Individuele fietsvakanties Europa en Azië

Wilt u genieten van een actieve en avontuurlijke vakantie? Dan is een individuele fietsvakantie met Eigen-Wijze Reizen een uitermate geschikte keuze. Door het ruime aanbod verschillende soorten reizen vindt u altijd een soort vakantie die bij uw wensen, interesses en fysieke gesteldheid en conditie past. Dichtbij huis of juist ver weg bieden we u volledig verzorgde en goed georganiseerde fietsvakanties. Overnachtingen, ontbijt en diner in de heerlijkste hotels en restaurants, bagagevervoer (op trektochten) en routebeschrijvingen zijn voor u geregeld. Zo gaat u te fiets een heerlijke reis tegemoet!

Fietsvakantie

Specialist in individuele fietsvakanties

Eigen-Wijze Reizen is al sinds 1986 specialist in individuele fietsvakanties en wandelvakanties. In ons reisaanbod vindt u bestemmingen dichtbij huis in België en Nederland, in heel Europa én daarbuiten. Of u nu kiest voor een fietsvakantie dichtbij huis of juist ver weg, steeds zijn onze reizen een ontdekkingstocht langs de mooiste plekken.

Op onze individuele trektochten en standplaatsvakantie kiest u uw eigen reisgezelschap. U fietst zonder gids en bepaalt zelf uw eigen tempo en dagindelingen. De reizen kunnen dan ook desgewenst voor u worden aangepast. Een extra dag in een stad naar keuze is bijvoorbeeld zo geregeld. 


Nieuwe fietsvakanties in 2017

Ieder jaar voegen we enkele nieuwe bestemmingen toe aan onze catalogus. De volgende vakanties zijn een selectie uit het nieuwe reisaanbod van 2017.


Trektocht of fietsen vanuit een standplaats?

Bij Eigen-Wijze Reizen kunt u uw fietsvakantie zo gemakkelijk of uitdagend maken als u dat wilt. Bij elke standplaatsvakantie en trektocht staat een indicatie van de zwaarte. Tijdens onze trektochten fietst u dertig tot zeventig kilometer per dag van hotel naar hotel. De fietstrektochten worden aangeboden met bagagevervoer, zodat u kunt fietsen zonder bepakking. Kiest u voor gemak en overnachten op één plaats? Dan is een standplaatsvakantie iets voor u. U verblijft dan in een sfeervol hotel en u fietst vanuit uw uitvalsbasis dagelijks een tocht van dertig tot zestig kilometer. Alle fiets- en wandelvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat u zelf uw reisgezelschap bepaalt en niet op pad gaat met een gids.

Individuele fietsvakantie reserveren

Hebt u een reis uitgekozen die u aanspreekt? Voor elke fietsvakantie kunt u online uw reservering compleet maken. Reserveren kan behalve op onze website ook per telefoon.

Vanuit Nederland: (053) 430 34 35

Vanuit andere landen: 0031 53 430 34 35

Zoekt u uw fietsvakantie het liefst thuis op de bank uit? We sturen u graag onze gratis reisgids toe.

» Reisgids aanvragen

 

De nieuwste fietsvakanties van 2017

Rondom de Bodensee - Duitsland - Zwitserland - Oostenrijk

Fietsvakantie — 6/8 dagen — trektocht

Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

Vanuit het Oostenrijkse Bregenz steekt u de Rijn over en fietst u over de Zwitserse zuidoever naar de Duitse stad Konstanz. Over de Duitse noordoever fietst u terug naar Bregenz. De Bodensee ligt aan de voet van de Voor-Alpen. Achter Bregenz ziet u de  Alpen hoog oprijzen. Tijdens deze klassieke rondtocht kunt u genieten van de natuur en de vele historische bezienswaardigheden. Het grote wateroppervlak levert weidse vergezichten en zorgt voor een aangenaam, mild klimaat.

vanaf 380,-
Bekijk vakantie

Veneto - Italië - Noord

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Herfst Routeboekje Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

Vanuit Vicenza, een prachtige stad die sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, kunt u in acht dagen een grote fietstocht maken langs prachtige Italiaanse steden. U brengt een bezoek aan de wereldberoemde, romantische stad Venetië, gebouwd op 120 eilanden. Met 400 bruggen over 177 kanalen is de stad zeker een bezichtiging waard. Met een gondel kunt u de stad in een rustig tempo ontdekken. U komt ook door minder beroemde, maar zeker zo mooie steden als Vicenza, Bassano del Grappa, Padova en Chioggia. Tijdens uw fietsreis komt u veel mooie gebouwen tegen van de bekende Italiaanse architect Palladio, één van de grondleggers van het classicisme.

vanaf 550,-
Bekijk vakantie

Cambodja - Cambodja

Fietsvakantie — 13 dagen — trektocht

Winterzon GPS Aanrader

Tijdens deze veelzijdige fietsvakantie in Cambodja maakt u kennis met het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat, de majestueuze rivier de Mekong, de hoofdstad Phnom Penh en de nog mooie ongerepte kust van Zuid Cambodja. U fietst grotendeels door gebieden waar toeristen zelden of nooit komen en deels over onverharde­ gravelwegen, wat deze trektocht een avontuurlijk karakter geeft. U overnacht in comfortable hotels.

