Fietsvakantie Kroatië

Ontdek de vele mogelijkheden van een fietsvakantie in Kroatië!
Maak kennis met het vriendelijke, levendige en gastvrije Kroatië. Kroatië grenst aan Slovenië, Hongarije, Bosnië en Montenegro en wordt ook wel het Italië van Oost-Europa genoemd. Geniet van voortreffelijk eten, prachtige uitzichten en indrukwekkende hoogtes. Het klimaat is heerlijk om in te fietsen. Vooral in het voorjaar en najaar zijn de temperaturen aangenaam. Kiest u voor een fietsvakantie in de zomer? Dan heeft u regelmatig te maken met temperaturen van boven de 30 graden. 

Fietsvakantie Kroatië

Een fietsvakantie in Kroatië

Kroatië is hét land voor de actieve fietser. Eigen-Wijze Reizen biedt u een prachtige fietsvakantie door de minder toeristische delen van Kroatië aan. U fiets over onverharde wegen en maakt kennis met de geschiedenis, wijnen en cultuur van zowel Kroatië, Hongarije als Servië. 

U stelt u fietsvakantie helemaal volgens uw eigen wensen samen. U bepaalt zelf het gezelschap waarmee u fiets en hoe uw dagen eruit ziet. Wilt u langer in een stad blijven of meer tijd overdag in een plaats doorbrengen, dat kan! U hoeft uw bagage zelf niet te vervoeren, want dat doen wij voor u. U fiets alleen met een dagrugzak en wij brengen uw bagage veilig van A naar B.

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids, met uw eigen reisgezelschap. Uw fietsvakantie is volledig verzorgd, maar u bepaalt uw eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fietst u dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fietst u van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt u diverse fietsvakanties in Kroatië.

Bezienswaardigheden in Kroatië


 • Ontdek Poreč, de toeristische hoofdstad van Kroatië. 
   
 • Neem een kijkje in de Eufrasiusbasiliek, die in 1997 door Unesco tot Werelderfgoed werd benoemd. 
   
 • Fiets door het Koerdische gedeelte van het schiereiland Istrië langs de Adriatische zee. 
   
 

 

Bekijk onze fietsvakanties in Kroatië

Vragen over fietsvakanties in Kroatië

Hieronder vindt u meest gestelde vragen over fietsvakanties in Kroatië:

 

Een fietsvakantie in Kroatië biedt een combinatie van adembenemende natuurlijke schoonheid, historische steden en dorpen, gastvrije bevolking, goed ontwikkelde fietspaden en -routes, en de mogelijkheid om te genieten van de prachtige kustlijn en het binnenland van het land, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers.

Wilt u fietsen in Kroatië? Dan is dit een must. van Venetië naar Kroatië vindt u een prachtige fietsroute.

Ja, er zijn fietsroutes in Kroatië die geschikt zijn voor beginners. Het land heeft een diversiteit aan fietspaden en -routes, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte. Er zijn vlakke en gemakkelijke routes langs de kustlijn, door schilderachtige dorpjes en in landelijke gebieden die ideaal zijn voor beginnende fietsers. Daarnaast zijn er ook routes met een lichte tot gemiddelde moeilijkheidsgraad, bijvoorbeeld in heuvelachtige gebieden zoals Istrië. Het is altijd verstandig om de specifieke details en moeilijkheidsgraden van de fietsroutes te raadplegen voordat je op pad gaat, zodat je een route kunt kiezen die past bij jouw fietservaring en conditie. Bovendien kun je ter plaatse informatie krijgen bij lokale toeristeninformatiepunten of fietsverhuurbedrijven om de meest geschikte routes voor beginners te vinden.


Fietsen in Kroatië 

Al meer dan 30 jaar is Eigen-Wijze Reizen het adres voor volledig verzorgde wandel- en fietsvakanties in heel Europa en daarbuiten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids en dat u uw eigen reisgezelschap bepaalt. U gaat op pad gewapend met een duidelijke routebeschrijving en kaart, en bepaalt zelf uw tempo en dagindelingen. Er is in het programma volop ruimte om waar gewenst af te wijken van de route of om bezienswaardigheden te bezoeken.

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. U hoeft dus niet te fietsen met uw zware bepakking; deze staat 's avonds al op u te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden. Bijna elke reis kan naar uw wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Wordt u graag telefonisch te woord gestaan of bent u nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Boek uw fietsvakantie op onze website. Wilt u graag meer informatie over onze fietsvakantie Kroatië of heeft u speciale wensen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder!

Kroatië

Fietsen in Kroatië

Nederland: +31(0)53 430 34 35

Bekijk onze Fietsvakanties in Kroatië


Fietsvakanties in Kroatië keuze uit 1 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Populair in Kroatië

Van Venetië naar Kroatië - Kroatië -

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

» Bekijk vakantie
GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Mestre/Venetië, Jesolo/Caorle, Portogruaro, Aquileia, Triëste, Portorož, Poreč
 • Fietsen door de landen van de oude Venetiaanse Republiek 'Serenissima'
 • Dagafstand 40-60 km
vanaf 820,-