Maatwerk voor specifieke wensen
 • Zeer goed beoordeelde vakanties

» Lees verhalen van onze klanten