vanaf 2295,-
Bekijk vakantie

De Waddeneilanden - Nederland - Noordzee

Fietsvakantie — 8/10 dagen — trektocht

GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

In het uiterste noorden van Nederland ervaart u volop waarom het unieke landschap op en om de Waddenzee tot Unesco werelderfgoed is verklaard. U fietst op vrijwel alle Waddeneilanden. Tijdens deze fietstocht  ­bezoekt u Terschelling of Vlieland en overnacht u op Ameland en Schiermonnikoog.  Bij de 10-daagse tocht be­zoekt u ook Borkum. 

vanaf 620,-
Bekijk vakantie

Altmühltal - Duitsland - Beieren

Fietsvakantie — 8/10 dagen — trektocht

Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets Hondje

Niet ver van de bron stroomt de Altmühl door een weidse vallei om dan in spectaculaire meanders door de Frankenalb in de Donau uit te monden. Tijdens uw fietsvakantie rijdt u door een uniek landschap met middeleeuwse vestingstadjes, pittoreske vakwerkhuizen en eeuwenoude burchten.

 

vanaf 640,-
Bekijk vakantie

Loire Kastelen - Frankrijk

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Hondje Herfst GPS FVW Tocht

In de bij fietsers geliefde Loire-streek bieden we ook deze 8-daagse fietsvakantie langs kastelen aan, waarbij u overnacht in vaak typisch Franse, eenvoudige hotels. Ook deze tocht is makkelijk te fietsen, zodat u onderweg alle tijd heeft om te genieten van een mengeling van natuur, cultuur en lekker eten. U komt langs de mooiste kastelen.

vanaf 895,-
Bekijk vakantie

Donauradweg, Langzame Donauradweg - Oostenrijk

Fietsvakantie — 11 dagen — trektocht

Aanbieding
Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

De langzame Donauradweg is een fietsvakantie langs de Donau van Passau naar Wenen in 11 dagen. U fietst deze klassieke Donau fietsroute met korte dagafstanden, zodat u veel tijd heeft om te genieten van de bezienswaardigheden onderweg. Zo kunt u tijdens uw fietsreis langs de Donau vele kloosters, musea en oude binnensteden bezoeken. U begint met een rondvaart in Passau.


 

Huur E-bike voor prijs normale fiets! Kortingen vanaf €65
vanaf 645,-
Bekijk vakantie

Maaseik - België - Kempen

Fietsvakantie — 5 dagen — standplaats

Kroontje GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Het oorspronkelijk uit de 16e eeuw daterende kasteel Wurfeld staat dicht bij Maaseik, een aan de Maas gelegen middeleeuws stadje met kunstschatten en één van de mooiste marktpleinen van België­. Het kasteelhotel is een prettige thuisbasis voor grenzeloze­ fietstochten en de goede keuken verwent de inwendige mens na afloop.

vanaf 395,-
Bekijk vakantie

Vallans - Frankrijk - West

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Hondje Kroontje Herfst FVW Tocht GPS

Even onder Niort, grenzend aan het Marais Niortais en het Forêt de Chizé ligt het karakteristieke kalkstenen dorpje Vallans. Hier staat onze voortreffelijke chambre d'hôtes Logis d'Antan. Het landschap van de westkust van midden-Frankrijk is aangenaam, vlak en rustig. De zon laat zich hier vaak zien. Een uitstekende plek voor een heerlijke fietsvakantie dus!

vanaf 625,-
Bekijk vakantie

Pechão - Portugal - Algarve

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Kroontje Herfst Winterzon GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Portugal is het meest westelijk gelegen land van Europa. In het noorden bestaat de kust uit steile rotsen maar in het zuiden zijn lange zandstranden. U verblijft tijdens deze fietsvakantie in een sfeervol ­familiehotel in Pechão, met als naam 'Het huis van de dichters'. Het hotel ligt op een heuvel en biedt mooie ver­gezichten vanaf het zwembad. Het is er geriefelijk en kalm.

vanaf 795,-
Bekijk vakantie

Meer fietsvakanties?

» Zoek fietsvakanties naar uw wens

 

Vakanties top 3

 • Madeira trektocht — Portugal

  Wandelvakantie — 8/15 dagen — trektocht

  Prijs op aanvraag
 • Marcourt-en-Ardenne — België

  Wandelvakantie — 3/4/5 dagen — standplaats

  Vanaf
  € 195,-
 • Bolzano fietsen — Italië

  Fietsvakantie — 7 dagen — standplaats

  Vanaf
  € 545,-

Al 30 jaar specialist in fiets- en wandelvakanties

Eigen-Wijze Reizen is al sinds 1986 uw adres voor individuele fiets- en wandelvakanties in heel Europa én daarbuiten. Geniet in vrijheid van een volledig verzorgde actieve vakantie. Overnachten doet u in sfeervolle en gezellige hotels, die geselecteerd zijn door onze eigen medewerkers. Meer dan 200 trektochten en standplaatsvakanties wereldwijd!

 • Nederlandse routebeschrijvingen
 • Maatwerk voor specifieke wensen
 • Zeer goed beoordeelde vakanties

» Lees verhalen van onze klanten