2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website
Op vakantie met racefiets

Op vakantie met racefiets

Voor wielrenners is het vaak lastig om een passende fietsvakantie te vinden. Met een racefiets is het van belang dat routes over asfalt gaan. Eigen-Wijze Reizen houdt daar rekening mee en biedt vakanties die geschikt zijn voor racefietsen. Jij als liefhebber van de wielersport bieden we graag een vakantie die indruk maakt: onderweg komt je de mooiste beklimmingen en spectaculaire vergezichten tegen. Met jeracefiets maak je vele hoogtemeters en 's avonds kan je neerstrijken en tot rust komen in de gemoedelijke hotels.

Vakantie voor wielrenners

Wij als Eigen Wijze Reizen bieden jou als liefhebber en beoefenaar van de wielersport graag een unieke ervaring aan. Onze bestemmingen voor wielrenners bieden jou voldoende uitdaging dankzij een uitdagend landschap en flinke dagafstanden.

Voor onderstaande fietsvakanties zijn GPS-tracks te verkrijgen. De GPS-track krijg je gratis bij een boeking naast de gewone routebeschrijving. 

OlveraVakantie voor wielrennersVakantie voor wielrenners

Wielrenvakanties in Spanje

Andalusië

Minder zwaar dan de tocht in Bolzano en toch net zo de moeite waard: deze wielrenvakantie in Andalusië. Andalusië is de bakermat van de Spaanse cultuur. In de omgeving van Ronda verken je de streek-typische witte dorpen die tegen de bergwanden zijn gesitueerd. Op deze fietstrektocht krijgt je dagelijks de keuze tussen langere of kortere dag afstanden door een pittig landschap. De lange dagtochten hebben een lengte van 48 tot 78 kilometer. Regelmatig kom je een langere of steile helling tegen, zonder dat deze overheersen. Een ideale bestemming voor wanneer je hoogtemeters wil maken en ondertussen wil genieten van een prachtige omgeving.

Op wielrenvakantie in Italië

Dolomieten

De Dolomieten zijn een bergketen in het noorden van Italië. Dit gebergte maakt deel uit van de Zuidelijke Alpen en Zuid-Tirol. Een populaire bestemming onder wielrenners dankzij de weidse vergezichten en goede wegen. Je komt onder andere over de Passo Mendola en de Seismer Alm. Je verblijft in een prachtig hotel met zwembad in de schitterende stad Bolzano. Daar komt je 's avonds heerlijk tot rust. Dankzij lange dag afstanden (tot zo'n 90 kilometer per dag) en een pittig landschap is deze reis alleen aanbevolen voor geoefende wielrenners met een goede conditie. 

Dolomieten

Wielrenvakanties van Eigen-Wijze Reizen

Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat je reist zonder gids en dat je een eigen fietstempo kunt aanhouden. Je bepaalt je eigen reisgezelschap en gaat op pad met routebeschrijving of gps. Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. Dat betekent dat je kunt fietsen zonder bepakking. 

Bovenstaande fietsvakanties kan je uiteraard boeken met jouw eigen racefiets. Eigen-Wijze Reizen beschikt ook over fietsen voor verhuur. Wil je meer weten over onze fietsen? Neem dan gerust contact met ons op.